Eşimin Öfke Nöbetleri

cancangunes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
706
745
103
39
Eşimle evleneli 1 yılı geçti. Uzun bir sevgilik dönemimiz vardı. Beniçok seven, bir dediğimi 2 yapmayan sakin ,anlayışlı, mantıklı bir adamdı. Ben biraz daha zor bir insandım ona göre. Sevgililk döneminde hiç bir problem yaşamadım. Hep alttan alan taraf o oldu. Nişanlıklık dönemimizde başlangıçta iyidi. Ama evlenmemize bir kaç ay kala onda değişiklikler fark ettim. Daha sinirliydi. En küçük şeyde bile aşırı tepki veriyordu. Ben ozaman maddi sıkıntılarına, evlilik telaşına verdim. Evlendik. Ama siniri hiç geçmedi. Bende alttan alan biri değilim. Bazen o kadar küçük şeylerde o kadar büyük kavgalar ediyoruz ki. En son kavgamızı anlatıyorum. Pazar sabahı markete gittik. Kahvaltılık alışveriş yaptık. Kasaya geldik. Kasada 2 simittin kenara bırakıldığını gördüm. Çıtır çıtır çok güzel gözüküyordu. Bunuda alalım dedim. O da üstünde barkatu yok boşver geçmez kasadan dedi. Ben de olsun bir sorim kasiyer kıza smit için gerek yoktur belki ver dedim. Bana kızmaya başladı . Düştün bir simittin derdine napıcaksın simidi şimdi. Eşyaları geçir böyle azarladı. Kimse duymadı ama ben çok üzüldüm. Aldık arabaya geçtik. Benim sinirim bozuldu ağlıyorum. Ben ağlayına bu iyice çıldırdı. Hep ağlıyomuşum bıkmış benden. Gitti bir fırının önüne sana şimdi 10 tane simit alıcam falan diyip saçmalıyor .Arabayı öyle hızlı kullandıki sinirinden dedim şimdi kaza yapıcaz.O gün zehir oldu. Bir önceki kavgamız , eşim beni her akşam işten arabayla alıyor. Beni yaklaşık yarım saat beklemek zorunda çün ben işten ondan sonra çıkıyorum.Geçen işten erken çıkmış. Beni tabi bu sefer daha uzun bekledi. Bana diyo ki sende erken çık. Ben erken çıkamıyorum. Öle bir şansım yok mak. 5 dk önce çıkabilirim. Geldim arabaya sen niye erken çıkmıyorsun. Ne var sanki çıksan. Sanki nerde çalışıyosun .Aldığın para iki kuruş. Valla dedim bende bayılmıyorum. Şartlar bu. Durumun varsa çalışmım dedim. Bu sefer ben zaten kendime harcıyormuşum. Evet çeyizi kredi ile aldım onu ödüyorum. Onun babası yardımcı oldu. Benim ailem yardımcı olamadı. Anneme biraz maaşımdan destekte oluyorum. Ama ondan para almıyorum kendi paramla destek oluyorum. Bigün çok iyi davranıyo bana.Doğum günümde en çok istediğim şeyi hediye aldı. Çok pahalı olmasına rağmen. Bi gün çok kötü. Basit bişeyden kıyamet kopuyor.Bu davranışları beni delirtiyor. Yani şuan napıcağımı şaşırdım. Çözümde bulamıyorum.

Eşinin öfkesinin sebebini bilmen gerek. Eşin bu maddiyat konusundan dolayi sana kızıyor gibime geldi. Hiç mi eve katkin yok? Ceyize veriyorsun tamam da annenin durumu çok mu kötü baban yok mu? Siz bi aile olmuşsunuz maddi destek olman gerek.

Simit için değil, eşi kendisine bagirdigi için aglamis
İşte erkek mantığı öyle algılamıyor. Simit için ağladı diye görüyor kocası. Başkasına anlatırken de simit istedi almadım diye ağladı diye anlatacak. Yaaaa artık şu erkeklerin kafasının nasıl çalıştığını anlayıp ona göre tepki verseniz...Ağlayan kadın kadar erkeklere itici gelen başka bir şey yoktur. Ağlamayın kocalarınızın yanında, net.

Eşin gerçekten çok zor bir insan düzelceğinide sanmıyorum ama bence bır süre çocuk falan düşünmeyin

Belki de konu sahibi sizin kadar serin kanlı değildir . Daha hassastır. Siz de bütün insanların sizinle aynı duygusal hassasiyette olamayacağını anlayip ona göre yorum yapsanız. ..

Eve niye maddi olarak hiç bir katkın yok.bir yıldır çeyiz kredisi mi ödüyorsun.bence eşini bu hale sen getirmişsin.inatçısın gibi geldi ve eşin de artık bunalmış
Ev hazıtrlığı dönemimde yüklü bir kredi çektim. Ayda 1400 ödüyorum. Eşimde kredi çekti ama onund ödediği bir çok şey var. Ben krediyi kendim için çekmedim. İkimizin evi neticede. Aileme yardım derken 500 TL civarında bir yardımım oluyor. Babam vefat etti Annem emekli maaşıyla geçiniyor. Ona destek olmak durumundayım.Geri kalan evet kişisel harcamalar. Aylık maaşım 2600..Kredim yüklü olduğu için böyle. Ama şöyle bir durumda var. Düğün altınlarımdan bir kuruş bile almadan hepsini eşimi verdim. Şuan ben çalışmıyor da olabilirdim. Benim eşime bir katkım yok ama eşiminde bana bir katkısı yok. Evimiz zaten kendi evimiz. Yemek ve faturalar var sadece.

2 kişinin birlikte calıstıgı bazı evliliklerde erkeğin maaşı, eve, yemeğe, masraflara, kendisine, karısına, varsa cocuguna harcanır. Ama kadının ki sadece kendisine aittir. Ha bir de annesine. Sordugunda da der ki, ben de eve katkı yapıyorum gelirken ekmek alıyorum, bir sey eksikse alıyorum vs vs. Buna acaip sinir oluyorum.
Konuya dönersek, her tartısmanızda ağlıyor musun boyle? Bu anlattıgın ve sonunda ağladığın olay çok basit, çok gereksiz bir olay. Ağlanacak bir sey yok. Benim de karsımda ota b.ka ağlayan biri olsa ben de bıkarım. Bence adam sinirli değil, yorulmuş.

annenızın maası varken ona o kadar para vermenızın luzumu yok, emeklı maası en az 1000 tl dır o da bır kısıe yeterde artar... kredı 1400+annenıze 500+ gerıye kalıyor zaten 700 tl..
en azından sızde bırkaç faturayı yada market alısverısını falan ustlensenız olur bence...
evın maddı yuku genel anlamda esınızın uzerınde, hem calısmasaydınız ne bu kredıyı cekerdınız ne annenıze yardım edebılırdınız ne de aylık 700 kısısel harcama yapabılırdınız yanı calısmayabılırdım demısınız ama eve genel bır katkınız yok, hem ne ceyızı ımıs bu o kadar yuklu mıktar borca sokmus sızı evın mobılyasını falan mı duzdunuz o parayla mrk ettım....
ceyız dedıgın ne kı bır tencere bı yemek setı, nevresım yorgan vs.... gerısı gereksız teferruat zaten...

Yatak odasını beyaz eşyayı çok pahalı aldım açıkcası. Eşimde herşeyi pahalı aldı. Evin içine ciddi masraf yaptık. İyi Böyle bile olsa eşimin bağırıp çağırması normal mi. Konu bu değil ki

sızınde bır sımıten dolayı bu kadar aglamanız normal degıl kı...her bagrısmada aglarsanız , bu yıne aglayacak sımdı der umursamaz sizi erkek kafası bu ne yazıkkı ;(
bırde sızı ısten alıyormus yaa, her gun zaten adam yarım saat beklıyormus , sizinde erken cıkma luksunuz yokmus o zaman soyleyın o ısı bıtınce eve gecsın sız arkadan servısle veya toplu tasıma ıle gecersınız eve, benım esimde haftanın ıkı gunu ısten alır benı genelde de erken gelır, ızın alır erken cıkarım bekletmemek ıcın ya da cıkamazsam soylerım o gıder eve , ben arkadan gecerım....

Eşinizin bağırması normal şartlarda normal gibi görünmesede,içsel olarak adamcağız size karşı dolmuş durumda,maddi ve manevi anlamda alttan alan hep kendisi olmuş,artık sıra sizde,ekdiğinizi biçeceksiniz..bu dönemi sukunet ve saygı perdesini aradan kaldırmadan atlatabilirseniz umuyorum ki eşinizde arzu ettiğiniz moda girer.

Ben sizde pek bi hata görmüyorum aslında. Evet biraz fazla tepki veriyo olabilirsiniz ama eşiniz de sizi tanıyarak ve isteyerek evlendi. Değişimi gösteren o, siz değilsiniz. Bu konuda hak veriyorum, ona kırılmanız normal.
Ama aileye yardım kısmına takıldım. Evlendikten sonra ev dışına para çıkmasının yanlısı değilim. Aşırı kötü bir durumu yoksa anneniz kendi kendisini idare edebilmeli bence. Zaten evlenirken de destek olamamışlar siz kendiniz yapmışsınız. Şimdi bir de hem kendi borçlarınızı ödeyip hem de ayrıca para desteğinde bulunmanız.. Bence irite edici olan durum bu.

ama siz eşinize hiç yardımcı olmuyorsunuz anladığım kadarıyla. çeyiz için kredi çektiniz tamam da anneye her ay o kadar para fazla değilmi? arada bir olurda düzenli olarak fazla bir miktar bence. zaten evlenirkende yardım etmemişler.

simit mevzusundada ben olsam alırdım o simidi.ağlamak falan da fazla bir tepki.

eşinize çok yüklenmeyin. onu bu hale siz getirmişsiniz.

eşiniz çok dolmuş bunalmış bence. fazla yüklenmişsiniz maddi olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…