Eşimin kuzeni

Hala o evde oturuyorsanız, Ayaga kalkın hazırlanıp hemen cıkıp annenıze gıdın.. Esinize kendinizi kotu hıssettıgınızı ve annenızın sıze daha ıyı bakacagını soyleyın.. Sende mısafırınle rahat rahat ılgılenırsın deyın.. Gerısını dusunmeyın.. Sizin kendınızı ve bebegınızı dusunmenız gerektıgı ve en cok bencıl olmanız gerektıgı gunler bunlar..
Biletini alınca lütfedip haber vereceği için şu an evdeyim. Tabi geçen seferki gibi yolu yarıladıktan sonra hiçbirşeyden haberimiz yokken ben yoldayım geliyorum demezse.
Eşim ve misafirim başbaşa kalacak. Ne yapıyorlarsa yapsınlar, ben yatak odamı çocuk odamı kilitler giderim, gerisi onlara kalmış.

E peki eşinizle konuştunuz mu? Aşırı haklısınız ama sinirlenmeye değmez bebeğinizi düşünmeniz lazım.

Eşinize "Canım durumumu biliyorsun, bebeği riske atmak istemiyorum, benim şu an yatmam lazım, kuzenin de gelince hizmet etmeden rahat edemicem biliyorsun hem de onun yanında yatamam. Ya ara durumu açıkla gelmesin ya da ben anneme gideyim o gidince de temizlikçi çağıralım çünkü biliyorsun bu halimle temizlik yapmam sıkıntı." dersiniz o kadar. Yani bitti gitti. Ajite olmadan, sakin ve kendinizden emin söylemeniz lazım. Sinirlenmeye değmez sonuç almak kendinizi korumak daha önemli. Burda söylene söylene daha çok sinir olacaksınız yazık değil mi? Bir an önce eşinize bunları söyleyin yani o kadar bitti gitti:eğlence::KK47:
O aradığı an zaten konumuz buydu. E görüyor da halimi, raporu. Benim en çok kırıldığım, şaşırdığım kısım da bu. Bilmediği bir şey olsa, önceden ayarlanmış olsa amenna. Anlatılır, güzel güzel konuşulur. Ama biliyordu ve o anı akıllıca idare edemedi. Ben de söyleyecek birşey bulamadım, herşey ortada.
Ama bence eşim geçen seferki gibi yapacağını, söyleyip gelmeyeceğini düşündü. Açık adres isteyince o yüzden afalladı ama artık laf ağızdan çıktığı için aynen devam etti.

aynen bu düşüncede olan insanlar var malesef. İstemeden de olsa şahit olmuş bulunduk. İçinde bulunduğum duruma şımarıklık diyenler bile çıktı ya. Herşey tartışılır, her konuda ayrılığa düşülür ama bu bambaşka birşey. Ortada doğmaya çalışan, hayata tutunmaya çaluşan bir bebek var ya. Daha ne diyeyim. Söyleyecek sözüm kalmadı zaten.

Eşim bu tür ani durumlarda ince düşünemiyor. O an mantıklı konuşamıyor. Ben bu durumu daha önce bilseydim ona bu lafları ettirmezdim. Zaten genelde olan şu. Eşim karşıdakinin her dediğini onaylar. Biz tartışırız, ben uzun uzun durumu anlatırım. Öyle yada böyle o da anlar ve durumu düzeltmeye çalışır. Ama ben artık bunaldım bu döngüden. İşler bana kalmadan, ben çenem ağrıyana kadar konuşmam gerekmeden o birşeyler halletsin istemiştim ama anlaşılan bu döngü uzun bir süre daha böyle devam edecek. Uykum gelsin de gidip uyandırayım , dırdır seansımıza başlayayım:))

Çok uzun bir yol. Bir günde öldürsen gitmez:)) zaten aile olarak böyle bir kültürleri var. Bir yere gidilmişse en az bir hafta kalınır, kral/kraliçe muamelesi beklenir, her türlü harcama, istek, üstüne saygısızlık reva görülür.
offf anladım sımdı:(((
mılletı anlamıyorum ben bıryere gıdınce duzenım değişir bir gunden fazla asla kalamam evımı ararım
eşinizin düşünmesı gerekırdı o halde ama dedım ya erkekler malesef eve gelen misafiri kıendılerı agırlamadıgı ıcın bu durumu pek anlamazlar
soylesen belkı de eşine aman canım sana ne yuku olacak bır zararı olmamz senden bırsey bekleyen yok falan derler

sen hıc keyfını bozup da uzulme
yatmaya devam et:)

Esrin mine Esrin mine

benim ailemden aldigim terbiyeye gore evin kadini evde yoksa baska biri o evde bulunamaz. biz bu konuda esim ile cok zitlastik. su an yurt disinda oldugumuz icin gorev geregi, zaten gelen giden yok ama bir gun turkiye'ye donersek bu konuda zitlasma yasayacagimizi dusunuyorum. erkeklere gore "ne geregi var boyle takintilarin" gibi bir hal oluyor benim sahiplendigim bu terbiye.

simdi sizin konunuza gelirsek, benim gibi evinizde siz olmadan birinin gelmesine irite oluyorsaniz, evinizde oturacaksiniz.

prensip herkes icin prensiptir. sizi rahatsiz eden su an bu kuzenin gelmesi ise bencilsiniz. sizi rahatsiz eden birinin gelmesi ise haklisiniz.

ben de cok agir bir hamilelik geciriyorum, cuma gunu ev temizleyip ritm atagi gecirerek agladim. duygu ve fiziki durumunuzu anlayabiliyorum ama bir nebze de karsinizdaki acisindan konuya bakin.

Eşine çocuğum düşerse sorumlusu sen ve kuzeninsiniz de sert bi dille bende hamileyken eşimin arkadaşı gelelim size demişti eşim karımın hamileliği sorunlu geçiyor bir kaç ay sonra sizi misafir edicem Dedi eşinde keşle baştan öyle söyleseydi

O aradığı an zaten konumuz buydu. E görüyor da halimi, raporu. Benim en çok kırıldığım, şaşırdığım kısım da bu. Bilmediği bir şey olsa, önceden ayarlanmış olsa amenna. Anlatılır, güzel güzel konuşulur. Ama biliyordu ve o anı akıllıca idare edemedi. Ben de söyleyecek birşey bulamadım, herşey ortada.
Ama bence eşim geçen seferki gibi yapacağını, söyleyip gelmeyeceğini düşündü. Açık adres isteyince o yüzden afalladı ama artık laf ağızdan çıktığı için aynen devam etti.

Aslında bence de eşinize de pek kızmamak lazım, o an basireti bağlanmış gibi olmuş. Zaten mahcuptur o da. Zaten gelirse gidecekmişsiniz, bence kendinizi üzmeyin artık ya geçmiş olsun.

böyle anlayışsız kocaya en güzel cevap anneye gitmek. ne hali varsa görsün. başlarım kan bağına, sizin karnınızdaki kimin kan bağı oluyor? adamın keyfi için kanaması olan bebeği riskte olan karısına hizmet ettirecek, onu bırak insan o halde mahremini düşünür nasıl uzanıp yatacak bu kadın diye. hastalık için falan gelse anlayacağım adam gezmeye geliyor. yılda bir konuştuğu insana karısından çok değer veren kocanıza da allah akıl fikir versin.

eşin telefonu kapattığında "iyi güzel çağırdın da ben kötü durumdayım. yemek, hizmet, çay, meyve, kahvaltı herşey sende. ben istesemde yapamam bebeğime bişey olmasın kocişim " deseydin. bırak o düşünsün :KK53:

Çok üzüldüm bebek için. Malesef o misafir belki duymadı bile ama ablanın bir ömür bu üzüntüyü yaşayacak olması çok kötü:KK43:
Olmazsa öyle yapıcam. Annem o bebeğe birşey olursa önce sana sorarım dedi. Ben de o gelmeden anneme gitmeye karar verdim.
Aynende oyle.

En iyisini yaparsin canim. Varsin evi talan etsinler. Sal gitsin, sakin kendini yorma. En kotu ihtimal temizlikci cagirir temizletirsin. Yavrundan onemlimi.

Gercekten bende hayretler icerisindeyim ve buradaki yorumlari gordukce inanamiyorum.Inanin ben burda bunu okuduktan sonra artik misafirlige gitmeye bile cekinirim ya.Daha gitmeden bu kadar olay edilirse kimseye gitmem daha iyi.Ilk defa kadinlar klubunde buna sahit oldum
Aynen canım insan akrabasına bile gitmeye çekinir şu hale bak. Ben bekarım ve evlenirsem eşimin ailesi elbette gelecek de kalacak da hickimse evlendi diye ailesini silemez silmez. Arkadaş hamileymiş anlayışla karşılamaya çalışıyorum ama benim yengemde hamileydi yatması gerekiyordu ben gittim yanına annesi gitti o yattı gelmek isteyen kimseye de gelme ben rahatsızım demedi o yine yattı gelen yine geldi. Benim konuda en çok dikkatimi çeken cümleler " amcaoglu ne ya" ve " eşimin ailesiyle sorun yaşadığım için gelmiyorlardı onlarada yol açılmış olacak " ve " Allahın cezası bir aile " bu cümleler de ben şunu görüyorum evet bebeği düşünüyor arkadaş ona bir zarar gelmesin diye istemiyor ( bu görünüşte ki neden ) ama asıl eşinin ailesini istemiyor ve akrabalık bağı ile hiç alakası yok arkadaşın amcaoglu ne ya cümlesi KOCA BİR SIFIR olduğunu gösteriyor. ..

Yani kimse kimse için doğurmuyor haklısınız. Şahsen otobüste yer istemiyorum kimseden yada hastane de öncelik istemiyorum, sokakta yürürken veya parkta otururken sigara içenlere de bişey demiyorum onlar için de doğurmadığım için. Ama EVİME biri geliceğini zaman bana sorulmasını veya direkt gelmemelerini istiyorum. Çünkü vücudumun tüm dengesi psikolojik ve fizyolojik olarak bozuldu ve yatmak dinlenmek istiyorum. Nasıl hamile olmayan bir insan ben gribim evime misafir alamam diyebiliyorsa bende diyorum. Bunu ilk başta anlaması gereken kişi de o bebeği içime koyan öküz sonra da hem cinslerimdir.
Ama.işte bunun muhattabi misafir değil kocam olur. Ofkemi kocamdan cikarmam lazım

Olaydan haberi olmayan insanı elestirmek çok çirkin.
İnsanlar değer veriyor ki geliyor . Evimiz saray olduğu için değil bizi insan yerine koydukları için .

Ne kadar seviyesiz, saygısız bir insansın! Şu yazdıklarının hangisi elle tutulup muhattap alınır ki. Tam bir kocakarısın. Kendin gibilerle iletişim kur! Sana tek kelime daha yazacak değilim. Midem bulandı resmen.
:D

Ama.işte bunun muhattabi misafir değil kocam olur. Ofkemi kocamdan cikarmam lazım

İnsanlar değer veriyor ki geliyor . Evimiz saray olduğu için değil bizi insan yerine koydukları için .
Elbetteki kızacağım birinci şahıs kocam ama bir eve gelinecek ise misafir o evin hanımını arar adabı muaşeret gereği. Aramayan misafire de kızma hakkına sahip olurum. Bekar evi değil ki bu gelsin otel gibi ben gelicem diyip gelinsin eve. Gelicem diyen adama da ne yazıkki adetlerimizi gereği gelme müsait değiliz denmiyor

Elbetteki kızacağım birinci şahıs kocam ama bir eve gelinecek ise misafir o evin hanımı aranır adabı muaşeret gereği. Atamayana misafire de kızma hakkına sahip olurum. Bekar evi değil ki bu gelsin otel gibi ben gelicem diyip gelinsin eve. Gelicem diyen adama da ne yazıkki adetlerimizi gereği gelme müsait değiliz denmiyor
Yani şu yazıyı okudugunuzda sizin aklınızda adabı Muaşeret kuralına uyulmaDigi için sinirlenen bir kadın mi geliyor ?
"Eşimin ailesine gelme yolu açılacak, amcaoglu ne ya , onu mu gezdiricez, eşimin ailesi bilmem ne bilmem ne. "

Fazla rahatsız edici.
Dedigim gibi yakın çevremde çok şükür yok böyle cümleler kuracak kişi.

Bana çok ayıp geliyor. Kendi rahatsızlığını belli ediyor zaten. Asıl derdinin o olduğunu sanmıyorum

Yani şu yazıyı okudugunuzda sizin aklınızda adabı Muaşeret kuralına uyulmaDigi için sinirlenen bir kadın mi geliyor ?
"Eşimin ailesine gelme yolu açılacak, amcaoglu ne ya , onu mu gezdiricez, eşimin ailesi bilmem ne bilmem ne. "

Fazla rahatsız edici.
Dedigim gibi yakın çevremde çok şükür yok böyle cümleler kuracak kişi.

Bana çok ayıp geliyor. Kendi rahatsızlığını belli ediyor zaten. Asıl derdinin o olduğunu sanmıyorum
Ben arkadaşı savunmuyorum siz birinin evine misafirliğe giderken düşüneceğim dediğiniz için ve hamile bir kadına bizemi doğuruyorsun dediğiniz için cevap veriyorum. Bence hamile birinin evine giderken düşünün ve evet kimse için doğurmuyoruz ama akraba tayfası ( özellikle evlendiğimiz anda çocuk ne zaman diye bizi yiyen tayfa) hamileyken böyle ziyaretlerin sonunda az modun düşünce bir sen mi doğuruyorsun bana mı doğuruyorsun diye konuşma hakkına sahip oluyor. Sanırım bir anda o tarafın savunucusu oldunuz gözümde

Son düzenleme:

bence evi otel olarak gördüğü ve beleşe yiyip içip keyfine bakacağı için geliyor. özleyen ve iyiniyetli olan insan daha münasip bir zamanda gelir.

çocuğun ve sen daha önemlisin ilk akşam yemekler falan herşeyi yaparsın sonra kenara çekilirsin
anlattığın gibi herşeyi kulp buluyorlarsa sen 4x4 lük yapmaya çalışsan da sinirlerin bozulacak
ama eşinesöyle hamileliği ağır normalde mutfağa bile giremiyor misafir gelecek diye girdi tarzı yumuşatıcı şeyler söylesin
sen karışma sonra ne halleri varsa görsünler

bence evi otel olarak gördüğü ve beleşe yiyip içip keyfine bakacağı için geliyor. özleyen ve iyiniyetli olan insan daha münasip bir zamanda gelir.
Valla Nerede yaşıyorsunuz nasıl evleriniz var anlamıyorum ki .
Ya sizin hadi olsa olsa 4+1 evlerinizi kim niye Otel olarak görsün ?
Ne kadar çirkin gelen misafir hakkında böyle düşünmek .
50 yıl otursam bu kadar uc bi fikir aklıma gelmezdi.

Valla Nerede yaşıyorsunuz nasıl evleriniz var anlamıyorum ki .
Ya sizin hadi olsa olsa 4+1 evlerinizi kim niye Otel olarak görsün ?
Ne kadar çirkin gelen misafir hakkında böyle düşünmek .
50 yıl otursam bu kadar uc bi fikir aklıma gelmezdi.
Sanırım bekar ve çocuksuzsunuz. İlerde evlenirseniz akraba ziyaretlerinin çoğunlukla 'sana çok değer veriyorum seni özledim geldim' manasında yapılmadığını hele hamileyken kendi işinizinbile zoraki yapıldığını anlayacaksınız ne yazıkki. Baş dönmesi bulantı sebebiyle evde tek başınayken duş bile alamıyorsunuz. Ha inşallah siz durumun istisnası olursunuz.

Insanin kuzenini ziyarete gitmesi bence cok dogal ve olmasi gereken bir sey.
Esinizi arayip sizi aramamasina gelirsek; esinizin kuzeni oldugu icin onu aramis. Yani yapmasi gerekeni yapmis. Bundan sonrasi esinizle sizin iletisim sorununuz. Kac yillik evlisiniz bilmiyorum ama ilk defa evinize biri gelmek istemiyor herhalde. Bugune dek bu konuda nasil davranmaniz gerektigini belirlemis olmaliydiniz.
Neyse esiniz davet etmis. Gelecek insanin sizin sorunlu bir hamilelik gecirdiginizden, onu istemediginizden vs haberi yok. O, belli ki deger verdigi kuzenini ziyarete geliyor. Bence misafir hakkindaki soylemleriniz guzel degil.
Bu saatten sonra yapilacak sey arayip misafir edemeyeceginizi soylemeniz olmali. Zira geldiginde kimbilir nasil tavirlarla karsilasacak ve onu misafir etmek istemediginizi soylemenizden daha yaralayici olacak.
Zaten zorlu bir hamilelik gecirdiginiz icin misafir agirlamamalisiniz bence de. Ama eminim bunu soyleseydiniz karsi tarafta anlayis gosterirdi. Hic haberdar olmadigi bir durumla ilgili hakkinda yaptiginiz yorumlar bence guzel degil. O kisiyle ilgili degil sizinle ilgili olumsuz dusundurur

Back
X