• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin önyargısı

bi de arkadaşımla samimi olduğumuz için 'bizi yemeğe çağırsana' demesini yüzsüzlük olarak algılamıyorum

Kendi adıma ben de bir kez bizi çağır demesini normal karşılayabilirdim. Ama ısrar etmesini anlayamadım.
Üstelik neden sen çağırmıyorsun demezler mi?
Böyle ısrar eden birine?
Ben derdim. Hele bir de bu kadar yakın olduğunuu söylediğiniz kişiye.
Kız arkadaşlarını çağırdığınız ve yadırgadığınız biriyle bu kadar yakınsınız madem düşüncelerinizden ona bahsedin ve çağırmama nedeniniz olarakbunu gösterin.
Yakın olduğunuza göre konuşabilirsiniz bunu.

sizin öngörülü olup bunu eşinize anlatmamanız lazımdı

ortalama türk erkeği bu durumdaki birinin evine gelmesini istemez
eşinizde problem göremedim

ben, arkadaşlarının kendisine her anlattığı şeyi koşa koşa eşlerine anlatan bayanlara karşı içimde sevgi besleyemiyorum.
dolayısıyla onlar bu durumlarından mağdur olurlarsa, onlara üzülemiyorum.

ben de üzülecek halde olduğumu sanmıyorum zaten... ayrıca koştura koştura eşime anlatmadım sadece bi konuşma esnasında geçti

Sizin hiç ailece görüştüğünüz arkadaşlarınız olmayacak yani öyle mi?

yazdım ya... eşim arkadaşıma karşı değil onun eşine karşı önyargılı

pardon kacırmısım , esinize bu sekiIde anIatmasaydınız daha iyi oIurdu tabi ama madem anIattınız ozaman arakadasınıza kibar bir diIIe söyIesyin esinizin istemedigini esinizIe kötü oImaktansa ..

Eşiniz o zaman kimseyle görüşemez ömür boyu.Nüfusuna geçirmeyecek ya görüşse ne olur ki ? :)

yani ben şimdi eşime bunu kabul mü ettirmeliyim ısrarla. yoksa eşimde sorun yaşamayayım diye arkadaşıma gelmeyin mi diyeyim.... ama bu durumda da arkadaşım kırılır. çünkü daha yeni şehir dışından başka bi arkadaşım geldi eşiyle burda bi işleri vardı ve 5 gün bizde kaldılar

eşim eşli görüşmeye olumlu bakmıyor, kaç kez söyledim hiç yanaşmıyor, gündüz siz başbaşa görüşün o yeter diyor deyin, açık açık söyleyin
hem zaten kendini sürekli davet ettiren insanlarıda hiç sevmem, hadi davet ettirdin diyelim yani karşıdan ses çıkmıyorsa üstelemenin anlamı yok, begenmedim arkadasınızın tarzını, eşiniz haklı

eşim eşli görüşmeye olumlu bakmıyor, kaç kez söyledim hiç yanaşmıyor, gündüz siz başbaşa görüşün o yeter diyor deyin, açık açık söyleyin
hem zaten kendini sürekli davet ettiren insanlarıda hiç sevmem, hadi davet ettirdin diyelim yani karşıdan ses çıkmıyorsa üstelemenin anlamı yok, begenmedim arkadasınızın tarzını, eşiniz haklı

niye eşim haklı ya bi kere gelseler ne olur ki:( hem arkadaşım ben normal şartlarda misafiri çok severim hep ona bize gel hadi falan derim gündüzleri. o yüzden öyle diyor o da

başka bir arkadaşınızın sizde 5 gün kaldığından bahsetmişsiniz.demek ki eşiniz ailece görüşmelere karşı değil.bu arkadaşınızla ailece görüşmeye karşı.madem eşiniz istemiyor.siz de uygun bi dille arkadaşınıza anlatın.kırlırsa kırılsın.yapacak bişey yok.

başka bir arkadaşınızın sizde 5 gün kaldığından bahsetmişsiniz.demek ki eşiniz ailece görüşmelere karşı değil.bu arkadaşınızla ailece görüşmeye karşı.madem eşiniz istemiyor.siz de uygun bi dille arkadaşınıza anlatın.kırlırsa kırılsın.yapacak bişey yok.

yani çok samimi olmamak kaydıyla ve yemeği beraber yesek de sonra ayrı odalarda oturmak şartıyla karşı değil evet

bi de gelmek isteyen birine gelme demek bana çok ayıp geliyor

onlara ayıp olucak diye eşinizlemi aranız bozulsun peki,bence hiç zorlamayın eşinizin tavrı belli,önyargı konusunda şöyle diyebiliriz eşiniz arkadaşınızın eşini tanımıyor bu insan için kötü vs dese tamam önyargı tanımadan konuşmuş oluyor çünkü,ama eşinizin tavrı önyargı değil..kız arkadaşları evlerinde kalıyor demişsiniz böyle hayat tarzına sahip olan biri eşinize uygun değil demekki ve sizide biraraya getirmek istemiyor..kaç tane kadın kabul ederki evli olupta kız arkadaşlarını yatıya çağıracak

benim eşim de böyledir ben de biri hakkında olumsuz birşey anlatacak olsam sonra da görüşelim desem böyle yapar.ama ben o birini davet etmek istediğinde sevmiyeceğim bir tip de olsa eşim mahçup olmasın diye görüşürüm.yani bence eşin yine de görüşmeli senin hatrın için.ama istemezse de zorlama huzursuzluk çıkar

Madem eşlerinizle beraber bir araya gelmeyi istiyor arkdaşınız sizi niye önce o davet etmiyor bizi davet et demek ne kadar saçma ve gereksiz bir davranış.Eşiniz istememekle haklı gibi.

yani çok samimi olmamak kaydıyla ve yemeği beraber yesek de sonra ayrı odalarda oturmak şartıyla karşı değil evet

Konuyu baştan sona okudum bir şey yazmayacaktım ama şu en son yazdığına sessiz kalamadım.
Kırıcı olmayı kesinlikle istemiyorum, sadece kendi düşüncemi yazmak istiyorum.

Evlilikte saygı karşılıklı olur, sadece kadın eşinin fikrine saygı duymak zorunda değildir.
Ön yargıyı yıkmak zordur, üstelik başkası tarafından desteklenmişse daha da zorlaşır.
Ayrıca "Kadın ve arkadaş olamaz" düşüncesine sahip kişilerin çoğu zaman art niyetli olduğunu düşünmüşümdür,
Sanırım bu da benim ön yargım ve bu konuyla da desteklendi..

çift olarak görüşmeler aile prensiplerinize uymuyorsa..
arkadaşına açıkça ,eşim ;akraba dışında çift görüşmeleri onaylamıyor,
siz gündüzleri görüşün dedi ,diye iletirsin arkadaşına..:31:
net ve açık..
arkadaşının da ,bizi yemeğe davet et ,diye diretmesi ,apayrı bir ilginçlik:53:

merhabalar. hemen konuya giriyorum. benim evli bi arkadaşım var kendimiz gündüzleri birbirimizin evlerimize gidip görüşüyoruz.fakat eşlerimizle birlikte hiç görüşmedik. şimdi arkadaşım bana 'bizi yemeğe davet etsene' dedi ben eşim kabul etmeyebilir diye önce bi tarih vermek istemedim ama arkadaşım iki defa daha söyledi şu gün gelelim olmazsa bugün gelelim falan... eşim onun eşini hiç görmedi fakat ben onunla ilgili bi şeyler anlattım kendi eşime. kötü ve tasvip edilmeyecek şeyler değil ama eşime uygun gelmeyen şeyler.....açıkçası biraz da önyargılı davranıyor bu yüzden gelemezler ben istemiyorum diyor. ama ben de mahçup durumda kalıyorum sonuçta kendim çağırmadım ki:( ne yapmalıyım

arkadaşınızın eşiyle ilgili konuları gelipde eşinize nakletmeniz çok yanlış..gün gelir böyle olur işte..düşünün hiç tanımadığı biri hakkında eşiniz önyargılı olmakta çok haklı..dostunuzla aranızadakiler orda kalmalı evinize niye taşıyorsunuz bence ayıp etmişsiniz.. neyse benim avsiyem eşinizle o kişiyi karşı karşıya getirmeyin zaten..arkadaşınıza da deyinki eşimin herkesle kafası tutmuyor..yabacıyla oturup kalkmayı sevmiyor.. başka diyeceğiniz bi cümlede yok gibi zaten..

eşinizde bir suç göremedim açıkçası..:31:
ortalama her erkeğin vereceği bir cevabı vermiş..
kimseyi tanımam etmem fakat arkadaşınızın
ısrarla " bizi yemeğe davet etsene." demesi bile ,ısrarla!:53:
başlı başına ne kadar rahat tavırda biri olduğunun
göstergesidir..istediği kadar yakın arkadaş olsun...:19:

Back
X