selam arkadaşlar,daha öncede buraya konu açmışlığım vardı. eşimle kavga ettik arkadaşlar,size anlatayım bana akıl verin.eşim evde hayvan beslemeyi çok sever.bende severim ama dışarıda.....önce balıkları vardı,onları sattı şimdi muhabbet kuşu aldı.bizim evimiz dar ve sobalı.günlük oturduğum odam 9mt2 biz burada hem oturuyoruz,hem yatıyoruz.bu sene diğer odayı da soba kurdum 2çocuk olunca sığamayız,diye...eşim çocukların odasına kuşları koydu.2 kafes 4 kuş var.eşim çok sinirli ve öfkeli bir insan o yüzden herzaman tartışmaları uzatrmam kısa keserim.bu sefer öyle olmadı..kuşları getirdi,bana daa kuşlar cereyanda kalmayacak yoksa ölürler dedi.
ben de burası çocuk odası bu oda her gün yarım saat havalanır,dedm.kapıyı açacakmışım,camı açmayacakmışım.kapıdan temiz hava gelmez dedim.bundan sonra cam açılmayacak diye emir verdi beyim.bende onu alırken düşünseydim deyip odadan çıkarken kapıyı yüzüme çarptı.kapıyı bacayı kırdıracakmışım,eve ne zaman birşey alşa hep kavga edrmişim,kuşları ölürse görecekmişim.daha neler neler..
çocuk odasının sobasını yaktı,oda dumanladı,adam cam yerine odanın kapısını açmış tüm dumanlarda içeri girmiş.camı açmasını söyledim kabul etmedi.bana hertarafı kırdıracan sen diye dışarıda bağırıp çağırıyor.bu sefer bende dayanamadım.erkekliği kapı camda kırmayı görüyorsunuz dedim oda ne gavurluğumu ne pisliğimine insanlığımı koydu.gavur olmuş gitmişim,benim yaptığımı gavur yapmazmış.bunları duyuncada ağlamaya başladım.zaten tek bildiğin ağlamak diye yanıma geldi,bende açtım ağzımı yumdum gözümü 8 senedir boğazıma kadar getirdin,ne istiyon den benden,bıktım artık deyipbağırınca bana dokunup susturmaya çalışacaktı,çek ellerini üstümden diye bağırdım.annesigilin duymasından korktu.hemen kapattı çenesini.ve o ayrı oda da yattı ben ayrı oda da tabi ben sabaha kadar zırladım sinirimden konuşmuyorum annrmlere çıkıp gidecem diyorum kendi kendime.kalsın balıkları ile kuşu ile
En iyisi o kuşlarla bi oda da yaşasın.
Kendi kapısını havalandırmasa da olur.
Kuşların kafesini camı açtığınızda başka yere almak zor değil ki büyük kafesler değil sonuçta o arada başka odada dururlar yani inatlaşmanın bir gereği yoktu o cam açılmayacak dediğinde sizde yok efendim açarım dediğinizde iş inatlaşmaya dönmüş ama tamam kafesleri açtığımda başka yere alırım deseniz sorun olmazdı ayrıca cam açmakla cereyan olmaz camı açar kapıyı kapatırsınız. Kuşların zaten havaya da ihtiyacı var bizim de kuşlarımız vardı camı açar kuşları da camın kenarına koyardım parmaklıklıydı camlarımız çok sevinirlerdi çok güzel öterlerdi hava iyi gelir onlara. Boşuna tartışmaya dönmüş olay.
Bu arada lütfen yanliş anlama ama çocuklar istedigi için hayvan alinmasini ben çok yanliş buluyorumMerhaba, benim eşimde kuşlara çok meraklı o daha çok güvercin beslemeyi seviyor işyerinin yanında boş bir alan vardı oraya yer yaptı güvercin besliyor. Evde de iki muhabbet kuşumuz ve 2 tane de balığımız var onları çocuklarım çok istedi. İki çocuğum var ve her ikisi de birer kuş ve balık istedikleri için aldı eşim. Kuşları yazın balkona koyuyoruz kışın işe salona soğuk oluyor çünkü balkon her ne kadar kapalı da olsa. Bana göre konunuzda eşiniz hatalı, kuşlar için daha uygun bir yer bulması gerekiyor çocuk odasında bana göre kuş olmamalı çünkü çok fazla tüyleri dökülüyor kuşların bununda çocuklar için zararlı olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca evi her gün kısa süreli de olsa havalandırmak gerekir ki çocuk odasının mutlaka havalandırılması gerekir. Camı açma kapıyı açta ne demek, ayrıca soba yakarken duman oluyor ve cam yerine kapıyı açıyor. Bence eşiniz muhabbet kuşlarından önce evdeki iki kuşunu düşenmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?