• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin işsiz olması sebebi ile farklı şehirlerde yaşamaya başladık..

Hatos1317

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2008
394
24
318
nasıl anlatsam bılmıyorum esımle nerdeyse dort yıldır evlıyız cocugumuz yok ben memurum esımın ıse ısı yok daha oncelerı mıllı egıtımde gecıcı calısıyordu bu yıl ben tayın ıstedım baska sehre geldık ve esım burda ıs bulamadı veee ınanın bu yıl cok yıprandım esıme karsı cok anlayıslı davranmaya calıstım cunku bılıyorum kı o cok uzgundu bu durumdan adam bır yılda coktu resmen burda ıs aradık ama bulamadık bılmıyorum hıc sansı yok adamın elını neye atsa kuruyor sankı artık en sonunda kavgayla gurultuyle onu baska sehre yolladım ve cok uzgunum gıttıgınden berı aglıyorum aslında bırbırımızı cok sevıyoruz tek sorunumuz onun ıssız olması esımde cok uzuldu kızlar sızce dogrumu yaptım onu tekbasına baska bır sehre gondermekle lutfen bızım ıcınde dua edın

uzulmeyin,gittigi sehir cokmu uzak? orda is bulursa belki sizde tayini oraya aldirisiniz.
Calismadanda olmaz, fakat ayri kalmakta hos degil, arayi sogutmayin derim:97: zor bir durum ne diyecgimi bilemiyorum.

sevgiler

canım böyle zamanlarda yanlış kararlar alınabilir keşke birazcık düşünüp hareket etseydin neyse olan olmuş bence eşini geri çağır birlikte savaşın ayrı gayrı olmazki:20:

nasıl anlatsam bılmıyorum esımle nerdeyse dort yıldır evlıyız cocugumuz yok ben memurum esımın ıse ısı yok daha oncelerı mıllı egıtımde gecıcı calısıyordu bu yıl ben tayın ıstedım baska sehre geldık ve esım burda ıs bulamadı veee ınanın bu yıl cok yıprandım esıme karsı cok anlayıslı davranmaya calıstım cunku bılıyorum kı o cok uzgundu bu durumdan adam bır yılda coktu resmen burda ıs aradık ama bulamadık bılmıyorum hıc sansı yok adamın elını neye atsa kuruyor sankı artık en sonunda kavgayla gurultuyle onu baska sehre yolladım ve cok uzgunum gıttıgınden berı aglıyorum aslında bırbırımızı cok sevıyoruz tek sorunumuz onun ıssız olması esımde cok uzuldu kızlar sızce dogrumu yaptım onu tekbasına baska bır sehre gondermekle lutfen bızım ıcınde dua edın

Üzüldüm, umarım eşiniz yakın zamanda içine sinecek bir iş bulabilir. Hayat bazen öyle şeyler çıkarır karşımıza ki, şaşar kalırız, umarım size de öyle olur.

Eşinizi neden, nereye gönderdiniz bilmiyorum. Kafasının dağılmasına yardımcı olabilir, ama bir taraftan da sizin gözünüzdeki değerini kaybettiğini de düşünebilir, bilemedim şimdi. Sizin çalışıyor olmanız, onun ise işsiz olması erkeklik gururunu zedeliyordur. Siz zaten anlayışlı davranmışsınız, ama ne kadar olsa da onun kendini kötü hissetmesine engel olamamış olabilir.

Nereye, ne kadar süre için gitti?

herkesin kendi fikri ama benim eşimde 6 ay kadar işsiz kalmıştı ailesi rusyaya göndermeye çalıştı iş bulup ben kesinlikle olmaz dedim eşimde istemiyordu zaten ama ben asla eşimden bir gece bile ayrı kalmak istemiyorum açta kalsam bir kuru ekmek yiyelim ama aynı sofrada olalım aynı yastığa baş koyalım nefesinden sıcaklığından mahrum olmayayım daha sonra iş buldu zaten iyikide gitmedi yani bunlar dönem dönem olabiliyor herkesin eşi işsiz kalabilir destek olmak yanında olmak lazım diye düşünüyorum

bence sizde çalışıyormuşsunuz eşiniz iş bulana kadar evi idare edebilirsiniz eşinizle konuşun ve dönsün orada iş arasın elbet bulacaktır ama bu şekilde zorla onu başka ile göndermek doğru değil bence eşiniz yanınızda olsa daha mutlu olacaksınız ikinizde

Keşke göndermeseydiniz de, ilk fırsatta onun da rahatlıkla iş bulabileceği yere tayininizi isteyerek beraber gitseydiniz. Bu olay onu kırmış, kalbini yaralamış olabilir ve bu da evliliğinize kötü etki eder diye düşünüyorum.

hepınızen tesekkur ederım arkadaslar cevaplarınız ıcın bazı cevaplar ıcımı daha cok sızlattı gıttıgı sehır yasadıgımız sehre 5 saat uzaklıkda burda ıs bulamadık aradık ama olmadı gonderdıgım yer ıse benım memleketıme gonderdım tayın ıstemeye gelıncede buraya yenı tayın ıstedıgım ıcın 3 yıl burda kalma zorunlulugum var o yuzden tayın ısteyemıyorum ne yazıkkı.evde kalsaydı bırbırımızı daha cok yıpratıyorduk bırde ben bu yuku artık kaldıramıyorum aldıgım maas yetmıyor evı gecındırmeye artık sabrım kalmadı cok duygusallasmıstım hergun aglıyordum borclara yetısemıyordum aslında mecbur kaldık ayrılmaya burda altı aydır ıs arıyoruz ama yok bulamadık dedım ya neye elını atsa kurudu sankı

Ben yanlış anlamışım demek ki. Ben zannettim ki çok bunaldığı için, kısa bir süreliğine bi eşinin dostunun yanına kafa dağıtmaya gitti. Ne kadar da iyi niyetliymişim...

Eşiniz işsiz kalmış yani gerçekten işsiz tembellik değil ve çok üzülüyor.ben olsam iş bulana kadar ona bakardım.evlilik bu iyi günde kötü günde.siz memursanız en 1500 lira alıyorsunuzdur ne diye evi geçindiremiyorsunuz anlamadım.standartlarınız biraz düşürürsünüz ama eşiniz yanınızda olur.bana biraz bencillik ve vicdansızlık gibi geldi.eşinize üzüldüm gerçekten çok şansızmış.ama sadece iş konusunda değil.

eğer eşiniz iş bulabilmek için elinden geleni yapıyor ve buna rağmen bulamıyorsa ona kızamam kendi

adıma...

ama arkadaşlara katılıyorum,ayrı olmak iyi değil....ayrı kalmayın bence....

hayatım üzülme herkes için gitmesin demesi kolay olacaktır.ben de memurum.eşim de.kiraydı elektrik suydu derken birimizin maaşından fazlası gidiyor zaten.amcamlar ev aldılar 5 senedir öde öde bitmedi.bu arada amcam işten çıktı.4 ay işsiz kaldı.yeni iş buldu.şu an amcam ve yengem özel şirkette çalışıyorlar tayin falan da yok yani.amcam 6 saat uzaklıkta bir şehirde çalışıyor.bir de çocukları var.iki haftaya bir gelir amcam.yapacak birşey yok.daha da 2 sene varmış borcun bitmesine.1 senedir bu durumdalar.sizde eşinizin yanına gidin.sürpriz yapın mesela.heyecan olur işte ne güzel.belki birbirinizi özlemek iyi gelir.(keşke bende eşimi özlesem arada :57: ) o gelsin .bu arada da buluduğunuz şehirde iş arasın. başvuru yapsın.tabi ben illede göndermelisiniz oh iyi etmişsiniz demiyorum:))ama bazı zorunluluklar var.zorunda olan insanlar bazı şeylere katlanıyor.o yüzden sıkma canını canım.bi tek siz yaşamıyorsunuz bak!!

ama sonuçta siz tayin istemişsiniz ve o yüzden taşınmışsınız oraya. iş bulamamışsada adamın ne suçu var işsizlik aldı başını gitti. ve neden başka şehre gönderdin onuda anlamadım. buda sizin imtihanınızmış demekki sabretmek yerine neden bu kavga gürültü. aranıza soğukluk sokmaktan başka bişey yapmamışsınız bence. hayat bu inişleri olduğu gibi çıkışlarıda olur elbet sadece biraz sabır.

canım böyle zamanlarda yanlış kararlar alınabilir keşke birazcık düşünüp hareket etseydin neyse olan olmuş bence eşini geri çağır birlikte savaşın ayrı gayrı olmazki:20:

Ben de böyle düşünüyorum...
Ayrı şehirlerde olduktan sonra ne anladım ben evlilikten...

Ben de böyle düşünüyorum...
Ayrı şehirlerde olduktan sonra ne anladım ben evlilikten...

Bu düşünceye katılıyorum.

Evlenirken neye "evet" dersiniz: iyi günde, kötü günde, hastalıkta sağlıkta...
Klişe bir laf kalabalığıdır belki o an, ama öyle yaşamadıktan, birlikte mücadele etmedikten sonra hayat arkadaşı olmanın ne anlamı var?

Benim bir arkadaşım asistan maaşıyla ev geçindirmeye çalışıyor, eşi sağlık probleminden dolayı uzun zamandır çalışamadığı için onlar da zorlanıyorlar, ama ağlayacakları varsa oturup beraber ağlıyorlar, boğazlarından aşağı ne gidecekse bölüşüp beraber yiyorlar. "Sen şimdi git, para kazanmaya başlamadan da gelme gözüm görmesin, bi de seni beslemekle mi uğraşacağım?" demek eminim aklının ucundan bile geçmiyordur.

Eşinize gerçekten çok üzüldüm. Nasılsa iş bulacaktır diye düşünüyorum. Ama sizin yüzünüze bakar mı, veya siz utanmadan onun yüzüne bakabilir misiniz, onu bilmiyorum.

acıkcası burda yazanlar benı cok uzdu sankı acımasız bır kadınmıs gıbı hıssettım kendımı halbukı ben boyle bır ınsan degılım aslında sızlere de bır sey dıyemem nasrettın hoca damdan dusmus etrafına bır suru kısı toplanmıs herkes bır sey demıs nasrettın hoca bana damdan dusen bırını getırın demıs damdan dusenın halınden damdan dusen anlar demıs ben kendımı sıze dogru anlatamadım galıba yıneden yorumlarınız ıcın cok tesekkurler ama sıze sunu anlatayım esımle unıversıtede tanıstık ben atandım o atanamadı evlendık evlenırken aılesı bes kurus harcamadı tamamen ben karsıladım kredı cektım zaten esımın ısı yok askerden yenı gelmıstı ıste hala o kredı borclarını oduyorum evım kıra elektırık su telefon derken 1500 gıdıyor sızce sabrımın tasması normal degıl mı cocugum yok olması ıcın tedavı olmam lazım doktora gıdemıyorum sızce ben sımdı kotu kadın mıyım esıme haksızlık mı yapıyorum

En azından ugrasıyor oda bu durumdan memnun degilmis.
Ne insanlar var daha gecen gün okuduk calısmayan es topigini.
Sizde haklısınız elbette ama bende diger arkadaslara katılıyorum uzakta mecbur kalmadıkca olmaz! Bende cok sanssız bir insanımdır bir ameliyata girip te aynı sonucla cıkabilecek kadar hemde.
Allah yardımcınız olsun.

bu yeni şehre neden tayin istediniz
eşinizin oldugu yere tayininizin cıkma sansı yok muydu

kimse baska sehirde yasamak istemez esiyle
ama malesef böyle olmak zorunda olabiliyor.
benim babam uzak yol kaptanıydı ve 80 yasında babam ilk evlendikleri yıllarda değil cep telefonu annemlerin evinde ev telefonu bile yokmus, babam bir gider bir daha bazen 1 sene gelmezmis.
limana vardıgı zaman annemlerin evinin yakınlarında bir kösk varmıs orayı ararmıs esimi cagırır mısınız ben 1 saate tekrar arıcam dermis , oranın bakıcıları annemi cagırırmıs öyle iste 5 10 dk ne kadar konusurlarsa.
bazen ekmek parası icin uzaklıklar cekiliyor malesef. senin en azından 3 sene sonra degistirme sansın var, binlerce denizci eşi senelerini eşlerini bekleyerek geciriyorlar, kendini o kadar üzme .

canım damdan düşen birisi olarak ben de seni anlıyorum. bazen istesen de olmuyor malesef. işe girmek öyle kolay bişey değil. devlet memuru olunca da istediğin yere atanman devletin elinde,senin elinde değil. ben de eşimden iş dolayısıyla ayrı kalacağım,eşim subay, güneydoğuda ailesini istese de götüremeyeceği bi yere devlet tayin edecek. git orda 2-3 yıl kal diyecek. askeri personel istese de istifa edemiyor. öyle bi hakkı yok adamı hapse atarlar. ben etsem de zaten gidebileceğim bi yer değil. eşim sürekli operasyonlarda olacak.
bu bizim isteğimiz mi? bizmki evlilik değil mi yani? hayat arkadaşı değil miyiz? para için mi gidicek hayır, keşke çalışmasa benim maaşımla geçinsek ankarada ama mecburuz. hayatımızı biz yönlendiremiyoruz bazen herkes gibi.çekmeyen bilemez canım, eşin de inş en kısa zamanda senin yanında bi iş bulabilir de kavuşursunuz.

umarım yaşadığın şehirde bir iş bulunur eşin için
işsizlik çok zor hele de erkeğin boş durması gerçekten zor
allah yardımcınız olsun canım

Back
X