• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin önceliği değilim

goodnight

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
185
77
123
merhabalar bayanlar,ben 2.5 yıllık evli lisans mezunu çalışan bir bayanım.eşimle severek evlendik.borcumuzdan dolayı eşim bir süre çocuk istemedi ben deliler gibi istiyotrdum.ama o bana her tartışmamızda boşanalım,senden çocuk sahibi olmak istemiyorum gibi laflar kullanıyordu.sonrasında biz çok büyük tartışdık ben evden ayrıldım sonra aile büyükleri araya girdi felan biz aynı akşam evimizde kalmaya başladık.yani uzun süreli bir ayrılığımız olmadı.ama eşimin ailesi beni haksız gördüğü için sürekli eşim tartışmlarada bak ailende seni haksız gördü diyordu. çünkü babam o zaman siz ikinizde okul mezunusunuz nasıl böyle davranışlar sergiliyosunuz demişti.10 yaş küçük erkek kuzenime mesajında canım diye karşılık vermişim diye etmediği hakaret kalmadı.son zamanlrda eşim çocuk sahibi olmak istediğini dile getiriyordu ama ben davranışlarına güvenmediğim için istemiyordum.son hafta biz bir iki kez önlem almadık.sonra bebeğimiz olacak diye karnımı sevdiriyordum eşime babası babası diye.cumartesi eşimin çok sevdiği bir yakını hastahaney gitmiş o da evedn erken çıktı onu görmeye gidecekti oradanda annesine.bizde pazar günü için bebek ürünleri satan yerleri gezmeye gidecektik hani hevslenmiştik ya.bende aynı gün gece çalışmaya gittim.o gün çalışırken biraz rahatsızlandım eşime de telefonda söylemiştim.
pazar günü oldu ben eve gittim ne arayan var ne soran.saat 2 ye kadar aralıklı olarak uyudum uyandım geldi geleck diye.2 de kalktım rahatsızlığım dahada fazlalaşınca kalktım hastaneye gittim.mesaj gelmiş eşimden.biz ablamla geleceğiz ablamda yakınımızı görecek akşam bizde kalacak diyee.bende tamam dedim.eve geldim yemek hazırladım evi toparladım .akşam onlar geldiler yemeklerini yediler çaylarını koydum meyvelerini koydum ,yatak hazırladım sonra yattım ben.eşim yatınca niye erken yattı diye sordu.dedim rahatsızım doktora gittim dedim beni niye aramadın dedi.dedim biliyordun rahatsız olduğumu aramadın hiç dedim.ayrıca bana ir söz vermiştin bugün için dedim.hasta olduğunu anlarım ama gezmeye gitmedik diye suratını asma diyor bana .sorunun o olmadığını bana bir söz verdiğini ama kendimin onun için önemsiz olduğumu hissettiğimi söylediim.
aradan geçen 4 gün olmasına rağmen benden bunun için haklı olduğunu bekleme diyor.ben de dedim çocuk sen istiyordun ben istemiyordum ama heveslenmiştim dem.ama bu davranışını görünce daha istemiyorum dedim.o zamandan beri çok üzülüyorum.Çünkü ailesinden herkesin istediği hemen olur reddolunmaz ama benim isteklerim hiç bir zaman değerli olmaz gözünde.

bu evlilikte hep ayni sorunlar olmus. Bunlari cozmeden cocuk yapma bence. Yazik dogacak cocuga.

canım bence eşin boşanalım,senden çocuk sahibi olmak istemiyorum gibi laflar söylediğinde bu ilişki yara almış eşinin sana davranışları normalde nasıldı ki

Eşinin sana olan sevgisinden şüpheliyim. Seven biri çocuk ister.Sende böyle birine çocuk doğurma,belli ki babalıkta yapmaz.Yazık olur çocuğuna.Biraz zaman ver ,eşinin derdi neyse ortaya çıkar.ALLAH YARDIMCIN OLSUN...

bu evlilikte hep ayni sorunlar olmus. Bunlari cozmeden cocuk yapma bence. Yazik dogacak cocuga.

evet hep aynı sorunlar tekrarlanıyor.tam düzelecek diyorum başka birşey çıkıyor.bende o yüzden şu anda çocuk yapmak istemiyorum.eşim maddi durumlar dolayısıyla istemiyordu şu ana kadar borcumuz var diye.ama ben çocugum rahat huzurlu bir ortamda büyüsün istiyorum şu anda da bu yüzden istemiyorum...

canım bence eşin boşanalım,senden çocuk sahibi olmak istemiyorum gibi laflar söylediğinde bu ilişki yara almış eşinin sana davranışları normalde nasıldı ki

hasta olduğum zamanlarda geneld üstüme titrer diğer zamanlarda ise kendi ilgi bekler sürekli.bir kaç kere aileesi ile konuştum onlarda elinde tutmaya çalış tarzında konuşuyolar.sinirli olduğu zamanlarda hiç bişey gözü görmez ağzına geleni sayar ve pireyi deve yapar.

Eşinin sana olan sevgisinden şüpheliyim. Seven biri çocuk ister.Sende böyle birine çocuk doğurma,belli ki babalıkta yapmaz.Yazık olur çocuğuna.Biraz zaman ver ,eşinin derdi neyse ortaya çıkar.ALLAH YARDIMCIN OLSUN...

aslında bir derdi yok.yetiştrilme tarzıyla alakalı.beni annesiyle kıyaslar.2 kuşak var aramızda.ama yakın yaşta olduklarımıza bakmaz hiç.köyde doğmuş yetişmiş lise döneminde şehir görmüş bir insan.dışardan biriyle konuştuğğunda çok kültürlü modern çağdaş görünür ama evde hiçde öyle değil:((((

hasta olduğum zamanlarda geneld üstüme titrer diğer zamanlarda ise kendi ilgi bekler sürekli.bir kaç kere aileesi ile konuştum onlarda elinde tutmaya çalış tarzında konuşuyolar.sinirli olduğu zamanlarda hiç bişey gözü görmez ağzına geleni sayar ve pireyi deve yapar.

bi de severek evlenmişsiniz canım görücü usulü zorla evlendirilip birbirini sevmeyen iinsanlar değilsiniz ki neden böyle dengesiz davranışlarda bulunuyor acaba.

aslında bir derdi yok.yetiştrilme tarzıyla alakalı.beni annesiyle kıyaslar.2 kuşak var aramızda.ama yakın yaşta olduklarımıza bakmaz hiç.köyde doğmuş yetişmiş lise döneminde şehir görmüş bir insan.dışardan biriyle konuştuğğunda çok kültürlü modern çağdaş görünür am
a evde hiçde öyle değil:((((

sevgiyle alakalı oldugunu sanmıyorum, kesinlikle yetiştirilme tarzı. Aynısından bende de var. Pohpohlanmıi hep sensin diyerek büyütülmüş bir erkek çocuğu..Annesi tamam oğlum, akıllı oğlum, annesi gibi oğlum, hayırlısı oğlum yap oğlum et oğlum. hatta ablası bile, sanırsınki tek kardeş onunki benm kardeşim haklıdır, kıskanmasın kardeşimi kimse. kötü bişiyi olsa bile kardeşime herşey yakışır. ona şımarıklıkta yakışıyor..on numara.vs
Annem bana hiç kızmaz sırt çevirmez, kızsam bağırsam da yine gelir.. Ben de bigün ona dedimki evlata sırt dönülse o anne olmaz zaten ama dön de bir bak babanla ilişkisine dedim..(ilişkileri kopuk) ondan beridir demiyor. Bunun gibi benzer konular bizde de oldu öncelik konusu..bu konuda henüz kasımdan beridir olay yaşamadık en son arkadaşları bunu bekliyormuş benm de teyzemler geldi memleketten bir hoşgeldin de git dedim..sonra gelirim dedi. ben de hiç önceliklerini bilmıyosun dedim...falan filan..bayagı uzamıştı problem ama yine ben adım atmıştım..
biz de lisans mezunuyuz, ama alakası yok. Benmkine de dışardan cok modern gelir herkese. ama aynı evde yaşamayınca kimin ne oldugu anlaşılmıyor.
ama ben onun önceliği olmadıgımı düşünmuyorum, sadece henüz onu ayırabilecek kapasiteye gelmediği için bu şekilde davrandıgını düşünüyorum. çünkü ailesinde küçük olan erkeklerin aileden kopup kendi ailesine yönelme sürecinin zaman aldıgını birçok kişi de gördüm..hatta cocuk konusu bizde de vardı, o istemıyordu..bizim problemlerimiz vardı hem de benim atamam vardı. atandım..yavaş yavaş düşünmeye başladık..
sıkma canını..sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır.

Kalkmasaydınız hasta halinizle hizmet ederseniz kıymeti olmaz. Alsaydınız battaniye yastığınızı gidip karşılarındaki kanepeye yatsaydınız. Abla bir bardak su verirmisin rica etsem diye de suyunuzu alıp içseydiniz. Kalk hizmet et diyecek halleri yok ya. Eşinizde çok istiyorsa kalksın hizmet etsin size sormadan getirdiği misafirine. Nedir bu bizdeki hizmet etme merakı. Hem sizi ekmiş, hem sormadan misafir getirmiş, sizde paşa paşa kalkmış hizmet görmüştünüz . Siz kendinize acımazsanız kimsesizler acımaz.

bi de severek evlenmişsiniz canım görücü usulü zorla evlendirilip birbirini sevmeyen iinsanlar değilsiniz ki neden böyle dengesiz davranışlarda bulunuyor acaba.

çünkü onun istediği kendi ailemle mümkün olduğunca az görüşeyim sürekli onun ailesiyle sıkı fıkı olayım.tabiri caizse kendi ailemi sileyim.bende bunları yapmayınca kötü oluyorum.ilk başlarda kendimden fazlasıyla taviz verdim ama yne o iyi gelin olmadım hiç eşimin gözünde. bende artık o benim ailemle nasıl görüşüyorsa öyle görüşüyorum.Ayrıca işim gereği de böyle oluyor.1 ay boyunca sürekli çalışıyorum.Dolayısıyla iş tempomda buna müsade etmiyo bende hiç şikayetçi değilim açıkcası.

sevgiyle alakalı oldugunu sanmıyorum, kesinlikle yetiştirilme tarzı. Aynısından bende de var. Pohpohlanmıi hep sensin diyerek büyütülmüş bir erkek çocuğu..Annesi tamam oğlum, akıllı oğlum, annesi gibi oğlum, hayırlısı oğlum yap oğlum et oğlum. hatta ablası bile, sanırsınki tek kardeş onunki benm kardeşim haklıdır, kıskanmasın kardeşimi kimse. kötü bişiyi olsa bile kardeşime herşey yakışır. ona şımarıklıkta yakışıyor..on numara.vs
Annem bana hiç kızmaz sırt çevirmez, kızsam bağırsam da yine gelir.. Ben de bigün ona dedimki evlata sırt dönülse o anne olmaz zaten ama dön de bir bak babanla ilişkisine dedim..(ilişkileri kopuk) ondan beridir demiyor. Bunun gibi benzer konular bizde de oldu öncelik konusu..bu konuda henüz kasımdan beridir olay yaşamadık en son arkadaşları bunu bekliyormuş benm de teyzemler geldi memleketten bir hoşgeldin de git dedim..sonra gelirim dedi. ben de hiç önceliklerini bilmıyosun dedim...falan filan..bayagı uzamıştı problem ama yine ben adım atmıştım..
biz de lisans mezunuyuz, ama alakası yok. Benmkine de dışardan cok modern gelir herkese. ama aynı evde yaşamayınca kimin ne oldugu anlaşılmıyor.
ama ben onun önceliği olmadıgımı düşünmuyorum, sadece henüz onu ayırabilecek kapasiteye gelmediği için bu şekilde davrandıgını düşünüyorum. çünkü ailesinde küçük olan erkeklerin aileden kopup kendi ailesine yönelme sürecinin zaman aldıgını birçok kişi de gördüm..hatta cocuk konusu bizde de vardı, o istemıyordu..bizim problemlerimiz vardı hem de benim atamam vardı. atandım..yavaş yavaş düşünmeye başladık..
sıkma canını..sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır.

aynen öyle 4 abla 1 anne en küçük çocuk ilgi sürekli üzerinde pohpohlanmak aynı şeyleri bende de istiuor.inanın çevremdeki insanların eşlerine gösterdiği ilginin kat be katını gösteriyorum ama ben bişey isteyince saçmalama oluyorum.yetiştirilme tarzı ama bunu değiştiremiyorum işte.çok zorlanıyorum .çok üzzlüyorum içime atıyorum.sosyallik sıfır.İnşaalah dediğiniz gibi olur teşekkür ederim..

Kalkmasaydınız hasta halinizle hizmet ederseniz kıymeti olmaz. Alsaydınız battaniye yastığınızı gidip karşılarındaki kanepeye yatsaydınız. Abla bir bardak su verirmisin rica etsem diye de suyunuzu alıp içseydiniz. Kalk hizmet et diyecek halleri yok ya. Eşinizde çok istiyorsa kalksın hizmet etsin size sormadan getirdiği misafirine. Nedir bu bizdeki hizmet etme merakı. Hem sizi ekmiş, hem sormadan misafir getirmiş, sizde paşa paşa kalkmış hizmet görmüştünüz . Siz kendinize acımazsanız kimsesizler acımaz.

o zaman evde kıyamet kopardı.bunlara o kadar alışmışımki ne misafir getirmesi,ne hizmet etmek hiç biri koymuyor.Madem bunlar olacaktı en azından güzel bir şekilde palnımızı yapamadık kusura bakma bunu telafi edeceğim deyip gönlümü alsa.ama yok bu konuda haklı olmanı bekleme benim tarafımdan diyor bana.Zaten 7 24 bir aradayız ben ailemle vakit geçiremeyecekmiyim diyor.oysa ki ayda 8 gün ayrıyız.hafta sonları o evde ben çalışıyorum çoğunlukla.buna rağmen niye yüzüm asıkmış erken yatmışım onları beklememişim aslında dediğiniz gibi yapmak lazım ama vicdan... offf of

çok üzüldüm insanın eşinin senden çocuk istemiyorum gibi bi laf etmesi ne kadar kötü bunu hazmetmek ne kadar zor sen bu laflara rağmen yuvanı kurtarmayı seçmişsin ama eşine sinir oldum ne kadar ukala şımarık bencil biriymiş:41: ama canım eğer bu evliliği devam ettirmek istiyosan bu adamdan fazla şey bekleme beklentin ne kadar fazla olursa galiba o kadar üzecek seni:44:

Senden çocuk sahibi olmak istemiyorum diyen bi adam var karşında
İyi düşün derim.

lütfen sen de bu adamdan çocuk isteme:50:

Back
X