Eşimin memleket sevdası

linyalin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2020
16
5
1
Kızlar eşimin memleketi yüzünden sürekli kavga ediyoruz. İki aileden de uzakta yaşıyoruz il olarak. Çocuktan dolayı ailemin olduğu şehire taşınıcaz bir süre sonra. Ama bunu öyle bi takıntı haline getirdi ki başta kendi de tamam dediği için böyle bi karar aldık. Şimdi benim memleketimle ilgili hayal kurmuyosun diyo yani böyle bişey olabilir mi ben neden onun memleketiyle ilgili hayal kurayım ? Böyle bir hayal çeşidi mi var. Kendini o şehre gidince sanki içgüveysi gitcekmiş gibi Takıntı yapti ama bunu kendi değilde başkaları düşünürmüş gibi herkrsten saklamaya çalışıyor. Ve hamileyim kızlar. Sanki beN değil o hamile Nazı niyazını tribüni çekmekten yoruldmm. Bas bas bağrıyo beni ağlatıyo hamile halimle 1 aydır ağlıyorum onnun yüzünden. Nolur yardımcı olun nasıl davranıcagımı şaşırdım. Her şeye tepkili her şeye ters tepki veriyo. Güzel konşuyorm ağzıma tıkıyo. Orta yol bulmaya çalişiyorm anlamıyo sonra orta yol bulsaydin diyo. Gerçkten anlaşamıyorm ve bu hamileliğimde çocugumu üzmesine izin vermek istemiyorm. Çok yıprattı beni aç kaldim ağladim saatlerce bıktım artık

Taşındıktan sonra asla huzur bulamayacaksın...

Türk erkeklerinin icguveysi takıntısı var maalesef.

İçten içe buna canını sıktıkça senin canını yakacak.

Ben yerinde olsam iki ailenin bulunduğu şehre de taşınmaz, çocuğuma bakıcıya baktırmayı tercih ederdim.

Ben anlayamıyorum zaten hamileyken erkeklerin bu açığa çıkan vicdansızlığına ama siz kendinize kötülük etmeyin yiyin için eğer böyle bir karar alınmışsa geri adım atmayın çocuk doğunca işin ciddiyetinin farkına varıp olması gerekeni uygulayacaktır bence

Böyle problem çıkaracağına adam gibi istemiyorum desin o zaman, demek ki kaldıramayacak olduramayacak bu durumu, bunu bile bile gitmeyin bence. Tamam demiş ama belli ki tamam değil işte.

Çocuk için ailenizin memleketine gidin ama sadece kendiniz.

Kesin ailesi bisey söyledi. Yoksa ilk basta tamam deyip simdi niye tepki göstersin
Bunun aileden çok çevre ile alakası var Hanımlar...

Eşimle benim memleketim de yaşıyoruz.

Eş dost kiminle oturup kalksak konu bir şekilde "eşinin memleketinde yaşıyorsun, içgüveysi, hanımköylü, bak ben eşimi memleketime getirdim, sen götürememişsin, eşin seni getirmiş" gibi cümleler ile iğrençleşiyor...

Ben bile bu cümleler karşısında eşim adına kırılırken eşim nasıl kafaya takmasın...

Ben çareyi çevrem ile gidiş geliş yapmayı bırakıp, çekirdek aileme yönelmekte buldum...

Her iki ailenin de bulunduğu şehirlerde yaşamamak en mantıklısı galiba..

Bende birinin bişey dediğini düşünüyorum. Arkadaşları bize gelicek mesala onlara Ne zaman Taşınıcagımızı Söylemeyelim sadece şimdilik düşünüyoruz diyelim dedi. Tamam dedim ama sebebini merak ettim. Bi başladı ‘’sinir oluyorum işte İç güveysi gibi ima ederlerse anlamıyosun’’ dedi anlamadim ama tamam söylemeyiz dedim. Durduk yere sen benim memleketinle ilgili hayal kurmuyosun dedi. Sürekli memletim diyo. Yani elimden geldiği kadar gidip gelmeye çalişiyoruz hatta kendi ailemden çok oraya gittim. Ki doğuda bir yer küçük bi kasaba. Ama iki lafından biri memleketi. Daraldim. Şimdi kızınca da noluyo sana memleketimin lafını açınca ne zoruna gidiyor diyo. Akılalmaz bi şekilde sorunluuu

Huzur bulamamaktan bana dünyayı dar etmesinden çok korkuyorum. Sürekli hadi benim memleketime gidelim diyip durcak. Tamam gidelim ama ben çalişan kadınım ha deyince onun istediği kadar sürekli izin alamam ama gidelim 3 gün 5 gün neyse. Ama o gitcez 10 gün kalıcaz sürekli gidicez vs hep böyle. Ailem el üstünde tutar kızlar onu kendi ailesinin ilgilenmediği kadar ilgilenir ona rapmen surat beş karış hep memnuniyetsiz ve asla kabul etmez yaptıgını.

Çocuktan sonra neden tasiniyorsunuz? Yani gitmek istemeyebilir bilemedim tabi bunun için sizi öyle üzmeye hakkı yok ama. Empati yapınca sizde gitmek istemezdiniz.
Burda kimsemiz yok ikimizde kamudayız bakıcak kimse yok çocuga ve bakıcı durumumuzda yok malesef o sebeple. Kendi ailesnin memleketi kasaba imkanlar yok dencek kadar az. Ailem büyük şehirde ve zamanı var annemin

Bile bile gitmek ne kadar mantıklı...

Bulunduğunuz yerde yaşayın, çocuğunuza bakıcı bulun..

Çalışıyorsunuz zaten, izinlerde kendi ailenize gidin..

Kendi memleketinizde oturduğunuz için tüm izinleri onu ailesind geçirip, sürekli onu ailesini yatılı misafir olarak kabul etmek var işin ucunda...

Ne gerek var durduk yere ömür boyu huzursuzluğa :))

İzinlerimde de sürekli onun ailesine gitmek için baskı yapıyo şuanda da 5 gün onun ailesine giitySEm 1 gün kendi aileme gittim o kadar kavga ediyor bağrıp çağrıyorki sırf sorun çıkmasin diye bayramı seyranı tamam dedim. Ailemde git kızım Yeterki iyi ol dedi hep. Bu şekilde de bırakın günü saat dakika kavgası yapıyo Benimle ailesinin yanında kalmak için

İzinlerde eşit kalmamakla hata yapıyorsun, annenin de "kızım yeterki huzurun kaçmasın oraya git" demesi hatalı...

Sen ağaç kovuğundan çıkmadın sonuçta, onunki aile ise seninki de aile, bu konuda ya eşitlik sağla yada herkes kendi ailesinin yanında geçirsin..

Çocuğa bakmak için annen sizin yanınıza gelemez mi peki

Bence oldugunuz yerde kalmalisiniz.Esiniz dusunuyor ki 2 3 yil cocuga bakildi,sonra krese gidecek,ben hep orada mi yasayacagim.
Tufaya getirildigini dusunuyor.
Ne yapin edin bakici ayarlayin.
Baska masraflardan kisin.Esimin mutsuz oldugu yerde ben mutlu olmazdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…