• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin iş arkadasi samimiyeti cok acil lütfen bi akıl verin

Yapmayın lütfen, umursamayın diyeceğim ama anlıyorum sizi de. Kadınlar görüyoruz ki kocişlerini ellerinden kaçıracaklar diye çok korkuyorlar ona alıştık da adamın bunu size yansıtması rezaletin dibi olmuş. Gerçi kadın beynini yediyse mecbur kalmıştır belki adamcağız da.
Yanımda olsanız yaptığınız yorumlardan dolayı sarılır öperdim ,bu kadar mı güzel ifade edilir .

Mune Mune bence konuyu kapatmalısınız, evet dul sözünün üzerinde gereksiz durmuş ve bu konuda hassasiyetimiz var ama konu sahibin art niyetle yazmadığını özellikle belirtmiş, yorumlarda inşallah seninle boşanır da o kadınla evlenir yazan bile olmuş, bu kadar saldırgan olmaya gerek var mı? Ve şuan konu sahibi bunlara cevap veremiyor.

Mune Mune bence konuyu kapatmalısınız, evet dul sözünün üzerinde gereksiz durmuş ve bu konuda hassasiyetimiz var ama konu sahibin art niyetle yazmadığını özellikle belirtmiş, yorumlarda inşallah seninle boşanır da o kadınla evlenir yazan bile olmuş, bu kadar saldırgan olmaya gerek var mı? Ve şuan konu sahibi bunlara cevap veremiyor.
Saldırganlık mı bu? Düşüncesini değiştiremeyeceğimiz kesin. Ancak eşinden ayrılır kendi ayakları üzerinde durmak zorunda kalırsa anlar? Art niyetle yazmamış ama şunu da demiş. Ben evliyken erkeklerle konuşmama dikkat ediyorum o dulsa daha çok dikkat etmeli. Hadi ya kime göre nete göre ya

Saldırganlık mı bu? Düşüncesini değiştiremeyeceğimiz kesin. Ancak eşinden ayrılır kendi ayakları üzerinde durmak zorunda kalırsa anlar? Art niyetle yazmamış ama şunu da demiş. Ben evliyken erkeklerle konuşmama dikkat ediyorum o dulsa daha çok dikkat etmeli. Hadi ya kime göre nete göre ya
Sizin yazdığınızda konu sahibinin dul ifadesi kadar incitici geldi bana okurken, zaten kötü giden bir evliliği varmış belkide yaşayacak bu durumu bilemiyoruz. Aslında konu sahibini savunan pozisyona da geçmek istemiyorum çünkü konuda ona hak verdiğim bir taraf yok sadece art niyetli olmadığını yazmış ve şuan cevap veremiyor, bu kadar üstüne gidilen yorumlar varken konunun açık kalması bana göre doğru değil.

Sizin yazdığınızda konu sahibinin dul ifadesi kadar incitici geldi bana okurken, zaten kötü giden bir evliliği varmış belkide yaşayacak bu durumu bilemiyoruz. Aslında konu sahibini savunan pozisyona da geçmek istemiyorum çünkü konuda ona hak verdiğim bir taraf yok sadece art niyetli olmadığını yazmış ve şuan cevap veremiyor, bu kadar üstüne gidilen yorumlar varken konunun açık kalması bana göre doğru değil.
Konu sahibinin yazdıkları da bana çok incitici geldi. Bu zihniyeti ben kabul edemiyorum. Açıklaması daha da kötü zaten.

Şu aralar boşanmış olmamla sınandığımdan olsa gerek hassasım bu konuda, ne yazık ki birçok insan sizin gibi sağlıklı düşünmüyor. Öyle şeylerle karşılaştım ki takılmamaya çalışsanız bile polyannacılık da bir yere kadar. Hayatımın ne bekar, ne evli ne de boşanmış döneminde erkek bir iş arkadaşımı arayıp sevincimi paylaşmadım, mesai saati dışında mesaj atmam için işle ilgili çok çok önemli bir şeyin olması gerek yoksa bekler ertesi gün söylerim. Zaten mesajla lak lak etmem mümkün değil ona rağmen bazı kadınların kişisel güvensizliğinin ya da eşlerine güvensizliğinin öznesi olabiliyorsunuz. Buyrun son yaşadığım olay, geçenlerde attığım bir storyde arkamda çıkan (birlikte poz falan vermiş bile değiliz yani) bir iş arkadaşımın eşinin -takipteydik birbirimizi- günlerce evde arıza çıkarttığını öğrendikten sonra pes artık yıldım böyle insanlardan dedim. Çok üzüldüm, bunlar 50 yaşına yakın insanlar düşünebiliyor musunuz? Ve sevdiğim insanlardı hiç beklemezdim. Koskoca kadının kendini benimle bir tutup bu duruma düşürmesine ayrı, eşinin de tutup evlerindeki olayı bana taşımasına ayrı kızdım. Kol gibi mesafe koydum bundan böyle. Ben onların yanında çoluk çocuğum derken neyle karşılaştım. Bazen konu sahibi gibi insanlar yüzünden dağda yaşayasım geliyor ama fıtratıma uygun değil.

Benimde iş arkadaşım boşandıktan sonra, müdürünün eşi bir samimiyet kurdu arkadaşımla ki daha önce selam bile vermezdi düşünün. Kendi aramızda düşmanını yakınında tut stratejisini uyguluyor diye yorum bile yapmıştık arkadaşımla.

Hakaret aşağılama olarak algıladıkları için takıldılar, lakin öyle ironik bir durum ki eşi ölene dul denir diye de özellikle belirttiler, yani boşanan kişiye hakaret algıladıkları o cümle kullanılamaz ama eşi ölene kulağa hakaret gibi bile gelse dul denilebilire geldi konu.Kadının kocasının ölmesinde hiçbir suçu yok ama ne hikmetse algı olarak hakaret kabul edilen kelimenin münasip görüldüğü kişi özellikle belirtilmiş.Boşanana bekar deniyor artık diye de belirtmişler lakin bilmedikleri bir şey var kocası ölene de bekar deniyor artık, kimlikte dul değil bekar olarak geçiyor.Gemisini kurtaran kaptan gibi bir şey oldu mevzu.
Aslinda "dul maaşi"diye birsey var. Ve esi olen kadinlarimiza veriliyor. Bosanan kadinlar dul degil cunku dul maasi verilmiyor. O yuzden esi olenlere dul deniliyor diye dusunuluyor. Umarim anlatabilmisimdir.

Aslinda "dul maaşi"diye birsey var. Ve esi olen kadinlarimiza veriliyor. Bosanan kadinlar dul degil cunku dul maasi verilmiyor. O yuzden esi olenlere dul deniliyor diye dusunuluyor. Umarim anlatabilmisimdir.
Bahsettiğim şey aslında içi kötü manada doldurulmuş bir kelimenin başka bir kadına söylenmesi gerektiğinin ısrarla üzerine basılıyor olması. Ben boşandı dul değilim bekarım eşi ölen duldur diye özel olarak belirtmedeki yersizlik.

Geçmişte çokça savaş görmüş insanlar boşanmalar pekte yaygın değil. Kocalar genellikle başa ölüm gelirse aileden ayrılıyorlar. Doğal olarak bunu toplum tanımlıyor. Lakin yıllar içinde başka ayrılma şekilleri ortaya çıkıyor ve yine toplum bunu tanımlama ihtiyacı hissediyor. Kocası ya da karısı olmayana dul demeyi seçiyor. Dul tanımının devlette tanımlanması yine toplum vasıtasıyla oluyor.

Kişi plansız ve ani bir şekilde felakete uğradığında yardıma ihtiyacı olduğundan kişilere maaş bağlanmak zorunda kalıyor ama kimlikte bekar yazıyor. Devlet geçmiş yıllardan kalma bir tanımlamayla bu maaşın adını koymuş diye kişi toplumun içine kötü anlamlar yüklediği bir sıfatı kabul etmek zorunda mı?

Kaldıki bu sıfat kötü şeyler çağrıştırmıyorsa boşanmış olanlar neden büyük tepki gösteriyor? Büyük tepki gösterip hakarete uğramış gibi davranan insanlar neden ısrarla kocası ölmüş kadına yöneltiyor bu sıfatı?

Yani sırf hiç habersiz gelen bir felaket nedeniyle yardıma ihtiyacı oldu ve devlet bu yardımın adını dul maaşı olarak tanımladı diye mi?

Yada neyse kısaca sorayım, sabahtan beri insanlar dul sıfatına bunca tepkiyi neden verdi? Sadece bir dil yanlışını mı düzeltiyorlardı? Yoksa arkasında başka bir şey mi var?

Eşinizde sorun var. Çok rahatsızsanız mesafe koymasını isteyin. Şayet kadının sabah sabah çok samimi kankası gibi araması sıkıntı yaptıysa ki sabah sabah aranılmaz kadını görünce tebrik edin sabah erken saatler olunca bende tesadüfen durumu öğrenmiş oldum. Tebrik ederim. Eşimle bu kadar iyi anlaştığınızı bilmiyordum, iyi günler diyin. Hanımefendi anlar zaten sizin onu kocasını ayartacak kadın gözüyle baktığınızı. İftira ya da bu tip bir itham altında kalmak istemeyeceğinden ( siz kocanıza söz geçiremediğinizden maalesef) eşinizle arasına mesafe koyacaktır.

Niye banlanmış konu sahibi bilmiyorum ama fake değil diye düşünerek yazıyorum. Sorun eşinizde, "Kemalim yapmaz hep o yollu, dul (!) kadınlar ayartıyor kocamı" tarzı abuk düşüncelerinizden ivedilikle çıkınız. Kocanızı evden hiç çıkarmasak da sanaldan birilerini bulacaktır, "konuşacak".

Hakaret aşağılama olarak algıladıkları için takıldılar, lakin öyle ironik bir durum ki eşi ölene dul denir diye de özellikle belirttiler, yani boşanan kişiye hakaret algıladıkları o cümle kullanılamaz ama eşi ölene kulağa hakaret gibi bile gelse dul denilebilire geldi konu.Kadının kocasının ölmesinde hiçbir suçu yok ama ne hikmetse algı olarak hakaret kabul edilen kelimenin münasip görüldüğü kişi özellikle belirtilmiş.Boşanana bekar deniyor artık diye de belirtmişler lakin bilmedikleri bir şey var kocası ölene de bekar deniyor artık, kimlikte dul değil bekar olarak geçiyor.Gemisini kurtaran kaptan gibi bir şey oldu mevzu.

Benzer bir mesaj yazacaktım, sizinkini okuyunca begenmeden gecemedim.

Dul hem bosanmis hem de esi ölmüş kişiler icin kullanılan sıradan bir kelime, kelimeyi mide bulandırıcı kılan ,ahlaken zayıf insanların o kelimeye yükledigi anlamlar.

Bosanmis kadinlar icin hakaret kabul edilen bir kelimenin baska bir kadina ısrarla yapıştırılmasını hayretle okudum, boşanana dul deyince hakaret oluyorsa eşi ölene dul deyince neden hakaret olmuyor, nasıl bir bakíş açısı anlamak mümkün degil.

Hayatta,

Medeni hal,dil,din,ırk,cinsiyet ayrımı degil yalnizca iyi insan-kötü insan ayriminin var oldugu anladigimizda her sey daha kolay olacak.

Benzer bir mesaj yazacaktım, sizinkini okuyunca begenmeden gecemedim.

Dul hem bosanmis hem de esi ölmüş kişiler icin kullanılan sıradan bir kelime, kelimeyi mide bulandırıcı kılan ,ahlaken zayıf insanların o kelimeye yükledigi anlamlar.

Bosanmis kadinlar icin hakaret kabul edilen bir kelimenin baska bir kadina ısrarla yapıştırılmasını hayretle okudum, boşanana dul deyince hakaret oluyorsa eşi ölene dul deyince neden hakaret olmuyor, nasıl bir bakíş açısı anlamak mümkün degil.

Hayatta,

Medeni hal,dil,din,ırk,cinsiyet ayrımı degil yalnizca iyi insan-kötü insan ayriminin var oldugu anladigimizda her sey daha kolay olacak.
Boşanmalar toplumda çoğaldığı ve boşanan kişiler seslerini duyurabildikleri için içi kötü şeylerle doldurulmuş tanımı kabul etmiyorlar, ama bunu yaparken, başına felaket gelmiş başka bir grubu da ötekileştiriyorlar.Bu tanımlamalara karşı çıkmanın yolu, başka bir grubu ötekileştirip, bu kişiler üzerinden kendini aklamak olmamalı.

Dul kötü bir anlamda kullanılıyorsa, hiç bir kabahati olmayan, büyük bir yıkıma uğramış insanlar için kullanılmasını ısrarla neden istensin?haa eğer kötü bir anlamı yoksa neden bu kadar büyük bir savunma halkası oluşturulup savunmaya geçiliyor? Buradaki savunu halkasının sadece tdk gerekçeli bir kelime düzeltme olmadığı aşikar.

Ayrıca sadece kimliğe bekar yazılması boşanmışlara tanınmış bir ayrıcalık değil, eşini kaybetmiş insanların kimlik hanesine de bekar yazılıyor.Yani aslında devlette bu kişileri bekar olarak niteliyor.Sadece kendimizi kurtarmak amaçlı hareket etmediğimizde sanırım işler daha güzel olacak.

yorumunuza birebir katılıyorum.

Eşiniz de bitiyo iş sohbet edebilir arkadasi olabilir ama sakalar koyu muhabbetler heleki siz uyarmisken ....Kusura bakmayin evli bekar hic bir kadini suclamayin buna yüz weren eşiniz.Esiniz mesafesini korusa kimse sabah koru arayamaz

Şu aralar boşanmış olmamla sınandığımdan olsa gerek hassasım bu konuda, ne yazık ki birçok insan sizin gibi sağlıklı düşünmüyor. Öyle şeylerle karşılaştım ki takılmamaya çalışsanız bile polyannacılık da bir yere kadar. Hayatımın ne bekar, ne evli ne de boşanmış döneminde erkek bir iş arkadaşımı arayıp sevincimi paylaşmadım, mesai saati dışında mesaj atmam için işle ilgili çok çok önemli bir şeyin olması gerek yoksa bekler ertesi gün söylerim. Zaten mesajla lak lak etmem mümkün değil ona rağmen bazı kadınların kişisel güvensizliğinin ya da eşlerine güvensizliğinin öznesi olabiliyorsunuz. Buyrun son yaşadığım olay, geçenlerde attığım bir storyde arkamda çıkan (birlikte poz falan vermiş bile değiliz yani) bir iş arkadaşımın eşinin -takipteydik birbirimizi- günlerce evde arıza çıkarttığını öğrendikten sonra pes artık yıldım böyle insanlardan dedim. Çok üzüldüm, bunlar 50 yaşına yakın insanlar düşünebiliyor musunuz? Ve sevdiğim insanlardı hiç beklemezdim. Koskoca kadının kendini benimle bir tutup bu duruma düşürmesine ayrı, eşinin de tutup evlerindeki olayı bana taşımasına ayrı kızdım. Kol gibi mesafe koydum bundan böyle. Ben onların yanında çoluk çocuğum derken neyle karşılaştım. Bazen konu sahibi gibi insanlar yüzünden dağda yaşayasım geliyor ama fıtratıma uygun değil.

Kiz birak o kadin daga gitsin. Sen niye orda yasayacakmissin? Aday ogretmenlik yaptigim okuldaki erkek ogretmenlerin esinden bosanan bir bayan ogretmenimizden bahsederken acik kapi gibi igrenc bie tabir kullandiklarina kulak misafiri olmustum. Aninda tiksindim ve selam sabahi kesmistim. Hepsi 30 yas ustu adamlar. Birak daga onlar gitsin. Cunku tam bir dag ayisi onlar.

Şu iş hayatında sınırı bilmeyen kadınlar
Bir bitmediniz ya
15 senedir iş hayatındayım
Hiçbir iş arkadaşımı mesai saati dısında aramam
Whatsapyan birşey yazarken dikkat ederim eşi görür yanlış anlar diye
Bir bitin artık ya
Yerinizi kime nasıl davranacağınızi bilin

Back
X