• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin önyargısı

nar123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
107
1
46
İstanbul
merhabalar. hemen konuya giriyorum. benim evli bi arkadaşım var kendimiz gündüzleri birbirimizin evlerimize gidip görüşüyoruz.fakat eşlerimizle birlikte hiç görüşmedik. şimdi arkadaşım bana 'bizi yemeğe davet etsene' dedi ben eşim kabul etmeyebilir diye önce bi tarih vermek istemedim ama arkadaşım iki defa daha söyledi şu gün gelelim olmazsa bugün gelelim falan... eşim onun eşini hiç görmedi fakat ben onunla ilgili bi şeyler anlattım kendi eşime. kötü ve tasvip edilmeyecek şeyler değil ama eşime uygun gelmeyen şeyler.....açıkçası biraz da önyargılı davranıyor bu yüzden gelemezler ben istemiyorum diyor. ama ben de mahçup durumda kalıyorum sonuçta kendim çağırmadım ki:( ne yapmalıyım

merhabalar. hemen konuya giriyorum. benim evli bi arkadaşım var kendimiz gündüzleri birbirimizin evlerimize gidip görüşüyoruz.fakat eşlerimizle birlikte hiç görüşmedik. şimdi arkadaşım bana 'bizi yemeğe davet etsene' dedi ben eşim kabul etmeyebilir diye önce bi tarih vermek istemedim ama arkadaşım iki defa daha söyledi şu gün gelelim olmazsa bugün gelelim falan... eşim onun eşini hiç görmedi fakat ben onunla ilgili bi şeyler anlattım kendi eşime. kötü ve tasvip edilmeyecek şeyler değil ama eşime uygun gelmeyen şeyler.....açıkçası biraz da önyargılı davranıyor bu yüzden gelemezler ben istemiyorum diyor. ama ben de mahçup durumda kalıyorum sonuçta kendim çağırmadım ki:( ne yapmalıyım

Ne anlattınız ki arkadaşınızın eşiyle ilgili bu kadar rahatsız oldu.
Arkadaşınız da biraz arsız galiba. Israrla kendini davet ettirmeye çalışıyor.
Keşke önce o sizi davet etseydi de siz gitseydiniz sonra karar verseydiniz.
Ayrıca merak ettiğim eşiyle ilgili anlattıklarınız sizin düşündükleriniz duyduklarınız mı emin olduklarınız mı?
Yani önyargılı olan siz misiniz eşiniz mi?
Eşinize tanıma fırsatı verilseydi yine önyargılı olur muydu?

sonuçta sizde arkadaşınızın eşini tanımıyorsunuz
onun hakkında nasıl bir kanıya vararak eşinize bir şeyler söylersiniz ki ?
bıraksaydınız da eşiniz kendisi bi tanıyıp ona göre karar verseydi.

Ne anlattınız ki arkadaşınızın eşiyle ilgili bu kadar rahatsız oldu.
Arkadaşınız da biraz arsız galiba. Israrla kendini davet ettirmeye çalışıyor.
Keşke önce o sizi davet etseydi de siz gitseydiniz sonra karar verseydiniz.
Ayrıca merak ettiğim eşiyle ilgili anlattıklarınız sizin düşündükleriniz duyduklarınız mı emin olduklarınız mı?
Yani önyargılı olan siz misiniz eşiniz mi?
Eşinize tanıma fırsatı verilseydi yine önyargılı olur muydu?

Evet bence de bunların yanıtlarına göre yorum yapılmalı. Ayrıca anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla ortalıkta bir ahlaki sorun vs yok ise bir insanı tercihleri nedeniyle afaroz etmek ne kadar doğru?

ne gibi şeyler anlattınız?
önyargı gerektirecek şeylerse, eşiniz haklıdır; değilse değil..

bir de önce arkadaşınız davet etsin, size neden emr-i vaki yapıyor?

"bizi yemeğe davet etsene" diyeceğine kendisi sizi davet etmeliymiş bence işe bak :1:
insanlara karşı önyargılı bakılmamalı tabi daha tanımadan ama kim bilir ne bahsettin ki adam hoşlanmadı ve tanışmak istemiyor.

İçinde bulunduğunuz durum eşinizin önyargısı değil yargısı. Çünkü bunu siz oluşturmuşsunuz, hiç görmediği bir insan hakkında kendi fikirlerinizi/olayları ona anlatıp eşinizin kafasını karıştırmışsınız.

İkinci ağızda davet edilmekten şahsen hiç hoşlanmam.
Arkadaşının eşi bizzat eşini arayıp, v.s. v.s. buyrun yarın akşam birlikte bekliyoruz vari sözler ile davette bulunsa imiş
daha bir şık olurmuş.

eşim erkeklerin bayanlarda muhabbetinden pek hoşlanmaz ve erkek bayan arkadaşlığını onaylamaz. ben de öyleyim bu konuda. arkadaşımın eşi de bu konularda biraz rahat biri yani arkadaşımın bahsettiği kadarıyla. kız arkadaşları falan eve geliyorlar bazen kalıyorlar bile. ben de eşime bahsetmiştim işte:( o yüzden istemiyor. ayrıca eşimin kıskançlığının da önemli bi payı var tabi

İkinci ağızda davet edilmekten şahsen hiç hoşlanmam.
Arkadaşının eşi bizzat eşini arayıp, v.s. v.s. buyrun yarın akşam birlikte bekliyoruz vari sözler ile davette bulunsa imiş
daha bir şık olurmuş.

yani onun eşi benim eşimi hiç tanımadığı için böyle bi şey olamaz şu aşamada önce tanışmak lazım

Arkadaşın sizi neden çağırmıyor da illa ki bizi yemeğe çağırın diyor anlamadım.önce o çağırıp hadi bir akşamda biz size gelelim dese bu kadar itici olmaz sanırım

eşim erkeklerin bayanlarda muhabbetinden pek hoşlanmaz ve erkek bayan arkadaşlığını onaylamaz. ben de öyleyim bu konuda. arkadaşımın eşi de bu konularda biraz rahat biri yani arkadaşımın bahsettiği kadarıyla. kız arkadaşları falan eve geliyorlar bazen kalıyorlar bile. ben de eşime bahsetmiştim işte:( o yüzden istemiyor. ayrıca eşimin kıskançlığının da önemli bi payı var tabi

Bu durum farklı.
Ayrıca şu durumda eşiniz hiçkimseyi misafir olarak kabul etmeyecek demek ki evinize.
Kimin kimi misafir ettiği ölçü olamaz onları yargılamak için.
Herkesin kız arkadaşı evine gelebilir.
Gelen kişiye ve gidilen kişilere göre karar verilebilir.

hiç ayıp değil söle arkadaşına einle kötu olacağna rakadaşınla ol. <ayrıca sen arkadaşını eşine neden kotuledin onu m merak ettim. bence sen kendin göruştuğune şukret

bi de arkadaşımla samimi olduğumuz için 'bizi yemeğe çağırsana' demesini yüzsüzlük olarak algılamıyorum

esinizin tasvip etmedigi seyIer varsa sizin görüsmenizde bi sakınca görmüyomu? siz görüsüyorsunuz arkadassınız bibirinizin evine gidip geIiyorsunuz ama esiniz sizin bukadar yakın oIdugunuz birini tanımak istemiyor acaba ne konuda önyargıIı bunuda yazarsanız daha iyi oIur

Bu durum farklı.
Ayrıca şu durumda eşiniz hiçkimseyi misafir olarak kabul etmeyecek demek ki evinize.
Kimin kimi misafir ettiği ölçü olamaz onları yargılamak için.
Herkesin kız arkadaşı evine gelebilir.
Gelen kişiye ve gidilen kişilere göre karar verilebilir.

evet doğru ama şimdi durum böyle:(

arkadaşına; eşinin ve senin muhafazakar olduğunuzu söyleyebilirsin. kadınların kadınlarla erkeklerin erkeklerle muhabbet ettiği bir aile yapınız olduğunu anlatabilirsin.

esinizin tasvip etmedigi seyIer varsa sizin görüsmenizde bi sakınca görmüyomu? siz görüsüyorsunuz arkadassınız bibirinizin evine gidip geIiyorsunuz ama esiniz sizin bukadar yakın oIdugunuz birini tanımak istemiyor acaba ne konuda önyargıIı bunuda yazarsanız daha iyi oIur

yazdım ya... eşim arkadaşıma karşı değil onun eşine karşı önyargılı

arkadaşına; eşinin ve senin muhafazakar olduğunuzu söyleyebilirsin. kadınların kadınlarla erkeklerin erkeklerle muhabbet ettiği bir aile yapınız olduğunu anlatabilirsin.

ya aslında öyle olduğunu biliyor arkadaşım ama yine de gelelim dedi işte

sizin öngörülü olup bunu eşinize anlatmamanız lazımdı

ortalama türk erkeği bu durumdaki birinin evine gelmesini istemez
eşinizde problem göremedim

ben, arkadaşlarının kendisine her anlattığı şeyi koşa koşa eşlerine anlatan bayanlara karşı içimde sevgi besleyemiyorum.
dolayısıyla onlar bu durumlarından mağdur olurlarsa, onlara üzülemiyorum.

Back
X