eşimin kuşları öleceğine ben ölecekmişim

• Konu Sahibi Konu Sahibi sabl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sabl

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2013
59
3
6
35
Konya
selam arkadaşlar,daha öncede buraya konu açmışlığım vardı. eşimle kavga ettik arkadaşlar,size anlatayım bana akıl verin.eşim evde hayvan beslemeyi çok sever.bende severim ama dışarıda.....önce balıkları vardı,onları sattı şimdi muhabbet kuşu aldı.bizim evimiz dar ve sobalı.günlük oturduğum odam 9mt2 biz burada hem oturuyoruz,hem yatıyoruz.bu sene diğer odayı da soba kurdum 2çocuk olunca sığamayız,diye...eşim çocukların odasına kuşları koydu.2 kafes 4 kuş var.eşim çok sinirli ve öfkeli bir insan o yüzden herzaman tartışmaları uzatrmam kısa keserim.bu sefer öyle olmadı..kuşları getirdi,bana daa kuşlar cereyanda kalmayacak yoksa ölürler dedi.
ben de burası çocuk odası bu oda her gün yarım saat havalanır,dedm.kapıyı açacakmışım,camı açmayacakmışım.kapıdan temiz hava gelmez dedim.bundan sonra cam açılmayacak diye emir verdi beyim.bende onu alırken düşünseydim deyip odadan çıkarken kapıyı yüzüme çarptı.kapıyı bacayı kırdıracakmışım,eve ne zaman birşey alşa hep kavga edrmişim,kuşları ölürse görecekmişim.daha neler neler..
çocuk odasının sobasını yaktı,oda dumanladı,adam cam yerine odanın kapısını açmış tüm dumanlarda içeri girmiş.camı açmasını söyledim kabul etmedi.bana hertarafı kırdıracan sen diye dışarıda bağırıp çağırıyor.bu sefer bende dayanamadım.erkekliği kapı camda kırmayı görüyorsunuz dedim oda ne gavurluğumu ne pisliğimine insanlığımı koydu.gavur olmuş gitmişim,benim yaptığımı gavur yapmazmış.bunları duyuncada ağlamaya başladım.zaten tek bildiğin ağlamak diye yanıma geldi,bende açtım ağzımı yumdum gözümü 8 senedir boğazıma kadar getirdin,ne istiyon den benden,bıktım artık deyipbağırınca bana dokunup susturmaya çalışacaktı,çek ellerini üstümden diye bağırdım.annesigilin duymasından korktu.hemen kapattı çenesini.ve o ayrı oda da yattı ben ayrı oda da tabi ben sabaha kadar zırladım sinirimden konuşmuyorum annrmlere çıkıp gidecem diyorum kendi kendime.kalsın balıkları ile kuşu ile

eşiniz de hatalı ama siz de.
size bağırdığında hemen erkekliğinden vurmanız yanlış olmuş.
biraz da onun sevdiği şeylere saygı gösterin orası onun da evi.

Merhaba, benim eşimde kuşlara çok meraklı o daha çok güvercin beslemeyi seviyor işyerinin yanında boş bir alan vardı oraya yer yaptı güvercin besliyor. Evde de iki muhabbet kuşumuz ve 2 tane de balığımız var onları çocuklarım çok istedi. İki çocuğum var ve her ikisi de birer kuş ve balık istedikleri için aldı eşim. Kuşları yazın balkona koyuyoruz kışın işe salona soğuk oluyor çünkü balkon her ne kadar kapalı da olsa. Bana göre konunuzda eşiniz hatalı, kuşlar için daha uygun bir yer bulması gerekiyor çocuk odasında bana göre kuş olmamalı çünkü çok fazla tüyleri dökülüyor kuşların bununda çocuklar için zararlı olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca evi her gün kısa süreli de olsa havalandırmak gerekir ki çocuk odasının mutlaka havalandırılması gerekir. Camı açma kapıyı açta ne demek, ayrıca soba yakarken duman oluyor ve cam yerine kapıyı açıyor. Bence eşiniz muhabbet kuşlarından önce evdeki iki kuşunu düşenmeli.

kuşlar hassas ama 10 dk cam açıp havalanmaylada bişey olmaz camın dibinde olmadığı sürece bu kadar kavga gürültüye ne gerek var

Kuşların kafesini camı açtığınızda başka yere almak zor değil ki büyük kafesler değil sonuçta o arada başka odada dururlar yani inatlaşmanın bir gereği yoktu o cam açılmayacak dediğinde sizde yok efendim açarım dediğinizde iş inatlaşmaya dönmüş ama tamam kafesleri açtığımda başka yere alırım deseniz sorun olmazdı ayrıca cam açmakla cereyan olmaz camı açar kapıyı kapatırsınız. Kuşların zaten havaya da ihtiyacı var bizim de kuşlarımız vardı camı açar kuşları da camın kenarına koyardım parmaklıklıydı camlarımız çok sevinirlerdi çok güzel öterlerdi hava iyi gelir onlara. Boşuna tartışmaya dönmüş olay.

benimde evde kuşlarım var hatta papağanlarım var ve ben hergün akşam eve gelince mutlaka havalandırırım hiçte birşey olmaz önemli olan ceryanda kalmaması.eşiniz çok büyütmüş bence siz haklısınız.

valla bizimde kuşumuz var. bazen sabaha kadar cam açık kalır. Allaha şükür bişey olmaz. cereyanda kalırsa hastalanır. cnm sende inatlaşmak yerine başka odaya alalım cam açarken deseydin keşke. böyle şeylerde uzatmek iyi olmuyor.

benim eşimde akvaryum kurmak istedi yıllar önce. ben karşı çıktım. aldı akvaryumu paramparça etti. 2-3 sene sonra aldık akvaryum. dolap fln aldık. şimdi ben bayılıyorum balıklara :)

ayrıca hastalanınca veya ölünce çok üzülüyor insan. (ben ağlıyorum bile) oda bişiy olacak diye pimpiriklenmiş olabilir. boşver bence uzatma

Ufacık meseleyi kocaman dert haline getirmişsiniz eşinle..

En iyisi o kuşlarla bi oda da yaşasın.
Kendi kapısını havalandırmasa da olur.

eşin veteriner olsaymış keşke bu ne hayvan sevgisidir ki eşi ve çocuklarının önüne geçebiliyor çocuklarınız için ne kadar sağlıksız bir ortam yaratıyor hayvan sevgisi iyi güzel de ortamın müsaitse ve evin diğer elemanlarına rahatsızlık vermeden besleyebileceksen güzel

Aslında ikinizin sorunu kuş balık değil de,iletişimsizlik.Herşeyi öfke silahıyla halletmek.Birbirinizle yüz göz olmuşsunuz.O hakaret etmeyle işin kolayını bulmuş,sen ağlamakla.Bir kez,ikinci kez,üçüncü kez sen ılımlı yaklaş,dördüncü de o yaklaşır.
Mesela kuş getirdiği zaman,çok tatlı ama burayı havalandırdığımızda ölmezmiler napsak,nereye koysak desen o da herhalde bağırmaz bir çözüm bulur.düşünememiştir.Ev küçük diye insan heveslerine dizgin vurmamalı,sınırları zorlamadığı sürece.Havalandıracağınız zaman,başka bir odaya alabilirdiniz.Küçük sıkıntılar,büyük probleme dönüşüyor.

canım okuyunca inatlaşma gibi algılanabilir am ben direk olarak,burası çocuk odası,buranın havalanması gerekir.kapıyı açmakla ev havalanmaz.ama cam muhakkak açılır,dedim.
eşim tamam bundan sonra cam değil kapı açılacak deyince sinirlendim

Eşiniz kuşları sizden ve çocuklarından daha fazla ailesi olarak görüyor sanırım.

Kuşlara nikah kıysın..
Kuşları hamile bıraksın, evlat diye bağrına basar..

Nefret ediyorum böyle erkeklerden!

Eşinin çocuklarından ziyade kuşları düşünmesi ilginç..

Esiniz haksiz ama tartismak yerine 2 odada soba var demissin,
iki odayi ayni andami havalandiriyorsun eger oyle degilse havalandirdiginda kuslari diger odaya koysaniz sorun kalmaz diye dusunuyorum

Kuş konusunda hassas olmasini anliyorum eşinin, ancak ortak noktada buluşabileceginiz bi konuda birbirinize girmişsiniz boş yere:26:
Hayvan besleyenler bilir, hayvan sevgisi evlat sevgisine çok yakin derler,, eşini bu sebepten suçlamamalisin canim
Ama çok da hassas hayvanlar hemen hastalaniyorlar bakiliyorsa dikkat etmek gerek diye düşünüyorum
Havalandirma esnasinda başka odaya alip sonra geri getirmek zor olmasa gerek:26:

Bu arada lütfen yanliş anlama ama çocuklar istedigi için hayvan alinmasini ben çok yanliş buluyorum
Umarim sizin evinizde hayvanlara gözetimli bakiliyordur çünkü çocuklarin ne yapacagi belli olmuyor

Zarar görebiliyor hayvanciklar çogu zaman:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…