Eşimin kardeşi felç

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ruyacik89

hayatın umut dolu huzurlu olsun prensesim
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
1.058
-753
318
İngiltere
Eşimin kardeşi alkollü denize atlıyor ve omurilik travması sonucu felç geçiriyor , bundan önce aramız ailesi ve kardeşiyle soğuktu , yıldızımız barışmamıştı , bundan sonra çok üzülsemde duruma , yakınlık hissedemediğim için içimden ekstra bir fedakarlık yapmak gelmiyor , şu an ailesi ilgileniyor ama ileride eşime de görev düşücek ben ne yapmalıyım bu durumda ve beni ve ailemi neler bekliyor?

içimdeki deniz diye bir gilm vardı mar adentro böyle felc olan birini anlatıyor cok zor

Hepimiz o halin birer adayıyız.....
Bana göre herşey bir kenara bırakılmalı

Açıkçası bir ademoğlunun ilerisi için bu şekilde endişlenmesini hazmedemedim, üzüldüm :(((
Altından şu yorumu çıkarıyor insan "ailesi artık olmayacak annesi babası bu dünyadan göçecek, iş bize düşecek"

Acı...
Rabbim herkesin hakkında hayırlısı olanı nasib etsin, adil olan O'dur,
ve ne olur O'nu gücendirmeyin

Allah şifalar versin ve sabır versin ne diyeyim..Omurilik zedelenmesi çok zordur heleki kişinin kendisi için dünyanın sonu gibi gelir..Ama sonu degildir.size çok iş düşmez muhtemelen.ama esiniz psikolojik destek olmalı.Zamanla durumu kabullendiginde engellilerin sürdüğü akülü araçlar çok iyi geliyor.bir tanıdığım var engelli aracıyla simit satarak hayatını idame ettiriyor ve kendinin işe yarar olduğuna öyle inandi,yoksa hep evde hep evde işkence gibiydi.Bağırıp çağırıyor sinirliydi.o iş ona çok iyi geldi.ins toparlanır evli ve çocuklari varmı peki?

Cok uzuldum ya bi yanda hayati kararmis bi genc diger yanda basima mi kalir diyen bi yenge?

gercekten şu durumda bunu mu dusundunuz?bari eşinize belli etmeyin.size olan saygisi ve sevgisi zedelenebilir

ayrıca kimin kimin eline düşeceğini Allah bilir
simdiden boyle hesaplar yapmayın

Hepimiz o halin birer adayıyız.....
Bana göre herşey bir kenara bırakılmalı

Açıkçası bir ademoğlunun ilerisi için bu şekilde endişlenmesini hazmedemedim, üzüldüm :KK43:((
Altından şu yorumu çıkarıyor insan "ailesi artık olmayacak annesi babası bu dünyadan göçecek, iş bize düşecek"

Acı...
Rabbim herkesin hakkında hayırlısı olanı nasib etsin, adil olan O'dur,
ve ne olur O'nu gücendirmeyin

Biraz anlatıyım o zaman, biz eşimle başka şehirde yaşıyoruz, kardeşi biz daha nişanlanınca bizim yaşadığımız şehre geldi okuma için sözde ama okumadı bar işletti saçma sapan arkadaşlar edindi eşim başını belaya sokmasın diye hep peşindeydi , sağlıklıyken bizim evlenince oturmak için tuttuğumuz eve yerleşti , evlendikten sonra Yen'i evliyken hep bizde diyemem ama arada kalıyordu, işin kötüsü bana karşı son derece mesafeli ve saygısızdı , bende kaldığında , ne yatağını düzeltirdi ne benimle iki kelime ederdi , resmen yabancı gibi davranırdı, ben konuşmaya çalışırdım , böle kendini birşey sanıyor beni aşağılar gibi hava atardı, eşimde de biz daha yeni evliyken bizim kurduğumuz ailemizle ilgileniceğine kardeşi ile ilgilendi , ben soğudum , başımıza bir iş açıcağı o zamandan belliydi aslında, başına gelen şey kaza olsa tamamda , kendini kaybetmiş bi şekilde alkollüyken denize (derinliğini bildiği halde) atlıyor ve bizde ailesini de perişan ediyor söyleyin benim böle hissetmekte hiç mi hakkım yok ?

Felç geçirmiş gencecik çocuk,sizin düşündüğünüz şeye bak,yazık ne diyim.

Cok uzuldum ya bi yanda hayati kararmis bi genc diger yanda basima mi kalir diyen bi yenge?

gercekten şu durumda bunu mu dusundunuz?bari eşinize belli etmeyin.size olan saygisi ve sevgisi zedelenebilir

ayrıca kimin kimin eline düşeceğini Allah bilir
simdiden boyle hesaplar yapmayın

Biraz anlatıyım o zaman, biz eşimle başka şehirde yaşıyoruz, kardeşi biz daha nişanlanınca bizim yaşadığımız şehre geldi okuma için sözde ama okumadı bar işletti saçma sapan arkadaşlar edindi eşim başını belaya sokmasın diye hep peşindeydi , sağlıklıyken bizim evlenince oturmak için tuttuğumuz eve yerleşti , evlendikten sonra Yen'i evliyken hep bizde diyemem ama arada kalıyordu, işin kötüsü bana karşı son derece mesafeli ve saygısızdı , bende kaldığında , ne yatağını düzeltirdi ne benimle iki kelime ederdi , resmen yabancı gibi davranırdı, ben konuşmaya çalışırdım , böle kendini birşey sanıyor beni aşağılar gibi hava atardı, eşimde de biz daha yeni evliyken bizim kurduğumuzailemizle ilgileniceğine kardeşi ile ilgilendi , ben soğudum , başımıza bir iş açıcağı o zamandan belliydi aslında, başına gelen şey kaza olsa tamamda , kendini kaybetmiş bi şekildealkollüyken denize (derinliğini bildiği halde) atlıyor ve bizde ailesini de perişan ediyorsöyleyin benim böle hissetmekte hiç mi hakkım yok ?

Simdiden bunun hesabini mi yapiyorsunuz?
Allah korusun o zaman sizin daha kotu bir durumda olmayacaginizin garantisi var mi?

Biraz anlatıyım o zaman, biz eşimle başka şehirde yaşıyoruz, kardeşi biz daha nişanlanınca bizim yaşadığımız şehre geldi okuma için sözde ama okumadı bar işletti saçma sapan arkadaşlar edindi eşim başını belaya sokmasın diye hep peşindeydi , sağlıklıyken bizim evlenince oturmak için tuttuğumuz eve yerleşti , evlendikten sonra Yen'i evliyken hep bizde diyemem ama arada kalıyordu, işin kötüsü bana karşı son derece mesafeli ve saygısızdı , bende kaldığında , ne yatağını düzeltirdi ne benimle iki kelime ederdi , resmen yabancı gibi davranırdı, ben konuşmaya çalışırdım , böle kendini birşey sanıyor beni aşağılar gibi hava atardı, eşimde de biz daha yeni evliyken bizim kurduğumuz ailemizle ilgileniceğine kardeşi ile ilgilendi , ben soğudum , başımıza bir iş açıcağı o zamandan belliydi aslında, başına gelen şey kaza olsa tamamda , kendini kaybetmiş bi şekilde alkollüyken denize (derinliğini bildiği halde) atlıyor ve bizde ailesini de perişan ediyor söyleyin benim böle hissetmekte hiç mi hakkım yok ?

Başka kardeşi var mı bilmiyorum ama ailesi bu dünyadan göçtükten sonra iş kardeşe düşüyor. İnsan eti ağırdır derler, Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Çok zor. Hasta için de bakan için de. Hastalık hali bambaşka bir şey. Bakıcı tutulur, bakımevleri var ama ne koşullarda o tartışılır. Yine de vicdan meselesi biraz. İnsan sevmese de, bu kişi sağlığında kötü bir insan olsa da insanın içi elvermez gibi geliyor bana.

Benim anneannem felçli. Dedem baktı senelerce, onun vefatından sonra da annemle ben baktık. Ben evlendim ama sırf bu yüzden aynı mahallede oturuyorum. Alo dediğinde koşmak için. Her hafta banyosunu yaptırıyorum. Bıyıklarını alıyorum, tırnaklarını kesiyorum, kremliyorum, parfüm sıkıyorum, mis gibi yapıp eve geliyorum. O da bana çok baktı, büyüttü beni. Ama bir kızı daha var. Ne maddi ne manevi hiçbir faydası yok. Gelip gitmiyor, aramıyor. Onun da eşi istemiyor. Bilmiyorum vicdanı rahat mı, geceleri nasıl uyuyor? Başka torunları da var ama senede bir kez bile uğramıyorlar. Mesela benim biraz hakkım bile varsa teyzeme helal etmiyorum. Hastalık bambaşka bir şey dediğim gibi. Kuş gibi oturuyor orada. Kaldırırsan kalkar, yatırırsan yatar. Derdini anlatamaz. Benim yüreğim dayanmıyor. Ben ona canımı bile veririm, bir gözyaşı düşmesin yanağına diye.

Allah kimseye muhtaç etmesin gerçekten. Burada okuyorum sürekli, çocuğuma bakmadı, ben de ona bakmam diyen gelinleri. Ağırıma gidiyor. Sen çocuğu bile isteye yaparken, kimse ay ben de bir felç olayım demiyor ki. Üç kiloyla seksen kiloyu kaldırmak bir olabilir mi ki? Bu konu da ağırıma gitti. Siz de haklısınız kendinizce, zor bir durum. Şimdiden düşünmeyin bunları, belki ömrü o kadarına yetmez, belki sizlerin ömrü yetmez. O günler geldiğinde bir bakıcı tutarsınız, gerisiyle de eşiniz ilgilenir, siz karışmazsınız.

Konu sahibinin üzerine gitmeyin. Elbette ki genc bir insanin bu duruma düsmüs olmasi cok kötü bisey. Allah kimseye yasatmasin, kimseyi böyle birseyle sinamasin.
Ama kimsede simdi kalkip vicdansiz, terbiyesiz falan diye kizmasin konu sahibine. Hicde kolay degil hasta ve felci birine bakmak. Birde bunun aslinda gercekden sevmediginiz biri oldugunu düsünün. Allah sabir versin. Allah kolaylik versin.

Hasta insana bakmak zordur.Kayinvalidemden biliyorum.Ama inanin bakima muhtac olan kisi icin daha zordur cunki oda bu halde olmak istemez.Allah sizede, onada yardim etsin .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X