eşimin kuzeni ve bebek görmesi

bence neden gitmediğini söyle kayınvalidene...
bunda saklayacak bişey yok...

Öncelikle başınız sağolsun annenizin ve babanızın mekanları cennet olsun.Sorunuza gelince; Bence kayınvalidenize söyleyin kırgın olduğunuzu sonuçta sebebin ne olduğunu neden gitmeyi istemediğinizi bilsin.Ayrıca böyle bir durumda bende olsam 10 kere düşünürdüm ve kırılabilirdim.Tabiki doğum stresi telaşesi de farklıdır ama insan bu tür önemli günlerinde telefon açabilmeli en azından unutmamalı aramayı /:

annemi kaybettiğim bebek daha piyasada bile yoktu , ama ne aradı ne sordu şimdi benden tebrik bekliyorlar

Ben olsam gitmezdim yani tamam doğum çok güzel bişey ama ölüm bambaşka(başınız sağolsun bu arada)
insan bırak akrabasını,düşmanı bile olsa,bir cenaze evinin yanından bile geçse bağsağlığı diler,içi cız eder ve dilemeye hiçbirşey engel değildir..
insan iyi gününde bekler ama kötü gününde daha da çok bekler,kaldı ki hasbel kader akrabasınız ve ömür boyu görüşeceksiniz..
üzgünüm ama ben olsam çok kırılırdım ve gitmezdim,gidemezdim,ha Allah onun çocuğuna da uzun ömürler versin.

ben olsam bnde gitmezdim ve kayınvalideme bunu guzel bi dlle neden gitmek istemediğimi açıklardım eminim oda anlıcaktır sebebini duyunca su anda sanki sebebsiz gtmek istemiyor gibi olacaksınız buda farklı düşüncelere neden olacaktır​

annemi kaybettiğim bebek daha piyasada bile yoktu , ama ne aradı ne sordu şimdi benden tebrik bekliyorlar

O zaman hata etmişler gerçekten /: Ben yazıyı anlayamamışım tam kusura bakmayın bebekten dolayı diye anlamıştım aramamalarını.Konuşacak mısınız kayınvalidenizle?

başınız sağolsun Allah rahmet eylesin. bence bunu kayınvalidenize söyleyin annem öldü ne baş sağlığına geldi ne de bana baş sağlığı diledi hiç bişey yapmadı akraba diyosun ama benim kötü günümde yanımda olmadı bende bu yüzden gitmek istemiyorum diye açık açık söyle

ne münasebet canım annenin başsağlığına gelmeyen insanın bebeğinin olmasından sanane.. kaynananın senden böyle bir şey istemesine bile müsaade etmemelisin. normal bir konu olsa git derdim ama bu çok hassas bir konu. annenin vefatına gelmeyen insanın yüzüne bile bakmasan kimse sana suç bulamaz.

Direk söyle..
Çok savunduğun akrabalık bağını keşke annemi kaybettiğimde onlara da hatırlatsaydın de..

Bir daha böyle bir şey derse: "Evet annecim haklısın akrabalık böyle oluyor. Ben de annem vefaat edince bir başsağlığı bekledim kendilerinden" diyebilirsin. Ya da çok bunaldıysan eşin annesine uygun bir dille anlatabilir.

münasip olan adet gelenek olan şeyler nedense HEP ERKEK TARAFINA İŞLEMEK ZORUNDA gibi gösteriliyor , kesinlikle gitme, doğurduysa sana doğurmadı ya, ben artık kısasa kısas yapıyorum valla arkadaşım, önce hep insanlık bende kalsın aman ben gelinim vs diye diye bana kimse bişy yapmadığı halde yaptım tepeme çıktılar , şimdi bende yapmıyorum , bebeğim öldüğünde aramayana , bende kötü gününde hastalığında geçmiş olsun demiyorum, bende insandım, bende hakkediyordum neden denmedi, hastaneye yatıp çıkmakla evlat kaybetmek aynı şey olmadığı halde insanlık göstermeyene bende göstermiyorum, yeter valla haddini bilsin herkes, sende söyleme benceki anlasınlar hatalarını yoksa öyle gider tecrübeyle sabit

Açıkcası kayınvalidenize direk söyleyin madem akrabalık bağlarına düşkün onunda gitmemenizin sebebini bilmesi gerek

ozaman bağlarının nekadar kuvvetli olduğunu anlar.bence çokta haklısınız

bırakalım artık başkası ne düşünür gibi sorunları,önemli olan benim ne düşündüğüm,benim ne hissettiğim

Bencede gitmenize gerek yok, ki esinizde bunu saygiyla karsiliyormus zaten, kv ye soz söylemek düsmez... En azindan arasaydi yine buyüklük sizde kalsin derdim ama oda yok... Tabiiiki dogumda önemli bi mevzu ama Ölüm cok baska... Basiniz sagolsun bu arda... Kv ye söyleyin sebebinizi, akrabalik bagi cok önemliyse yegenlerine laf gecirseYdi ilk basta... Nedeninizi söyleyin bidahada bu konuyla alakali bisey duymak istemediginizi belirtin, sizde fazla takmayin kafaniza, onlar utansin, sizi bi hataniz yok, haaa ama annesini arayip torununu hayirli edin derim, o kisi sizi sayip sormus...

Cok haklisiniz vallah, bende önceden sizin gibiydim aman büyüklük bende kalsin derdim ama hep bana hep bana istiyor millet... Bize bisey olunca kimsenin umrunda degil, sonrada binbir mazaret uyduruyolar... Vallah artik bana deger verene bende deger veriyorum, kim ne düsünürse düsünsün...

Son düzenleme:
bencede sebebini söyle canım kv.( tavşan sağa küsmüş dağın haberi olmamış) diye bir söz var bilirsin belkide o kuzende sana kırılıyordur aramadı bebek görmeye gelmedi diye...

ne eltim ne kaynım geçmiş olsun bile demedi, sonra memlekete gittiğimizde eşim onu görünce geçmiş olsun dedi ameliyat oldu diye ama onlar bana hiç bişy demedi, bende demedim, eşimede bozuldum hatta, onları öyle tepesine çıkarıyor diye, sonra bide trip yapmış eltim demedim diye eşimde sen çocuğumuz öldü dedinmi demiş halim yoktu arayacak kötüydüm demiş ama ne hikmetse 8 bacısını vırvır dedikoduya arayabiliyor, ayrıca elindeki hattı bile eşim aldı, tüm ailesine yetmemiş artık kardeş eşlerine yiyenlerine kadar kendi üzerinden kamu hatta alıyor beyefendi ama onlarda 1 dk arayıp insanlık gösteremiyorlar işte, insan olmadıkları için, ayrıca hastayım diyen biz evde otururken 4 saatlik köye o kötü yolları zıplaya zıplaya annesine gidebiliyor çünki yiğenleri olduğu için ayrıcalıklı biz senede bir gidiyoz memleketimize ailemize göndermek istemiyorlar, ailemize gidelim dediğimizde kavga çıkartıyorlar,

erkek aileleri hep mi bencil acaba? hep kendine, hep çıkarcı ve görgüsüz olmak zorundalarmı merak ediyorum, yada var da bana mı çingeneler denk geldi neyse çark hep kendilerine dönsün senden iyisi yok, bir kere HAYIR de senden kötüsü yok ! 3 yılda bunu çözdüm artık zerre kadar umrumda değil yok gelinmişim, aman insanlık bende kalsın, aman sen kültürlüsün seviyelerine inme vs yok yani, HERKESE ANLADIĞI DİLDE KONUŞMAK LAZIM !

sende tekrar söylerse neden gitmek istemediğinizi söyleyin.bidaha tekrar edersede eşin söylesin ısrar etmemesi gerektiğini.bazıları sadece kendi tarafını akraba, gelinin tarafını yok sayıyor sinir oluyorumsanki gelin sokaktan bulundu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…