Eşimin öğrencileri

Öğretmenlik budur canım,kendinden bilmelisin.
Ben de öğrencilerimi alıp arabayla gezmeye götürürdüm,tiyatroya,sinemaya..
Canım onlar benim,koca koca adamlar,koca koca kızlar ama benim için büyümeyen bebekler.
Onlara zarar gelmesini istemem ve doğru seçim yapmaları,hayatlarında başarılı olabilmeleri için gerekirse bir yaz değil,bir yıl uğraşırım.
Taze dimağlar,akıllı ve ahlaklı bir nesil için bunu yapmaktan gocunmam.Eşim de destektir..
Eşinize hayran kalın,çünkü onun gibi fedakar öğretmen zor bulunur.
Haaa eğer ki başka şeylerden şüphelendiyseniz de,bilemem,ama eşinize güvendiğiniz halde hafif bir ilgi kıskançlığı yaşadıysanız,bırakın ve destek olun,inanın eşiniz size daha bir sevgi ve saygıyla bağlanacaktır.

vardır elbette bu kadr iyiniyetli kişiler
fakat ortam kötü insanlar kötü fazla yüzgöz olmamak eniyisi
siz eşinizi daha iyi bilirsiniz ne yapar ne gözle bakar analizi siz yapın
erkek egosu sürekli çalışır siz ona güzellikle kıskandığınızı bu durumunda çok normal olmadığını izah edin daha iyi olur
kavga çözüm getirmiyor bu durumlarda

Siz bir eğitimcisiniz benim eşim öğretmen olmuş olsa "aman hayatım kızlar
sana güven duyduda geldi bak beni tanımazlar sonuç da kız erkek farketmez sahip çık..gerekirse evimize getir..sıkılma derimmm"..
eşin onlara bir abi bir baba gibi yaklaşmış samimi olurlar tabi bir hocam bana da iyilik yapsa karşısında moron gibi duracak halim yok tabi..gülerimde..
Siz Bir Eğitimci gibi yaklaşmalısınız..

kızların ailesinden bence kabahat eşinizi tanımıorum yorum yapamam.ama ben ebeveyn olsam kızımı başka bi insanın evine şehir dışına yollamam!(ne öğretmenler ne insanlar var sonuçta neler duyuyos görüos)ancak şu şekilde yollardım ben anne olarak öğretmeniyle samimi olurum güvenirim ederim orası ayrı eğitim için müsade edilir ama resmen kızları başından atmışlar bu ailler
ayrıca öğretmen öğrenci arasında ilişkide bi mesafe katiyetle olmalıdır
eşinizin de bi öğretmen olarak yakşalışımını doru bulmuorum,bende öğretmenim derste ve ders dışında öğrencilerimle ilgilenilirim ama asla özel yaşamıma sokmam!çünkü öğrenciler benim işimdir.sizde o zaman erkek öğrencileri alın şehir dışından getirin onların yemeğini bulaşığını yapın ütüsünü yapın bakımını üstlenin bakalım eşinizin tepkisi nolurdu?ben ii niyetli görmedim açıkçası

bu arada eğitimci arkadaşlarım olaya hakikaten doru açılardan yaklaşmışlar bu yaklaşımı safi doru bi davranış olarak görmemişler yani demem o ki işin içinde olan bizler neyin doru neyin yanlış olduğunu muhakemesini yapabilios eğitim öğretmen-öğrenci ilişkisi gibi konularda

öğrenciler için bişey diyemeyeceğim canımm ama ...

ben böyle ters cevap veren eşlere sinir olmaya başladım ciddi ciddi siz bu yaz boyu sinir oldum derken tamam hayatım geçti gitti üzerime düşeni yaptım vs..vs... diyebilirdi ...

Son düzenleme:
ne kadar sahipsiz aileler var nasıl başı boş bırakıyorlar ondan sonra o kız cocuklarının basına gelmedık kalmıyor....neyse gecmıs gıtmıs sıkma canını eşini tanımadıgım ıcın eşin hakkında yorum yapamam ama benim eşim olsa aynı seylerı yapmaya kalksa kıyametleri koparırdım heralde asla ızın vermezdım eşim ne kadarda iyi olsa ne eşime güvenirim nede zamane kızlarına....

Ben de bu gibi sebepler aklıma geldiği için eşime arabaya ben olmadan herhangi bir bayanı almasını yasakladım..Aile büyükleri hariç..

O zaman neden hiç arayıp sormuyorlar kızlarını bu aileler acaba ?

valla orasını bilemem ,,ne olursa olsun emanete hıyanet olmaz,kendini sorumlu hissediyor tabii ki..aileler aramasa bile yarın öbür gün çocukların başına bişi gelse ,vayyyyy efendim biz sana güvendik gönderdik ,nasıl sahip çıkmadın derler..sonuçta öncelikle vicdan....kendi vicdanı rahat olmalı bu konuda..

Esin cok iyi niyetli bir insan canim....isine cok düskün ve ögrencilerine cok deger veriyor anladigim kadariyla....:delphin:

Simdi sadece bu kizlara karsi cok samimi ilgili davraniyor olsaydi tamam derdim bir beklentisi var....fakat erkek ögrencilerine hatta herkese böyle davraniyor dedigne göre gercektende iyi niyetinden dolayidir diye düsünüyorum....:kahve:

Nasilki kötü insan her zaman kötü ise...iyi insanda her zaman iyidir be güzelim...esin degismez bu konularda.....ancak hani derler ya.....bir musibet bin nasihatten daha iyidir
Allah etmesin fakat yarin öbür gün bu iyi niyeti suistimal edilirse, iftiraya ugrar kötüye kullanilirsa iste ancak o zaman anlayacak seni....

Umarim bu durumlara kadar gelmez....

Gercektende o kizlarin ailelerinede söyleyecek söz bulamiyorum...ya esine cok güvendiler yada kizlarina.....:kahve:
valla noktasina , virgulune kadar ayni fikirdeyim alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

galiba ben birazda kızların böyle biri olduğunu eşimin görememesine kızdım.oda kızsa ne biçim aile ne rahat kızlar dese biraz rahatlardım. ama ben böyle deyince bana okumak amacıyla gelmiş kızlar niye böyle şeyler söylüyorsun deyince bende sinir oluyorum.neyse ya geçti gitti inallah bundan sonra böyle birşey daha olmaz.

esin sanirim soyle dusunuyor ben kendimi biliyorum baskalarinin ne dedigi ve dusundugu umrumda degill..bu yuzden de sana istemedigin sekilde konusmustur..
cok fazla fedakar..sahsen bende yardim ederdim ama evime kadar sokmazdim.cok fazla mecbur kalmadikca.ayrica baska ilden geliyorlar sorumlulugu var ustelik kiz cocugu..ailesi kiza cok guvendigi icinde yolluyor olabilir sonucta ogretmen birsey olsa adresi belli diye de dusunmuslerdir..yarin obur gun unv.gidecekler tek olacaklar diye de yollamis olabilirler..(tabi arayip sorup ogretmeniyle gorusseler cok daha iyi olurdu..)
bende olsam esimi birakmazdim ama guvenmemekten,kiskanmaktan degil hem vakit gecirmek icin hemde yaninda olmak icin..
esin belkide boyle mutlu oluyor,yardim etmeyi seviyor,ALLAH rizasi icin karsiliksiz yapiyordur..
ama sunuda iyi biliyorum artik insanlara iyilik yaramaz..

Eşiniz idealist bi öğretmense gayet doğal.Emanete karşı kendini sorumlu hisseden biriyse de yaptığı şey çok normal.Kendisi böyle bi olanaktan bahsetmiş çocuklar da gelmişler.Başlarına bişey gelse adam vicdan azabı duyacaktır sonuçta.Bi baba gibi davranmış kızlara.Eşinizi siz tanıosunuz sonuçta böyle eğilimi olan biri mi ki...Üstelik küçük şehirden gelmişlerse eşiniz doğru olanı yapmış.

Bende esinin kötü niyetli oldugunu düsünmüyorum anlattiklarindan.Cünkü dedigin gibiyse ayirim yapmiyor cocuklar arasinda.Ve bence onlari da cocuklari gibi benimsemis.O cocuklarin da bir yerlere gelmesi icin cabaliyor.

Amaa bu isin birde öbür yüzü var.Esin cok iyi niyetli olabilir ama karsidaki belki olmayabilir.Veya kizin aklinda birsey yoksa bile bu kadar ilgiye asik olabilir.Birseylerin pesine düsebilir.Sonucta onlar daha cahil kizlar.
Esinde cok iyi niyetli oldugu icin bunu anlamayabilir.

Ama yine de cok asiri samimiligi abrtmadikca onlarin egitimi icin cirpinmasi cok güzel.

Son düzenleme:
Bence de esin kotu niyetli biri degil ama bende olsam senin gibi rahatsiz olurdum bide su var o yastaki kizlar karsi cinsten kimden bir yakinlik gorseler hemen kapiliverirler ben birazda ondan rahatsiz olurdum

idalist bir öğretmen belkide ancak denge meselesi çok önemli varsa bişey mutlaka çıkar şüphelenecek bir şey yoksa eşinizle gurur duyun derim

Kendini süperman mi saniyor ?
Bu kadar yardimsever olmasi icin cok temiz kalpli olmali.
Ben olsam katlanamazdim,sanirim fazla tepki verirdim..

Son düzenleme:
galiba ben birazda kızların böyle biri olduğunu eşimin görememesine kızdım.oda kızsa ne biçim aile ne rahat kızlar dese biraz rahatlardım. ama ben böyle deyince bana okumak amacıyla gelmiş kızlar niye böyle şeyler söylüyorsun deyince bende sinir oluyorum.neyse ya geçti gitti inallah bundan sonra böyle birşey daha olmaz.

ben eşinden çok kızlara onların hal ve hareketlerine kızdığını sezdim...haklısın da..
günümüz gençleri o kadar rahat ve samimilerki öğretmenlerine arkadaşları gibi yaklaşıp her türlü şeyi konuşabiliyorlar bir mesafe yok artık..
eşin iyi niyetli davranıp başarılı gördüğü öğrencilere destek olmuş...her türlü imkanı sağlamış gerçekden tebrik ederim her eğitimci bunu yapsa türkiye şu an çok farklı bir halde olurdu...
ama ben de olsam kızların hareketlerine takılırdım o konuda biraz daha öğretmen öğrenci ilişkisini yani o mesafeyi beklerdim ..sende bundan bahsetmiş bunu görmek istemişsin ..ama dediğin gibi geçmiş neyseki umarım tekrarlanıp aile huzurunuz bozulmaz....

bir öğretmen adayı olarak eşinizin öğrencileri için en iyiyi yapmaya çalışmasını, kursu, dersi, yardımcı olmasını anlıyorum ama her zaman arada mesafe olmalı! samimi hareketler, size "sen de mi geleceksin" demeler hoş değil... haklısınız kızmakta..

eşime bu durumu kadınlar kulübüne yazdım dedim herkes seni haksız buldu.kızlarında çok garip ve rahat kızlar olduğunu düşündüler dedim.sen hala göremiyorsun dedim.yine kızdı,birde bunu mu yaptın ne kadar uzattın diye.bende artık fazla bahsetmemeye karar verdim.bıktırdım galiba iyice.

Back
X