Eşimin kardeşi

kaçarak evlendik zaten ananemle yaşıyodum ben ordada dayım eşi ve cocukları vardı hiç benimseyemedim o evi annem evlenince beni annaneme gonderdi bende eşimle tanısınca kendi evim olacak mutlu olacağım sevinciyle evlendim sevdim de onu cok.. ama boyle de olmuyor..

anneme anlattım sen gittin çekeceksin diyor babamında aynı seyi soylemesinden korkuyorum beni suclayacak evlenmeseydin bu yasta diyecek

İşte annelik doğurmakla olmuyor demek ki. Herşeye rağmen çekmek zorunda değilsin. Diretebilirsin. Diretemediğin yerde ayrılıp dönersin annenin yanına. K.validenin küfrünü yemektense annenin suratını çekersin daha iyi. Ya da babanın yanına dönersin, üvey anayla kalırsın daha iyi.

cesaret edemiyorum işe başlayıp başladım demeye olacaklardan korkuyorum

"işe başladım" değil de... bence iyi bir iş bul. yani kurumsal yerlerde kasiyer bile olsa maaşını/sigortanı tam hakkıyla yapacak bir olsun, sonra eşinin aklına sarkıntıklıktan kaynaklanan soru işaretleri bırakmayacak bir yer. büyük marketler gibi. isim vermeyim şimdi. keşke kayınvaliden vs de bu süreçte yardım etse de sana mülakat kısımlarında yanında olsa. iş eşini ikna etmekte kalsın. ama bulduğun işin kriterleri önemli.

Canım kusura bakma ama zaten kayınvalidene kira ödüyormuşsunuz niye evden kovulmaktan korkuyorsunuz onu anlamadım :26: Çıkın gidin kira verdiğiniz yerde kovulmaktan korkmak abez geldi bana..

İşte annelik doğurmakla olmuyor demek ki. Herşeye rağmen çekmek zorunda değilsin. Diretebilirsin. Diretemediğin yerde ayrılıp dönersin annenin yanına. K.validenin küfrünü yemektense annenin suratını çekersin daha iyi. Ya da babanın yanına dönersin, üvey anayla kalırsın daha iyi.

ama kendi annesi evlendiği zaman kızını annanesine bırakmış. bu durumda bakalım kabul edecek mi annesi? eski hayatında kızına yer vermeyen insan yıllar sonra duygularını törpülemiş halde kollarını açacak mı kızına?

ama kendi annesi evlendiği zaman kızını annanesine bırakmış. bu durumda bakalım kabul edecek mi annesi? eski hayatında kızına yer vermeyen insan yıllar sonra duygularını törpülemiş halde kollarını açacak mı kızına?

O zaman tekrar anneannesi ile konuşsun, onun yanına dönsün. Hem diyelim çantası aldı çekti kapıyı çıktı, anasının ya da babasının yanına gitti, almayacaklar mı eve? O zaman ne yapacaklar?

cesaret edemiyorum işe başlayıp başladım demeye olacaklardan korkuyorum

napcak gelip seni mi kescek.. öyle şeyler diyosa da asla inanma öyle tehditlere..
üzerine geliyo gibi oluyosam ne olur kızma canım.. zamanında gözümü karartmadığım için ve (hala öyleyimdir) kendime güvenemediğim için çok ezildim.. şimdi o kadar pişmanım ki.. evlendikten sonra değil bu arada bekarken.. senin korkularını çok iyi anlıyorum.. hiçbirşey yapamaz Allah' ın izniyle.. herhangi bişey yaparsa bunun polisi var kanunu var Allah korusun..

anneme gidemem zaten eşi var, anca ananeme oda dayım kabul etmez , benimle hala gorusmuyor ananemin kaldıgı ev dayımın evi asla kabul etmez beni yanı gidecek hic biryerimin olmadıgını bildigi için boyle hersey

Konuyu ilk okuduğumda kayınvalidenle oturma nedenini onların ihtiyacı olduğundan dolayı, tek kira vermek, tek tencerede yemek kaynatmak niyetinden olduğunu sanmıştım. Ama madem yazlıkları var durumları yerinde olsa gerek. Siz neden kira veriyorsunuz ki onlara, tek odalı olsun kendi evin olsun, ne yersen yersin içinde, nere gidersen gidersin.
Eşinin seni çalıştırmamasından önce dışarı bile biriyle çıkartmasını sorgulaman lazım. Sana mı güvenmiyor, yoksa kendine mi güvenmiyor? 2012 yılındayız ne kadar anlamsız. 10 üniversite bitirse ne işe yarar. gelelim sana kendi ailenin içinde bulunduğu durumdan dolayı yağmurdan kaçarken doluya tutulmuşsun. Bekarken bulunduğun ortamda mutlu olmadığından çıtan olmamış, bu yüzden de kontrol edememişsin ya da beklentilerin olmamış. Bu noktadan sonra sorunu eşinle çözeceksin. Tek odalı da olsa ayrı eve çıkmayı ikna etmelisin.

konu sahibi kira veriyoruz diyor ama bu kira değil masraflara katkı canım.evlatlarımız bekarda olsa beraber yaşarken ailesine para vermez mi,bu da öyle bir durum:34:

ayrıca konu başlığını değiştirmişler ama yanlış olmuş.eşimin kardeşi değil,eşimin sorumsuzluğu olmalıydı:32:

anneme gidemem zaten eşi var, anca ananeme oda dayım kabul etmez , benimle hala gorusmuyor ananemin kaldıgı ev dayımın evi asla kabul etmez beni yanı gidecek hic biryerimin olmadıgını bildigi için boyle hersey

E babanın yanına dön. Yani annen de baban da bu kadar vicdansız bu kadar insanlıktan çıkmış mı seni kabul etmeyecekler? Ya hiç olmadı baban konuşsun "damat bu böyle olmaz, ayrı bir eve çıkın" diye.

kanmiyim de ne yapiyim? bazı arkadaslar git pesinden gelsin diyorlar, e ya gelmezse?

gelmesin diyecektim ....

açık giyinen bir insan değilim, dışarı çıkıyorum ananem çok yakın oturuyor ona gidiyorum arada arkadaşlarım hep karsı yakada anca onlar eve gelince goruyorum karsıya gecmeme razı olmuyor bir turlu yanı karısıyor cıkmama ben soramıyorum bile cevabını bıldıgımden,
anca yakın yerlere gidiyorum oda yanımda biriyle

esir hayatını kendine layık mı görüyorsun diyecektim ...

kaçarak evlendik zaten ananemle yaşıyodum ben ordada dayım eşi ve cocukları vardı hiç benimseyemedim o evi annem evlenince beni annaneme gonderdi bende eşimle tanısınca kendi evim olacak mutlu olacağım sevinciyle evlendim sevdim de onu cok.. ama boyle de olmuyor..

Ama hepsini geri aldım.

Boşanan bir anne baba, evlendim diye kızını anneanneye bırakan bir anne, olan gene çocuklara olma durumu.

Kafaya takmamaktan başka çaren yok ki :(((

Sana çare bırakmamışlar, senin hayatını elinden almışlar.

Huzurun için idare edeceksin, duyacaksın duymadın diyeceksin, göreceksin görmedim diyeceksin. Dua et eşin olacak genç az büyüsün, ayakları üzerinde dursun.

Şimdi ben bu anne ve babaya saydıracağım, sonra ban yiyip oturacağım. Allahım kalbimi biliyorsun. Evlatlarını bir baldırı çıplağa verip, ana bana diye ortada dolanıyorlar.

Gerçekten çok üzüldüm yaşatılmak zorunda bırakıldığın hayata.

Son düzenleme:

Kocaman kadın olmuşsun,annen kabul etmezse bir iş bulup çalışırsın.
Gidecek yerim yok durumun yok senin.
Çocuğun yok,lise mezunusun.
Gerekirse çeker gider kadın sığınma evine iş bulur sonrada ev tutarsın.
Kendine acıma sakın,kocana da daha fazla ezdirme kendini.
Hem o evden çıkmalı,hemde çalışmalısın

konu sahibi kira veriyoruz diyor ama bu kira değil masraflara katkı canım.evlatlarımız bekarda olsa beraber yaşarken ailesine para vermez mi,bu da öyle bir durum:34:

ayrıca konu başlığını değiştirmişler ama yanlış olmuş.eşimin kardeşi değil,eşimin sorumsuzluğu olmalıydı:32:

katkı yapsınlar yapmasına da k.validenin durumu yerinde yazlıkları olduğuna göre.neden bunlar gelini çekiyor, neden gelin bunları çekiyor? gerçekten kocanın iş bitirici ve de sorumluluk sahibi olması lazım. adam korkuyor demek ki tek başına bir evin yükünü sırtlamayı.

arkadaşım valla kusura bakmayın da göz göre göre ızdırap bu. eşinin maaşının yarısını alıyorlarmış neredeyse. e o zaman gidin ev tutun ayrı. iki odalı bi eve de o kadar kira ödersiniz. eskiler demiş ya azıcık aşım kaygısız başım diye. belki şu andakınden daha sıkışık olur malı durumunuz ama kafanız rahat olur. eşiniz niye korkuyo evden kovulacak diye anlamadım zaten. bu kadar hakareti yiye yiye oturduğunuz hata. çok şükür maaşı varmış eşinzin. belki de onlara mahkum olduğunuzu düşündüklerinden yapıyorlar bu terbiyesizliği size. çıkıp gitseniz, arayıp sormasanız kıymetli olursunuz hemen. bence ne yapın edin o evden çıkın. umarım güzel olur her şey
sevgiler

O zaman tekrar anneannesi ile konuşsun, onun yanına dönsün. Hem diyelim çantası aldı çekti kapıyı çıktı, anasının ya da babasının yanına gitti, almayacaklar mı eve? O zaman ne yapacaklar?

bence annesinin kabul etmediğini yaşlı annanesi hatta baksana dayısı varmış ev onunmuş o kesinlikle kabul etmez. ilişkilere istinaden yorum yapıyorum yanılıyorsam affola, hatta dayısı falan "evledi de kurtulduk" gibi bir mantığın içindedir.

suçlu burada eşi ve kendi...pasif konuma kendini düşürdüğü için.ama işte yağmurdan kaçarken doluya tutulacağını nereden bilsin kızcağız da..

Yok be Parkon'um, bu çocuk daha kocaman kadın falan olamaz ki, bildiğin çocuk. Senin dediklerini yapmaya kocaman yürek lazım, güç lazım.

Bazen buradaki konuları yüreğim kaldırmıyor.

Son düzenleme:
K.validenin gelinine bu kadar kötü davranmasının sebebi de kaçarak ve dolayısıyla rızalarını almadan evlenmeleridir belkidir.

katkı yapsınlar yapmasına da k.validenin durumu yerinde yazlıkları olduğuna göre.neden bunlar gelini çekiyor, neden gelin bunları çekiyor? gerçekten kocanın iş bitirici ve de sorumluluk sahibi olması lazım. adam korkuyor demek ki tek başına bir evin yükünü sırtlamayı.

sorun da burada işte,eşinin ailesinde değil,eşte sorun:50:

K.validenin gelinine bu kadar kötü davranmasının sebebi de kaçarak ve dolayısıyla rızalarını almadan evlenmeleridir belkidir.

hem öyle hem de konu sahibinin ailesinin kıza sahip çıkmaması. arkan ne kadar güçlü olursa o kadar adam yerine koyuyolar..

Back
X