• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin iş Arkadaşları?

sorun haline getirmeden anlat eşine ben sorun haline getirirdim eşimden çekindiğimden değil o kadına güvenmediğimden olurdu ya aklını başından alırsa olur olur neler duyuyoruz istemiyorum öyle şkalar yapmasını dürtmek neymiş de eşine anlayışla karşılar bence hatta hoşunada gidebilir kıskandığını görmek bilmiyorum canım evlide değilim bunlar geldi aklıma...

hiç dert edilecek bir durum yok bence.

gayet normal,eşinin iş arkadaşı,aynı ortamda çalışıyorlar samimi olmaları normal bence

benimde eşim ,iş arkadaşlarıyla samimidir.dışarı çıkarlar hepbirlikte yemek yerler öğlen yemeği.

kafanda olur olmaz şeyler kurma eşinle de bu yüzden sakın tartışma.

eşinin gözünde çok komik duruma düşebilirsin

böyle bir durumda kıskanmaktan ziyade karşıdakinin seviyesini bilmemesi ve eşimin buna dur demesi sinirimi bozar. tabi ki samimi olabilir birşeyler, düşünceler paylaşabilir ama el şakasına geldi mi konu orda durup düşünmek lazım bence bu kıskançlık ve kompleksten değil normalde bile olmaması gereken şey. yoksa herkes birbirine bi laf vardır ya enseye tokat bilmem nereye parmak şeklinde gezsin. yine söylüyorum burda sorun bence samimi olması değil kızın ona el şakaları yapabiliyo olması.

ben evli değilim üniversite okuyorum çok samimi her şeyimi paylaştığım erkek arkadaşlarım vardır ama el şakasına gelince durur düşünürüm. yapmam. yada ne kadar samimi olursam olayım tutup da bırak karısını sevgilisini varken bile ben eşinin baş belasıyım demem.

yani sorun eşinizde değil bence. yumuşak biriyse gerekli tavrı koyamamıştır yada koymuştur kız anlamamıştır bazıları çok meraklıdır çünkü böyle herkesle samimi olmaya herkesle arkadaş olmaya. en yakın kız arkadaşımın sevgilisiyle ki bir hafta boyunca 24 saat beraber olduğumuzu bilirim yaptığımız en büyük el şakası bilek güreşi oldu.

Son düzenleme:
Bende bu gibi durumda senin gibi düşünürdüm açıkcası arkadaşım zaten oldum olası karşıyımdır karşı cinsle fazla sıkı fıkı olmaya şimdi kim ne derse desin ama benim gördüğüm şu ki bir müddet sonra ortaya hiçde hoş olmayan manzaralar çıkıyor hergün okuyoruz , izliyoruz.
Ben olsam hoşlanmadığımı söyler sakince konuşurdum.

ben o belayı alır ikiyle çarpar dörde bölerim.sonra bela nasıl oluyormuş görür.tabi aynı dört işlemi önce eşime uygularımki.elalemin basit tavırlı kadınlarıyla bu kadar samimi olmasın.malesef herişyerinde böyle evli erkeklere sulanan artıkçılar var.ağır olmuş demeyin az bile oldukötükedihüso

yok asla eşim bana el kaldırmaz.eşimle bu durumu dayanamayıp konuştum.bugün kızı uyardıgını böle basit insanlara kafa yormamam için benim yanımda bişey demedigini söyledi.kızı azarlamış davranışlarına dikkat et.hiç hoş durmuyor demiş anlattıgına göre.hatta okadar sesli gülerse başkana şikayet dilekcesi verecegini söylemiş.bilmiyorum inanmalımıyım.en iyiysi işe gidip durumu incelemek..

ben olsam bu sekilde sarnissa biri esime ustu kapali sekilde agzinin payni verirdim. gerci zaten esim bu konulara karsi dikkatlidir. bayan bir is arkadasini bile aramasi gerektigi zaman eger esini taniyorsa, esini arar, esine soyler.

calistigi yerde zaten 1-2 kadin var.

Kafana takma. İş ortamında erkek/kadın ayrımı değil iyi/kötü iş arkadası kavramı olur genelde. Tabi işyerinde hiçbir şey olmaz demiyorum bu senin eşinin tavrına da bağlı. Fakat anlattıklarında çok büyütülecek birşey yok. Korkacağın birşey olsa ne o kızı eşin senle tanıştırırdı, ne o kız sen yanındayken eşinin baş belası olduğunu söylerdi. Eşinle konuşup bulandırma ortalığı sakinleşmeyi bekle derim. Konuşup senin işyerinde böyle davranmanı istemiyorum desen bile oradaki ortamda sen olmadığın için eskisi gibi devam edecektir herşey. Sen kendini üzdüğünle kalırsın canım. Büyütme gözünde, iş ortamları öyle çok da korkulacak ortamlar değil, herşey insana bağlı.

canım siz yolda yürürken eşini dürtüklemeleri çok çok saçma ...bu eşinin seviye koymadığını yada samimiyet derecelerini gösterir.. ben elle temas etmez iş arkadaşıma seslenirdim.. eşiylede bir güzel tanışırdım ...

baş belasıyım falan..

eşine uygun bir dille cok kısakndığınıda belli etmeden rahatsız olduğunu dile getir.. erkeklerin bunu anlayabileceğini hiç sanmıyorum ama kendisini senin yefrine koymasını söyle...

ben olksam o kıza.. baş belası olmak için samimiyet ister o kadar samimisiniz yani öylemi derdim?

laf ebesiyimdir o kızı orda yerin 7 kat dibine sokar öyle giderdim...

:oklava: :oklava:

malesef bazı insanlar iş yerinde samimiyet adına laubalileşiyorlar. 5 yıldır 2 erkek arkadaşımla aynı odada çalışıyorum. benden 6-7yaş kadar büyükler. herzaman bey-hanım diye hitab ederiz birbirimize. duruma göre üçümüzün işini birimizin yapmışlığı olur, yardım eder idare ederiz birbirimizi. eşlerimizi tanırız. ama eşimin işyerinde bekar bayanlar çoğunlukta ve dışarda bile karşılaşınca öpüşmeler, çok basit şeyler için evden aramalar, neymiş efendim sosyal ortammış, iş arkadaşıymış vs. çok samimi görünüp ilk fırsatta birbirlerinin dedikodusunu yapıyorlar. hiç tasvip etmiyorum bende ama insanları, hele davranışları değiştirmek çok zor.

Tinkerbellcim simdi bu yazdiklarin olayi tamamiyle farkli bir boyuta cekmektir...

Burda hicbirimiz is arkadaslarimizla ögle yemegi yemek veya ayak üstü sohbet etmek vs. vs. yanlis oldugnu falan söylemedik...
Bende kac defa erkekli kadinli bir sekilde is arkadaslarimla yemegede gittim, sohbet ettim hatta is disinda bile onlarin noel eglencelerine katildim aksam yemegine gittim...

Lakin burda olay bu degil, olay su:
Düsünki esin bunlari kendi yapinca cok normal görüyor hatta ileriye gidip el sakalarina varana kadar laubali oluyor lakin sen bir erkek sinege selam versen sana kiziyor ve iste evli insanlar dikkatli olmasi lazim, böyle seylere meydan vermemesi lazim falan diyor!!
Asil nokta bu bence...Dedigmi yap ama yaptigmi yapma!! iste bu olmadi, nereye kadar inandirici olabilirki böyle bir insan...

Hem sammimiyetin dozuda önemlidir kanimca, Is yerimde hepsi alman ve erkekli kadinli olduklari halde cinselik icerikli espiriler yapmak onlar icin problem degil, fakat ben bundan cok rahatsiz oluyordum, yine böyle iclerinden biri basladi bu sekilde bir espri yapmaya
Lüften benim yanimda bu tür sakalar yapmayin, yapmak istiyorsaniz söyleyin ben diger odaya geceyim dedim....Cünkü anladimki ben buna müsade edersem yarin öbür gün banada böyle laubali igrenc sakalar yapacaklar, belki esim beni isten almaya gelidiginde görecek duyacak hemen tavrimi koydum...

O oldu bir dahada yapmadilar...Demek istedigim samimi olupta yinede arasinda resmiyet birakan insan her zaman daha kazancli olur...

Haklısın Gülsüm; ben daha önceki mesajlarımda Cesaret'in eşinin yanlış olduğu noktanın çifte standardı olduğunu söyledim. Bu işin kadını erkeği yoktur. İlişkilerimizde ne görmek istiyorsak, onu vermek zorundayız.
Fakat benim bu konudan yola çıkarak genel olarak eleştirdiğim birşey var. Asıl vurgu yapmak istediğim odur. Bizler (hepimiz kadın - erkek herkes); eğer sağlıklı, güçlü bir ilişki yaşamak iddiasındaysak, eşlerimize, sevgililerimize güvenmek zorundayız. Her davranışın kısıtlanması, her ilişkinin evlendik diye rölantiye alınması ilişkiyi yoruyor. Cesaret'in eşi Cesaret lise arkadaşı ile yolda konuştu diye ona bir sürü şey sormuş, söylemiş. Bu doğru mu? Ama bunun doğru olmaması Cesaret'in yaklaşımını doğru hale getirmiyor. İş arkadaşlarının yemek yemesi potansiyel aldatma tehlikesi değil. Öğlen yemeği yeme kısmına ben kendi kendime takılmadım ki... Cesaret yazmış bak öğlen yemeği yemenin nasıl bir anlam ifade ettiğini:

Evet ya ondan çok korkuyorum zaten yemege çıkıyorlar ögle arası arkadaşlarıyla.ya bu bayanlarda geliyosa en iyisi takibe almak ama nasıl 2 yaşında bebegimde var

Elbetteki herkes ilişkilerinde ölçülü olacak, olmak zorunda. Ben de her insanla herşeyi konuşmam, her türlü sohbete girmem. Ama bu ölçü ne? Bu ölçü Cesaret'in yapmayı planladığı gibi (yukarıdaki mesajlardan birinde var tekrar alıntı yapmayayım dedim) eşine "O bayanla iş dışında konuşma." demek mi? Bizim bir insanın ilişkilerinin sınırını çizmeye hakkımız var mı? Sonuçta o adam o bayanla arkadaş ve artık birgün "Pardon ben seninle iş dışında konuşamam" tavrına mı girecek, sözle ya da hareketleri ile ima yoluyla.
Ben demiyorum ki herkes masum. Evet art niyetli kadınlar ve erkekler vardır. Ama biz ortada sadece bir şakalaşma varken bunu bir aldatma potansiyeli görürsek evliliği törpüler dururuz. Evliliği geçtim; hayatta karısı ve kocası dışında bir dünyası olmayan silik insanlar haline geliriz. Daha önce dediğim gibi eş başka, anne başka, kardeş başka, arkadaş başka... Herkes lazım, herkesin yeri ayrı.

Not: Cesaret ve Gülsüm; buradan tartışıyor gibi duruyoruz. Ama niyetim inatlaşmak, tartışmak değil. Fikir cimnastiği yaptığımızı ve birbirimize faydalı olduğumuzu düşündüğüm için uzatıyorum konuyu. Bu bakımdan iyi niyetimi size de hissettirebilmişimdir umarım.

Sevgiler.

Tamamen kızın kendi laçkalığı hiçbir kız veya kadın oynak olmadıkça bu tür konuşmalar yaşanmaz.kim bilir o kızızn arkasından evlide olsa erkekler ne fantaziler kuruyolardır.kız dediğin kadın dediğin kendini erkeklerden biraz çekicek muhabbet başka ben kocanın baş belasıyım demek başka.bende çalışıyorum hemde eşimle aynı iş yerindeyiz.çalışan kadınlarda var.görüyorum kadın laubali olmassa öyle muhabbetler yaşanmıyor...

yani bu el ile durtmeyi, dip dibe telefon kurcalamayi, kocanin bas belasiyim demeyi normal karsilayan birisi varsa ben ona sasiririm asil

yabancilarin cogunlukta oldugu bir sirkette calisiyorum
o medeni insanlar bile birbirlerine ne degerler ne durterler ne o tur kelimeler kullanirlar
bunun hic medeniyetle alakasi yok. insanlarin birbiriyle oynasasi varsa buna is arkadasligi diyemeyiz.

is arkadasinla oturursun arada yarim metre mesafe olur yemegini yersin konusursun gerisi uygun degil.

medeniyiz diye adamları cimciklemek, telefonlarini birlikte karistirmak, dip dibe teninin kokusunu alacak mesafede oturmak yanlis.

Haklısın Gülsüm; ben daha önceki mesajlarımda Cesaret'in eşinin yanlış olduğu noktanın çifte standardı olduğunu söyledim. Bu işin kadını erkeği yoktur. İlişkilerimizde ne görmek istiyorsak, onu vermek zorundayız.
Fakat benim bu konudan yola çıkarak genel olarak eleştirdiğim birşey var. Asıl vurgu yapmak istediğim odur. Bizler (hepimiz kadın - erkek herkes); eğer sağlıklı, güçlü bir ilişki yaşamak iddiasındaysak, eşlerimize, sevgililerimize güvenmek zorundayız. Her davranışın kısıtlanması, her ilişkinin evlendik diye rölantiye alınması ilişkiyi yoruyor. Cesaret'in eşi Cesaret lise arkadaşı ile yolda konuştu diye ona bir sürü şey sormuş, söylemiş. Bu doğru mu? Ama bunun doğru olmaması Cesaret'in yaklaşımını doğru hale getirmiyor. İş arkadaşlarının yemek yemesi potansiyel aldatma tehlikesi değil. Öğlen yemeği yeme kısmına ben kendi kendime takılmadım ki... Cesaret yazmış bak öğlen yemeği yemenin nasıl bir anlam ifade ettiğini:

Elbetteki herkes ilişkilerinde ölçülü olacak, olmak zorunda. Ben de her insanla herşeyi konuşmam, her türlü sohbete girmem. Ama bu ölçü ne? Bu ölçü Cesaret'in yapmayı planladığı gibi (yukarıdaki mesajlardan birinde var tekrar alıntı yapmayayım dedim) eşine "O bayanla iş dışında konuşma." demek mi? Bizim bir insanın ilişkilerinin sınırını çizmeye hakkımız var mı? Sonuçta o adam o bayanla arkadaş ve artık birgün "Pardon ben seninle iş dışında konuşamam" tavrına mı girecek, sözle ya da hareketleri ile ima yoluyla.
Ben demiyorum ki herkes masum. Evet art niyetli kadınlar ve erkekler vardır. Ama biz ortada sadece bir şakalaşma varken bunu bir aldatma potansiyeli görürsek evliliği törpüler dururuz. Evliliği geçtim; hayatta karısı ve kocası dışında bir dünyası olmayan silik insanlar haline geliriz. Daha önce dediğim gibi eş başka, anne başka, kardeş başka, arkadaş başka... Herkes lazım, herkesin yeri ayrı.

Not: Cesaret ve Gülsüm; buradan tartışıyor gibi duruyoruz. Ama niyetim inatlaşmak, tartışmak değil. Fikir cimnastiği yaptığımızı ve birbirimize faydalı olduğumuzu düşündüğüm için uzatıyorum konuyu. Bu bakımdan iyi niyetimi size de hissettirebilmişimdir umarım.

Sevgiler.
[/QUOTE

yazdıklarınızı baştan okuyup düşündüm sonra birdaha okuyup birdaha düşündüm.. evet olayın içinde iki iş arkadaşının ufak bir şakalaşması var.. bunu aldatma potansiyeli olarak göremeyiz fakat aldatma potansiyeli olmadığını söylemekte pek doğru gelmedi bana.. bizzat yaşamış biri olarak işte ve sokakta nikah düşen insanlarla resmi olmanın sınırları aşmamanın en doğrusu olduğuna inanıyorum.. eşim işi gereği kendine bakan ve gerçekten içinde kötü niyet olmayan bir kişiyken, isi dolayısıyla samimi davrandığı birinin ona aşık olmasını farkında olmadan sağladı... bende düne kadar sosyal olmanın zararı olmayacağı düşüncesine inan biriydim ama görüyoruz ki ateş ve barut olayı gibi etkilenme olabiliyor. bayanın seni göriyim yeter msn iletisini aldığımda tek taraflı olduğuna inanmayıp kendimi yıprattım oysaki eşim hamile olduğum için söyleyememiş şimdilerde tabiki birinin ona aşık olduğunu söylemesine müsade bile etmiyor. diyeceğim o ki yanlış anlaşılmalar yanlış yerlere sürükleye biliyor..

kaydirigubbakcemile5tatlım haklısın bende çok şeyler yapardım delirirdim ama bu kızcağızın mesajlarını okudum da kocası pek bir fena geldi bana, anladığım kadarıyla kızcağızı sindirmiş...kızcağızın durumuna bakarak tavsiyelerim kendi yapacaklarıma göre değilde kızın içinde bulunduğu aile yaşantısına kişiliğine göre oldu... senin benim gibi yapmaya kalksa sanırım şiddet görecek...eşi bu kadar sindirdiyse vardır bir durum diye düşünüyorum...o yüzden tatlı dilli mülayim olmasını tavsiye ettim şekerŞeniz

cnm malum zamanlarda kuzu gibi ben gidiyor yerine bir aslan parçası geliyor böyle zamnanlarda yorumlarım ve ben çoşuyoruz.aslında doğru söylüyorsun.ama bazısı güzellikle konuşmaktanda anlamıyor.son çare olarak yapılsın benim dört işlem o zamankaydirigubbakcemile5a.s.

arkadaşlar geçcenlerde eşimin iş yerine gittim bi kızla ayakta sohbet ediyordu.sordugumda iş hakkında bişey sordu dedi.yani cevaplamayayımmı dedi. sonra ne göreyim eşimin evli erkek iş arkadaşı o kızla kafa kafaya vermiş resmen elleri deyiyo vucutları deyiyo cep telefonundan bişey bakıyorlar.dün eşimle çarşıya çıktık.eşimin kız arkadaşı arkadan eşimi dürtükledi.naber ya filan dedi.sonra eşim beni o kızla tanıştırdı kız banaa diyorki ben eşinin baş belasıyım. ne demek şimdi bu çok sinir oldum.acayip kıskandım.kızlar ben hiç bir işte çalışmadım.iş ortamını bilmiyorum. bu kadar samimiyet dogrumu sizce?yoksa rahatsız oldugumu eşimle konuşmalımıyım?

valla hiç düşünmeden yapiştirirdim lafi;
" dikkat et de bundan sonra ben senin başının belasi olmayayım hafif meşrep şakkıdı"

Ben ciddi ve resmiyim hatta tersleediklerim de olmuştur.Ben ciddiysem eşim de ciddi olacak...İşle ilgili bir şey olursa sorar ve giderim.özel muhabbetlere girmem.Evli insanlar dikkat etmelidirler.Herkes yerini haddini bilmeli.Keşke siz de desydiniz güzelim sen eşimin başbelası isen dikkat et de ben karabelan olmayayım deyip gözlerini belertip baksaydın kustuğu lafı yutmak zorunda kalırdı...

öle yapsaM eşimi rezil ederim diye korktum.hiç bozuntuya vermedim.kızı o yüzden terslemedim.zaten iş yerine gelmemden dolayı eşimin üstüne gidiyorlarmış dalga geçiyorlarmış kılıbık.yengeden izin aldın mı gibi çirkin laflar...

eşimde diyor yanlış anlama ama artık işe gelme.kimsenin eşi gelmiyomuşta.ne yani bi ögle arası yanına ugrayamayacakmıyım.tabiki eşimin iş ortamını merak edebilirim.hemen kılıbık mı demeleri lazım.neymiş teftişe gelmişim.amabende inadına gitmeye devam ettim. eşiminde sesi çıkmadı.

bence calismalisin. bayanlar da calisiyo bu zamanda ne var ki bunda. hem bence esin senin calismana karisamamali.bu senin gelecegin.maddi ozgurlugun.ayaklarinin uzerinde durabilmen lazim bence ona sorma bile!!!

Back
X