• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ilk evliliğinden olan çocuklarıyla benim çocuklarım arasındaki sorun...

EVA79

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
32
0
6
A.B.D.
Esimin ilk evliliginden 3 tane ergenlik caginda (12,14,16)cocuklari var,benimde ilk evliligimden 2 tane 6 ve 7 yasinda cocuklarim var.Esim ve ben birbirimizi cok seviyoruz ben su an 8.5 aylik hamileyim.Esimin cocuklari yaz tatili icn ilk defa iki ayligina bizi ziyarete geldiler,geldikleri ilk 4 gun icinde benim cocuklarim hakkinda sizlanmaya konusmaya basladilar,bir kiskanclik aldi basini gidiyor,cocuklarima imali bakmalar her yaptiklari hareketleri elstirmeler,esimle ilk zamanlar kavga ettik bu konuda,zamanla esim kendi cocuklarinin ne kadar anlayissiz ve kiskanc olduklarinin farkina vardi fakat ben onlarin terbiyesizliklerini cocuklarima verdikleri huzursuzluklari yediremiyorum ne zaman cocuklarim evde (benim cocuklarim haftanin 5 gunu benim ile,5 gunu ilk esim yani babalari ile.)bir stress alip basini gidiyor,Oglum ile konustum cocuk odasinda disari cikmiyor ,hep sabir diyorum,nasil olsa gidecekler 2 haftaya,ama cok geriliyorum.Benim cocuklarim resmen problem evde otursalar rahatsizlik veriyorlar kalksalar problem,hep sabir diyorum ama nereye kadar,bunlar hep boyle tatillerde gelip benim huzurumumu kaciracaklar?Hem cok daginiklar her yer pislik icinde
ne tabak kullaniyorlar birsey yerken ne ellerini yikiyorlar,12 yasindaki kizin kilotlari yerlerde ters donmus sekilde.Hep susuyorum esimede cene yapip uzmek istemiyorum surekli.Cok stresliyim arkadaslar.:(

Esimin ilk evliliginden 3 tane ergenlik caginda (12,14,16)cocuklari var,benimde ilk evliligimden 2 tane 6 ve 7 yasinda cocuklarim var.Esim ve ben birbirimizi cok seviyoruz ben su an 8.5 aylik hamileyim.Esimin cocuklari yaz tatili icn ilk defa iki ayligina bizi ziyarete geldiler,geldikleri ilk 4 gun icinde benim cocuklarim hakkinda sizlanmaya konusmaya basladilar,bir kiskanclik aldi basini gidiyor,cocuklarima imali bakmalar her yaptiklari hareketleri elstirmeler,esimle ilk zamanlar kavga ettik bu konuda,zamanla esim kendi cocuklarinin ne kadar anlayissiz ve kiskanc olduklarinin farkina vardi fakat ben onlarin terbiyesizliklerini cocuklarima verdikleri huzursuzluklari yediremiyorum ne zaman cocuklarim evde (benim cocuklarim haftanin 5 gunu benim ile,5 gunu ilk esim yani babalari ile.)bir stress alip basini gidiyor,Oglum ile konustum cocuk odasinda disari cikmiyor ,hep sabir diyorum,nasil olsa gidecekler 2 haftaya,ama cok geriliyorum.Benim cocuklarim resmen problem evde otursalar rahatsizlik veriyorlar kalksalar problem,hep sabir diyorum ama nereye kadar,bunlar hep boyle tatillerde gelip benim huzurumumu kaciracaklar?Hem cok daginiklar her yer pislik icinde
ne tabak kullaniyorlar birsey yerken ne ellerini yikiyorlar,12 yasindaki kizin kilotlari yerlerde ters donmus sekilde.Hep susuyorum esimede cene yapip uzmek istemiyorum surekli.Cok stresliyim arkadaslar.:(

Merhaba canım ama keşke konu başlığı böyle olmasaydı çok itici olmuş.Onlar onunda evlatları tabiki dağınık olmaları normal senin çocukların dağınık olsa bu kadar tepki göstermezdin.Ayrıca birbirlerini kıskanması normal çocuklar üzülüyor sonuçta babalarının yanında sizin çocuklarınız var.Ben bu durumu hamileliğine veriyorum hamilelikte herşey insanın üstüne gelir çok duygusal olur ama lütfen bunu kocana belli etme yok dağınıklar yok çocuklarımla anlaşamıyorlar oda üzülür eşine çocuklarıyla seni tercih yaptıracak dereceye sokma sakin ol sabret sadece 2 ay ne olucak ki ?

Allah sabır versin..
Bence biraz daha susunuz eşinizin hatrı için en azından..
Eninde sonunda gidecekler sonuçta..

Unutmayin ki kocanizin da artik 2 uvey evladi var. dahasi birde her iki tarafin oz kardesleride yolda. kaynastirmak lazim. ayri ellerde yetismis cocuklarin ayni davranisi sergilemesini beklemek yerine herkesi oldugu gibi kabul etmekte hatali gordugunuz yerde parmak sallayarak degil tatli dille uyarmakta fayda var. sonucda bile istiye bir evlilik yapmissiniz. ve bence de su uvey lafini kaldirin allah askina. canimin cani canimdir diyebilsek keske.

konu başlığınız o kadar kötü ki haklı olsanız bile sizi haksız duruma düşürecek cinsten :ssz:

Sanırım siz çocuklarınızla yaşıyorsunuz. Yani eşiniz sizin çocuklarınıza babalık yapıyor bir şekilde. Peki ya adamın çocukları? Babaları üvey çocuklara babalık yaparken kendileri babasız bir hayat sürüyorlar, değil mi? Sonuçta onlar da çocuk. Üvey kardeşlerini kıskanmaları, babalarına ve size zorluk çıkartmaları beklenmeyecek bir şey değil ki. Kendinizi onların yerine koyun ama şimdiki aklınızla değil, 12 yaşındaki halinizle. Sevgi, sabır ve anlayışla hallolur ancak adaptasyon süreci. Allah kolaylık versin.

Esimin cocuklarina cok iyi davraniyorum,kalplerini hic kirmiyorum,zaten beni uzende o ne kadar iyi niyetli davransam o kadar benim cocuklarimi uzuyorlar,tatli dille uyarmama ragmen,hala darmadaginlar,biliyorum ben kendi cocuklarima verdigim disiplini onlara veremem,onlar farkli anneden geliyor ,onlarinda sevgiye ihtiyaclari var,ben zaten kiyamam bir cocugun kalbini kirmaya,inanin,fakat ben hamileyim kendi cocuklarimin yayintisi bana yetiyor hatta sizlanmadan onlarinkinide topluyorum fakat her Sabah uyandigimda salonda her koltuk basinda 3- 4 tane tabak,bardak,yastiklar yerde,tuvaletler cis icinde,ben temizliyorum ve beni yoruyor.Ustune birde benim cocuklarim onlari rhatsiz ediyormus film izlerken salona inmesinler diyince cocuklar butun sinirlerim tepeme cikiyor.Benim cocuklarim salonda oyurmuyor,odalarindan disari cikmiyor.Aile boyle olmaz ,onlar benim cocuklarimi istemiyecek ben onlarin her istediklerini yapicagim.Annelik yapamam bunu kendi cocuklarima.Dusnsenize sizing cocugunuz sofrada sutu dokuyor,esinizin buyuk kizi ne skarsin diyip azarliyor sonrada pis pis bakiyor,yine de hic birsey demiyorum ben cocugumun yaptigini temizlemeye onunla ilgilenmeye calisiyorum,sesizligimi koruyorum,oglum neden bana hep boyle dik bakiyorsun diye soruyor kiza,cunku anlamiyor,daha kucuk.Iste o zaman kalbim kiriliyor,sinirleniyorum.Onlara yemek yapan benim,temizlik yapan benim,gezmeye goturen benim,camasirlarini yikayip utuleyip odalarina koyan benim,hic mi saygiyi haketmiyorum.???

Sizinde cocuklarinizi durmadan uzup ,asagilasalardi boyle davranmazdiniz sanirim,Ben onlara cok iyi davraniyorum kalplerini hic kirmadim,kalbimikiran cocuklarima neden bu sekilde davranip,birde ben hizmetcileriymisim gibi davranmalari.Oglen 2 de uyanip sana kahvalti hazir degil mi diye sorduklarinda nasil bir tepki verirdin cok merak ediyorum.

Tesekkur ederim canim.Benim cocuklarimin babalari var iki sokak ilerde yasiyor,esim elbette cocuklarima iyi fakat bende onun cocuklarina iyi davraniyorum,hic birseylerini eksik etmiyorum.Benim cocuklarimda esime yada onun cocuklarina saygisizlik etmiyor neden ben ve cocuklarim saygizlik goruyor peki?

Ikinci esimin cocuklari mi demeliydim?Turkcede ikinci esin cocuklarina uvey evlat denmiyor mu?Bana da uvey anne.Uvey evlat yazarkan hic bir kotuluk dusunerek yazmadim.Agir olmus.

Eski eşiniz çocuklu olan bir bayanla evlense. Ve çocuklarınızı babasının yanına tatile gönderseniz. Ve üvey anneleri sizin gibi düşünse. Üvey annelerine davranışından dolayı hak verir misiniz?

İlk olarak bir yıl 12 aydır. Siz iki ay eşinizin çocuklarına tahammül edemiyorsunuz ama o kalan 10 ay sizin çocuklarınızla yaşıyor. :31:

İkincisi sandığınızın aksine bir hafta da 7 gün 10 değil.

Başta da belirttiğiniz gibi onlar ergenlik çağında ve normal ailelerde dahi o yaş grubunda çok büyük sorunlar yaşanabilirken dağılmış ailelerin çocuklarından çok normal tepkiler beklememelisiniz.

Biraz anlayış.
:20:

Arkadasim baslikta birsey yok. Uvey evlada uvey evlat denir, hakaret degil bu. Burda konunun icinden bir kelime cekip sakiz gibi uzatip konu sahibine sarmak adettir, salla gitsin. Sanki kufretmissin gibi, hayret birsey. :ssz:

Konuya gelince... Yeterince aile terbiyesi almamis, temizlik, duzen ogretilmemis cocuklar demek ki onlar. Seninle bir ilgisi yok, sorun cocuklarda. Anne-baba bosanmis da bilmemne de, boyle birseye kilif olamaz, ne alaka yani? Yapabilecegin sey ya kendin guzelce uyarirsin duzenli olmalari icin. Ya da babalarina soyle o uyarsin. Boyle hicbirsey ogretilmeden buyutulmus, simdi nasil davranacagini bilemeyen, saldim cayira buyutulen cocuklara ve onlarin ebeveynlerine ben de katlanamiyorum. Seni de sonuna kadar hakli buldum. Allah sabir versin.

Konu başlığınız içinizden geçenlerin yansıması. Ne yaparlarsa yapsınlar batacaklar size. SÜt döküldü ters baktı, donunu ters cıkardı bilmem ne... 12 ay boyunca sadece 2 ay yanınızdalar o da rahatsız etmiş sizi. Üstelik sizin de cocuklarınız var. Bir abla gibi yaklaşmak, ergenlik cagındaki cocuklara yol yordam öğretmek bu kadar mı zor?

Elbette siz de babalarının eşi olarak saygıyı hakediyorsunuz ama bu sekilde değil. Bazen saygıyı kazanmak gerekir.

iyi de eşinin başkasından olan çocuğu üvey çocuğudur küfür değil hakaret değil ne desin kadıncağız?
zaten mesele onun iyi davrandığı halde çocukların tepesine çıkması
hadi anneleri ölmüş filan olsa yazık annesizler filan derdik ama demek ki anne-babaları iyi terbiye verememiş bu çocuklara
12 yaş küçük bir yaş değil iç çamaşırını çıkarıp ortalara bıraksın, ben o yaşlarda utanırdım be banyoya bile koyarken saklayıp koyardım yani.
bilerek seni sinir etmek için yaptıklarını çıkardım ben konu sahibi.
tamamen kıskançlıktan yapıyorlar.
ama maalesef ceza verecek sen değilsin ne de olsa adın üvey anne, kendi çocuklarına dediğinden daha hafif şekilde uyarsan adın kötü üvey anneye çıkar.
eşinin konuşup uyarması gerekli

basina gelmis bir durum yok ki. adamin 3 cocugu var mi ? var . sonradan cikmadigina gore bilerek evlendiniz. e bu bebeler ergenus. anaya babaya hayata ogretmenine herseye asi. olaylari kendi icinde yorumlamak lazim. cocuklardan aman da yeni kardeslerimiz oldu saralim sevelim gibi bir olgunluk bekleyemeyiz. hakikaten kendinizi zor bir duruma sokmussunuz. kolay degildir mutlaka. ama idare ve kaynastirma lazim . sayili gundur cabuk gecer diye bir yorum da beklemeyin onlarda sizinkiler gibi ana baba evladi. kolayliklar dilerim.

Konu başlığınız içinizden geçenlerin yansıması. Ne yaparlarsa yapsınlar batacaklar size. SÜt döküldü ters baktı, donunu ters cıkardı bilmem ne... 12 ay boyunca sadece 2 ay yanınızdalar o da rahatsız etmiş sizi. Üstelik sizin de cocuklarınız var. Bir abla gibi yaklaşmak, ergenlik cagındaki cocuklara yol yordam öğretmek bu kadar mı zor?

Elbette siz de babalarının eşi olarak saygıyı hakediyorsunuz ama bu sekilde değil. Bazen saygıyı kazanmak gerekir.

Anne olunca kadınlar hiçbir çocuğa kıyamaz, tüm çocuklara empatiyle, kendi çocuğunun yerine koyarak bakar sanırım elmayra.
Bazı annelerin yorumlarına bakıyorum, birde seninkilere, şaşırıyorum.
Demekki annelik duygusu vicdanı da beraberinde getirmiyormuş.
Yazdıklarını okurken çok duygulandım canım, umarım en kısa zamanda çok özel bir adamla evlenirsin ve anne olursun.
Çok iyi bir anne olacağından eminim senin.

Anne olunca kadınlar hiçbir çocuğa kıyamaz, tüm çocuklara empatiyle, kendi çocuğunun yerine koyarak bakar sanırım elmayra.
Bazı annelerin yorumlarına bakıyorum, birde seninkilere, şaşırıyorum.
Demekki annelik duygusu vicdanı da beraberinde getirmiyormuş.
Yazdıklarını okurken çok duygulandım canım, umarım en kısa zamanda çok özel bir adamla evlenirsin ve anne olursun.
Çok iyi bir anne olacağından eminim senin.

Parkonumm cok duygulandırdın beni.

Bu tarz cocuklu, aileli yorumlarım biraz sert olabiliyor. Anlamaya calısıyorum sadece, bazen de özellikle belirtiyorum "anne değilim ama" diye.

İnşallah canım, Allah hepimizin gönlüne göre versin.

Back
X