Esimin kardesi bizde kalcakmis...

Mesajlariniz icin herkese ayri ayri tesekkür ederim bu aksam esimle bu konuyu insallah konusacagim. sonucu burada paylasirim

konuşmada kardeşi olduğu için değil de sorumluluğunun ağır olacağı için
başına bir şey gelirse vs. diye anlatın ayrıca kendi kardeşiniz olsa da aynı düşüneceğinizi belirtin
yoksa kavgaya dönüşmesin

Ben kendi kardeşimi de eşimin kardeşini de kabul etmedim. Sonradan kalpler kırılacağına, huzurlar bozulacağına baştan bozulsun.

Mesajlariniz icin herkese ayri ayri tesekkür ederim bu aksam esimle bu konuyu insallah konusacagim. sonucu burada paylasirim
eşimle ortak karar olarak, kardeşim İstanbul'a iş için ilk geldiğinde birkaç ay bizde kalsın dedik, birkaç ay ite kaka anlaştık. sonra annem de geldi ve birkaç ay içinde eşimle ailem birbirine girdiler.
sonuç, hepsi birbirinden uzak duruyor, arada sevgi saygı kalmadı.
olan bana oldu, arada kaldım hala da arada kalıyorum.

Benimde kaynımın oğlu (15 yaşında) bu yaz bizde kalacak. Ve belki de temelli kalacak (anne babası boşandı).
4.5 yaşında bir oğlum var. Abi kardeş olurlar birbirlerine diye düşündük. Hem ben atanamamış öğretmenim. Çocuğa derslerinde yardım ederim, iyi yetiştiririm, ona daha çok faydalı oluruz diye düşünüyorum.
Eşimde ailemden herkesi kabul edebilecek potansiyelde biri olduğu için bi sakınca görmedim ben.
ergenler küçük akraba çocuklarını oyun bahanesiyle taciz edebiliyor.
bu tür haberler çok yaygın.
her şeyi ama her şeyi düşünerek buna karar verin derim.

Ben 3 senedir 25 kmlik yola gidip geliyorum hem lise öğrencisinin o kadar yola gitmesini mantıksız buluyorum. Madem öyle evinin yakınında bir okula gitsin. Anne babası sanırım başından savmak istiyor. Ergenlikten dolayı nazlarını, tavırlarını size mi yapacak anne babası varken? Bence en başından tavrınızı koyun. Sonuçta sizin de eviniz ve özel hayatınız var. Dahası ayaklarınızı uzatıp dinlenmek isteyeceksiniz. Büyük ihtimal eşinize hizmet ederken ona da hizmet edeceksiniz...
Dediğim gibi çok mantıksız düşünüyor eşiniz ve onun ailesi.... Bir şekilde yolunu bulun konuşun

Eleştirenler olmuş fakat ben sizi haklı buluyorum. Ben olsam ben de istemezdim zorunlu bir durum yok sonuçta kendi kardeşim de olsa olumlu bakmazdım dediğim gibi zorunlu bir durum yok.. O da sizin kardeşiniz için belki tamam derdi ama içten içe istemezdi diye düşünüyorum. Sonuçta siz bir ailesiniz ve özeliniz var. Eşinize uygun şekilde anlatırsanız anlayacağını umuyorum...

sizin söylediğiniz şey bana psikologun tavsiyesiydi
benimde eşimin ailesi uzun süreli geliyordu

ailesi olmadığında öyle davranmamı ailesi olduğunda da ayy utanırım felan de demişti
o zaman gör bak kaç gün kalacaklar evinde dedi
şimdi evde yarı çıplak geziyorum:confused::confused:
Aynen

sizin söylediğiniz şey bana psikologun tavsiyesiydi
benimde eşimin ailesi uzun süreli geliyordu

ailesi olmadığında öyle davranmamı ailesi olduğunda da ayy utanırım felan de demişti
o zaman gör bak kaç gün kalacaklar evinde dedi
şimdi evde yarı çıplak geziyorum:confused::confused:

İse yaradi yani :KK45:

kesinlille kabul etme
ergen sonucta hele ki bes sene bisey olsa esin seni suclar bakamadin kardesime der.
lise cagindaki ergen birinin sorumlulugunu almak cok zor
tabi ki kardesin gelsin gitsin kalsin .ama 5 sene cok uzun bi sure .kardesini istemedigimden degil isterse kim olursa olsun ben bi ergenin sorumlulugu alamam diceksin.acik acik....
ben sahsen kendi kardesiminde rsimin kardesinin de bende boyle coookkk uzun sure kallmasini asla istemem.cidden bu devirde ergenlerle anneleri bas edemiyorken bir yenge ya da abla adla bas edemez.devir kötu kabul edelim

o kızın ergenlıgı falan var sen bır anne gıbı ona bakabılıcek mısın? yani tam ergenlık yaşları ki en zor dönemlerdır dıye biliyorum hep öyle duyuyorum. yenı de evlısın agırlıgını koyabılırsın bılemıyorum neden orda okuyor kı aılesının yanında okumak varken? kızın da anneye babaya ıhtıyacı olacak onun ıcın de zor, bılemıyorum ben ne karar verırdım kolay bır sey degıl açıkçası hedıyesıyle gelmiş eşin sanki bır kızı var gıbı kolay iş degıl hem de 5 yıl dıyorsun onun namusunu koruycan ablalık yapıcan yemegını gıyımını hasta olucak bakıcaksın aksam cocugunu uyutup eşinle zaman gecırecekken onlara popcorn yapıp tv ızleyeceksın. sen bilirsin.

Onun ailesi sizinde aileniz. Kardeşiniz gibi davranın onun için de kolay bir şey olmaz evinden uzak olmak herkes kendi için ne olacagını düsünüyor ama onun içinde zor olucaktır. Bırakın gelsin daha rahat okusun.

Ben bu aileleri de, yeni nesli de anlamıyorum. Ne var 10 dk daha fazla yol gitse? Ya bu kadar naif yetiştirmeyin şu çocukları Allah aşkına. Ben 4 sene boyunca liseye giderken yaz-kış, erken, geç, karanlık aydınlık demeden 20-25 dk'lık yolu yaya olarak, yürüyerek gittim geldim. Gidip geldiğim yollar fazla güvenli değildi, bazen teşhirci sapıklarla karşılaşırdık, koştururduk kızlarla. Çoğu zaman tek başıma gidip geldim. Ya alt sokaktan ya da üst sokaktan gider gelirdim. Üşürdüm, yorulurdum ama ne olacak? Gençtim, enerjiktim.2 vasıta yapmasın diye çocuğu neden sizin üzerinize yıkıyorlar çok saçma? Benim kardeşim bu sene liseye başladı, otobüsle gidip geliyor. Uzakta da olsa metroyla falan giderdi. Ben de sabahın köründe çıkardım 7-7,30 arası, evde kahvaltı yapamazdım. Alırdım kantinden ya da okulun yanındaki fırından poğaça falan, yerdim. Kardeşim de şimdi öyle. Başının çaresine bakmayı öğrensin. Ne düşüncesizlik! 10 dk daha yol gitmesin diye yeni evli insanlara çocuk sepetlemek nedir yahu? Zor okuyuversin ne olacak, ölmüyor kimse. Sağa sola bulaşmadan düzgünce gidip gelmeyi, başını belaya sokmamayı öğrenecek yoksa işiniz var benden söylemesi.

Teşhirci sapık konusuna açıklık getireyim, durum korkulacak kadar ileri boyutta olsaydı servise verirdi ailem beni ama o şekilde değildi. Herkes tacize uğrayacak diye bir kural yok. Sokakta olmasa başka yerde taciz etme ihtimalleri de var. Gereken önlemi almak lazım. Kalabalık yerlerden gitmek, tanımadığın kişilerden uzak durmak gibi gibi. Gelip de buraya çocuk tacize mi uğrasın yazmayın yani.

1 yıl değil 2 yıl değil 5 yıl yani.
Üstelik cok yeni evlisin. Henüz daha evliliğe eşine adapte olamamisken bi de 14 yasında bi çocuğa bakmak agir gelir . Esin akşam olunca isten gelip uzanacak ama sen hem eşinin hem kardeşinin arkasını toplayacaksın sürekli.
Çok mantıksız ve saçma .

İnşallah kendini doğru ifade edersin yoksa bu hamur çok su götürür sınav dönemlerinde falan arada bir kalsın da temelli olması bi tuhaf ailede bi makul düşünen sen misin kocan kv kp falan akıl tutulması yaşıyor herhalde zorunluluk da yok ortada
Seni deniyor olabilir mi bunlar bir olup???

O yaştaki birinin sorumluluğunu almak çok zor olur , ne kendi kardeşiniz ne de eşinizin kardeşi için geçerli bunlar.
Eşinizle konuşunca bilgilendirin bizi de.

Bence kabul etme. Kaynim su an bende 1 hafta oldu gelwli yarin gidiyor. 1 haftadirr diken ustundeyim. Bi kere özel hayat yok. Isten geliyorum yorgunum yaninda uzanamiyrum baska odaya gecsem ben varken gitti odada yatti olur. Bi kez daha kalmksti bizde o zaman evde ne olduysa gidip tum aileye anlatmis. Sabah ise gidiyorum dondugumde mutfak savas alani gibi. Haa yarin gidiyo idare ettim. Ama surekli bu durumu kimse kabul etmez. Ayni yasta bi kiz kardesim var. Okulu benim yasadigim sehirde bana 20 dakika mesafede yurtta kaldi. Ailem benle kalmasini istemedi. Esin rahat edemez sen rahat edemezsin diye.

Kizlar esimle konustum konuyu güzellikle anlattim herseyi ve konu tatliya baglandi haklisin dedi biraz düsüncesizlik yaptim arada gelsin kalsin dedim bise olmaz ama 5 sene cok uzun bi süre ve özel hayatimiz hicbirsey olmicak dedim ve 14 yasindaki erkek cocugunun sorumlulugunu ben alamam. üstümden büyük yük kalkdi herkese fikirleri ve cevaplari icin cok tesekkür ederim bu konu böyle tatliya baglandigi icin cok mutluyum :)

Back
X