Esimin kardesi bizde kalcakmis...

Kizlar esimle konustum konuyu güzellikle anlattim herseyi ve konu tatliya baglandi haklisin dedi biraz düsüncesizlik yaptim arada gelsin kalsin dedim bise olmaz ama 5 sene cok uzun bi süre ve özel hayatimiz hicbirsey olmicak dedim ve 14 yasindaki erkek cocugunun sorumlulugunu ben alamam. üstümden büyük yük kalkdi herkese fikirleri ve cevaplari icin cok tesekkür ederim bu konu böyle tatliya baglandigi icin cok mutluyum :)
Aaa cok sevindik boyle tatli tatli konusarak halletmeniz cok iyi olmus.agzinizin tadi bozulmasin.

Ne münasebet
Kendı kardesımde olsa kabul etmezdım

4 sene 5 sene dıyorsunuz bide
1 hafta olsa tamamda

Beş yıl bu yahuu 3 5 gün değil ki! kabul etmemen çok normal bence bunun teklif edilmesi yanlış. yurtlar var artık orda kalabilir

Kizlar esimle konustum konuyu güzellikle anlattim herseyi ve konu tatliya baglandi haklisin dedi biraz düsüncesizlik yaptim arada gelsin kalsin dedim bise olmaz ama 5 sene cok uzun bi süre ve özel hayatimiz hicbirsey olmicak dedim ve 14 yasindaki erkek cocugunun sorumlulugunu ben alamam. üstümden büyük yük kalkdi herkese fikirleri ve cevaplari icin cok tesekkür ederim bu konu böyle tatliya baglandigi icin cok mutluyum :)

Hadi hayirli olsun :) Esin anlayisliymis hemen hak verdigine göre. Demek ki o an düşunememis

Merhaba arkadaslar KK’yi uzun süreden beri takip ediyorum ancak daha yeni üye oldum ve size sormak istedigim birsey var.
Ben 4 aylik evliyim ve kaynanamlardan 25 km mesafe uzaklikdayim. 2 Kayincm var büyük olani evli kücük olanida 14 yasinda ve bu sene orta okulu bitiyor sonra liseye baslicak.
Simdi gel gelelim sorunuma.
Kayincmin okulu bizim oturdugumuz yere daha yakin oldugu icin esimde gecen dediki cocuk hergün okadar yolu nasil gidip gelsin bizde kalir bende orda hic sesimi cikarmadim hic birsey demedim (okadar yolu dedigide trene bincek 10 dakika sürüyor sonrada otobüse bincek bizim burda kalirsa sadece otobüse binip gidecek)

Bu 1 ve ya 2 haftalik birsey degilya 5 sene gidecek bu cocuk okula ayrica ben calisan bir bayanim sabah 6:15 evden cikiyorum haftada 2 gün aksam 7de eve geliyorum 3 günde saat 2 bucukda evde oluyorum eve zor yetisiyorum.
Evimde pek müsait degil bir tane cocuk odasi var ama ordada yatak koltuk yok simdilik bos duruyor sadece bi dolap var. Yani gelse oturma odasinda yaticak onun yatacagi odadanda yatak odasina geciliyor of o gelirse cok düzensiz olucak özel hayat denen bise kalmicak hergün eve zor yetisiyorum kostur kostur yemek yapiyorum bütün evin isi bana bakiyor ama bi yandan düsünüyorum eger o benim kendi kardesim olsaydi diye. Bu konuyu esimle konusmak istiyorum ama siz olsaniz kabul edermiydiniz kizlar?

Uzun olduysa kussura bakmayin kizlar cevaplarinizi bekliyorum
Madem o odadan yatak odasına geciliyor o zaman o bos odayi doldurun tani istiyosaniz esnize duzgunce neden istemediginizi anlatin ama daha yeni evlisiniz ya ben olsam bende istemem

4. Aylık evlisiniz ve eşiniz size sormadan mı böyle bir karar alıyor?
kendi kardeşiniz için düşünseniz bile eşe sormadan böyle bir karar alınmamalı.Eşinizin yanlışı var o konuda.Ayrıca ailesi de izin vermemeli yeni evli bir çifte böyle uzun yatılı misafir göndermeye.Bilemeyiz hayat ne gösterir.Biz 3 sene misafir kabul etmek istemedik.Gelen misafir en fazla 16 gün kaldı.Zorlandık onda da...Çünkü çocuğumuz olmuyordu,rahat hareket edemiyorduk,eşimle tartışıyorduk,misafirlerin masrafları da bizde tabi iyice borca girdik tövbe ettik geçen yaz...Eşin sana sormuyorsa sen de ona sormadan hayır diyebilirsin.Evde yemek yapacak olan sensin senin adına karar vermesi yanlış.

Hem yeni evlisiniz, hem ortada abartilacak zorunlu bi durum yok, hem liseli genc bi delikanli (kotu bi ima yapmiyorum kesinlikle, zor bi donem ve genc bi kadin evliliginin ilk yillarini kayni evdeyken diken ustunde gecirmek zorunda degil) hem de esiniz de rahat edemeyecek kardesi bile olsa.. Senin kardesin benim kardesim meselesi degil bu..
Belki de esiniz orda soyleyivermistir, mantikli düşününce hem aile hem esiniz hem de belki de cocuk da istemeyecek.. Kavga etmeden, sakince anlatin derdinizi..

Kendi kardeşiniz için yazmış olsaydınız ve eşiniz onu istemese idi burda kadınlar eşinizi topa tutardı.
Adil olun. Eğitim bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için gerçekten önemli. Derse yetişmek için belki iki lokma bir şey bile yiyemeden çıkacak mesafe yüzünden? Belki yol parası ağır gelecek bir süre sonra?
Eğer tüm bunlara rağmen istemiyorsanız maddi durumunuz iyi ise yurda yerleştirme fikrini söyleyin. İki aile 1 çocuğun okul masrafını karşılar pekala.
Benim kuracağım cümleleri yazmışsınız.

Milletteki rahatlığa bak ya hadi o küçük kocanızda iyi niyetli ( pek öyle düşünmüyorum ama), annesi babası nasıl gönderiyor onu sizin evinize. Ben depremden sonra her Allahın günün 35 km yol teptim okul ve dershane için kız başıma kimse de gel kızım bizde kal demedi. Kabul etmeyin erkek çocuğu gider gelir nolacak. 5 sene nasıl kalır sizin evde. Hem bu çocuk büyüyecek delikanlı olacak o yüzden kırmadan dökmeden kibarca eşinizle paylaşın. Kız çocuk olsa eyvallah ama. Yine de siz bilirsiniz.

Ah bu eslerimiz bizim kardeşimiz olsa bunu istemeye bile belki cesaret edemeyecez, haklisin canim 5 yil hic kolay değil, bir ay olsa idare et diyecem ama bu durumda kabul edilir şey değil, düşünsene esin eve gelecek karsilarken sarilamayacaksin, belki de kardeşi kapiyi acacak esin sana uzaktan slm verip kardeşiyle sohbete başlayacak, özel gecelerden bahsetmiyorum bile, istediginiz gibi disari cikamayacaksiniz cunku evde kardesini yalniz birakmak istemeyecek, bunlari acik bir şekilde esinle paylaş bence, senin düşüncelerini bilsin.

Valla ben olsam hemen hiddetlenip hayır demezdim sanırım. Ne yapardım söyleyeyim geç çıktığında zorunlu olduğu zamanlarda tabi ki kalsın ama hep kalması bizimde özel hayatımızı aksatmazmı kocacım:) derdim. Yapıcı birşey söyleyin yani. Çocukta okula gidiyor yazık onada hiç istenmiyor elektriği vermeyin.

Merhaba arkadaslar KK’yi uzun süreden beri takip ediyorum ancak daha yeni üye oldum ve size sormak istedigim birsey var.
Ben 4 aylik evliyim ve kaynanamlardan 25 km mesafe uzaklikdayim. 2 Kayincm var büyük olani evli kücük olanida 14 yasinda ve bu sene orta okulu bitiyor sonra liseye baslicak.
Simdi gel gelelim sorunuma.
Kayincmin okulu bizim oturdugumuz yere daha yakin oldugu icin esimde gecen dediki cocuk hergün okadar yolu nasil gidip gelsin bizde kalir bende orda hic sesimi cikarmadim hic birsey demedim (okadar yolu dedigide trene bincek 10 dakika sürüyor sonrada otobüse bincek bizim burda kalirsa sadece otobüse binip gidecek)

Bu 1 ve ya 2 haftalik birsey degilya 5 sene gidecek bu cocuk okula ayrica ben calisan bir bayanim sabah 6:15 evden cikiyorum haftada 2 gün aksam 7de eve geliyorum 3 günde saat 2 bucukda evde oluyorum eve zor yetisiyorum.
Evimde pek müsait degil bir tane cocuk odasi var ama ordada yatak koltuk yok simdilik bos duruyor sadece bi dolap var. Yani gelse oturma odasinda yaticak onun yatacagi odadanda yatak odasina geciliyor of o gelirse cok düzensiz olucak özel hayat denen bise kalmicak hergün eve zor yetisiyorum kostur kostur yemek yapiyorum bütün evin isi bana bakiyor ama bi yandan düsünüyorum eger o benim kendi kardesim olsaydi diye. Bu konuyu esimle konusmak istiyorum ama siz olsaniz kabul edermiydiniz kizlar?

Uzun olduysa kussura bakmayin kizlar cevaplarinizi bekliyorum

eşimle ortak karar olarak, kardeşim İstanbul'a iş için ilk geldiğinde birkaç ay bizde kalsın dedik, birkaç ay ite kaka anlaştık. sonra annem de geldi ve birkaç ay içinde eşimle ailem birbirine girdiler.
sonuç, hepsi birbirinden uzak duruyor, arada sevgi saygı kalmadı.
olan bana oldu, arada kaldım hala da arada kalıyorum.
Atalarımız boşuna dememiş ev üstüne ev olmaz diye. Herkes kendi evinde rahat etmek ister.

Ben de yillarca kaynim kaldi. Herseye yardim eder biz okuldan gelesiue aksamdan kalan bulaşık lari felan topar yiyecek Biseyler hazirlardi. Evu temizlerdi. Ama biz en büyük kavgalari onun yüzünden ama dile getirmeden yaptik. Ister istemez geriliyosun. Evde sen belki ciplak geziceksin belki salonda koyun koyuna yatip film izloceksin. Eve geliyosun salonda yatan biri. Tv izliceksin karismasa da anliyosun begenmiyo felan. Belki o aksam todt yiceksin ama 3 kisi gecistirelil olmuyi. Sen yeri geliyo e kurusu hesapliyosun o sigara iciyo yada didardan yemek söylüyor sinir oluyosun felan ... Yani oyle cok ki. Kendi kardesin de olsa cok xok cok zorunlu haller dışında asla evimde birini ustemiyorum. Siz de bunu guzelce belirtin. Cok soguk havalarda yagmurda camutda kalsin siz de. Ama temelli asla. Hele ki liseli bur ergen asla

Back
X