Eşimin kuzeni borç para istiyor

Savurna

Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2012
5
0
16
İstanbul
Merhaba,

Bugün o kadar bunaldım ki, sırf bu konuyu birileri ile konuşup görüş almak için bu siteye üye oldum.
Eşimin kuzeni yakında evlenecek ve babası hiç bir şekilde hazırlık yapmamış. Çok iyi ancak çok tembel insanlar. Bir sürü evleri, arazileri var, satmak istedikleride var ama bir türlü kimse tembellikten baş tutmuyor. Evini arazisini satmak isteyen insan ya emlakçıya gider ya da internete ilan verir, ama bunlarda yok öyle birşey.
O para ile de güya eşimin kuzenine düğün yapacaklardı. Eşimin kuzenide bunalmış bizden borç para istedi. Yaklaşık 12 milyar. Bizim elimizde de de aşağı yukarı o kadar para, paraların diğer kısmı eşim issiz olduğu için harcandı ve eşim şu anda 5 aydır işsiz, sadece ben çalışıyorum. Kirada oturuyoruz.
Eşim hiç bana sormadan para veririz demiş. 12 milyarı verirsek ve eşim çok kısa sürede iş bulamazsa, sadece benim aldığım para kalacak elimizde. Nasıl geçineceğiz?
Hiç düşünmeden etmeden karar vermiş kendi kendine, çok kızdım. Çok yardımseverdir, zor durumda olan insanlara yardım etmek ister, bende öyleyim, kuzenine gerçekten üzülüyorum ama mantığımıda elden bırakmam, kendim bir kaç ay sonra açıkta kalacağım belki hep bunu düşünüyorum.
Eşimde diyorki biz borç verirsek Allah bize yardım eder. Birde kuzeni çalışıyor, eşi çalışmayacak ve 12 milyarı hemen ödeyeceğini zannetmiyorum. Diğer taraftanda çoçuğa üzülüyorum.

Ne yapmam gerekir sizce?

madem arazileri var siz verdiginiz para kadarlik kismini satin almis olun. siz nete koyar satarsiniz. 1. derece aile disinda soze guvenilip oyle buyuk miktar para verilmez bence.

Merhaba,

Bugün o kadar bunaldım ki, sırf bu konuyu birileri ile konuşup görüş almak için bu siteye üye oldum.
Eşimin kuzeni yakında evlenecek ve babası hiç bir şekilde hazırlık yapmamış. Çok iyi ancak çok tembel insanlar. Bir sürü evleri, arazileri var, satmak istedikleride var ama bir türlü kimse tembellikten baş tutmuyor. Evini arazisini satmak isteyen insan ya emlakçıya gider ya da internete ilan verir, ama bunlarda yok öyle birşey.
O para ile de güya eşimin kuzenine düğün yapacaklardı. Eşimin kuzenide bunalmış bizden borç para istedi. Yaklaşık 12 milyar. Bizim elimizde de de aşağı yukarı o kadar para, paraların diğer kısmı eşim issiz olduğu için harcandı ve eşim şu anda 5 aydır işsiz, sadece ben çalışıyorum. Kirada oturuyoruz.
Eşim hiç bana sormadan para veririz demiş. 12 milyarı verirsek ve eşim çok kısa sürede iş bulamazsa, sadece benim aldığım para kalacak elimizde. Nasıl geçineceğiz?
Hiç düşünmeden etmeden karar vermiş kendi kendine, çok kızdım. Çok yardımseverdir, zor durumda olan insanlara yardım etmek ister, bende öyleyim, kuzenine gerçekten üzülüyorum ama mantığımıda elden bırakmam, kendim bir kaç ay sonra açıkta kalacağım belki hep bunu düşünüyorum.
Eşimde diyorki biz borç verirsek Allah bize yardım eder. Birde kuzeni çalışıyor, eşi çalışmayacak ve 12 milyarı hemen ödeyeceğini zannetmiyorum. Diğer taraftanda çoçuğa üzülüyorum.

Ne yapmam gerekir sizce?

Ben olsam vẺrmezdim sanirim,bỉ de ésiniz calismior demissiniz,aklim almadi,ailesninin onca mali mülü vảr,sizổ pảrayi hadi vẻdiniz dielim,náil gẻri ödeneck peki,hadi ésiniz de calissa düzenli geliriniz olsa bỉ dẻrece,peki ya siz bỉ gün ísten cikarsaniz ya da cikarlirsaniz nolacak?Bu Ảrada éinizin méslegi vảr mi yani,neden ísiz gecici bỉsey mi?

sakın verme yok yoksul değillermiş. siz yoksulluğa düşseniz dönüp de bakmazlar bile. size güvenip de mi evlenmeye kalkmış?

böyle bir durumda olsam bende vermezdim az değil hem bankada dursa az da olsa faiz getirisi de var alsa ne zaman ödüycek, düğünden sonra takılanlarla mı ödemeyi düşünüyo acaba .yada çok içime sinmiyorsa 12 değilde ne biliyim 5-6 bin veririm en azından ilerde zor durumda kalırsanız güvenceniz olur , hem de kuzeninin ihtiyacının yarısı karşılanmış olur

durumu değerlendirirsen
kuzenin ailesinin malı mülkü var satmıyorlar
evlenince eşi çalışmıyacak
ama sizde 12000 para istiyorlar
bende vermezdim
bu küçük bir para değil
eşiniz işsiz kiradasınız
önce can sonra canan...

Son düzenleme:
Neden kredi çekmiyorlar??

En azından oraya taksit taksit öderler. Arsa, arazi vs. gibi birşey
satılınca da tamamını kapatırlar.

böyle bir durumda olsam bende vermezdim az değil hem bankada dursa az da olsa faiz getirisi de var alsa ne zaman ödüycek, düğünden sonra takılanlarla mı ödemeyi düşünüyo acaba .yada çok içime sinmiyorsa 12 değilde ne biliyim 5-6 bin veririm en azından ilerde zor durumda kalırsanız güvenceniz olur , hem de kuzeninin ihtiyacının yarısı karşılanmış olur

aynen,
madem o kadar yardım etmek istiyorsunuz 5000tl verin, iyi para, sizde dara düşmeyin sonra..

Evine katkı sağlayamayan insan nasıl oluyorda birden kenardaki parası için gözünü karartıyor. . Olduki istemeden hamile kaldınız işten çıkmak zorunda kaldınız ne olucak ?
Düşüncesiz erkeklerden nefret ediyorum :41:

Eşimde benim gibi üniversite mezunu ancak iş bulmak öyle hemen kolay değil malesef. Artık iş verenler Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden çalışan alıyorlar, eşimde öyle bir yerden mezun değil, dolayısıyla onun iş hayatındaki şansı daha düşük. O da çok bunalıyor, iş bulmak istiyor ancak birazda uyumsuzluğundan dolayı eski işini bıraktı. Şu an çok pişman, hazır paranında yavaş yavaş tükendiğini görünce iyice pişmanlığı arttı.

Kuzeni kredi çekecekti zaten ama eşim kredi çekme dedi, faizi ile geri ödersin sana yük olur dedi. Bunu düşününce çıldırıyorum işte. Beni/bizi düşünmeden, halimiz ne olacak diye hesap etmeden başkalarını düşünüyor. Tamam bende muhtaç olabilirim birgün, sıkışık durumda kalabilirim ama inanın ellerinde bu yükü kaldıracak kadar mal mülk varken ve benim elimde 12 milyar ve işim dışında hiç birşey yokken ben neden böyle bir zorluğun altına gireyim diyorum. Bu parayı ödeyecek tekrar, ne kadar zamanda ödeyecek, borcuna sadık mı bilmiyorum bile.
Üstelik bu çocuk tek maaşla kirada yaşayacak bizim gibi. Biz bırak para biriktirmeyi altınları bozdurup paraları yedik, bu çocuk nasıl biriktirip bize geri ödeyecek?

Diğer taraftanda çok üzülüyorum çocuğa. Bunaldım iyice. Eşime çok kızıyorum neden söz verdiyse. Çocuğun bir suçu yok, suç eşimde.
Birde bende 5 milyar verelim fazlasını veremeyiz diye eşime söyledim. 5 milyarıda çocuğa eşim ''biz destek oluruz'' dediği diye söz verdiği için verelim diyorum

vermeyin bence..kim ne düşünürse düşünsün ..o para geri gelmez birdaha kolay değil bu devirde 12.000 lira biriktirmek 5sene sonra verse ne kıymeti kalacak çar çur olcak sizin paranız yazık.. başkası için siz sıkıntıya düşeceksiniz. Anne babası düşünmüyor da sizin eşinize ne oluyo anlamıyorum. herkes önce kendi ailesini düşünecek sonra başkasını..

eşine söyle kuzeniyle güzelce konuşsun.
onlarda bir ilginç işsiz adamdan borç istiyorlar.
eşinde bir ilginç iş güç yok adamın kredi çekmesini engelleyip ben vereyim diyor.
eşinle konuş iş bulamazsa bu paranın ancak sizi idare edebileceğini yoksa vermekte sıkıntı olmadığını falan anlat.
kuzeni de kendi başının çaresine baksın.

bu durumda oğullarına arka çıkmak kendi anne babasına fln düşer...
üstelik eşin işsizmiş uzun zamandır daha ne kadar işsiz kalacağıda meçhul anladığım kadarıyla...
böyle risk alınmaz kuzen için....
eşin çalışsa düzenli gelir olsa ve kuzenin ailesinin durumu olmasa eyvallah bi derece...
ama bu durumda borç vermek kendinizi sıkıntıya sokmaktan başka bişey olmaz...

Ben olsam vermezdim.

Başkalarının zorluklarla kazandıkları parayı istemek ne kadar kolay olmuş ya aklım almıyor benim.

Ben 31 yaşındayım ve babamdan başka asla ama asla kimseden kuruş borç istemedim (Allah o duruma da düşürmez inş.)

Babamdan da sadece arabayı değiştirken ve ev alırken istedim.

Düğün de borçla mı yapılırmış ya anlamıyorum.

Merhaba,

Ne yapmam gerekir sizce?

eşin rhat davranmışnasıl olsa Allah bize yardım eder diye bişe yok..... neler olcanı bileeyiz hastalığı sağlığı zulmü kötülüğü herşeyi var şu hayatta vermeyin paranızı hemde anlattğınız şartlarda çocukta ailesini zorlasın isteklerini yaptırsın sen elalemi kurtaramazsın kuzenini arayın eşinizle bu konuda aynı fikirde olmadıgınız durumunuzu anlatım çok isterdik yardım etmeyi amaşu an edemeiz kusura bakma başka bi yol bul diyin başının çaresine baksın siz darda kalınca istesniz verebilcekm hayır!!!!!! vermeyin!!!!!!! isterken iyi verirken kötü olunuyo malesef arkadaşlığınızıda kaybedersiniz

Valla ben de vermek istemezdim diyenlerdenim.
Şu anda biz de kuzen durumundayız. Borç çok para yok ama evlenmek üzereyiz. Ne bir eşya alabildik ne takı. Hiçbir şey. Ama ben kimseden borç istemem bu koşullarda bile. Giderim bankadan kredi alırım yine istemem. Ölüm var hastalık var. Her iki taraf için de geçerli. Başına birşey gelse (allah korusun) size ödeyemeyecek. Yada sizin başınız sıkışsa siz zorlanacaksınız. Onun için güzel bir şekilde konuşun eşinizle. Ha durumları olmaz elbetteki yardıma ihtiyacı olana yardım etmek insanlık görevi ama anlattığınız gibiyse durum verilmez.
Ayrıca nişanlısı da çalışsın ne diye çalışmıyor ki.

bir de o 12 bin alınıp geri 12 bin verilecek belki kaç sene sonra.
eşin boşver banka faiz ister demiş ama faiz isteyecek tabi
para değer kaybediyor her geçen gün size 3-5 sene sonra verse kuşa döner o para
eşiniz esas düşünmesi gerekenin kendi çekirdek ailesi olduğunu anlamak zorunda
kuzen bi şekilde nasılsa bulur olmadı kredi çeker
sizin o para da gidince ihtiyacınız olursa kimden bulacaksınız
siz işsizsiniz diye birilerinden yardım istiyor musunuz hayır bankadaki parayı kullanıyorsunuz
bence bir bahane uydurun eşim rahatsızlandı özel hastaneye gitti bankada bikaç milyarımız vardı tetkik vs derken gitti bişey kalmadı desin
kusura bakmayın da eşiniz de size güvenmiş heralde nasıl olsa çalışıyor karım diye
o adam iş bulmaz bu mantıkla nası olsa bankada parası eşi de çalışıyor kuzene borç bile verecek kadar durum iyi neden çalışmak için yorsun ki kendini
bence eşinizin mantığını değiştirin önce.

Sakın verme. Seninde durumunun ne olacağı belli degil ki. Kocana da kızma kavga etme. Duzgunce anlat. Boyle bi stresi yasamak istemediğini soyle. Verdikten sonra alana kadar huzursuz olucam sende olucaksin. En iyisi vermeyelim de.

Ben olsam kuruş vermezdim. Çocuğunuz varsa sizin ve çocuğun rızkını düşünmeden bu kadar büyük miktarda paraya eşinizin evet demesi çok şaşırtıcı.hemde kaç aydır işsiz olduğu halde nasıl böyle rahatlıkla destek oluruz demiş. çocuğunuz yoksa ki ilerki yıllarda olacaktır o zaman da bir sürü masraf. siz işten çıkmak zorunda kalacaksınız ya da çocuğu bakıcıya vermek zorunda kalacaksınız yine bir sürü masrafınız olacak. size yazık değil mi? bir de hayat bu kazası var hastalığı var. yarına ne olacağımız belli değil. o yüzden kenarda hep paranızın olması gerekir. kuzeninizin varlıklı anası babası onu düşünmüyor da siz niye düşünüyorsunuz? eşinizi ikna edin ve sakın para vermeyin. düğün yapmak ana babanın düşünmesi gereken bir durum, sizin değil. bizim bir tanıdığımız böyle borç verdi iki kişiye. bir alacaklısı öldü, karısında da parayı alamadı. diğeri de intihar etmiş yine o para da kaldı gitti öyle. verdiği ile kaldı parasını alamadı. siz de sakın iyilik yapacağız diye kenardaki paranızdan olmayın. bırakın herkesin kendi anası babası düşünsün evladını. siz bilirsiniz para sizin hayat sizin :/ .

Back
X