eşimin iyi niyetliği ve saflığı

Y
Sizin yeriniz de olsam o fırsatı vermem o zaman eşinizde anlayacaktır nasıl insanlar olduklarını evime eşya alırım taksit yaparım ödemelerin olur gelir ve gider bellidir zaten ve kendime birikim yaparım üstelik sizin yeriniz de olsam akşam eve gidince derim ki bu gün kardeşim aradı paraya çok sıkışmış bir kaç ay yardımcı olacağım bakalım o zaman ne diyecek emin ol kendi ailesine gelince son kuruşuna kadar verir ama söz konusu senin ailense biz zaten zor geçiniyor der.
o canim allah için benim ailemede verir ama benim ailem pek kiymazlar istemezler ama kendilerine ki elinde ne varsa ver diyecekler

Esimde kendi ailesine değil ama teyzesine çok para göndermiştir. Ama zamanla aslında çok ihtiyaçları olmadığını sırf daha rahat yaşayabilmek istediklerini anlayınca göndermeye başladı. Şimdi bi ihtiyaçları olduğunda karşılıyor ama teyzesi geri veriyor eesim. Kendisi anlayacak ama sen de arada sırada bazı hatirlatmalarda bulunabilirsiniz.
Bulunuyorum canim ama fayda yok ne yapayım annem o diyor bu dünyanın birde öbür tarafı var diyor

kızlar kocalarınıza ailesini asla ve asla kötülemeyin. size en büyük kötülüğü bile yapmış olsalar. çünkü zaten aptal bi adamla evlenmediyseniz her şeyin apaçık farkındadır, gidip bir de sizin anlatmanız bir şeyi değişltirmez,zaten hareketlerinizden bile anlıyordur ne hissettiğinizi. ikincisi de onlar onu büyüten insanlar, onlara karşı sevgi ve sempati beslediği için sözlerinizi düşmanca alması kaçınılmaz.otururp tatlı tatlı konuşsanız bile kötü gelin olursunuz. mümkünse problemleri sorunu çıkaran karşı tarafla direkt konuşarak çözün. hem sorun çözdüğünüz için eşiniz size daha çok saygı duyar hem de başka insanlar yüzünden kendi yuvanızın huzuru kaçmamış olur. bu işler için benim gördüğüm en mantıklı ve etkili yol buydu

Arkadaslar bana yardım edin eşim cok iyi niyetli olduğu için kayinlarim ve iç eşimi kullanıyorlar maddi olsun manevi olsun buda bizim aramızda sıkıntı oluyor fikirlerinizi alabilir miyim

malesef engel olmak mümkün değil
tek yapabileceğin evşn ekonomisini eline almak
böylece imkan bulamayıp
yardımcı olamıycak

Eşinin ailesini kötülemek yerine gelecek planı yap. Bak durumumuz bu, sıkışsak yardım edecek kimsemiz yok. O yüzden birikim yapmalıyız kendimiz ve çocuğumuz için de. Çok şükür binlerce şükür ben söyleye söyleye artık o para isteme sıklığını senede 1 e düşürdüm. Vallahi bazen her ay, bazen 2 ayda bir iliğimizi kemiğimizi sömürüyorlardı. Çok zoruma gidiyordu. Sanki eşşek gibi onlara çalışıyordum ben. Şimdi borç yaptım rahatım. Üç beş kuruş kalınca da hadi şu parayı hemen hesaba atalım diyorum zorluyorum mecbur. Yoksa gider o paralar biliyorum. Ve büyük ihtimalle bebek için tedavi gerekecek kenarda üç kuruş nakitimiz yok dedim. Benim kocam da saf iyi niyetli canını isteseler verir. Bizim ihtiyacımız olunca alacak kimsemiz yok ama.

Eşinin ailesini kötülemek yerine gelecek planı yap. Bak durumumuz bu, sıkışsak yardım edecek kimsemiz yok. O yüzden birikim yapmalıyız kendimiz ve çocuğumuz için de. Çok şükür binlerce şükür ben söyleye söyleye artık o para isteme sıklığını senede 1 e düşürdüm. Vallahi bazen her ay, bazen 2 ayda bir iliğimizi kemiğimizi sömürüyorlardı. Çok zoruma gidiyordu. Sanki eşşek gibi onlara çalışıyordum ben. Şimdi borç yaptım rahatım. Üç beş kuruş kalınca da hadi şu parayı hemen hesaba atalım diyorum zorluyorum mecbur. Yoksa gider o paralar biliyorum. Ve büyük ihtimalle bebek için tedavi gerekecek kenarda üç kuruş nakitimiz yok dedim. Benim kocam da saf iyi niyetli canını isteseler verir. Bizim ihtiyacımız olunca alacak kimsemiz yok ama.
Ben evlendim evleneli kayinim borç öder herşeyi havuzlu borcu umursamaz beye düzgün bi işi yok

Ya kızlar aynı dert bende de var eşimin ablası eşimden geçiniyor nerdeyse eşimin gıkı çıkmıyor içime ata ata dayanamadım sonunda Bikaç kere Hakkı olmadığını ima ettim hemen Ses tonunu yükseltti savunmaya geçti nasıl bir yol izlemeliyim eşimin benden soğumasından korkuyorum :((

Eşinizin gözlerini açacaksınız
Yavaş yavaş
Siz aranızı bozmayın
O anlar aklı başına gelince

Eşinizin gözlerini açacaksınız
Yavaş yavaş
Siz aranızı bozmayın
O anlar aklı başına gelince
Allahikimizinde yardımcısı olsun canim bişey desek sana ne parayi ben kazanıyorum diyor evet sen kazaniyorsun ama sıkıntıyı biz çekiyoruz

Bence bu problemler butun evliliklerde oluyo sanırim her ailenin bi saf,aşırı merhametlisi var galiba. Benim eşimde aynı şekilde ... etmediklerini bırakmadılar ama kayınlarım degil bizde problem annesi ve teyzeleri . Allah hepimizin yardımcıı olsun . Ama sana sunu soyleyebilirim ... eger surekli dile getirip soylersen etkilemez biraz birak kendi biseylerin farkina varsin .. ona bu firsati ver . Sonra sen anlatmaya basla .. bu isler cok

Millet ne akrabalar var,bızdede çok zengın akraba var,zor günümüzde bır yardım göremedik,bence aile aç ise,sağlık ve mutfak ve fatura harıcı lux durumlarda asla versırtmeyın,kişiler çalışmayıp yan Gelip yatıyorsa,ayağını yorganına göre değilse,akılsızsa sadece ınsani hayatı durumlarda yardım edılır,evde okuyamayan çocuk varsa Zekat sadaka nıyetıne okutmalı,ama bu eşlerın ıkı tarafı için geçerli,eşinize böle soyleyın,Zaruret yok deyın,zaruret varsa seve seve deyin ,ama zarurette bıle cadı kesılenlerle var,be kendı ekonominiz sarsılmadan tabıkı,mesela bi asla Karşılıksız yepenlerımıZe herşeyi yapıyoruz,bız yaşlanınca çok zora kalsak yepenıme eşi yardım etme dese çok Üzücü,bırde buna bakmam Lazım,acaba Eşler hayat yılculuğunda tutunurken bu ınsanlar ne yaptı,bırazda vefa

Back
X