Ben bu aileleri de, yeni nesli de anlamıyorum. Ne var 10 dk daha fazla yol gitse? Ya bu kadar naif yetiştirmeyin şu çocukları Allah aşkına. Ben 4 sene boyunca liseye giderken yaz-kış, erken, geç, karanlık aydınlık demeden 20-25 dk'lık yolu yaya olarak, yürüyerek gittim geldim. Gidip geldiğim yollar fazla güvenli değildi, bazen teşhirci sapıklarla karşılaşırdık, koştururduk kızlarla. Çoğu zaman tek başıma gidip geldim. Ya alt sokaktan ya da üst sokaktan gider gelirdim. Üşürdüm, yorulurdum ama ne olacak? Gençtim, enerjiktim.2 vasıta yapmasın diye çocuğu neden sizin üzerinize yıkıyorlar çok saçma? Benim kardeşim bu sene liseye başladı, otobüsle gidip geliyor. Uzakta da olsa metroyla falan giderdi. Ben de sabahın köründe çıkardım 7-7,30 arası, evde kahvaltı yapamazdım. Alırdım kantinden ya da okulun yanındaki fırından poğaça falan, yerdim. Kardeşim de şimdi öyle. Başının çaresine bakmayı öğrensin. Ne düşüncesizlik! 10 dk daha yol gitmesin diye yeni evli insanlara çocuk sepetlemek nedir yahu? Zor okuyuversin ne olacak, ölmüyor kimse. Sağa sola bulaşmadan düzgünce gidip gelmeyi, başını belaya sokmamayı öğrenecek yoksa işiniz var benden söylemesi.
Teşhirci sapık konusuna açıklık getireyim, durum korkulacak kadar ileri boyutta olsaydı servise verirdi ailem beni ama o şekilde değildi. Herkes tacize uğrayacak diye bir kural yok. Sokakta olmasa başka yerde taciz etme ihtimalleri de var. Gereken önlemi almak lazım. Kalabalık yerlerden gitmek, tanımadığın kişilerden uzak durmak gibi gibi. Gelip de buraya çocuk tacize mi uğrasın yazmayın yani.