Eşimin para savurganlığı

noree

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
4.834
11
0
Kocaeli
merhaba arkadaşlar...

sorunum eşimin harcamaları...burada yazan birçok arkadaşım gibi bizde kendi emeğimizle,çalışarak

herşeyi kendimiz yapdık..ben evlenince 6 ay iş bulamadım,eşimin de o dönem maaşı iyi değildi.(asgari

ücret)biz mobilya senetlerimizin çoğunu düğünden kalan bilezik ve altınlarla ödemek zorunda kaldık...

son zamanda da benim eski işyerimden almaya hak kazandığım kıdem tazminatım geldi ve

borçlar kapandı rahat nefes alacağız,işte buldum ,diyordum ki eşim araba için kredi arayışlarına

girdi..ve aldı...

çok dil döktüm,para biriktirelim olmadı sonra üstüne kredi çeker 0 araba alırız dedim ama

dinletemedim maalesef...arabayı da aldık,ama araba bizden çok para yer oldu...

yakıtı şöyle dursun,hergün bir arıza,arıza olmasa da yok ototeyp,yok koltuk kılıfı,yok teyp için usb...

herşeyde çok engellemeye çalışıyorum ama artık ben yoruluyorum söylemekten...

kredi kartına 2-3 ayda bir limit artırma mesajı geliyor ve yine dil dökmelerime rağmen artırıyor...

bazen diyorum,kadın olan benim ben sıkıyorum sen alışverişe bırakıyorsun kendini diye...

ama kendin söyle kendin işit....çocuk düşünüyoruz güya (ki zaten tedavisiz olmayacak sanırım)

ama ben bunun için birikim yapmak istiyorum,olmuyor

şimdi arkadaşlar....

var mı benim gibi bu sıkıntıları çeken??

veya tavsiyeniz????

çok zor bir durum allah kolaylık versın peki eşin çalışıyormu yoksa sadece sen mı çalışıyorsun

Şimdi erkekler çalışan eş istiyorlar zaten genellikle.. Kimse hayatın maddi yükünü tek başına omuzlamak istemiyor..

Benim ablamın eski eşi de hergün lüzumsuz şeyler alır getirirdi eve, ablam kızardı, "maksat ekonomi dönsün" gibi abuk cevaplar verirdi adam..:26:

Erkeklerin araba ve elektroniğe ilgisi büyük oluyor. Hele araba zaten artık temel ihtiyaç ve ne yazık ki korkunç bir masraf kapısı. Bir çocuk gibi para yiyor. Ama onsuz da olmuyor.

Araba dışında savurganlıkları var mı canım? O önemli.

Eviniz yoksa bir ev borcuna girmek iyi bir çözüm olur, bebekten önce.
Eşin ikna olursa eğer, arabayı da satsanız, evin peşinatı olur.

yanii anladığım kadarıyla eşine sınır koyamıyorsun bu konuda. benım eşimde çok meraklı araba olsun müzık sıstemlerı olsun falan ama parayı harcamayı çok ıyı bılır.ben para harcamayı ondan öğrendm dıyebılırım.ama ıstedığı teybide alır.sımdı bızde ev almayı dusunuyoruz inş. yenı bebegımız oldu 50 gunluk.kendımı senın yerıne koyup dusunuyorumda ev almayı falan dusunuyorsanız özel bı gun bekle kendın bul arastır buyuk bı yukun altına gır ev almak gıbı.hanı mecbur bırak onu demem o.harcayamasın para bılsınkı parayı verecek mecburı bır yerımız var.yoksa parayı bırıktırmek falan hıkaye normalde bıle para bırıktıremıyorsun harcıyorsun.boyle bırsey olursa bu bahane ıle evide almış olursun.zaten çalışıyorsun kredı çekmek falan sorun olmaz.şimdilik aklıma gelen bu

canım biz kayınpederin evinde oturuyoruz,kiramız falan yok şükür..yani ev almak gibi bir düşüncemiz

yok...

evet araba çok iyi ama....çok masraf işte...

başka savurganlıkları olmaz mı???teknoloji manyağı,elinden tutup zor çekiyorum!!

aslında bir ara işten çıkmayı düşündüm,gelir azalacak belki o zaman akıllanır diye,ama buna da

gönlüm razı olmuyor açıkçası

Eşinin savurganlığına karşı sende al birşeyler gir takside bakalım o zaman ne yapacak.

benim isteklerime hayır demez ki???

ama sonra ben sıkılıyorum yine,nasıl ödicez diye

hergün biryerimde bir hastalık çıkıyor artık stresten

canım, kira ödemeseniz bile, sırf eşine belirli bir harcama disiplini getirmek için küçük bir ev veya arsa borcuna girebilirsin. Hem bebek için tasarruf düşünüyordun, bundan iyi tasarruf, yatırım olmaz.

büyükler bir ev verdiğinde biraz rehavet olabiliyor, nasıl olsa evimiz var, rahatız gibi.

haklısın canım...aslına bakarsan ben bu eve güvenmiyorum kayınpeder kafası atıp haydi

dışarı dyebilecek zihniyette çünkü...

ipekcim peki şöyle birşey denesem???

eşim maaşını alır direk bana verir hepsini ve sormaz ne kadar para kaldı falan diye

ben her ay belli bir miktar ayırıp altın falan mı yapsam

Fakat onun kredi kartı ile yaptığı harcamaya nasıl engel olacaksın, kredi kartlarını iptal ettirmeyi önersen?
Eşin para kazanıyor, ama evin faturasını, harcamasını sen takip ediyorsan ve eksik kalanı kendi maaşından bir şekilde kapatıyorsan, eşin bu nedenle de rahat olabilir.

Çok basit bir örnek vereyim. Biz eski evdeyken evin faturaları benim hesabımdan otomatik ödeme talimatındaydı, çünkü evlendiğimiz sırada eşimin maaşı bankaya yatmıyordu, elden alıyordu. Benimki ise bankaya yatıyordu. İnan eşim çoğu gece yatarken doğalgazı kapatmazdı, gece bir uyanırdım terden bayılacağım nerdeyse, ev hamam olmuş.
Ama evimize taşınınca eşim aldı faturaları hesabına. Artık o da maaşını banka yoluyla alıyor çünkü.
Şimdi görsen çıktığımız odaları takip ediyor, ışığını kapattık mı diye.
Yani acaba evin fatura ve diğer ihtiyaçları ile ilgili sorumluluğu eşine versen, sen kendi maaşın ile yatırım yapsan nasıl olur?
Ama rest çekerek değil, eşinle anlaşarak, yoksa mesafe katedemezsin zaten.

benim kartımı iptal ettirmeyi düşünüyoruz ama daha yapamadık maalesef...
Arabanın kredisini ben ödemek durumunda kalıyorum,çünkü kredi ben eşimden önce maaş alıyorum,eğer ödemezsem bu kez faiz ödemek zorunda kalacağız...

Ama tavsiyene uyup kenara gizli de olsa (ki eşimden gizli yapmak hiç hoşuma gitmiyor)
para atayım ben

Krediden geriye kalanı kenara at canım o zaman, hiç karışma evin geçimine. Hatta eşine de "her ay şu kadar vereceksin bana birikim için" de. Eşin elinde kalan parayla da evi geçindirsin, elinde kaç para kaldığını bilsin de ayağını yorganını göre uzatsın.

Erkekler, kenarda para olduğunu bilirse rahat davranıyorlar. Çok da bilmemeleri iyi olur belki. Boşa dememişler yuvayı dişi kuş yapar diye, ailede sistemi arka planda hep kadınlar yönetiyor zaten..

evet haklısın..
Bunu deneyeceğim...teşekkürler...

ay benim kocamda aynen böyleydi çalışıodum bana güvenerek araba aldı o araba yedi bitirdi bizi bizden fazla harcama yapıoduk her erkek gibi benim kocamda araba elektronik şeylere çok meraklı sattı kurtulduk ben işten ayrıldım daha sonra bebeğim oldu biraz düzeldi amakadınlar acımıcak erkeklere ben akıllandımmm şimdi yiyip içip geziorm çocuğumla

canım sıkıntı etme hiç sende paranı harca kocanın içinde bulunduğu ahatlıkta sende ol o düşünmüyorsa sende düşünme napcam nolcak diye :)

ama o zaman zarfında çok zorluklar çektik ama akıllanmıodu benden yüz bulsa yine araba alacak ta ben izin vermiorm araba yerine ev al onu alabiliosan ev de alabilirsin diorm

ama sakın yüz verme olan sana olur bebeğinde oldumu yandın kocan kesinlikle sana güvenio çalışıosan kendine çalış erkek mecbur evi geçindirmeye sen mecbur değilsin kocalık misyonunu kendi üzerine yükleme kendine harca veya para biriktir bankaya hesap açtır kocanın haberi olmasın insanın başına ne geleceği belli olmaz aklını mantığını kullan

Araban varsa derdin var maalesef ..ama o olmadan da olmuyor
Hele de benzinliyse yakıt mahvediyor insanı..sonra kaskosu,sigortası,yok efendim arızası yok şusu busu derken her ay arabaya milyonlar gidiyor...seni anlayabiliyorum
Allah kolaylık versin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…