Eşimin kuzeni

Şimdilerde misafir istememek eve gelenden rahatsız olmak moda oldu.Hiç hoş bir tavır değil, mazeretiniz ne olursa olsun bizim kültürümüzde bu yok. Gidin İsviçrede falan yaşayın, bu nasıl bir yozlaşmadır. Herşeyden öte bir de buraya yazıp dert yakınıp destek aramak da pes dedirtiyor. Bence tavrınızı açıkça gösterin de yakınlarınız da sizi tanısın ve anlasın. Yazık gerçekten...

Sanırım bekar ve çocuksuzsunuz. İlerde evlenirseniz akraba ziyaretlerinin çoğunlukla 'sana çok değer veriyorum seni özledim geldim' manasında yapılmadığını hele hamileyken kendi işinizinbile zoraki yapıldığını anlayacaksınız ne yazıkki. Baş dönmesi bulantı sebebiyle evde tek başınayken duş bile alamıyorsunuz. Ha inşallah siz durumun istisnası olursunuz.
Evli değilim ama çok yakında evliyim

Evimizi tuttuk . Eşyaları yerlestirdik
Şu an evimiz de kuzeni ve eşi kalıyor.
Ben teklif ettim.
Zaruri is icin o şehirde olmaları gerekiyordu kiyamadim otellere günlük evlere o kadar para vermelerine.
İleride de değişeceğini sanmıyorum bu huyumun.
İnsan çocuğu evlendi diye huy degistirmez .
Özler görmek ister gelir . Başka amaçları varsa o da benim insanları taniyamamam olur bir ömür bununla yaşamak yerine olur olmaz kimselere catacagima bir zahmet boşanma Erdemi göstereyim

Valla Nerede yaşıyorsunuz nasıl evleriniz var anlamıyorum ki .
Ya sizin hadi olsa olsa 4+1 evlerinizi kim niye Otel olarak görsün ?
Ne kadar çirkin gelen misafir hakkında böyle düşünmek .
50 yıl otursam bu kadar uc bi fikir aklıma gelmezdi.

gayet kendi halinde evlerimiz var, başıma geldiğinden biliyorum. yıllar önce açtığım konum dahi var.
ben misafiri severim, daha evlenmeden başladım evimde misafir ağırlamaya. sizin gibi iyi niyetli düşünürdüm. eşimin çok zengin akrabaları var arayıp sormaz akrabalık ilişkisi de kurmazlar. çocuğum olduğunda hayırlı olsun dememişlerdir. ama şehrimize geldiklerinde otel parası vermek istemediklerinden gelip kalmak isterler sadece. gerçekten tek sebepleri budur.

sömürülmek başına gelmeyenin anlayacağı bir iş değil maselef.konu sahibi gibi karnım burnumdayken ben eşimin akrabalarını ağırladım ettim sesimi çıkarmadım tabi ki ama ben müsaittim, insanların da işi vardı .ama kadının gebeliği riskli, evde ağırlayacak durumu yok.

Ben teklif ettim.
Zaruri is icin o şehirde olmaları gerekiyordu kiyamadim otellere günlük evlere o kadar para vermelerine.
Özler görmek ister gelir . Başka amaçları varsa o da benim insanları taniyamamam olur bir ömür bununla yaşamak yerine olur olmaz kimselere catacagima bir zahmet boşanma Erdemi göstereyim

aynı sizin yaptığınızı yaptım ben de merak etmeyin, eşimin anne baba kardeşinin dışında teyzeleri enişteleri kuzenleri anneannesi hepsi düğün için bizim evimizde kalmışlardı. iyi yapmışsınız inşallah onlar da kyımet bilirler. benimkiler bilmemişti çok üzülmüş, kırılmıştım.

Rahatsizmissin gibi davran. Karnım yanlarım ağrıyor kalkamiyorum de. Canınız ne istiyorsa yapıp yiyin ben yatıyorum dersin. Hiç kalkma yerinden otur. ne halleri varsa gorsunler

Ben teklif ettim.

Benim de evim o şekilde kullanıldı o bir sorun değil eşya altı üstü istiyorlarsa kırsınlar yenisini alırız çok şükür. Eşimin ailesi başımın tacıdır illaki gelirler ( anne baba ve kardeş). Gelmeden yarım saat önce ararlar çaylarını koyarım buzluğumda illa ki bişeyler olur hiç boş oturtmadım allaha şükür kimseyi. Benim evimde içinde kütüphanesi dolabı berjeri olan bir misafir yatak odası var hep çarşafları serili. Sorun misafir istemek ya da istememek değil. Sorun;
1- evde yatılı misafir evin hanımını ilgilendirir birinin evinde 1 hafta kalacak kadar samimiysem ( ki sadece eşiyle samimi olmak yeterli değil, bir erkeğin misafir kalmasından evdeki kadın rahatsız olur onla da samimi olmak gerekir) evin hanımını aramak gerekir evin yemek ve hizmet durumunu ne yazıkki bizim toplumumuzda kadın sağlıyor
1- ben hamileyken eşimin kuzeninin yanında uzanamam, kusamam, tuvalete dakka başı gidiyorum gidemem. Annesi babasının yanında sorun değil onlar anlarlar beni. Ama erkek çok yakın olmayan misafir bir hafta yatılı????

Insanin kuzenini ziyarete gitmesi bence cok dogal ve olmasi gereken bir sey.
Esinizi arayip sizi aramamasina gelirsek; esinizin kuzeni oldugu icin onu aramis. Yani yapmasi gerekeni yapmis. Bundan sonrasi esinizle sizin iletisim sorununuz. Kac yillik evlisiniz bilmiyorum ama ilk defa evinize biri gelmek istemiyor herhalde. Bugune dek bu konuda nasil davranmaniz gerektigini belirlemis olmaliydiniz.
Neyse esiniz davet etmis. Gelecek insanin sizin sorunlu bir hamilelik gecirdiginizden, onu istemediginizden vs haberi yok. O, belli ki deger verdigi kuzenini ziyarete geliyor. Bence misafir hakkindaki soylemleriniz guzel degil.
Bu saatten sonra yapilacak sey arayip misafir edemeyeceginizi soylemeniz olmali. Zira geldiginde kimbilir nasil tavirlarla karsilasacak ve onu misafir etmek istemediginizi soylemenizden daha yaralayici olacak.
Zaten zorlu bir hamilelik gecirdiginiz icin misafir agirlamamalisiniz bence de. Ama eminim bunu soyleseydiniz karsi tarafta anlayis gosterirdi. Hic haberdar olmadigi bir durumla ilgili hakkinda yaptiginiz yorumlar bence guzel degil. O kisiyle ilgili degil sizinle ilgili olumsuz dusundurur
Durumdan haberdar

İlgilenen arkadaşlara haber vermek istedim.
Bugün kontrolüm vardı. Eşimle beraber gittik. Doktor baktı ve depişen birşey yok, yatmaya devam et, tuvalet ve asgari ihtiyaçlar dışında kalkmak yok dedi. Durumu tekrar anlattı, ultrasonda gösterdi. bundan sonrası için riskli gebelik uzmanı olan bir arkadaşına yönlendirdi. Eşim şaşkınlıkla dinledi. Anladım ki benim anlattıklarımı naz olarak algılamış, abarttığımı düşünmüş, riskli gebelik kavramını pek anlayamamış. Ama doktoru dinleyince olayın ciddiyetini kavramış. Arabada konuştuk biraz, işte ne yapalım nasıl yapalım tarzı şeyler. Ben de dedim ki "dün amcanın oğlu gelicem diyince durumumu söylemedin, ben bu halimle nasıl hizmet edicem?" "Ya boşver onu bi o mu kaldı düşünecek" dedi. Tek kelime daha etmedim. Muhtemelen arayıp söyleyecek. Bundan sonrası onun işi. Neyseki zaten yeterince stresli ve hastayken bir de milletin nazıyla cızıyla uğraşmayacağım.

Şimdilerde misafir istememek eve gelenden rahatsız olmak moda oldu.Hiç hoş bir tavır değil, mazeretiniz ne olursa olsun bizim kültürümüzde bu yok. Gidin İsviçrede falan yaşayın, bu nasıl bir yozlaşmadır. Herşeyden öte bir de buraya yazıp dert yakınıp destek aramak da pes dedirtiyor. Bence tavrınızı açıkça gösterin de yakınlarınız da sizi tanısın ve anlasın. Yazık gerçekten...

En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE helal olsun..

Valla mumkun olsa gidicez de olamiyor ne yazik ki;) malesef cok anlayisli akrabalarimiz yok herhalde veya sizin kadar guclu kuvvetli arti hamarat degiliz.

Valla mumkun olsa gidicez de olamiyor ne yazik ki:KK66: malesef cok anlayisli akrabalarimiz yok herhalde veya sizin kadar guclu kuvvetli arti hamarat degiliz.
O değil de evlat canından da kıymetliymiş ya akrabalar bazılarının gözünde şaştım kaldım.
İyi ki annem beni herkesten önde tuttu. :KK60:

Valla mumkun olsa gidicez de olamiyor ne yazik ki:KK66: malesef cok anlayisli akrabalarimiz yok herhalde veya sizin kadar guclu kuvvetli arti hamarat degiliz.
Sıcak bir "hoşgeldin" için hamarat olmaya gerek yok. Kaldı ki gelen kişi zulmetmeye gelmiyordur heralde, durumu görüp anlayış gösterecektir. Aksi, önyargı ve art niyetten başka birşey değil....

O değil de evlat canından da kıymetliymiş ya akrabalar bazılarının gözünde şaştım kaldım.
İyi ki annem beni herkesten önde tuttu. :KK60:
Ay ben de sasirdim ya
Kadin riskli hamilelik diyor millet de tutturmus kadina yok Turk aile yapisi bilmem ne
Riskli bile olmasa bir hamileyi luzumsuz yormak nedir yani? Ne kadar sacma. Kimse kusura bakmasin evladi gectim ben bile akrabalardan daha degerliyim boylesi durumlarda.
Hamileligi lohusaligi benim de burnumdan getirdiler kaldi ki riskli falan degil gayet rahat bir hamileydim sukur. Ama gecenin 11inde cat kapi gelip biz aciz diye bana sofra kurdurtanlar, doguma gun sayarken coluk cocugunu bana keyfi yatili gonderenler, 15 gunluk lohusayken evime gelip saatlerce oturup haydut cocuklarina dur sus diyemeyen ,salonumda sigara icenler sagolsun beni hayattan soguttu. Ne diyeyim, madem bunlari cekmek zorundaymisiz kendileri ceksin

Sıcak bir "hoşgeldin" için hamarat olmaya gerek yok. Kaldı ki gelen kişi zulmetmeye gelmiyordur heralde, durumu görüp anlayış gösterecektir. Aksi, önyargı ve art niyetten başka birşey değil....
Keske o is sicak hosgeldinle bitse. Bahsettiginiz gibi isvicrede yasamadigimizdan olabilir ,gelenler en az 3 ögün yemege kalmadan yatip yuvarlanmadan gitmiyor

İlgilenen arkadaşlara haber vermek istedim.
Bugün kontrolüm vardı. Eşimle beraber gittik. Doktor baktı ve depişen birşey yok, yatmaya devam et, tuvalet ve asgari ihtiyaçlar dışında kalkmak yok dedi. Durumu tekrar anlattı, ultrasonda gösterdi. bundan sonrası için riskli gebelik uzmanı olan bir arkadaşına yönlendirdi. Eşim şaşkınlıkla dinledi. Anladım ki benim anlattıklarımı naz olarak algılamış, abarttığımı düşünmüş, riskli gebelik kavramını pek anlayamamış. Ama doktoru dinleyince olayın ciddiyetini kavramış. Arabada konuştuk biraz, işte ne yapalım nasıl yapalım tarzı şeyler. Ben de dedim ki "dün amcanın oğlu gelicem diyince durumumu söylemedin, ben bu halimle nasıl hizmet edicem?" "Ya boşver onu bi o mu kaldı düşünecek" dedi. Tek kelime daha etmedim. Muhtemelen arayıp söyleyecek. Bundan sonrası onun işi. Neyseki zaten yeterince stresli ve hastayken bir de milletin nazıyla cızıyla uğraşmayacağım.
Sevindim Mutlu son olmuş. O amcaoğlunu da arayın kk da bikaç tane süper misafirperver insan varmış her evde iki üç gün yatılı misafirliğe git deyin :) bazı mesajları gözlerim yuvalarından çıkarak okudum. Nasıl kafalar var ya sırf muhalefet olsun diye misafirperver ayakları falan. Neyse uzatmayacam sevindim senin adına. Sağlıklı doğumlar dilerim

Ay ben de sasirdim ya
Kadin riskli hamilelik diyor millet de tutturmus kadina yok Turk aile yapisi bilmem ne
Riskli bile olmasa bir hamileyi luzumsuz yormak nedir yani? Ne kadar sacma. Kimse kusura bakmasin evladi gectim ben bile akrabalardan daha degerliyim boylesi durumlarda.
Hamileligi lohusaligi benim de burnumdan getirdiler kaldi ki riskli falan degil gayet rahat bir hamileydim sukur. Ama gecenin 11inde cat kapi gelip biz aciz diye bana sofra kurdurtanlar, doguma gun sayarken coluk cocugunu bana keyfi yatili gonderenler, 15 gunluk lohusayken evime gelip saatlerce oturup haydut cocuklarina dur sus diyemeyen ,salonumda sigara icenler sagolsun beni hayattan soguttu. Ne diyeyim, madem bunlari cekmek zorundaymisiz kendileri ceksin
Kadın diyor ki doktor tuvalet hariç kalkma dedi, bunlar diyor ki gelen anlayış gösterir.
Ya bir kere evin havası ağırlaşmış, o kadın sadece hamile değil, sağlık sorunu var, evde hasta varken gezmelik misafir mi alınır be! Millet iyice şaşırmış he!
Yapan yapsın bize ne, isterseniz kırkınız çıkmadan evde davet verin bize ne? Ama yapmayanı da yozlaştınız bilmem ne diye hakarete boğmayın!
Valla anneciğime şükürler olsun, iyi ki annem olmuş. Başkalarına benden çok kıymet vermemiş şükürler olsun. :dua:

Kadın diyor ki doktor tuvalet hariç kalkma dedi, bunlar diyor ki gelen anlayış gösterir.
Ya bir kere evin havası ağırlaşmış, o kadın sadece hamile değil, sağlık sorunu var, evde hasta varken gezmelik misafir mi alınır be! Millet iyice şaşırmış he!
Yapan yapsın bize ne, isterseniz kırkınız çıkmadan evde davet verin bize ne? Ama yapmayanı da yozlaştınız bilmem ne diye hakarete boğmayın!
Valla anneciğime şükürler olsun, iyi ki annem olmuş. Başkalarına benden çok kıymet vermemiş şükürler olsun. :dua:
Dimi ama yapan yapsin
Belki insanlar cok guclu kuvvetli hamarat, biz oyleleriyle asik atamayiz ;)
Allah annenden razi olsun, insallah senin cocuklarin da sana boyle dualar eder canim

Dimi ama yapan yapsin
Belki insanlar cok guclu kuvvetli hamarat, biz oyleleriyle asik atamayiz :KK66:
Allah annenden razi olsun, insallah senin cocuklarin da sana boyle dualar eder canim
Sağ ol canım. Aynen ben de böyle devam edeceğim.
Herkes durumuna, koşuluna göre hareket eder. Demek ki kadın yapamayacak durumda.
Ya bazen bizim evde ağır bir hava oluyor, canımız sıkkın oluyor. Böyle durumlarda misafir gelse ağırlayamayız mesela. İlla hasta olmama gerek yok ki. Herkes her an mutlu olmak zorunda değil, her an gülümseyemeyiz. Ruhen bedenen sağlıklıyken evet buyursunlar ama şu konuda ikisi de yok işte. Şunu anlamak niye bu kadar zor?

Back
X