eşimin ilğisizliğinden bunaldım.....

sabahtan berı ısım vardı yoruldum tam ısım bıttı.esım kek yapsana dedı bende cok acım yemekten snra olmazmı dedım.neden sımdı yapmıyosun dedı.acım cok dedım..aa bak pudıng vr onu yapayım dedım kek uzun..neden yapmıyomusum dıe kızdı gıttı kendı yapmaya..yardım edeyım dedım sınırlı sınırlı ıstemez dedı..annesıyle bırlıktew yapıyolar sımdı ben dıs kapının mandalı..aglıcam sınırden..elımden gelen herseyı yapıyrm bazen keyfım olmuo vs sonra dedıgımde dunyanın en kötü esı gıbı hısettırıyo bana..:43::43:

ne gıcık bu adamlar yaa (genel yanlış anlama illa kocan değil) açmışsın işte bi karnını doyurda yapardın sonra hemen tavırlar..aman bırak yapsın otursun yesin..önce can sonra canan..

zorun neydi ilk geceden hamile kaldın o zaman. korunmak zormu geldi. hiçmi bişey bilmiyosun. korunmassan hamile kalırsın tabi.
ee hamile kalınca bebek de doğunca cicim ayları yaşayamayacağınızı, flört ederken ki gibi olamayacağınızı bilmiyor musun?
sen kendin hazırlamışsın bu zemini. hayır anlamıyorum 22 yaşındasın daha. ne bu kadar acele? öldün mü bebek diye?
şimdi de çalışamıyorum, süslenemiyorum, kendime bakamıyorum, bebek sürekli ağlıyor diye dert yanıyosun.
ahh ahh cahillik işte...
bari kızkardeşin veya çok yakın arkadaşın varsa onu çağır gündüzleri bikaç saatliğine, o bebekle ilgilenirken, sen de kendi bakımını yaparsın, banyodur, saç baştır vs.
biraz kendinle ilgilenirsin, bu hem ruh sağlığına iyi gelir hem de eşine bakımlı görünmüş olursun. o sırada yemeğini de yaparsın hemencecik. akşama da eşine öyle yorgun argın, bakımsız görünmezsin. en azından kafan da rahat olur. bebek de uyuyunca biraz
vakit geçirirsiniz başbaşa. şuan için başka bir çözüm yolu yok gibi görünüyor. sonuçta bebek çok küçükse kreşe fln veremessiniz hemen.. senin kızkardeşin veya yakın bi arkadaştan akrabandan yardım alman gerekiyor gündüzleri..

sızın gıbı dusunmuyorum olabılır cocuk Allah ol dedı oldu
o zaman her cocuğu olan kadına kocası soğuk davransın itici davransın soğusun yok böyle bir şey aslında cocuk var dıye daha cok sahıplenmesı lazım

konu sahibi bu konuyu hiç kocanızla konuştunuz mu anlatsanız belkı onunda başka sıkıntıları vardır
ondan boyle davranıyordur benım eşimde canı sıkkın olunca bana soğuk davranıyor

kesinlikle katılıyorum..lafa bak ''öldünmü çocuk diye'' hayret yaa..

kadın 22 yaşında!! 22..
ne hayallerle evlenmiş, belli ki çalışmayı düşünüyormuş, çocuk yüzünden çalışamıyorum yazmış.
belli ki eşiyle gezip tozmayı istiyormuş, çocuk yüzünden olmuyor yazmış..
süslenmeyi püslenmeyi, kendine bakmayı seviyormuş, çocuk SÜREKLİ ağlıyor bunaldım yazmış.
yazmış iyi hoş DAAAAA;
sanki bu çocuğu zorla yaptırdılar ona.. ilk geceden hamile kalmak nedir hem? bu kadın korunma ne demek bilmiyormu.
çocuk iyi güzel, ailenin neşesidir ama sorumluluğu ağırdır. bilinçsizce ya da "aaa oluverdi işte ilk geceden hem de hi hii" diyerek yapılacak! bir şey değildir.
madem bu yaşta bu sorumluluğu üstlenemeyecekti, madem şikayet edecekti o zaman neden korunmadı.
yazıda kendisi de belirtmiş zaten satır aralarını okumayı bilen herkes anlar bunu.
çocuğun bu kadar erken olmasını o da istememiş.
tüm bu şikayetler, sorunlar ortadayken evet lafım gayet yerinde bir daha söylüyorum. ÖLDÜN MÜ ÇOCUK DİYE.. :ssz:

6 ay flort,ilk gece hamilelik ardından bebek ,eşin ne olduğunu şaşırmıştır.

Buna sende dahilsin evliliğe 2 kişi yaşamaya alışamadan 3 kişi olmuşunuz.Bebeğin büyümüştür biraz kendine zamana ayırmaya çalış.O sende ki farkı gördükçe belki birşeyler için adım atmaya başlayabilir.

sızın gıbı dusunmuyorum olabılır cocuk Allah ol dedı oldu
o zaman her cocuğu olan kadına kocası soğuk davransın itici davransın soğusun yok böyle bir şey aslında cocuk var dıye daha cok sahıplenmesı lazım

konu sahibi bu konuyu hiç kocanızla konuştunuz mu anlatsanız belkı onunda başka sıkıntıları vardır
ondan boyle davranıyordur benım eşimde canı sıkkın olunca bana soğuk davranıyor

evet Allah ol der öyle olur O ol demezde 100 senede uğraşsan olmaz. ama Allah insana akıl fikir de vermiş değil mi?
korunmazsan hamile kalırsın bu kadar basit. bunu şimdi ilkokul çocukları bile biliyor..
her çocuğu olan kadına kocası kötü davranmasın tabi ama bu ilk gece hamile kalmış!!!!
belli ki kocası da o da böyle birşey istemiyordu. kocasının da kanı bozukmuş ki az zora gelince kadına ilgisizleşmiş.
hatta hakaretler küfürler de başlamış. Allah daha beterlerinden korusun...
canının sıkkın olmasından dolayı değil bence bu sıkıntılar. yeni evli insanlar hemen bebek yapmışlar, kadının çalışma, gezme tozma,
evliliğinin tadını çıkarma gibi hayalleri varmış belli ki adamın da vardı ama karşılaştıkları durum bambaşka oldu...

6 ay flort,ilk gece hamilelik ardından bebek ,eşin ne olduğunu şaşırmıştır.

Buna sende dahilsin evliliğe 2 kişi yaşamaya alışamadan 3 kişi olmuşunuz.Bebeğin büyümüştür biraz kendine zamana ayırmaya çalış.O sende ki farkı gördükçe belki birşeyler için adım atmaya başlayabilir.

aynen öyle!

gerçi burda sadece konu sahibinin de suçu yok. Adam da bilmiyormuydu sanki korunmadan ilişkiye girdiklerinde eşinin hamile kalabileceğini. sanki çocuk bunlar. evlenmeye gelince aman pat diye evlenirler ama korunmadan bihaberler.
eşi ne olduğunu şaşırdı evet ondan bu halleri, ilgisizleşmesi, küfürleri fln ama şaşırmaması için de baştan önlemini alması gerekiyordu.
çocuk oyuncağı değil bu işler. aa yapıverdik oldu! ee ama bu çocuk zahmetliymiş, büyük sorumluluk istiyomuş, a aa ne yapacaz şimdiiiii :26::27:

bumudur Allah aşkına ya :19::19:

Güzelim zaten evlenmek için bile acele etmişsiniz kaldı ki birde çocuk yapmışsınız yani. Biriside yapmış Allah ol dedi oldu bu devirde böyle düz mantık mı olur Allah aşkına. Akıl var fikir var Allah vermiş kullanın diye. Sağlık ocaklarında bile bedava dağıtıyorlar ben eczacıyım bizde veriyoruz ücretsiz.

Arkadaş çok ta kötü birşey dememiş zaten erken gelen çocukla alakalı sorunlarını dile getirmiş. Gezememiş tozamamış evliliğin tadını çıkaramamış. Çalışmak istiyormuş çalışamamış. 6 ayda evlenmiş ya 6 ay !! Arkadaş çok doğru demiş nedir bu acele çocuk için önce eşini tanı ailesini tanı biraz tadını çıkar. Bak yorulmuşsun bütün gün kek yapamamışsın belkide o gün eşin istemeden sen yapacaktın. Evlilikte insanlar önce birbirine zaman ayırmalı alışmalı tadını çıkarmalı çünkü çocuk olunca olmuyor bunlar dolayısı ile böyle sorunlar çıkıyor işte. Allah sen her zaman ol der olur aceleye gerek yok yani. ol dedi oldu ya bunu eski insanlar söylese tamam dicem de. Neyse olan olmuş artık.

kadın 22 yaşında!! 22..
ne hayallerle evlenmiş, belli ki çalışmayı düşünüyormuş, çocuk yüzünden çalışamıyorum yazmış.
belli ki eşiyle gezip tozmayı istiyormuş, çocuk yüzünden olmuyor yazmış..
süslenmeyi püslenmeyi, kendine bakmayı seviyormuş, çocuk SÜREKLİ ağlıyor bunaldım yazmış.
yazmış iyi hoş DAAAAA;
sanki bu çocuğu zorla yaptırdılar ona.. ilk geceden hamile kalmak nedir hem? bu kadın korunma ne demek bilmiyormu.
çocuk iyi güzel, ailenin neşesidir ama sorumluluğu ağırdır. bilinçsizce ya da "aaa oluverdi işte ilk geceden hem de hi hii" diyerek yapılacak! bir şey değildir.
madem bu yaşta bu sorumluluğu üstlenemeyecekti, madem şikayet edecekti o zaman neden korunmadı.
yazıda kendisi de belirtmiş zaten satır aralarını okumayı bilen herkes anlar bunu.
çocuğun bu kadar erken olmasını o da istememiş.
tüm bu şikayetler, sorunlar ortadayken evet lafım gayet yerinde bir daha söylüyorum. ÖLDÜN MÜ ÇOCUK DİYE.. :ssz:

bu nasıl bir laftır senin çocugun geç oldu herhaldeee senin için yorum yapmama gerekyok sen empati gücünden mahrum kalmışşın ben ne yapayımm

erkeklerin geninde var ilgisizlik:23: artık ben buna inanmaya başladım
umarım aranızı düzeltebilirsin canım ama küfür olayına dur de tavrını en baştan koy yoksa ilerde hiç başedemezsin.benim başımda var bir tane ordan biliyorum:19:

Genelde erken çocuklar, oturmamış evliliklerde sorun olabiliyor. Bir arkadaşımda sizin durumunuzda malesef.

2 buçuk senedir evliyiz ne balayına gittik ne gezdik tozduk üstünede ilk geceden hamile kaldım hamilelik sürecimde bi o kadar kötü geçti anlayacagınız erken dogum yaptımm:((( eşim birbirimizi tanıyamadık benden sogudu daha cicim aylarımızı yaşıyamadan benden soguması çok zoruma gidiyor eskisi gibi flört ederkenki gibi olsun istiyorum ama herşey o kadar hızlı gelişti ki onun sogumasına engel olamadım benle saygızca küfürlü konuşmaya başladı ne yapacam bilemiyorum bebegimden dolayıda çalışamıyorum artık kafam dağılsın süslenip püsleneyim desem bebekten dolayı artık oda hep olmuyor bebegimin yanından ayrılamıyorum aglayıp duruyor daha 22 yaşındayım vallla sıkıldımmm ilgi istiyorum beni eskisi gibi sevsinn neyapacam bilmiyorumm....
benzer durum bendede var bal ayına gidemedik ilk günden hamile kaldım cicim ayları nedir yaşamadık .hep iş hep iş .neye ugradıgımı şaşırdım .bazen ilgisiz oluyor bazen ilgili oluyor .neebilim ya ugraşmyorum artık

bu nasıl bir laftır senin çocugun geç oldu herhaldeee senin için yorum yapmama gerekyok sen empati gücünden mahrum kalmışşın ben ne yapayımm

burda mesele çocuğun geç ya da erken olması değil. asıl senin empati yeteneğin yok. konu sahibi daha 22 yaşında. evlendiği gece hamile kalmış. Allah aşkına bu nasıl bi durum nası bir cahillik.. sanarsın 35 yaşında, yıllarca çocuk için uğraşmış, bebe hasretiyle yanıyordu :27:
zaten epi topu 6 ay flört etmişler sonra pat nikah. zorları neydi, yaşlarımı geçiyordu, tek eksikleri bebekmiydi, yanıyolarmıydı :19:

bikere bir bak bakalım bu adam koca olarak nasıl? önce bir evlilik otursun. sonra ölç tat bakalım bu adam baba olarak nasıl olur?
ama yooook bunlara ne gerek var. bebek çocuk işi zaten ne gerek var düşünmeye etmeye, hoooop ahada yapıverdik :19:
şimdide böyle taşlara vurur başını işde. kocası cahilin sorumsuzun teki, madem bebek olursa, sorumluluk fazlalaşırsa bunlara gelemiyecekti o zmn şeyine sahip çıkıp korunacaktı. elin kızınında başını yakmıcaktı. noldu şimdi? zavallı kız kucağında bebekle kalakaldı kendisine küfür eden, ilgisiz bi kocanın karşısında.. :19:
hep diyorum cahillikten bunlar..

neyse ben konu sahibine gerekli tavsiyeleri verdim zaten ilk yorumumda, dikkate alıp almamak ona kalmış, ben üstüme düşeni yaptım.. :ssz:

Öyle bir zamanda açtın ki bu konuyu bende senin sayende içimi döküp rahatlayım canım... Bende bazen duyardım birilerinden ''hamileliğimden sonra eşimle çok sorunlar yaşadık'' derlerdi. Hamilelik neden sorun olsun ki derdim başıma gelince anladım. Ben eşimle evlenmeden önce 1 sene kadar görüştüm evlendikten sonra korunuyordum eşim istemedi yaşımız geçiyor diye düşünüyordu. Bende pkolu olduğum için korunmaktan vazgeçtim. evliliğimin 3. ay bitiminde hamile kaldım. Ama korkunç bir hamilelik geçiriyorum sürekli midem bulanıyor çıkarıyorum midemde birşey kalmıyor. bu sefer açlığın, bitkinliğin ve stresin etkisiyle sık sık migrenim tutuyor. Yemek yapamıyorum, temizlik yapamıyorum. Çok şükür bikaç gündür mide bulantım bitmişti birden kesildi dünyalar benim oldu. Evi temizlemeye koyuldum ki pazar gecesi yine migrenim tuttu Allah düşmanımın başına vermesin bu ağrıyı. Şiddetinden saatlerce çıkarıyorum. Gece defalarca ağrıya uyanıyorum. Sabah kaldığı yerden ağrıya devam. 3 aydır hamileliğimden dolayı bişey yiyemedim arada eşim çiğköfte getirirdi hergün de simit alırdı onları yerdim.Eşim sanayide fırın işletiyor tavuk, köfte, çorba, etliekmek falan satıyorlar o aç kalmaz. Dün akşam migrenim hafifler gibi oldu eşime ''lütfen dışarda yiyelim iyi bi karnımı doyurayım'' dedim. Sinirlendi ''ben dışarıda yemem''dedi. ''önceden yiyodun şimdi ne oldu'' dedim. ''şimdi yemiyorum'' dedi. Ben ona yemek yapamıyorum ya o yüzden tribe giriyor sürekli. Sanki çocuğu kendime yapıyorum. Adama bak armut piş ağzıma düş. Ben hergün yatak döşek yatayım beyimiz hiç sıkıntısız baba olsun. Nasıl kıvrandığımı banyoda sabahladığımı defalarca gördü. Tutturmuş ''psikolojik kendini salıyosun ondan'' diyor. hee hobi edindim akşama kadar kusmasam, başımı duvarlara vuracak kadar ağrıtmasam rahat edemiyorum... Oysa en önemli meselemiz ve hedefimiz senin mideni doldurmak olmalı... Aman sen aç kalma ben gebersemde olur...

Çok zor bir durumdur Allah yardımcınız olsun inşallah.
Ama evlilik bambaşka bir süreç, kabullenmek gerekiyor bunu.
Yapamadıklarınıza odaklanmayın artık.
Belki bakış açınızı biraz değiştirmek tahammül seviyenizi yükseltir.
Minik bir bebeğiniz var, mesela sık sık onu yıkayın, güvenli Sizinle göz teması olabileceği bir yere onu yatırarak kendinizi iyi hissetmek için bir şeyler yapın.
Makyaj yapın, spor yapın,müzik, ibadet... Ne huzur verecekse Size o.
Bebek arabasına yatırın onu açık havada yürüyüş yapın bebeğinizle.
Ve muhakkak onun gündüz uyuduğu zamanlarda biraz uyumaya çalışın sizde.
Uzun süren uykusuzluk depresif yapıyor bence insanı...

Eşinize gelince, oda Sizin kadar ne olduğunu şaşırmış durumdadır muhtemelen..
Küfür konusu aileden gördüğü, yaşadığı arkadaş ortamından normalleştirdiği çok çirkin bir davranış.
Malesef eşiniz baba olmaya hazır hissetmemiş, bilinçli davranmıyor hala.
Siz biraz daha enerjik, bebeğinizle mutlu, sürece adapte olursanız oda baba olduğunu yavaş yavaş hissedebilir.
Ne yazık ki işin şu aşamada daha ağır yükü Sizde. Evde bebekle olan Siz olduğunuz için,anne- bebek uyumuna o dahil olacak işten gelince.
Önce bebeğinizle, sadece altını almak, bakmak için değil gerçekten değerli vakit geçirin bol bol.​

Evet cok erken hamile kalmis, genc yasta anne baba olmuslar da zamani geri alamadiklarina gore
bu kadar acimasizca elestirmek neden?

Simdi o cocugu yok mu saysinlar?

konu sahibi ne zaman hamile kalmaliydim diye sormamis ki.

Kimse kusura bakmasin burasi kimsenin ego tatmin yeri degil !

soylenir de herseyin bir adabi, usturubu vardir

cozum oneriniz nedir?

burda mesele çocuğun geç ya da erken olması değil. asıl senin empati yeteneğin yok. konu sahibi daha 22 yaşında. evlendiği gece hamile kalmış. Allah aşkına bu nasıl bi durum nası bir cahillik.. sanarsın 35 yaşında, yıllarca çocuk için uğraşmış, bebe hasretiyle yanıyordu :27:
zaten epi topu 6 ay flört etmişler sonra pat nikah. zorları neydi, yaşlarımı geçiyordu, tek eksikleri bebekmiydi, yanıyolarmıydı :19:

bikere bir bak bakalım bu adam koca olarak nasıl? önce bir evlilik otursun. sonra ölç tat bakalım bu adam baba olarak nasıl olur?
ama yooook bunlara ne gerek var. bebek çocuk işi zaten ne gerek var düşünmeye etmeye, hoooop ahada yapıverdik :19:
şimdide böyle taşlara vurur başını işde. kocası cahilin sorumsuzun teki, madem bebek olursa, sorumluluk fazlalaşırsa bunlara gelemiyecekti o zmn şeyine sahip çıkıp korunacaktı. elin kızınında başını yakmıcaktı. noldu şimdi? zavallı kız kucağında bebekle kalakaldı kendisine küfür eden, ilgisiz bi kocanın karşısında.. :19:
hep diyorum cahillikten bunlar..

neyse ben konu sahibine gerekli tavsiyeleri verdim zaten ilk yorumumda, dikkate alıp almamak ona kalmış, ben üstüme düşeni yaptım.. :ssz:

ne olursa olsun bu şekilde konuşman çok kırıcı ve yanlış.ben de 19 yaşında evlendim 1 ay sonra hamile kaldım arkadaşın yaşadıklarını yaşamadım çok da mutluyum eşimle.bunun hemen çocuk yapmakla bir ilgisi yok zaten.tek sorun çocuk değil yani.hatta sorun çocuk değil.

benzer durum bendede var bal ayına gidemedik ilk günden hamile kaldım cicim ayları nedir yaşamadık .hep iş hep iş .neye ugradıgımı şaşırdım .bazen ilgisiz oluyor bazen ilgili oluyor .neebilim ya ugraşmyorum artık

canım bende 2 bucuk senedir evliyim ve bende balayına gitmedim daha.15 aylık benımde bır kızım var ama seni çok karamsar gördüm.ve ben bebeği bahane olarak gördüm asıl problem sizde bence.allaha şükür bir evlat sahibi olmuşsun bunun ne demek oldugunu anlatmama gerek yok burdaki bütün arkadaşlarım biliyoruz zaten.severekde evlenmişsin. hani çözümleyemediğiniz sorunlar çok ufak tefek sorunlar.bunların üstesinden gelebilirsin.bence otur iyice bi düşün süprizler hazırla kendine önem ver ne biliyim bi sinema bileti al yada bi akşam yemeği ayarla dışarıda olsun ama.bebeği bırakıcak kimse mi yok ??

Naserdo Allah esine akil fikir ve birazcik da merhamet versin...

Amin. Geçen gün midem iyi başım iyi canım profitrol istedi, almadı. Dün akşamda işten gelirken bana profitrol almış migrenim tutuğunda tatlı yiyemediğimi defalarca söylemiştim. Malesef hiçbişeyi zamanında yapamıyor adam:D Allah bilir midem kötüykende hadi yemeğe gidelim diyecek.

Back
X