eşimin ilğisizliğinden bunaldım.....

ne olursa olsun bu şekilde konuşman çok kırıcı ve yanlış.ben de 19 yaşında evlendim 1 ay sonra hamile kaldım arkadaşın yaşadıklarını yaşamadım çok da mutluyum eşimle.bunun hemen çocuk yapmakla bir ilgisi yok zaten.tek sorun çocuk değil yani.hatta sorun çocuk değil.

sorun çocuk değil, hazır olmadan onu yapan insanlarda! :ssz:

kadın 22 yaşında!! 22..
ne hayallerle evlenmiş, belli ki çalışmayı düşünüyormuş, çocuk yüzünden çalışamıyorum yazmış.
belli ki eşiyle gezip tozmayı istiyormuş, çocuk yüzünden olmuyor yazmış..
süslenmeyi püslenmeyi, kendine bakmayı seviyormuş, çocuk SÜREKLİ ağlıyor bunaldım yazmış.
yazmış iyi hoş DAAAAA;
sanki bu çocuğu zorla yaptırdılar ona.. ilk geceden hamile kalmak nedir hem? bu kadın korunma ne demek bilmiyormu.
çocuk iyi güzel, ailenin neşesidir ama sorumluluğu ağırdır. bilinçsizce ya da "aaa oluverdi işte ilk geceden hem de hi hii" diyerek yapılacak! bir şey değildir.
madem bu yaşta bu sorumluluğu üstlenemeyecekti, madem şikayet edecekti o zaman neden korunmadı.
yazıda kendisi de belirtmiş zaten satır aralarını okumayı bilen herkes anlar bunu.
çocuğun bu kadar erken olmasını o da istememiş.
tüm bu şikayetler, sorunlar ortadayken evet lafım gayet yerinde bir daha söylüyorum. ÖLDÜN MÜ ÇOCUK DİYE.. :ssz:

5 çocuğunuz var galiba..bu kadar ağır laf edemez çocuğu olmayan birisi..22 yaşında çocuğu olmuş iyi ölsün madem kadın niye yaşıyorki dimi sizde haklısınız..Allah çocuk için ölenlerden etmesin sizi ne diyelim..

Öyle bir zamanda açtın ki bu konuyu bende senin sayende içimi döküp rahatlayım canım... Bende bazen duyardım birilerinden ''hamileliğimden sonra eşimle çok sorunlar yaşadık'' derlerdi. Hamilelik neden sorun olsun ki derdim başıma gelince anladım. Ben eşimle evlenmeden önce 1 sene kadar görüştüm evlendikten sonra korunuyordum eşim istemedi yaşımız geçiyor diye düşünüyordu. Bende pkolu olduğum için korunmaktan vazgeçtim. evliliğimin 3. ay bitiminde hamile kaldım. Ama korkunç bir hamilelik geçiriyorum sürekli midem bulanıyor çıkarıyorum midemde birşey kalmıyor. bu sefer açlığın, bitkinliğin ve stresin etkisiyle sık sık migrenim tutuyor. Yemek yapamıyorum, temizlik yapamıyorum. Çok şükür bikaç gündür mide bulantım bitmişti birden kesildi dünyalar benim oldu. Evi temizlemeye koyuldum ki pazar gecesi yine migrenim tuttu Allah düşmanımın başına vermesin bu ağrıyı. Şiddetinden saatlerce çıkarıyorum. Gece defalarca ağrıya uyanıyorum. Sabah kaldığı yerden ağrıya devam. 3 aydır hamileliğimden dolayı bişey yiyemedim arada eşim çiğköfte getirirdi hergün de simit alırdı onları yerdim.Eşim sanayide fırın işletiyor tavuk, köfte, çorba, etliekmek falan satıyorlar o aç kalmaz. Dün akşam migrenim hafifler gibi oldu eşime ''lütfen dışarda yiyelim iyi bi karnımı doyurayım'' dedim. Sinirlendi ''ben dışarıda yemem''dedi. ''önceden yiyodun şimdi ne oldu'' dedim. ''şimdi yemiyorum'' dedi. Ben ona yemek yapamıyorum ya o yüzden tribe giriyor sürekli. Sanki çocuğu kendime yapıyorum. Adama bak armut piş ağzıma düş. Ben hergün yatak döşek yatayım beyimiz hiç sıkıntısız baba olsun. Nasıl kıvrandığımı banyoda sabahladığımı defalarca gördü. Tutturmuş ''psikolojik kendini salıyosun ondan'' diyor. hee hobi edindim akşama kadar kusmasam, başımı duvarlara vuracak kadar ağrıtmasam rahat edemiyorum... Oysa en önemli meselemiz ve hedefimiz senin mideni doldurmak olmalı... Aman sen aç kalma ben gebersemde olur...

Allah Allah beyfendiyede bak sen..o senin nazını çekeceği yere sıkıntılarının yanında birde beyimizn nazını sen çekiyosun...Olmaz bu kadar pes pes..Bırak boşver küssün mümkünse hiç konuşmasın rahat bıraksın seni..Ayıptır yaa..

5 çocuğunuz var galiba..bu kadar ağır laf edemez çocuğu olmayan birisi..22 yaşında çocuğu olmuş iyi ölsün madem kadın niye yaşıyorki dimi sizde haklısınız..Allah çocuk için ölenlerden etmesin sizi ne diyelim..

istediğim lafı ederim. konu sahibi ilk geceden hamile kaldım ama nerden kaldım çocuk ağlıyo sürekli kendime bakamıyorum, çalışamıyorum da, eşimde çocukdan sonra ilgisiz, bana küfürler etmeye başladı diyorsa, bunu burda anlatıyorsa her türlü yoruma, tavsiyeye açık demektir. bende istediğimi söylerim. size beğendirme gibi durumum yok. beğenmiyorsan yorum yapmassın yazdıklarıma, görmezden gelirsin. :ssz:
ve evet, Allah beni herşeyi görmezden gelip, evliliği oturmadan, adamı tanımadan, bilinçsizce, sorumsuzca ÇOCUK İÇİN ÖLENLERDEN etmesin. mümkünse kimseyi etmesin. AMİN. :ssz:

istediğim lafı ederim. konu sahibi ilk geceden hamile kaldım ama nerden kaldım çocuk ağlıyo sürekli kendime bakamıyorum, çalışamıyorum da, eşimde çocukdan sonra ilgisiz, bana küfürler etmeye başladı diyorsa, bunu burda anlatıyorsa her türlü yoruma, tavsiyeye açık demektir. bende istediğimi söylerim. size beğendirme gibi durumum yok. beğenmiyorsan yorum yapmassın yazdıklarıma, görmezden gelirsin. :ssz:
ve evet, Allah beni herşeyi görmezden gelip, evliliği oturmadan, adamı tanımadan, bilinçsizce, sorumsuzca ÇOCUK İÇİN ÖLENLERDEN etmesin. mümkünse kimseyi etmesin. AMİN. :ssz:

Belki en doğru olanı sen söylüyorsun ama uslubun çok sert.Sonucta karsındaki insanı hiç tanımıyorsun.
Haklıyken sert cevaplar verdiğin için haksız duruma düşüyorsun.Herkes doğruyu yapacak diye bir kaide yok.Arkadaş eşiyle bir hata yapmış korunmamış ve ilk gece hamile kalmış ama sadece bunun bedelini kendi ödüyor.Sonuçta hem bebek hem de kendi haksızlığa uğruyor.Eşinden de anlayış beklemek en doğal hakkı.Bebek olsun ya da olmasın eşi öyle ya da böyle içinde varsa eğer arkadasa küfür edecektir.Adamın kişiliğinde varsa sebep bugun bebek olur yarın işler olur öteki gün ailesi olur.İnsan kavgacı,küfürbaz olmak isterse sebep bulur.

Konu sahibi lütfen mutsuzluğunu eşinin ilgisizliğini çocuğuna yansıtma.Aranızda en masum olan o.Eşinin ilgisizliği çocuk yüzden değil senin kendine bakmaman o cocuk yuzundende değil.İstersen kendine yarım saatte olsa vakit ayırırsın.O size verilen en büyük hediye ne olur kıymet bilmemezlik yapmayın.

Belki en doğru olanı sen söylüyorsun ama uslubun çok sert.Sonucta karsındaki insanı hiç tanımıyorsun.
Haklıyken sert cevaplar verdiğin için haksız duruma düşüyorsun.Herkes doğruyu yapacak diye bir kaide yok.Arkadaş eşiyle bir hata yapmış korunmamış ve ilk gece hamile kalmış ama sadece bunun bedelini kendi ödüyor.Sonuçta hem bebek hem de kendi haksızlığa uğruyor.Eşinden de anlayış beklemek en doğal hakkı.Bebek olsun ya da olmasın eşi öyle ya da böyle içinde varsa eğer arkadasa küfür edecektir.Adamın kişiliğinde varsa sebep bugun bebek olur yarın işler olur öteki gün ailesi olur.İnsan kavgacı,küfürbaz olmak isterse sebep bulur.

Konu sahibi lütfen mutsuzluğunu eşinin ilgisizliğini çocuğuna yansıtma.Aranızda en masum olan o.Eşinin ilgisizliği çocuk yüzden değil senin kendine bakmaman o cocuk yuzundende değil.İstersen kendine yarım saatte olsa vakit ayırırsın.O size verilen en büyük hediye ne olur kıymet bilmemezlik yapmayın.

canım çok haklısın, çok doğru tespitler yapmışsın. evet doğru söyledim ama uslubum çok sert. yinede dayanamıyorum, ister istemez sert oluyorum bu tarz şeylerde. yani yazık değil mi o kadına, doğan masum bebeğe. adamı daha tanımadan etmeden bebek yapmak..
ne olacak şimdi? senin dediğin doğru bu adam küfürbazsa, ilgisiz, saygısız biriyse, mayası buysa herşeyden dolayı bu huyu ortaya çıkabilirdi. bu adam iyi bir koca değil demekki. ee şimdi konu sahibi bunu kendi anlasaydı, bebek olmadan bunu görseydi daha iyi olmazmıydı? belki de hiç bebek doğurmucaktı böyle bir adama, ya da belki uzun bi müddet bekleyecekti adamın gerçek yüzünü gördüğünde. yani kadın doğurmuş şimdi, artık bu işin geri dönüşü yok. benim yaptığım ilk yorumda da konu sahibine tavsiyelerim olmuştu. ablası ya da akrabası, ya da yakın bir arkadaşı gündüzleri gelip birkaç saatliğine bebeğe baksa, kadında o sırada hem kendine bakar, hem morali yerine gelir, hem yemeğini yapar. kafasını da dağıtmış olur. akşam eşi geldiğinde de daha mutlu olurlar haliyle. şuan için yapacak başka şey yok. sonuçta o kadar küçük bebek kreşe verilemez. bu zamanı en iyi şekilde atlatmaya çalışmalı, kendine ve bebeğine yazık etmeden, ihmal etmeden..

kadın 22 yaşında!! 22..
ne hayallerle evlenmiş, belli ki çalışmayı düşünüyormuş, çocuk yüzünden çalışamıyorum yazmış.
belli ki eşiyle gezip tozmayı istiyormuş, çocuk yüzünden olmuyor yazmış..
süslenmeyi püslenmeyi, kendine bakmayı seviyormuş, çocuk SÜREKLİ ağlıyor bunaldım yazmış.
yazmış iyi hoş DAAAAA;
sanki bu çocuğu zorla yaptırdılar ona.. ilk geceden hamile kalmak nedir hem? bu kadın korunma ne demek bilmiyormu.
çocuk iyi güzel, ailenin neşesidir ama sorumluluğu ağırdır. bilinçsizce ya da "aaa oluverdi işte ilk geceden hem de hi hii" diyerek yapılacak! bir şey değildir.
madem bu yaşta bu sorumluluğu üstlenemeyecekti, madem şikayet edecekti o zaman neden korunmadı.
yazıda kendisi de belirtmiş zaten satır aralarını okumayı bilen herkes anlar bunu.
çocuğun bu kadar erken olmasını o da istememiş.
tüm bu şikayetler, sorunlar ortadayken evet lafım gayet yerinde bir daha söylüyorum. ÖLDÜN MÜ ÇOCUK DİYE.. :ssz:
sana sadece bişeyde katılıyorum oda başına gelenlerin çocok yüzünden oldugunu sanmasıdır .çocuk bazı anne adaylarını etkileye bilir belki ama .cocuk yüzünden kelimesi cok gereksiz bi laf çocugada günah onu suclamak yerine gunluk dengesini kurması sabahtan akşama yapacaklar listesi kurması dengeli davranması gerekiyor .belliki genc ve tecrübesiz kadın .bende 20 yaşındayım ama onun bu yaklaşımını yalnış buluyorum .senin dedigin şey yalnış medem istemiyordun niye korunmadın fln yaklaşımını begenmedim :19: hem olan olmuş artık bebekte dogmuş .bugunden sonra ne yapmalı onu düşünmemiz gerekiyor yardımcı olucaksak böle olalım bize düşmedi onun neden ilk geceden hamile kalışı .nebilsın belkı hamie kalacagı aklına gelmedi belki karsı koyamadı belki tecrubesi yoktu .eskide kaldı bugun nasıl davranmali onu düşünmeliyiz eger bi arkadasa yardımcı olucaksak .yok yargılamak için burdayızsa bilemiycegim .

Son düzenleme:
Back
X