Sayfaları büyük bir sabırla başından sonuna kadar okudum ama yazarken okuduğum kadar sabırlı olamayacağım. Sayfaların sonuna doğru senin kendine acıma hissin yorum yapanlara da geçmiş. Ne demek çarşaf giysen vücut hatların belli olur bilmem ne yaparlar. Nasıl bir adamla evlisin sen kadın görünce aklına sadece bilmem ne yapmak geliyor. Eşin durumdan şikayetçi değil, sen de şikayetçi değilsin aslında, psikolojik baskı olmasa memnun olup oturmaya devam edersin. 22 yaşındasın, üniversite kazanacaksın, okuyacaksın, bitireceksin ve iş buldum diyene kadar yaşın kaç olacak bir düşün, o zamana kadar büyük ihtimalle çocuğun da olur da o zaman da eşin o nedenle çalıştırmaz. Sizin ki evlilik değil zaten, evcilik oyunu. Eşinin anasının babasının dizi dibinde keyfi yerinde, bir eş almış kendine canı isteyince gönlünü eğlendiriyor, nasıl olsa senin elin kolun bağlı, gidecek yerin yok, arkanda kimse yok daha önemlisi senin düzenini bozmaya niyetin yok. Evde biraz huzur bulsan oturmaya devam edersin sen. Sen de mücadele edecek kararlılık yok. 21 yaşında kaçarak evlenmeyi, evim olsun demeyi düşünmüşsün, onun yerine bir iş güç sahibi olsaydın, elin ekmek tutsaydı ne olurdu. Ama haklısın zor değil mi çalışmak, bütün gün çalış, yorul, başkalarının ağız kokusunu çek. Onun yerine evcilik oyunu oynayıp kocam izin vermiyo, kaynanam şunu yaptı, kaynım böyle etti demek daha kolay. Sen şu anda fikir verenlerden sadece evde orta yol bulmak için fikir istiyorsun, ne ayrı eve çıkmak ne de çalışmak istemiyorsun. Ve anlamadığım konu bu şartlar altında, madem şikayet ettiğin bir ev hayatın var neyine güvenip hamile kalıyorsun, doğum kontrol yöntemlerini hiç mi duymadın, üniversite okuyup çalışacak insan bu kadar dünyadan bihaber olamaz. Sağlık ocağına gitsen yardımcı olurlardı. AÇ gözünü bak bir etrafına, sen güçlü olmazsan kimse sana yardım etmez. Ve yazık bana ki bu kadar şey yazdım ama biliyorum ki bunların senin için hiç bir anlamı yok. Sen sadece içini rahatlatmak ve ah ah vah vah deyenlerle oturup ağlamak için konu açmışsın. Hakkında hayırlısı olsun. Bu arada dışarı çıkarken dikkat et erkekler bilmem ne yapmak için bekliyor olmasın. Sen insansın ya, eşinde olsa birinin sana bunları söylemesini nasıl kabullenirsin. Özellikle sşinin söylememesi gerekirdi bunu. Seni kıskanmak değil bu, aşağılamak bu. Resmen sana güvenmiyor, salak diyor adam sana, yada ilk gel diyenin peşine takılıp gideceğini düşünüyor. Mutsuzsun ve aşağılanıyorsun ve sana bunları yaşatan adama eşim diyorsun. Bir oturup düşün eşim ne demek. Hakkında hayırlısı olsun...