Esimin iş arkadasi samimiyeti cok acil lütfen bi akıl verin

Arkadaşlar benimde ailemde dul var onlara kasetten bir şey demedim ki ben biz evliyken bile dikkat ediyoruz erkeklerle samimiyetimize onun daha çok dikakt etmesi geliri manasında söyledim ne diyeceğim dul diye aşağılamak vs niyetim yok
Her bosanan kadin evli erkeklere mi sarkiyor? Bunu mu demek istiyorsunuz? Neden bekar kadinlar daha cok dikkat etmeli erkekler degil de. Senin kocan herkese yılışan biriyse evli bekar farketmez onun icin. Herkes kendi namusundan sorumlu. Ne yani ben evli iken kocam mi beni zapdediyordu da daha dikkatli olmam lazimmis? Nasil bir kafa yapisi bu ya.. sen kocana guvenmiyorsan urganla baglasan dul evli farketmez. Problem esinde. Bunlara meydan veren esin. Varsa bir puruzu esinin evrene salarsin olur biter. Ben de bosandim. Dul degil bekarim. Bosanma nedenim de aldatilma. Ben degil eski eş kisisi oyleydi. Kadinlarda suc arama. Ayrica biz ne yapalim evli barklilari, adam mi kalmadi baska?

Diger insanlarla mesafeli olmak konusunda evlilerin yada bosanmis olanlarin farkli davranmasi gerekmiyor. Neden daha dikkatli olmasi gerekiyor. Kendini eve kapatsin hic kimseyle konusmasin olurmu. Yapmayin allah askina ne bu dul dul dul diye tekrarlariniz. Bosaninca insanlar herkese yesil isik yakiyormus gibi davraniyorsunuz. Sizin sorununuz esinizle kadinla degil.
Agzina saglik. Bosaninca kadinin eve kapanmasi lazimmis gibi sanki. Vebali muamelesi yapmis resmen.

Benim bu gereksiz samimiyetler yüzünden ilişkim bitmişti. Asla karşı tarafı suçlamayın suçlu hep erkekler. İlk adımı Atan hep onlar.

Iyi günler eşimin iş ortamında bir grup var evli bekar dul kadınlarında yer aldığı ve aynı mahallede oturduğumuz bir de dul arkadaşı var kadında bu grupta ve birbirleriyle samimi gırgır falan tek yaşadığı için benim eşim bundn önce bir-çok kez işine koştu ve bugün sabah yaşadığı bir olayın sevincini eşimi arayarak paylaştı ben bunu eşime defalarca anlattım arkadasalriyka hele ki bayan samimiyetine dikkat etmesi gerektiğini fakat dikkat etmemidki kadın sevincini onunla paylaşabiliyor ve sabahtan beri kadına bu durumlardan rahatsız oldugumu yazmsnsk için kendimi tutuyorum
Evli bekar bosanmis dul ne olursa olsun eslerden biri samimiyetten rahatsizsa digeri dikkat etmeli. O bayanla konusmaniz sadece eşinizi sinir etmenize neden olur. Eşinizle tekrae konusun ve rahatsiz olduğunuzu sak8nce acik dille ifade edin.

Arkadaşlar benimde ailemde dul var onlara kasetten bir şey demedim ki ben biz evliyken bile dikkat ediyoruz erkeklerle samimiyetimize onun daha çok dikakt etmesi geliri manasında söyledim ne diyeceğim dul diye aşağılamak vs niyetim yok
Banlanmışsın ama okursun buraları yine. Neden “dulun” insanlarla samimiyetine evlilerden daha çok dikkat etmesi gerekiyor? Senin zihniyetindeki insanlar yüzünden elbette. Evli de olsa bekar da olsa bir insanın karakteri tektir, mesela dul bir kadın edebiyle yaşayıp gidiyordur ve evli olduğu halde millete yılışan erkekler olabilir bunu anlayamayacak kadar sığ olma lütfen.

“Dul” bir kadın olarak kimse bana kiminle nasıl samimi olacağımı öğretemez, dikkat edilecek olan dul kadınların davranışları değil sizin zihniyetinizdir bu da bizlerin değil sizin sorununuzdur.

Mune Mune hanim konu sahibi pasif durumda ama konusi açık genelde pasif olan kisilerin konuları da kapatilmiyor muydu? Herkes konu sahibine fazlaca yuklendi bence yeter.
Üyeliği pasif olan herkesin konusu kapanmıyor, eğer üye fake'se ya da fake şüphesi varsa, konu sahibesi kapatılmasını isterse, konuda müdahale edilmesine rağmen önlenemeyen bir tartışma vb varsa kapatılıyor.

Hanımlar,
ayrıca dul demek hakaret değildir, bu bir tanımlamadır, aynı bekar, evli demek gibi ama tanımlamaları nerede, nasıl, ne amaçla kullandığınız önemlidir.

"Oku da adam ol baban gibi, eşek olma. Oku da adam ol, baban gibi eşek olma" bir virgül anlamı değiştirir, aynı bir kadına hangi amaçla dul dediğiniz gibi.

Rica ediyorum artık dul kelimesinden çıkıp konunun bütününe cevap veriniz.

Son düzenleme:
Genel bakisi bu sert cevap gelince yumusatmaya calisiyor ama orda bile din kulturu ogretmeni oldugu icin digerlerine oranla daha dikkatli olmaliymis.
Yani konu sahibinin esi din ogretmeni olsaydi, kadin da matematik ogretmeni, sanirim problem olmayacakti.
Aslina bakarsaniz eski konularindan da anladildigi uzere adamda problem var. Adam flortoz. Sadakat denilen sey de pek yok. Haliyle konu sahibinin esine lafi gecmedigi icin disaridaki kadinlari ayiklamak derdinde... de hangi birinden kocasini kurtaracak? Konu sahibi esinde ve evliliginde bir problem oldugunu gormeli. Adamin karakteri bozuk cunku, disardakilerde bos yere suc ariyor. Ve malesef adam duzelir diye bekliyor. Nafile...
bugun dul dedigi kisiler gibi bir gun kendisi de dul olabilir bosanarak. Ve o zaman daha cok dikkat etmesi mi gerekecek? Bosaninca potansiyel azgin bir kadina mi donusecek?

Inancli olmak icin Din ogretmeni olmak gerekmiyor. Yani konu sahibinin esi din ogretmeni olsaydi, kadin da matematik ogretmeni, ssnirim problem olmayacakti.
Aslina bakarsaniz eski konularindan da anladildigi uzere adamda problem var. Adam flortoz. Sadakat denilen sey de pek yok. Haliyle konu sahibinin esine lafi gecnedigi icin disatidaki kadinlari ayiklamak derdinde... de hangi birinden kocasini kurtaracak? Konu sahibi esinde ve evliliginde bir problem oldugunu gormeli. Adamin karakteri bozuk cunku, disardakilerde bos yere suc ariyor. Ve malesef adam duzelir diye bekliyor. Nafile...
bugun dul dedigi kisiler gibi bir gun kendisi de dul olabilir bosanarak. Ve o zaman daha cok dikkat etmesi mi gerekecek? Bosaninca potansiyel azgin bir kadina mi donusecek?
Bu yazdiklarinizi anlasa bile anlamamazliktan gelecek buyuk ihtimal. Diger konulari bilmiyorum ama esinin bu tavri varsa zaten suclu esi. Belki kadinin haberi yok olayin bu derece oldugundan belkide adma ara haber verdi esinin yanindada kivirdi. Ama kadin bu bakis acisiyla sorunu goruo problemi gercek anlamda cozmek yerine hep disariyi suclayip ustunu ortmeye calisacak. Insan empati yapabilmeli anlamak icin bosanmasi ve disardaki insanlarin yaptigi baskiyi hissetmesimi lazim. Insallah gercegi gorur ve ona gore mantikli cozum yollarina gider yoksa zor.

İş arkadaşlarının (cinsiyet ya da medeni durum ayırt etmeksizin) aranmaması gerektiğini ben bu sitede öğrendim. Eşlerimizden çok zaman geçirdiğimiz, her gün yüzyüze baktığımız, belli bir samimiyet kurduğumuz insanları sevincimizi paylaşmak için arayınca ne oluyor? Evliliklerine dinamit mi koyuyoruz? Ya da iş arkadaşlarımızla samimiyet kurunca evliliğimiz mi sarsılıyor. Karşılıklı birbirine güvenen çiftler bu tip şeyleri sorun etmez. Sorun ediyorsanız bir güven problemi vardır ortada.

Eşiniz sizinle aynı yaşam tarzını paylaşmıyor konu sahibi. Sizin tarzınıza uymuyor ama eşinize uyuyor demek ki bu tip arkadaşlık ilişkileri. Bu konuda muhatabınız kadın değil eşinizdir.
Şu aralar boşanmış olmamla sınandığımdan olsa gerek hassasım bu konuda, ne yazık ki birçok insan sizin gibi sağlıklı düşünmüyor. Öyle şeylerle karşılaştım ki takılmamaya çalışsanız bile polyannacılık da bir yere kadar. Hayatımın ne bekar, ne evli ne de boşanmış döneminde erkek bir iş arkadaşımı arayıp sevincimi paylaşmadım, mesai saati dışında mesaj atmam için işle ilgili çok çok önemli bir şeyin olması gerek yoksa bekler ertesi gün söylerim. Zaten mesajla lak lak etmem mümkün değil ona rağmen bazı kadınların kişisel güvensizliğinin ya da eşlerine güvensizliğinin öznesi olabiliyorsunuz. Buyrun son yaşadığım olay, geçenlerde attığım bir storyde arkamda çıkan (birlikte poz falan vermiş bile değiliz yani) bir iş arkadaşımın eşinin -takipteydik birbirimizi- günlerce evde arıza çıkarttığını öğrendikten sonra pes artık yıldım böyle insanlardan dedim. Çok üzüldüm, bunlar 50 yaşına yakın insanlar düşünebiliyor musunuz? Ve sevdiğim insanlardı hiç beklemezdim. Koskoca kadının kendini benimle bir tutup bu duruma düşürmesine ayrı, eşinin de tutup evlerindeki olayı bana taşımasına ayrı kızdım. Kol gibi mesafe koydum bundan böyle. Ben onların yanında çoluk çocuğum derken neyle karşılaştım. Bazen konu sahibi gibi insanlar yüzünden dağda yaşayasım geliyor ama fıtratıma uygun değil.

Şu aralar boşanmış olmamla sınandığımdan olsa gerek hassasım bu konuda, ne yazık ki birçok insan sizin gibi sağlıklı düşünmüyor. Öyle şeylerle karşılaştım ki takılmamaya çalışsanız bile polyannacılık da bir yere kadar. Hayatımın ne bekar, ne evli ne de boşanmış döneminde erkek bir iş arkadaşımı arayıp sevincimi paylaşmadım, mesai saati dışında mesaj atmam için işle ilgili çok çok önemli bir şeyin olması gerek yoksa bekler ertesi gün söylerim. Zaten mesajla lak lak etmem mümkün değil ona rağmen bazı kadınların kişisel güvensizliğinin ya da eşlerine güvensizliğinin öznesi olabiliyorsunuz. Buyrun son yaşadığım olay, geçenlerde attığım bir storyde arkamda çıkan (birlikte poz falan vermiş bile değiliz yani) bir iş arkadaşımın eşinin -takipteydik birbirimizi- günlerce evde arıza çıkarttığını öğrendikten sonra pes artık yıldım böyle insanlardan dedim. Çok üzüldüm, bunlar 50 yaşına yakın insanlar düşünebiliyor musunuz? Ve sevdiğim insanlardı hiç beklemezdim. Koskoca kadının kendini benimle bir tutup bu duruma düşürmesine ayrı, eşinin de tutup evlerindeki olayı bana taşımasına ayrı kızdım. Kol gibi mesafe koydum bundan böyle. Ben onların yanında çoluk çocuğum derken neyle karşılaştım. Bazen konu sahibi gibi insanlar yüzünden dağda yaşayasım geliyor ama fıtratıma uygun değil.
Biz zaten böyle kadınlar yüzünden toplumda dışlanıyoruz. Dulmuş yalnız yaşıyormuş bilmem ne. Ya evli kadınlar da evli erkeklerle oluyor bekarlar da. Neden hep dul kadınlara damga? Siz de boşanırsanız nasıl bir duygu anlarsınız! Yeter

Biz zaten böyle kadınlar yüzünden toplumda dışlanıyoruz. Dulmuş yalnız yaşıyormuş bilmem ne. Ya evli kadınlar da evli erkeklerle oluyor bekarlar da. Neden hep dul kadınlara damga? Siz de boşanırsanız nasıl bir duygu anlarsınız! Yeter
Ben şimdiye kadar farklı farklı iş ortamlarında bulundum, önceki işimde yeri geldi evli iş arkadaşlarımla hem yurt içi hem yurt dışı seyahat ettim hiç böyle şeyler yaşamamıştım. O zamanlar önce nişanlı sonra evliydim gerçi ondan mı acaba :)

Ben şimdiye kadar farklı farklı iş ortamlarında bulundum, önceki işimde yeri geldi evli iş arkadaşlarımla hem yurt içi hem yurt dışı seyahat ettim hiç böyle şeyler yaşamamıştım. O zamanlar önce nişanlı sonra evliydim gerçi ondan mı acaba :)
İnsanın içiyle ilgili diye düşünüyorum. Karakter meselesi. Dulluk şu bu değil :KK50::KK39:

Kusura bakma da bosandi diye sende daha fazla dikkat etmek zorunda degil. Esin o samimiyeti vermis oda sevincini belirtmis belki de senin samimiyetine inanmis. Kocani uyar elin kadinina laf soylemek sana dusmez bence

Bekar ve evlilere karşı herhangi bir tepkiniz yok ama dul diye özellikle ona takmışsınız.
Kimsenin evliliği garanti değil. Boşanan veya eşi ölen kadınlarla ilgili yine kadınların ön yargılı olması üzücü.

Yapmayın lütfen, umursamayın diyeceğim ama anlıyorum sizi de. Kadınlar görüyoruz ki kocişlerini ellerinden kaçıracaklar diye çok korkuyorlar ona alıştık da adamın bunu size yansıtması rezaletin dibi olmuş. Gerçi kadın beynini yediyse mecbur kalmıştır belki adamcağız da.

Kişinin medeni haline göre dikkat etmesi çok manasız değil mi? Kişi yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek için ahlaken dikkat etmeli evli adam ile. Aynı o şekilde sizin eşiniz dikkat edecek. Karısı kaldırmıyorsa yapmayacak.

Neden iş arkadaşları ile olan samimiyet bu kadar rahatsız edici oluyor anlayabilmiş değilim .
Günün nerden baksanız 10 saati o insanlarla yüz yüze bakıp ,beraber üzülüp beraber sevinin,beraber yiyip içiyoruz .
Benim çalıştığım ofiste 9 erkek var ve tek bayan benim .bu mantıga göre benim bütün gün tek basıma takılmam lazım .Tabiki birşey olduğunda arayacağım ,onlar da beni arayacak .Konu sahibinin zihniyetinde eşi olanlar da var ,herseyden uzak ve mutsuz bir şekilde oturuyorlar ,emin olun hiç sizin sandığınız gibi sizin sözünüzden çıkmayan adamlar olmuyor .”Bizim hatun kıskanç,bizim hatun duymasın ,şimdi bizimki görse kıyamwti koparır “vs şeklinde muhabbetler bol bol dönüyor .
Herkes kendini bildikten ve güvendikten sonra hiçbirşey olmaz .

Back
X