eşimin nasihatleri bitmeyen eleştirileri !

biz kısa süre çıktık 3 ay gibi ben daha fazla çıkıp tanıma taraftarıydım ama o uzatmadan evlenmek istedi birbirimizi çok fazla tanıyamadık değişmedi fazla ama çocuk olduktan sonra daha tahamülsüz oldum ve alttan alması gerektiğini bilmiyor bazen ve herşeyi benden bekliyor asıl anlayış bekleyen benim..bu arada çok konuştuk bu mevzuları bazen güzelce bazen tartışaak ama sonuç aynı.. karşımdaki hep kendi isteklerini gündeme getiriyor onun yoluna gittiğim zaman benden iyisi yok herşeyi önüne gitirince her dediğiini yapınca çok mutlu ya ben hep kendimden taviz verip onun dediği gibi bir insan olmak yıpratıyor beni tamam kötü bişey istemiyor belki ama sıkılıyor insan bir süre sonra hapiste gibi hissediyor ruhunu..
Çok çabuk evlenmişsiniz:110:Ben istemedim o istedi demişsiniz ama ben evlilik istemedim diye on yıl flört ettim mesela. Demek ki siz de ya istediniz ya ikna oldunuz nihayetinde.. Ya da zaten o noktada isteğine boyun eğerek teslim etmişsiniz kendinizi ona. Gerçi öncesinde görseniz vazgeçer miydiniz evlilikten onu da bilmiyorum. Fakat siz şu değersizlik hissi için mutlaka doktora gidin derim, o önemli, belki siz de bir depresyon atlatıyorsunuzdur. Belli ki baş edemiyorsunuz. Bu kadar eleştirilmek zaten insanda güven falan bırakmaz. Belli ki çözemiyorsunuz da anlamıyor sizi. Destek alın mutlaka derim...

Çok çabuk evlenmişsiniz:110:Ben istemedim o istedi demişsiniz ama ben evlilik istemedim diye on yıl flört ettim mesela. Demek ki siz de ya istediniz ya ikna oldunuz nihayetinde.. Ya da zaten o noktada isteğine boyun eğerek teslim etmişsiniz kendinizi ona. Gerçi öncesinde görseniz vazgeçer miydiniz evlilikten onu da bilmiyorum. Fakat siz şu değersizlik hissi için mutlaka doktora gidin derim, o önemli, belki siz de bir depresyon atlatıyorsunuzdur. Belli ki baş edemiyorsunuz. Bu kadar eleştirilmek zaten insanda güven falan bırakmaz. Belli ki çözemiyorsunuz da anlamıyor sizi. Destek alın mutlaka derim...
bende istedim elbette evlemek ama biraz daha zaman istemiştim aceleye geldisevdim çünkü biz seviyoruz bibirmizi ama anlaşamıyoruz hayata bakış açımız farklı be siyah derim o beyaz anlar gibi..evet kendime güvenimi köreltti benim

Benim kocam da öyleydi. Geçti ama nasıl geçti onu dusunuyorum.

Ben psikoterapiye gitmeye başladım. Bu süreçte kendi kişisel farkindaligimi arttırdım. Hem seanslar sırasında edindiğim bilgiyi onunla paylaştım hem de evde buna yönelik psikoloji kitapları okumaya başladım. Yüksek sesle. O pek kitap okumayı sevmez :) sevdiğim kitaplar olduğu zaman ona böyle okuyorum. Neyse onun da bu arada kişisel farkindaligi arttı. Neyi neden yaptığını sorgulamaya başladı. Bu huyu yavaş yavaş azaldı.

Yani burada aslında çok güzel derdini anlatmissin. Anlamak isteyen kişi senin ne hissettiğini çok güzel anlar. Ama bunu anlamak istemeyen kabul etmek istemeyen biri yine her zaman olduğu gibi zeytin yağı misali üstüne çıkabilir. Burada niyet önemli.

Adamlar yer çekmiyor gök itiyor diye sacmalayip ortalada dolasiyor buna inanıyor bilimsel tüm kanıtları 2016 yılında bile reddedebiliyorlar. Yani önemli olan niyet.

Yani sen ne söylersen söyle ne yaparsan yap niyeti neyse onu yapacak.

Bu arada aile terapisine gidebilirsiniz. Bunu yapmıyorsaniz bile sen belki bir psikoloğa gidebilirsiniz.

Bir de kocan böyle davranarak gerçekten bir şeyleri kapatmaya çalışıyor. Yani ya bir aşağılık kompleksi var ya da işte sana hasetleniyor falan.

Büyük kavga çıkarır ağzıma geleni sayardım. Benim çözümlerim bu noktalarda biraz saldırgan oluyor.Hiç sevmem böyle şeyleri madem ses gürültü sevmiyor insanı çileden bidaha çıakrtmaz böylece. Alın size çözüm.

adamın neden çarçabuk evlenmek istediği belli olmuş emekli albay modunda durmadan bir talep durmadan bir emir komuta durmadan bir uyarı ego e verest galiba..bu adam değişmez bence çocuk yoksa boşan.

Eşinize sınırlarını hatırlatın. Kendinize, kişiliğinize ait sınırlar belirlemezseniz eşiniz durması gereken yeri bilemez. Yine de durmuyorsa senin doğrun sana, benim doğrum bana deyin. Ben yetişkin bir kadınım, ne yapacağımı öğretecek en son kişi de sensin deyin

Back
X