• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin önceliği değilim

Böyle devam ederse çocuktan önce bu adamı istemeyecek bence abla :31:

bu erkekler bir tuhaf.ya ailelerini eşlerine ezdiriyorlar,ya eşlerini ailelerine.denge sağlayabilen erkek çok az.:50:

oğullarıma diyorum ki,evlendiğinizde eşinizi el üstünde tutun,eşinize yardım edin ama ne aileni ne kendini ezdir,ne de eşlerinizi kendiniz ezin.inşallah ileride oğullarım bu dengeyi sağlarlar.maalesef denge bilmeyen her şeye at gözlüğüyle bakan,annesini ezen ve ezdiren bir erkek kardeşe sahibim:19:

lütfen sen de bu adamdan çocuk isteme:50:

bu erkekler bir tuhaf.ya ailelerini eşlerine ezdiriyorlar,ya eşlerini ailelerine.denge sağlayabilen erkek çok az.:50:

oğullarıma diyorum ki,evlendiğinizde eşinizi el üstünde tutun,eşinize yardım edin ama ne aileni ne kendini ezdir,ne de eşlerinizi kendiniz ezin.inşallah ileride oğullarım bu dengeyi sağlarlar.maalesef denge bilmeyen her şeye at gözlüğüyle bakan,annesini ezen ve ezdiren bir erkek kardeşe sahibim:19:

Kaç kişi o dengeyi kuruyor ki abla
Bende kv ile yıllardır nadiren görüşürüm , ama eşime annenin hakkını ezme.
Sen evladısın, evladın var.
İleride ondan göreceksin derim.
Bence herkes yerini bilmeli abla.
Eşte, kv de, evlatta o zaman niyesorun olsun ki.
Ama hep bir taraf baskın çıkmaya çalışıyor işte sonra durum çıkmaza giriyor.
Annenin durumunu biliyorum, hak ediyor mu yazık.
Ama herkesin yaptığı karşısına gelecek bir şekilde.
Anne baba hakkından çok korkarım
Hele evlat sahibi olduktan sonra:31:

birincisi bir evlilikte "boşanalım" lafı ağza alınmaz ciddi bir şey olmadıkça. sizde sakız edilmiş bu durum..
ikinicisi eşinin çocuk sahibi olmak için söyledikleri çok onur kırıcı...
üçüncüsü sen hastanedeyken tek başına olman ve onun haberinin olmasına rağmen umursamaması..
hepsi çok üzücü..

çok haklısın Egem Abla, inşallah sağlarlar
Dengeyi kurmak önemli olan ama çoğu insanın beceremediği bir şey bu
empati yapmak gerekirse bazen biz bayanlarda beceremiyoruz, gerçi bayanlar daha duygusal bakıyor helede kırıcı olaylar yaşandıysa kayın aile ile içinden atma çok zor oluyor....

benim abim nişanlı şuanda, evlendikten sonra inşallah herşey daha olumlu iyi yönde gelişir,
düşünüyorumda gelin hanım beni sevmedi hoşlanmadı olabiliri ama abimle olan ilişkime müdahele ederse o zaman sıkıntı olur.
Dünyada ki tek kardeşimle 30 yıl sonra hayatımızda katılan eşi yüzünden sorun yaşamak istemem... (Allahım yaşatmasın
kardeş kardeş gül gibi geçinelim)
he dönüp kendime de bakarım hatam suçum varmı varsada nerde diye...

Biraz empati biraz anlayış ve adalet duygusu ile orta yolun bulunmayacağı mevzular değil aslında.

Şimdi tabi ki eşinizin kavgada boşanalım olmuyor demesi doğru değil ama bu boşanmak istemesinden değil o anki kızgınlıkla söyleniyor bende eşime çok kızdığım zamanlarda of olmuyor ya ayrılalım diyebiliyorum. Şimdi siz rahatsızım deyince yani dr gidecek kadar bir şey olduğunu anlamamış olabilir rahatsızlığınız neymiş yani dr ne dedi. Mesela dr gittiniz eşinizi arasaydınız yani ben daha kötü oldum dr gidiyorum gibi ama ancka eşiniz geliyor ablasıyla ee siz ortalığı toparlamışsınız, yemek hazırlanmış, çaylar meyveler eşiniz bu durumda birşeyiniz olduğnuu anlamaz ki gayet iyisin diye düşünür ablasının geleceğini söylediği zaman telefonda bile söyleyebilirdiniz ya ben dr gittim iyice kötü olunca bir aramadın diye ve az naza çekebilirdin kendini gelen de ablası yabancı değil ama biz böyle hastayken bile herişi yapınca erkekler durumun vahametini anlayamıyor ama gezme konusunda haklı yani zaten daha hamile olduğun belli bile değil test bile yapmamışsın bebek mağazalarını gezmek için erken bunu neden söylüyorum olmadığı zaman hayal kırıklığı oluyor hele bir olsun haberini alın ilk 3 ay tehlikeli zamanlar geçsin gezersiniz hani çokta önemli bir şey olmadüı için mesela haftaya da gezilebilir o yüzde eşiniz gezmeyle ilgili alınmanızı anlamamıştır o yüzden çünkü acil ve önemli bir iş değil. Tek söyleyeceğim rahatsız olduğunuzda bunu eşinize belli edin kalkıp iş güç yapmayın.

merhabalar bayanlar,ben 2.5 yıllık evli lisans mezunu çalışan bir bayanım.eşimle severek evlendik.borcumuzdan dolayı eşim bir süre çocuk istemedi ben deliler gibi istiyotrdum.ama o bana her tartışmamızda boşanalım,senden çocuk sahibi olmak istemiyorum gibi laflar kullanıyordu.sonrasında biz çok büyük tartışdık ben evden ayrıldım sonra aile büyükleri araya girdi felan biz aynı akşam evimizde kalmaya başladık.yani uzun süreli bir ayrılığımız olmadı.ama eşimin ailesi beni haksız gördüğü için sürekli eşim tartışmlarada bak ailende seni haksız gördü diyordu. çünkü babam o zaman siz ikinizde okul mezunusunuz nasıl böyle davranışlar sergiliyosunuz demişti.10 yaş küçük erkek kuzenime mesajında canım diye karşılık vermişim diye etmediği hakaret kalmadı.son zamanlrda eşim çocuk sahibi olmak istediğini dile getiriyordu ama ben davranışlarına güvenmediğim için istemiyordum.son hafta biz bir iki kez önlem almadık.sonra bebeğimiz olacak diye karnımı sevdiriyordum eşime babası babası diye.cumartesi eşimin çok sevdiği bir yakını hastahaney gitmiş o da evedn erken çıktı onu görmeye gidecekti oradanda annesine.bizde pazar günü için bebek ürünleri satan yerleri gezmeye gidecektik hani hevslenmiştik ya.bende aynı gün gece çalışmaya gittim.o gün çalışırken biraz rahatsızlandım eşime de telefonda söylemiştim.
pazar günü oldu ben eve gittim ne arayan var ne soran.saat 2 ye kadar aralıklı olarak uyudum uyandım geldi geleck diye.2 de kalktım rahatsızlığım dahada fazlalaşınca kalktım hastaneye gittim.mesaj gelmiş eşimden.biz ablamla geleceğiz ablamda yakınımızı görecek akşam bizde kalacak diyee.bende tamam dedim.eve geldim yemek hazırladım evi toparladım .akşam onlar geldiler yemeklerini yediler çaylarını koydum meyvelerini koydum ,yatak hazırladım sonra yattım ben.eşim yatınca niye erken yattı diye sordu.dedim rahatsızım doktora gittim dedim beni niye aramadın dedi.dedim biliyordun rahatsız olduğumu aramadın hiç dedim.ayrıca bana ir söz vermiştin bugün için dedim.hasta olduğunu anlarım ama gezmeye gitmedik diye suratını asma diyor bana .sorunun o olmadığını bana bir söz verdiğini ama kendimin onun için önemsiz olduğumu hissettiğimi söylediim.
aradan geçen 4 gün olmasına rağmen benden bunun için haklı olduğunu bekleme diyor.ben de dedim çocuk sen istiyordun ben istemiyordum ama heveslenmiştim dem.ama bu davranışını görünce daha istemiyorum dedim.o zamandan beri çok üzülüyorum.Çünkü ailesinden herkesin istediği hemen olur reddolunmaz ama benim isteklerim hiç bir zaman değerli olmaz gözünde.[/QU

eşiniz tutarsız hareketler sergiliyor bu aileye gelen çocuk normal şartlarda büyütülemez biraz acele etme çocuk konusunda

Şimdi tabi ki eşinizin kavgada boşanalım olmuyor demesi doğru değil ama bu boşanmak istemesinden değil o anki kızgınlıkla söyleniyor bende eşime çok kızdığım zamanlarda of olmuyor ya ayrılalım diyebiliyorum. Şimdi siz rahatsızım deyince yani dr gidecek kadar bir şey olduğunu anlamamış olabilir rahatsızlığınız neymiş yani dr ne dedi. Mesela dr gittiniz eşinizi arasaydınız yani ben daha kötü oldum dr gidiyorum gibi ama. ncka eşiniz geliyor ablasıyla ee siz ortalığı toparlamışsınız, yemek hazırlanmış, çaylar meyveler eşiniz bu durumda birşeyiniz olduğnuu anlamaz ki gayet iyisin diye düşünür ablasının geleceğini söylediği zaman telefonda bile söyleyebilirdiniz ya ben dr gittim iyice kötü olunca bir aramadın diye ve az naza çekebilirdin kendini gelen de ablası yabancı değil ama biz böyle hastayken bile herişi yapınca erkekler durumun vahametini anlayamıyor ama gezme konusunda haklı yani zaten daha hamile olduğun belli bile değil test bile yapmamışsın bebek mağazalarını gezmek için erken bunu neden söylüyorum olmadığı zaman hayal kırıklığı oluyor hele bir olsun haberini alın ilk 3 ay tehlikeli zamanlar geçsin gezersiniz hani çokta önemli bir şey olmadüı için mesela haftaya da gezilebilir o yüzde eşiniz gezmeyle ilgili alınmanızı anlamamıştır o yüzden çünkü acil ve önemli bir iş değil. Tek söyleyeceğim rahatsız olduğunuzda bunu eşinize belli edin kalkıp iş güç yapmayın.[/QUOT

H

Öncelikle cevap veren herkese tesekkur ediyorum.vakitlerinizi ayirip bi öneri sunduğunuz için..

Çocuk konusuna gelince herkesle hemfikirim doğacak Çocuğumun saglikli ortamda buyumeyecegi su durumda kesin.

Sevgili dejavu öne 1. Beni aramayan esimi ben arasaydim ailesinin yaninda benim hakkında surekli ariyor bi rahat birakmadi buraya geldiği icin diye dusunecekler.Dr.a gideceğim diye arasaydim yine bi yolunu buldu oglumuzu erken gönderdik diyecekler.(nereden mi biliyorum diger eltim boylu yaptiginda konuşuyorlar.) saglik sorunum özel hallerle ilgili bayanlarin daha öncede yasadim bi cçok kez biliyor.geleceği mesafede 2 saatlik yoldu.
2.si her zaman gidebilecegimiz bir yer degildi gidecegimiz yer yilda bir kez kurulan biseydi farkli seyler gormeyi amacliyoduk.sorun gidip gitmemiz de degil.bana verdiği sözü onemsememesi.
3.su boşanma ayrilik kelimeleri evliliği çok yipratiyor sizde demeyin çok büyük yara aliyor evlilikler.
4. Olarak eger ben hazirlik yapmasaydim firtina çok büyük olacaktı.

Erkeklerin es ve aileyi ayri ayri el.üstünde tutmasi gerekiyor.bi tarafı diğer taraftan ustun görerek değil.maalesef ben bu durumu yasiyorum anlatmak istediğim rahatsız olduğum şey bu.kesinlikle eşimin ailesi ile ilgili sorun yasamasini istemem ama beni de değerli görsün bana bu farkindligi yasattirsin istiyorum .sadece benim isteklerin reddediliuor.ailedeki diğer herkesin ki muhakk as k onay buluyor ve ben buna üzülüyorum.

2,5 sene olmuş siz evleneli ama oturtamamışsınız bazı şeyleri
ufak tefek şeylerde bile boşanalım demek hiç doğru değil
ben sende bir suç göremedim
eşim düşüncesizce davranmış
sen hastasın ve misafir getiriyor eve bide hizmet ettiriyor hiç hoş değil
eşine bu kadar çok taviz verme canım
kavga et demiyorum ama ağırlığını koy bence

evli bir çiftin sorunlarını 3.kişiler "çözmeye?" başlamışsa o ilişkiden pekte bi verim beklenmez bence,boşanma olmasa bile vasatın üstüne çıkılmaz diye düşünüyorum, çünkü aslolan evliliği 2 kişinin yürütmeye muktedir olmasıdır taşlar yerine oturmadan bebek düşünme derim naçizane

o zaman evde kıyamet kopardı.bunlara o kadar alışmışımki ne misafir getirmesi,ne hizmet etmek hiç biri koymuyor.Madem bunlar olacaktı en azından güzel bir şekilde palnımızı yapamadık kusura bakma bunu telafi edeceğim deyip gönlümü alsa.ama yok bu konuda haklı olmanı bekleme benim tarafımdan diyor bana.Zaten 7 24 bir aradayız ben ailemle vakit geçiremeyecekmiyim diyor.oysa ki ayda 8 gün ayrıyız.hafta sonları o evde ben çalışıyorum çoğunlukla.buna rağmen niye yüzüm asıkmış erken yatmışım onları beklememişim aslında dediğiniz gibi yapmak lazım ama vicdan... offf of

Kıyamet kopardı derken neyi kastediyorsunuz,çocuğunuz yok paranız varsa kıyamet yoktur. Ben şunu anladım erkekler kadınlar gibi ince düşünemez. Net olmak lazım anlamalarını beklersek çok bekleriz. Ben hastayım yatacağım ne var ki bunda hasta adam yatar deyip bitirin.nhatta kalkın inadına beni acile götür fenalık deyin öyle günlerini perişan edin. Ne yaparsa yapsınlar. Bence bu ülkeye bir reform lazım kız çocuklarını hizmet etmeye alıştırmayacaksın.o sizin erkek kardeşinizin suratını çekip hizmet ediyor mu yoook. Öyleyse eve gelen evin hanımı müsaitse gelecek ya da ablaysa ablalık yapsın hastaysanız o size baksın.

ne demek hep berABERİZ insan akşama kadar özlüyor işte...
ahh erkekler iki güzel laf etseler hemen ikna oluyoruz aslında ama neylersin...
ne olur çocuk için acele etme okadar zorki o dönemler çok daha fazla kırılırsın Allah yardımcın olsun...

Kıyamet kopardı derken neyi kastediyorsunuz,çocuğunuz yok paranız varsa kıyamet yoktur. Ben şunu anladım erkekler kadınlar gibi ince düşünemez. Net olmak lazım anlamalarını beklersek çok bekleriz. Ben hastayım yatacağım ne var ki bunda hasta adam yatar deyip bitirin.nhatta kalkın inadına beni acile götür fenalık deyin öyle günlerini perişan edin. Ne yaparsa yapsınlar. Bence bu ülkeye bir reform lazım kız çocuklarını hizmet etmeye alıştırmayacaksın.o sizin erkek kardeşinizin suratını çekip hizmet ediyor mu yoook. Öyleyse eve gelen evin hanımı müsaitse gelecek ya da ablaysa ablalık yapsın hastaysanız o size baksın.

diyorumya sinirlenice gözü biey görmez ve burnumdan getirir.dayanabileceğim yere kadar dayanmaya çalışıyorum ki ilerde keşke dememek için en azından elimden geleni yaptım derim.söylediğim zamanda dediğim hemen olmaz ve keyfini beklerim.ama dediğiniz reform yapılsa iyi olur aslında;))

ne demek hep berABERİZ insan akşama kadar özlüyor işte...
ahh erkekler iki güzel laf etseler hemen ikna oluyoruz aslında ama neylersin...
ne olur çocuk için acele etme okadar zorki o dönemler çok daha fazla kırılırsın Allah yardımcın olsun...

amin cümlemizin inşaallah...çok şey değil aslında istediğimiz ama çok geliyor maalesef..

Back
X