Eşimin Kararları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlenmeseydin ne diyelim? Kendi şehrinden birini bulsaydın. Kendi şehrinden kalkıp gideni, ana babadan ayrılanları hiç anlamam.
Ne alakası var? aynı şehirde olmak için sevmediği bi adamla mi evlenseydi? Sevmiş evlenmiş eşi anlayış göstermek zorunda. Ailemden çok uzakta yaşıyorum şimdi bebeğim de var bazen ağlama krizlerine giriyorum annemi kardeşlerimi çok özlüyorum. Bi ay sonra gidecem yanlarına bi ay kalıp geri gelecem ama bizimki mecburi görev

Ben daha 6 aylık evliyim. Söz nişan düğün gayet guzel gectı. Tek sorun basta aılelerımizin oldugu ılde yasıcaktık. Nişan öncesi esım tercih yaptı aıllerımızın oldugu ıl ıstıyorduk ama fıkrı değişti. Başka ıl yazdı o cıkan ıle de aılesı ıstemedı en sn kendı memlkeetlerni yazdırdılar. Suan onların memleketınde calısıyor evımızde burda.Benım annem kucukken vefat etti. Babamda evli esı de ıyı benle sıkıntısı hıc olmadı cok yrdımını gordum. Babam ona emanet ıcım cok rahat ama bu yetmıyor.Sorun su ki bnım babam ıkı uc seneye kadar cıddı amelıyt gecırdı ve eskısı gibi degıl psıkolojik olarak hayatı tumden degıstı. Hala ayakta ,emekli saglık acısından bır zorlugu yk her şey guzel. Ama benım canım cok acıyor. Bana ıhtıycları olsa omur boyu burda yasamaktan her an onlara yetısemeyeceğim. Şuan gencler sıkıntı yok. Ama esım aaılesıne ıkkı uc seneye sız buraya gelın dıyor. Onlarda bızım o sehre gelmemızo ıstemıyorlar rahatsınız dıyorlar. Esım cok demeye basladı aılesıne sız gelın diye. Onlar temellı gelırse hıc o sehre yerlesemeyecgız. Suan kardesı okuyor esımın 2 3 sneye zor gelemezler. Bu surede donmek ıcın nasıl ıkna edecegım. Onlar buraya gelırse babamla aynı sehırde hıc olamayacagım Kardeslerimle de hep uzak kalacağım ee hayat bu zamanla uzaklık gırıck coluk cocuk derkn uzuluyorum . Eşimde ailesinin de umrunda degıl bu belli. Ama ben annemı kaybetmısım zaten kımsem kalmamıs babamdan baska. Yanında her an gıdebılcegım yerde olmak hakkım degıl mı. İşin ıcınden cıkamıyorm. Kımse de anlatsam anlamaz

Aynı şekilde benim ailem ve eşimin ailesi aynı şehirde yaşıyorlar aramızda tam tamina 18 saatlik bi yol var. Çok zor oluyo ailemi çok özlüyorum ama eşimin ailesinden uzağım en azından. o yüzden mutluyum yılda iki defa ailelerimizin yanına gideriz sonra geri evimize döneriz. Uzak olmak daha iyi yoksa Herseye karışır eşimin ailesi

Sanki bir danışıklı dövüş havası var değil mi en baştan itibaren?
Öncelikle ailelerin yaşadığı ili eşi istememiş.
Eşinin güya istediği ili , ailesi istemeyip memeleketi yazdırmış.
Eşi de hemen yazıvermiş.
Şimdi de eş kişisi ailesine, siz de buraya gelin diyor..

Ne incelikli hesaplar..
Ayıp etmişler.
Niyetlerini baştan söyleselerdi , konu sahibi kendisini bekleyenin ne olduğunu anlardı elbette..

Yalnız anlayamadığım şey , bir eş olarak niçin kocasına , " bizim nerede yaşayacağımıza neden sen ve ailen karar veriyorsunuz? Ben bu evliliğin neresindeyim? " diye neden hiç sormamış ya da soramamış konu sahibi??

Sordum aldıgım cevap daha durumlar belli degıl olmadı bız gıderız tarzı hanı boyle net kesın gıderız demıyor peki neden ailene oyle dedınn dıyorum hep ayrı kalcak degılız aılemden dıyor ya biz gıdıcegız ya onlar dıyor. Birlikte karar verecegız dedım en son.

Gercekten cok ayıp etmisler bende sinir oldum okuyunca tost yicektim yerimden kalkamadim sinir geldi.
Bazi insanlar neden sessiz ya da neden sormazlar konusmazlar kocalariyla herseyi açık açık bunu hic anlamam belkide konu sahibi sordu ama tatmin edici bir cevap alamadi

Benim esim mesela bana sormadan hicbirsey almaz yapmaz gitmez fikirlerimi önemser. Babam.oyle degildi ama tam bir diktatör gibi. Annemin asla soz hakki yoktu. Hala yok yeni yeni babama cevap veriyor ama aradan 35 sene gecmis ne fayda ://////
Tatmın edici cevap alamadım dediğin gibi. Enınde sonunda cocuk olmaycak mı bıze yardım ederler . Hep ayrı mı kalacagız ailemden ya biz gidecdgız ya onlar gelecekler dıyor. Bu karar brlkkte verılır dedım. Duruma gore gideriz deyıp yumusuyor. Ama ailesine gelırsınız demesıne onları umıtlendırmesıne asıl sınrıım cunku asıl ıcındekı o hıssettım.

Valla bastan konusulmasi gereken seyler sonradan değişiyor buna biz karaktersizlik ya da "doneklik"diyoruz ama burdaki dansöz kaynana kayinbaba mi yoksa esiniz mi orasini anlamadim

Boyle sıkıntılar yaşayan cok insanlar var birtanesi benim kankimdir mesela. Apar topar evlendi. Kendi memleketinde evlendi ama adam memur. Kaynana kayinbabada kendisini pek sevmiyordu dediki amaaan nasilsa beni istemediler sevmediler evime de gelmezler 2 ayda 1 yada 3 ayda bir kizin evine kamp kuruyorlar arada 3 saatlik mesafe var sehirlerin. Hamileyken 3 kez geldiler. Dogumda geldiler kızın sütü kesildi hatta evde ne rahat rahat sort giyiyor ne bisey yapabiliyor kayinbaba bas kosede kaynana oteki kosede aynı turk dizilerindeki gibi.

Simdide biz tayinle gidersek bizi bosatirlar diyor zor diyor annemden ayrilmak babamdan ayrilmak diyor adam kendi gidicekmis doğuya arkadasimda kiziyla kalacakmış ama mesela malatya gibi bi yer olursa onlarda gidicekmis falan.

Bence 2 aileden de uzak ortak bir yer olsun yaşayacağınız yer kimseden de icazet almayin kimseyede fikrini sormayin esin kac yasinda ? Ne demek gelin buraya ailesine o kadar merakliysa evlenmeyecekti o zaman. Oyle degilmi?

eşine soz gecirebilmen gerekir ama bunun icin benim babamda orda oraya niye gitmiyoruz gibi bir inatlaşma yöntemiyle değil yoksa kavgaya dönüşür senin ailen benim ailem muhabbetlerine girip yuzgoz olmaya gerek yok

Aynen guzellıkle konusmaya calısıyorum. Çunku olay hep senın aılen benm aılem olayına gelıyor. Cok anneci babacı . Cok duskun. Bende oyleyımdır. Ama onun kadar abartmam. Sadece ıkı aılenınnde oldugu sehır en mantıklı. Boyle ayıırma olmamalı. Baska ıl de olur dddıgın gibi huzur en onemlisi. Zamanla bunu asarım ınsallah ınadını.

Ne alakası var? aynı şehirde olmak için sevmediği bi adamla mi evlenseydi? Sevmiş evlenmiş eşi anlayış göstermek zorunda. Ailemden çok uzakta yaşıyorum şimdi bebeğim de var bazen ağlama krizlerine giriyorum annemi kardeşlerimi çok özlüyorum. Bi ay sonra gidecem yanlarına bi ay kalıp geri gelecem ama bizimki mecburi görev
Aynı şehirde sevdiğini bulurdu. Kendin diyosun bak krize giriyorum diye. Yine benim dediğime geliyo olay.

Ben daha 6 aylık evliyim. Söz nişan düğün gayet guzel gectı. Tek sorun basta aılelerımizin oldugu ılde yasıcaktık. Nişan öncesi esım tercih yaptı aıllerımızın oldugu ıl ıstıyorduk ama fıkrı değişti. Başka ıl yazdı o cıkan ıle de aılesı ıstemedı en sn kendı memlkeetlerni yazdırdılar. Suan onların memleketınde calısıyor evımızde burda.Benım annem kucukken vefat etti. Babamda evli esı de ıyı benle sıkıntısı hıc olmadı cok yrdımını gordum. Babam ona emanet ıcım cok rahat ama bu yetmıyor.Sorun su ki bnım babam ıkı uc seneye kadar cıddı amelıyt gecırdı ve eskısı gibi degıl psıkolojik olarak hayatı tumden degıstı. Hala ayakta ,emekli saglık acısından bır zorlugu yk her şey guzel. Ama benım canım cok acıyor. Bana ıhtıycları olsa omur boyu burda yasamaktan her an onlara yetısemeyeceğim. Şuan gencler sıkıntı yok. Ama esım aaılesıne ıkkı uc seneye sız buraya gelın dıyor. Onlarda bızım o sehre gelmemızo ıstemıyorlar rahatsınız dıyorlar. Esım cok demeye basladı aılesıne sız gelın diye. Onlar temellı gelırse hıc o sehre yerlesemeyecgız. Suan kardesı okuyor esımın 2 3 sneye zor gelemezler. Bu surede donmek ıcın nasıl ıkna edecegım. Onlar buraya gelırse babamla aynı sehırde hıc olamayacagım Kardeslerimle de hep uzak kalacağım ee hayat bu zamanla uzaklık gırıck coluk cocuk derkn uzuluyorum . Eşimde ailesinin de umrunda degıl bu belli. Ama ben annemı kaybetmısım zaten kımsem kalmamıs babamdan baska. Yanında her an gıdebılcegım yerde olmak hakkım degıl mı. İşin ıcınden cıkamıyorm. Kımse de anlatsam anlamaz

Kimse anlamaz canım hem sevda hem aile arasında ortasını ayarlamanın zorluğunu. Siz eşinizi ikna edip eski ilinize geri dönmeyi deneyebilirsiniz..uzaklık benimde imtihanım ama dermansız dert sanırım anlayan bulamadım..

Ilk defa benim gibi dusunen birini gordum. Bende hayatim boyunca hep insanin aesinsinden daha degerli ne olablir diye dusunurum.cok madirdir erkegin ve ailesinin iyi olmasi.kimin umrunda bazilarina gore ki bunun icinde kadinlarda var aaa artik kendi yuvan kendi yolun.kocanin sozunu dinleyeceksin babaevi bitti diyenler oldu.ki basta halam hep boyle konusur. Omur geciyor ve benden ailemi silmemi isteyen esim vardi.yapmadim yapmam.demem oki dogru yoldasin.

aa ne demek evlendin diye baba evini silmek ne kadar saçma
evet evlenince yeni bir aile kuruyorsunuz ve iki farklı aile ilede geçinmelisiniz
tatlım sen fırsat buldukça uygunbir dille eşinle bu düşüncelerini paylaş
erkekler malesef birazcık odun oluyorlar o senin duygularını hemen anlayamaz kavrayamaz
sen ısrarla ( ama bıktırmadan) duygularını dile getir
ya açıkcası acıtasyon yap

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X