Esimin kadınla samimiyeti

benim eşim de aynı senin gibi, bir yere gideriz ben şakalar yaparım güler eğlenirim, o ise kıskandım der, üzülür. ben herkesi dinlerim, analiz ederim, ona göre sohbet ederim, eşim herkesle aynı diyalog ortamının oluşacağını sanıyor, bu yüzden de dinleyici durumuna düşüyor, kültürel farklılıklar da etkili oluyor tabi böyle çift buluşmalarında, bunu karşı tarafa hissettirmezsen memnun olur ve iletişim kurar, bir çok etken olabilir, hemen ilk aklına geleni düşünme.

Bana ters olan eş sessiz dururken kahkahalarla gülüp eğlenmek. Siz o ortamda esinize dönüp dimi hayatım diyo musunuz mesela hic? Kültürel farklılık derken?

Arkadaşlarla olunca daha baska eğleniyoruz sadece. Esimle evde guler egleniriz. Hepimiz böyle bir karar aldık onların da kafası uyusmuyo o zaman.

Bak canım kendin diyosun onlar çoluğa çocuğa karışmış ve kendilerine sosyal ortam aktivite fln arıyorlar ama siz yeni evlisiniz daha. Ve birinci yılınızda arkadaslarla tatil yapıp devamlı arkadaslarla takılıyorsunuz. Evli çiftlerin ilk birkaç yılı birbirini keşfetme zamanlarıdır ne bileyim ben farklı bakıyorum belki de. Ben 15 yıllık evliyim henüz hiçbir arkadaşımızla tatile çıkmadık. Çok samimi çiftler var arkadaslarınız arada görüşürüz ama kendimize yettiğiniz için öyle bir gayretimiz olmaz. Demek istediğim buydu.
O bayanla ilgili konuyu da bence hiç dile getirme, biraz kendin girmeye çalış konuya. Bu kadar eğlendikleri neymiş bak bakalım eşini keşfet biraz demek ki bir ortak nokta bulmuş bu kadar yöneliyor. Ama dile getirme şimdilik, kıskançlık olarak anlar çünkü. Ve mümkün olduğunca başbaşa planlar yapın, birbirinizin dilini anlayın. Hayatta her zaman önceliğiniz birbiriniz olmalı elalem değil.

anladığım kadarıyla kadının enerjisi oldukça yüksek, pozitif, muhabbeti keyfli biri, e böyle birinin olduğu ortamda çoğunluk zaten onunla sohbet etmek, vakit geçirmek ister.
eğer bu durumdan rahatsızsanız bu çiftle iletişiminizi kesin ve bundan sonra arkadaşlarınızı erkeklerle konuşurken göz kontağı bile kuramayan tiplerden seçin.
Ee tamam da kocam benim girisken olmadığımı bilip evlendi. Eşek başı mıyım ben burda dönüp fikrimi almıyor hicbir konuda el gibi. En son biz evlendik samimiyeti kurmuş o kadınlar kendi aralarında. Aynı durumda ben olsam esimi bi sekilde dahil ederim...

Bak canım kendin diyosun onlar çoluğa çocuğa karışmış ve kendilerine sosyal ortam aktivite fln arıyorlar ama siz yeni evlisiniz daha. Ve birinci yılınızda arkadaslarla tatil yapıp devamlı arkadaslarla takılıyorsunuz. Evli çiftlerin ilk birkaç yılı birbirini keşfetme zamanlarıdır ne bileyim ben farklı bakıyorum belki de. Ben 15 yıllık evliyim henüz hiçbir arkadaşımızla tatile çıkmadık. Çok samimi çiftler var arkadaslarınız arada görüşürüz ama kendimize yettiğiniz için öyle bir gayretimiz olmaz. Demek istediğim buydu.
O bayanla ilgili konuyu da bence hiç dile getirme, biraz kendin girmeye çalış konuya. Bu kadar eğlendikleri neymiş bak bakalım eşini keşfet biraz demek ki bir ortak nokta bulmuş bu kadar yöneliyor. Ama dile getirme şimdilik, kıskançlık olarak anlar çünkü. Ve mümkün olduğunca başbaşa planlar yapın, birbirinizin dilini anlayın. Hayatta her zaman önceliğiniz birbiriniz olmalı elalem değil.
Teşekkür ederim sağolun...

Aferdersiniz ama bazı kadınlar yırtık oluyorlar.Ben olsam milletin kocasıyla gülüp eğlenmem.Her şeyin bir sınırı vardır.Çok rahatsızsan açık açık eşinle konuşacaksın varsın kıskanç desin.Ben kimseyle tatile gitmek istemiyorum seninle baş başa vakit geçirmek istiyorum de,hareketlerinizden çok rahatsız olmaya başladım tatile mi gidiyorum sinir olmaya mı gidiyorum belli değil de.Bir kere rezil olursun unutma.Taviz verirsen bu böyle sürüp gider.Öyle çocuğu varmış vs.. de seni yanıltmasın bu dünyada her şey mümkün.

Aferdersiniz ama bazı kadınlar yırtık oluyorlar.Ben olsam milletin kocasıyla gülüp eğlenmem.Her şeyin bir sınırı vardır.Çok rahatsızsan açık açık eşinle konuşacaksın varsın kıskanç desin.Ben kimseyle tatile gitmek istemiyorum seninle baş başa vakit geçirmek istiyorum de,hareketlerinizden çok rahatsız olmaya başladım tatile mi gidiyorum sinir olmaya mı gidiyorum belli değil de.Bir kere rezil olursun unutma.Taviz verirsen bu böyle sürüp gider.Öyle çocuğu varmış vs.. de seni yanıltmasın bu dünyada her şey mümkün.
Ne bileyim böyle bir sey hic gelmiyo aklıma. Ama esimin arkadaşına espri yaptığında benim yerime kadına bakıp gulmesi falan sahit oldukca sinir oluyorum. Tatile bir kere gittik. Ev oturmalarına gidip geliyoruz şu an ve bu ciftle evimiz arasında 2 sokak var... yani gelde koy mesafeyi direk kiskanıyorum demek istemiyorum.

Sadece kadında değil eşiniz de abartmış olayı.Yani biraz insanda çekinme olur bu ne samimiyet daha şimdiden.Kadını hedef almak yerine biraz eşinizi işleyin.Sen kadına çok samimi davranıyorsun devamlı ona espiri yapıyosun bu şekilde cıvıklık yapmaya devam ederseniz değil tatile gitmek akşam oturmasına bile gitmem deyin.Biraz korkutun gözünü.

Direk giriyorum konuya; eşimi seviyorum o da beni sevdigini söyler. Samimi arkadaşlarımız var onlardan biri 2 buçuk yıllık evli ve bir çocukları var. Onlarla bir araya geldiğimiz zaman kadınla frekansları tutuyo ve hic susmuyolar. Kadının esi ve ben daha geri planda kalıyoruz. Adamlada konusuyo hep ama kadina sürekli takılıyo. Beni görmüyor hic yok gibiyim o ortamda resmen. En cok buna sinir oluyorum zaten. Espri yapıyor mesela direk kadına bakıp gülüyo. Sanki kur yapiyo gibi allahım sacma sapan seyler geliyo aklima. Bırakın beni sohbete dahil etmeyi benimle goz goze bile geldigi nadir oluyo esimin. Kadın benden cok esimle samimi bu arada. Bir sey anlatacagi zaman esime anlatıyo. Gecen yaz tatile gitmiştik beraber gündüzleri ayrı takıldık ama her akşam beraber gittiğimiz mekanlarda da boyleydi durum. Birkaç çift buluştuk hep ama eşim o kadınla sakalastığı kadar diger eslerle konusmadı. Kadın cok konuşkan birisi tamam ama esimin surekli espriler yapmasi kahkaha atmalar ben yokmusum gibi davranmalar falan bunlara uyuz oluyorum ve her bulustuguzda benim enerjim düşüyor. Kadın eşini napsın diyebilirsiniz tabiki bisey yapacak degil. Şıkır şıkır giyinen neşeli ilgiyi uzerinde toplayan birisi. Sadece kocamın benim olduğum ortamda beni geri plana atarak baska kadınla sakalasmasi gıcıgıma gidiyor. Surekli bi gülüşmeler. Hayır sohbete de dahil olamıyorum benimle ilgilenen yok çünkü... ama negatif elektrik yayıp ortamı germiyorum bende egleniyo gibi yapıyorum. İnanın ben kıskanç birisi değilim ama bu ikisi bir araya geldiğinde icimi acıtıyo esimi o kadar eğlenirken kadına şakalar yaparken görmek. Kıskanıyorum ve bundan eşimin haberi yok. Aklına sokmak istemem birsey ama bu kadar geri planda durmak ta canımı sıkıyor.

Kısaca sorunum esimin benim oldugum ortamda ben yokmusum gibi davranip baska kadinla daha cok eglenmesi. Ne önerirsiniz bana aynı durumda siz olsanız napardınız ciddi anlamda enerjim çekiliyo moralim bozuluyo onlarla bir araya geldiğimiz zaman çünkü...
eşim beni de evlenmeden önce sürekli görüştüğü arkadaşı ve onun eşiyle görüştürdü. eşimin o kadına karşı böyle bi tavrı olmadığı halde hoşlanmadım ve onlaral ilk buluştuğumuz gün söyledim hoşlanmadığımı.. abartıyorsun dedi, bu senin görüşün dedim. ondan sonra da 1-2 kez görüştük o da onların teklifi üzerine oldu ayıp olmasın diye gittik 1-2 saatliğine , sonra atamaları çıktı gittiler zaten.. bence direk söyle, niye kendini kasıyorsun ki..

Neşeli ve bakımlı kadınlara erkekler bayılır. Depresif ve sorunlu kadınlar, erkeklere huzursuzluk verir. Kadının bu vasıfları eşinizin hoşuna gidiyordur, onun yanında kendini iyi hissediyordur. İllaki aşk olmasına gerek yok. Yerinizde olsam tahammül edemezdim ama kıskanmayıp rahatız oluyorsunuz sadece. O zaman aklına bişey düşürmeyin madem..

Ben de çok konuşkan bir insanım ve açıkcası konuşurken, eğlenirken karşımdakinin cinsiyetine göre tavrımı belirlemem, kafa yapısına ve o anki elektriğe göre davranırım. Şimdi bu samimiyeti ayarlayamamak olarak düşünülmesin, sohbet frekansı uyar, espri tarzı ve tadı uyar bi kaptırırsın uzar gider. Ben endişelenecek birşey olduğunu düşünmüyorum, eşinizle espri tarzınız, ilgi alanlarınız çok uyumlu olmayabilir arada farklı insanlarla sohbetler kişiyi deşarj eder ve bu o kişinin enerjisini yükseltir. Mutlu ve neşeli bir eşiniz var demekki o an tadını çıkarın.

Ee tamam da kocam benim girisken olmadığımı bilip evlendi. Eşek başı mıyım ben burda dönüp fikrimi almıyor hicbir konuda el gibi. En son biz evlendik samimiyeti kurmuş o kadınlar kendi aralarında. Aynı durumda ben olsam esimi bi sekilde dahil ederim...

o kadar uğraşmaktansa, eşinizin ya da kadının tavırlarını değiştirmeye çalışmaktansa yeni arkadaşlar edinmeye çalışsanız daha kolay olmaz mi?
yani siz bir şekilde dahil etmeye çalışırsınız ama herkes aynı olmaz, ben yetişkin bir insanı hiçbir muhabbete dahil etmeye çalışmam mesela, girmek istiyorsa girsin, istemiyorsa keyfine baksın diye düşünürüm. ayrıca eşli ortamlarda eşimden çok başkalarıyla konuşurum, eşimle yıllardır her gün sohbet ediyorum zaten, neden başkalarıyla birlikteyken de ona odaklı vakit geçireyim ki?
siz belli ki bundan rahatsızsınız o zaman çevrenizi değiştireceksiniz, çünkü insanları (eşiniz dahil) değiştiremezsiniz.

Kocana " kadının ve kocasinin seni yanlış anladığını düşünüyorum " diyerek hem kiskanmadiginı ima et hem de kocana kendisini kötü hissettir.

Ay bi de buna rağmen birlikte tatile gitmişsiniz ona çok şaşırdım.

Bana ters olan eş sessiz dururken kahkahalarla gülüp eğlenmek. Siz o ortamda esinize dönüp dimi hayatım diyo musunuz mesela hic? Kültürel farklılık derken?
eşimi de dahil ediyorum şöyle ki .... dayla biz de şuraya gittik, oranın adı neydi kaldığımız otelin vb şeklinde ama eşim bu noktadan sonra topu tutup kaldığımız yeri, vizeyi nasıl aldık, ulaşım vb anlatmazsa yani konuya dahil olmazsa ben devam ediyorum.
kültürel farklılıklar şöyle ki, ben egeliyim, eşim doğulu, ailesi de doğulu ve ben teyzesiyle konuşurken onların kültürüne göre konuşuyorum yani örneğin konu evlilikse "eşim yemek yapar, ben ayaklarımı uzatırım hahaha" gibi şakalar olsun, "ben gece çıkarım sorun olmaz" gibi telefon konuşmaları olsun uzak duruyorum böylece bu kişiyle de konuşacak çok şey bulabiliyorum yine eğitim de etkili oluyor tabi, bir çok kişi kendisinden daha az eğitimli/kültürlü olduğunu düşündüğü insanla iletişimi sınırlı tutar ve fikirlerine değer vermez, bu kişi bazen eşimiz/kardeşimiz bile olabiliyor ne yazık ki, çok iyi bir gözlem yapmak lazım bu tarz durumların sebebini bulabilmek için.

Esim onlarla o kadar eğleniyor ki ne desem inanmayacak gibi. Sağlam bisey bulmam lazım benim. Uyduruk bisey söylersem kiskandigimı düşünebilir.

Esim herkesle hemen samimi olan biri değil. Bu konularda hic tartışmadık biz o yüzden nasıl tepki verecegimi bilemedim. Ama bu kadınla başka. Bana yapacağı şakaları ona yapıyor. Kadın ön planda ben dışlanmış. Gıcık oluyorum.
Siz bu gidişle kestiremezsiniz. Sağlam bahanesi falan olmaz bu işin, taktik maktik yok bam bam bammm. Bahane önemli değil, sonradan diyeceklerin önemli, öyle bir konuşma yapacaksın ki ağzını açıp cevap veremeyecek, mecbur kalacak kabul etmeye isteklerinizi. Dediğim cümleye ek olarak, "madem başkaları benden kiymetli gözünde benimle niye evlendin, onlarla evlenseydin." derim. Her şey bir kavgaya bakar, az yırtıcı olun, vurun pençenizi ve yırtarak alın istediğinizi.

Son düzenleme:
Eger sadece kiskandim diye esine yansitirsan esinin bu olay hosuna gidecek ve devam edecek sen rahatsiz oldugunu kendini ortamda degersiz hissettigini soyle ben esimle bu durumu yasadim baslarda uyardim sadece ama devam etti bende irtibati kopardim tamamen kadinda da suc yok yapisi oyle ortamdaki her erkekle samimi konusuyor onlarla konusmaktan keyif aliyor ve bazi zayif erkekler dusuyor bu duruma iste benim esimde dustu hosuna gitti kadinin abi abi diye ilgilenmesi herseyini onaylamasi desteklemesi resmen bahsettigin gibi kur yapar gibi insanı sinir ediyor valla kimse kusura bakmasin ne eşime nede kendini bilmez kadinlara bu tavri yaptırıp kendimi bunalimlara sokamam herkes yerini bilsin ki sadece o kadina boyle davranan erkekde bilincinde birseylerden keyif aldiginin ille aldatmasi mi lazim dur demek icin sende degerlisin ve buna esin musade etmemeli

Sen bu gidişle kestiremezsin. Sağlam bahanesi falan olmaz bu işin, taktik maktik yok bam bam bammm. Bahane önemli değil, sonradan diyeceklerin önemli, öyle bir konuşma yapacaksın ki ağzını açıp cevap veremeyecek, mecbur kalacak kabul etmeye isteklerinizi. Dediğim cümleye ek olarak, "madem başkaları benden kiymetli gözünde benimle niye evlendin, onlarla evlenseydin." derim. Her şey bir kavgaya bakar, az yırtıcı olun, vurun pençenizi ve yırtarak alın istediğinizi.
Ozel mesajiniz kapalı mı?

Back
X