Dert değil huzur aradığınızı düşünüyorsanız, dert değil huzur arar gibi yorumlayın okuduklarınızı. Ben yazdıklarınızı okudum, isterseniz bir de benim okuduğum gibi okuyun. Çocuk sahibi olmak isteyen genç bir baba adayı, ailesi için bir gelecek kurmaya çalışıyor, bunun için de kafasında alternatifler üretiyor, kafa patlatıyor. Aklına gelenler yapılabilir veya yapılamaz o ayrı, ama düşüncelerini - hepimizin yapacağı gibi - yakınındaki bir hemcinsiyle paylaşmaya çalışıyor. Sizinle paylaşmaz, çünkü erkekler böyledir, bazı konular vardır ki, netleşebilmesi için başka bir erkekle saatlerce konuşulur, bu konuşmaların sonunda o hayal veya heves çöpe atılır veya uygulanabilir olduğuna karar verilir, ama bu aşamada eşle asla paylaşılmaz. O arada kuzenle belki bir kaç cümle daha konuşup açıklama yapacakken siz geliyorsunuz, vıdı vıdı yapıyorsunuz ( söyledikleriniz ne olursa olsun, onun algısında o anda vıdı vıdıdır :) ), o da diyor ki, hanım yanımda şimdi, hepsini yazamıyorum , sonra konuşalım. E, ne olur ki hanımın yanında yazsa, konuşsa diyorsanız, ben de size derim ki, güzel kardeşim, erkek dünyasına ve erkeklerin kırılgan egosuna hoşgeldiniz. Hayallerini henüz o aşamada size sunmaya hazır değil, başka bir hemcinsiyle geyiğini yapmak zorunda. Çünkü her erkek, kadınların herşeyi fazla ciddiye aldığını, soru sormaya başlayacağını, ve muhtemelen eleştirel de yaklaşabileceğini bilir. Bu hevesler veya hayaller de henüz buna hazır değil.
Ayrıca bir erkek bir erkekle yalnız konuşurken "ben" diye konuşur bu doğaldır, bu "ben" tartışılmaz şekilde sizi ve doğacak çocuğunuzu da içermektedir, rahat olun. Yani seninle gidelim dediği zaman kastettiği "sen ve ben artı bana ait olanlar" dır.
Kocanızı bu, erkeğe ait manevra alanlarında rahat bırakın, ailesi için gelecek kurmaya çalışan bu adamla olan evliliğinizin de güvenle huzurla tadını çıkarın. Bu tip vesveselerin de kalbinizde yer etmesine izin vermeyin. Ve böyle bir konuyu da sakın kocanıza aktarmayın, hem kalbini kırarsınız hem hayal kırıklığına uğratırsınız.
Allah yardımcınız olsun.