Eşimin kahve alışkanlığı bıktım artik

Yahu siz nerede yaşıyorsunuz? Geçende gittiğiniz yerlere karışan komşu teyzenizden konu açmıştınız. Yoksa 80 li yıllardan mı yazıyorsunuz 😂 Gerçekten eşiniz de komşunuz gibi çok eskide kalmış.

Hala bazi mahallelerde semtlerde kahve kulturu var malesef istanbulda olsa durum boyle,yazin yazlikta komsularla okey oynamak icin yaz gelsin isterdim ama bir bagimlilik olsun istemezdim hicbirzaman ,esim kahveye gitmez ama gitseydi hergun tavrimi koyardim.Acaba sizinle yapmaktan hoslandigi bir aktivite varmi? Sx disinda :)

Gittiği kişiler evli mi? Benim bir tanıdık da kocası sırf kahvehaneye gitmesin diye her gafta sonu okey arkadaşlarını eşleriyle birlikte eve davet etmiş ve bir süre sonra kahbeyi bırakıp evde okey oynamışlar. Sonra ondan da sıkılmış adam tüm bırakmış. Hep der eğer öyle yapmasaydım hala gece yarılarına kadar onun kahveden dönüşünü bekliyor olurdum diye

Değişmez değişseydi benim babam değişirdi. Annem melek gibi kadın, neler yaptı, neler söyledi, ne örnekler verdi, değişmedi hep gitti. Çok çabuk çöktü, iki kez kalp krizi geçirdi, akciğer kanserinden öldü 61 yaşında. Bu nasıl bir sevdadır anlamadım, ben iki el oynasam sıkılırım, bir insan bütün ömrünü neden orada geçirir anlamıyorum.

Çocuk var mı bilmiyorum, çok çok iyi düşün, ben çekemezdim empati yapınca. Annem babamı çok seviyordu, gerçekten çok anlayışlı ve sabırlı bir kadın. Bizim hayatımız boyunca babamla paylaşımımız olmadı, hep kahvedeydi. Misafir gelir yok, acil bir şey olur yok, kocalık babalık bu değil. Şimdi yine cep telefonu var, eskiden biz çağırmaya giderdik kahveye. Çocuklarına yapabileceğin en büyük kötülük bu adamı babaları yapman. Bir de utanacağına ne karışıyorsun diyor.

Herkeste adamin yasina takilmis biz evlendigimizde ben 20 esim 22 yasindaydi esimde ilk zamanlar cok sk giderdi kahveye ama zamanla yasi ilerledikce o ortamdan ordaki muhabbetten cok skildigini soyledi simdi cok cok nadir gider yine arkadaslari falan oldugunda belki sizin esinizde yasi ilerledikce skilir o ortamdan ama suda var biz birliktede cok vakit gecirirdik yani ben birlikte biseyler yapalim dedigimde yorgunum falan diye bahaneler uretmezdi banada vakit ayirdigi icin bende gitmesine cok ses etmezdim oyle boyle orta yolu bulduk yani umarim sizde bulursunuz

hala kahvehaneler var mı ya :KK70: :KK70: :KK70:
yemın edıyorum koca devır bıttı 80 ler 90 lar cocuklugumuz geldık bu yasa
hersey yıkıldı yenıden olustu hersey degıstı
bır su kahvehanelere bırsey olmadı :KK70:
Var var, özellikle küçük yerlerde adım başı kahvehane var, bizim burada neredeyse sokak başına bir kahvehane düşüyor :KK70:
En sinir olduğum şey de bu kahvehanelere gidip çayına okey çevirenler okeyde yenilince 10-15 çayın parasını çatır çatır öder gıkı çıkmaz, eşleri çocukları bir şey isteyince aslan gibi kükreyip param yok derler, benim için hiç tolerans gösteremeyeceğim bir alışkanlık kahvehaneye gidilmesi.

D Duru000 valla eşiniz bağırıp çağırmanızla kahvehane alışkanlığından vazgeçmez, bizim bir ahbabın eşi 10 yıldır gidiyor, hiçbir laf da tesir etmiyor, gece yarılarına kadar kahvede.
Haftada bir gidiyorsa arkadaşlarıyla sosyal aktiviteden anladığı bu deyip sakinliğinizi koruyabilirsiniz ama her gün gidiyorsa resti çekmenizi tavsiye edeceğim, eve almayacaksınız ya kahve ya da ben diyeceksiniz.

Giyinip süslenip gezmeye çıkın.
Kendinizi tutun ve eşinizi arayıp sormayın,kızmayın küsmeyin.
Nereye derse arkadaşlarla plan yaptık evde tel başıma oturmaktan evde vakit geçirmekten sıkıldım deyin.
Eğer herseferinde tepkisiz kalırsa ,normal karşılarsa bi sorun vardır

Bu insan her boş vaktinde kahveye kosa kosa gidermi ya bıktım artık , eşimle birlikte güzel bir vakit gecerelim arada boş zamanlarinda kendine vakit ayırın arkadaslariyla gezsin eğlensin elinanin sesimi çıkarmam. Ama bana gelince hayatından bezmiş hiç biryere çıkmak istemiyorum evde kalalım dinlenicem dediği gun bile kahve aklına gelince koşa koşa gidiyor 3senedir hep ben diyordum hadi hayatın şunu yapalım buraya gidelim arada gönlü olursa çıkıyorduk şuan da ne gerek var modunda. Bugün doğum günü sabahtan gitti daha hala kahvede arıyorum ariyorun acniyo en son açtı ağzına geleni saydım valla sinirden bildiğiniz hakaret ettim. Biliyorum faydası olmuyo benim zararima ama bukadar da olmaz ya ne yaptıysam ne ettiywem vazgeciremiyorum. Birde ben bir laf diyince sen benim kahveye gitmeme karisamazsin ben istersem giderim sana mı hesap sorcam modunda. Sinirden kuduruyorum vallahi gelince saldiracam o moddayim

Bu adamlar neden evleniyor yaa anlamıyorum... Yaa evlenme işte git sabah akşam kahvede yaşa, yat ne yapıyorsan yap... Ama yok evlenecek, bir kızın da hayatını mahvedecek illa ki.. Allah'ın belası... Bacım çocuk var mı? Bu adam gençken böyle ise eminim yaşlandıkça eve de gelmez kahveden ...

O evdeykende siz biyerlere gidin. Pazar günleri alın kartı alışveriş yapın gezin tozun bırakın hunharca harcayın kendine gelir :halay:

Bu insan her boş vaktinde kahveye kosa kosa gidermi ya bıktım artık , eşimle birlikte güzel bir vakit gecerelim arada boş zamanlarinda kendine vakit ayırın arkadaslariyla gezsin eğlensin elinanin sesimi çıkarmam. Ama bana gelince hayatından bezmiş hiç biryere çıkmak istemiyorum evde kalalım dinlenicem dediği gun bile kahve aklına gelince koşa koşa gidiyor 3senedir hep ben diyordum hadi hayatın şunu yapalım buraya gidelim arada gönlü olursa çıkıyorduk şuan da ne gerek var modunda. Bugün doğum günü sabahtan gitti daha hala kahvede arıyorum ariyorun acniyo en son açtı ağzına geleni saydım valla sinirden bildiğiniz hakaret ettim. Biliyorum faydası olmuyo benim zararima ama bukadar da olmaz ya ne yaptıysam ne ettiywem vazgeciremiyorum. Birde ben bir laf diyince sen benim kahveye gitmeme karisamazsin ben istersem giderim sana mı hesap sorcam modunda. Sinirden kuduruyorum vallahi gelince saldiracam o moddayim
Sizde alın başınızı gidin gezmelere sana hesapmı vericem deyin.Benim babamda öyleydi köyde alışmıştı erkekler hep kahvede olur.50 yaşında bize gelir yemek yer hızlı hızlı hemen kalkmak ıster kahveden beklerler diye

Erkek kardeşim anlatıyor, o çok nadir gider ama uzun süreler değil. Diyor ki 4 kişi oyun oynuyor ama yanlardan onları izleyenler oluyormuş onlara da yancı deniyormuş. İnadına yiyip içiyorlarmış, dışarıdan tatlı, yemek vs istiyorlarmış, sadece çay değil, işte kola, fanta, ayran vs içiyorlarmış. En son kim kaybederse hesap ona kalıyormuş. Tabi yancıların yediği içtiği şeyleri de kaybeden ödüyormuş.

Kardeşim, bu bir kültür diyor adamlar işten çıkınca doğru kahveye gidiyor, artık kapanıncaya kadar oradalar. Ve her gün gidiyorlarmış. Ben de gençlerin gitmediğini sanıyordum, öyle değilmiş.

Kahveyi sikayet edin. Iceride parayla kumar oynuyorlar diye :KK66: toplasin gotursunler hepsini bir kerede akli basina gelir esinizin
dark :KK70:rulet çeviriyor olsalar polis götürür ama okey oynayanları götürmez, paralı oynasalar da ispatı olmuyor çünkü, yeşil çuhanın üzerinde ıstaka ve taşlar dışında bir şey göremezsin, çayına oynuyoruz memur bey derler mesele kapanır, ki çoğu kaybedene hesap yıkmacasına oynuyor, bu yöntemde paralı kumara girmiyor:)

Sadece kahvehanelerde değil, ötücü kuşları sevenler derneği, Mars'ı sevenler derneği adı altında (normal dernekleri tenzih ederim) kurulan bazı yerler var, ne hikmetse hepsinin üyesi erkek ve yine ne hikmetse hepsinde okey oynanıyor, bana kalsa hepsini kapatırım çünkü her kadının çevresinde böyle bir sorun yoktur ama yabana atılmayacak kadar bir bölümünde derdi bu kahvehane vs adı altında kurulan yerlerde gece yarılarına kadar oturulup okey oynanması.

Adamlar o kadar bağımlı ki çocukları ateşten yansa, eşleri ölüyorum dese okeye dönüyorum deyip o masadan kalkmıyorlar.

dark :KK70:rulet çeviriyor olsalar polis götürür ama okey oynayanları götürmez, paralı oynasalar da ispatı olmuyor çünkü, yeşil çuhanın üzerinde ıstaka ve taşlar dışında bir şey göremezsin, çayına oynuyoruz memur bey derler mesele kapanır, ki çoğu kaybedene hesap yıkmacasına oynuyor, bu yöntemde paralı kumara girmiyor:)

Sadece kahvehanelerde değil, ötücü kuşları sevenler derneği, Mars'ı sevenler derneği adı altında (normal dernekleri tenzih ederim) kurulan bazı yerler var, ne hikmetse hepsinin üyesi erkek ve yine ne hikmetse hepsinde okey oynanıyor, bana kalsa hepsini kapatırım çünkü her kadının çevresinde böyle bir sorun yoktur ama yabana atılmayacak kadar bir bölümünde derdi bu kahvehane vs adı altında kurulan yerlerde gece yarılarına kadar oturulup okey oynanması.

Adamlar o kadar bağımlı ki çocukları ateşten yansa, eşleri ölüyorum dese okeye dönüyorum deyip o masadan kalkmıyorlar.
Ya bi heyecan yasansin diye dediydim 😂 polise yalan ihbardan dolayi iceri atilmayacaksam bence denemeye deger mune yaaa 🥳sonra parti baslasin hahaha

Benim aklıma da elinde kahve bardağı, kahve makinesiyle yapışık bir adam gelmişti. Baya mahalle kahvesiymiş :KK48: üzgünüm bacım insanın içinde kahvehaneyi seven birşey varsa onu öldürmek çok zor. Keşke hayal ettiğim adama dönüşse elindeki adam.

Back
X