• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin. Piskolojisi bozuk

Ne bilim ya aklim durms daha 1 bucuk senedr evliyim basima gelmedik sey kalmadi cok kafasina takan bir insnan biraz gamsiz olsa hicbir sorunumuz olmicak

Eşiniz abisine kredi çektirmiş adam da kardeşinin huyunu biliyor demek ki daha ay başı gelmeden ödemesini istemiş. Keşke ay başı gelmeden abisine verseydi de borcunu, iddiada orda burda parasını çar çur etmeseydi.
Siz de eşinizi suçlamak yerine abisini suçlamışssınız. ilginç:işsiz:

Ne kadar kötü yazmışsınız, düzeltir misiniz?

Anladığım kadarıyla, eşiniz abisine kendi adına kredi çektirmiş, sonra bu borçları ödemek için iddia oynamış. Kaybetmiş, iyice borca batıp, abisine yine kredi çektirmiş. Ve siz kalkıp abisine rezil bir adam, sürekli baskı yapıyor diyorsunuz. Ve kocanız abi ve babasının baskısına dayanamayıp, sizi terk etmiş.

Buradan çıkan sonuç, rezil bir insan olanın kocanız olduğu kusura bakmayın. Baştan sona sorumsuzluk kokan bir adama benziyor. Abinin ve babanın baskıları da onun bu sorumsuzluğunu bildiklerinden muhtemelen. Ödeyemeyeceği borçların altına girmiş, kumar oynamış, kaybetmiş, yine borç almış, battıkça batmış. Bunların tek sebebi kendisi, abi ya da baba değil. Sizi terk etmesi de karakterine yakışan cinsten olmuş.

Sanırım sizin üstünüze bir borç yok. Çocuğunuza bakabilecek biri var mı? Bir işe girip, kendi hayatınıza bakmanız gerekiyor, ben başka çare göremedim.
Ozellikle isaretledigim kısım +1

Hayir esimi taniyorum bn 6 yildir taniyorum baskiya gelemiyor zaten oduyoruz abisi cok pirpirikli insan her aksam karisiyla kavga ediyor cok asiri sinidli insanlar cok bunaltiyor benim esim cok iyi bir insandi hicbir kotu huyu yokdu ama isde bu kafasina taktigi icin bu hale geldik

Hayir esimi taniyorum bn 6 yildir taniyorum baskiya gelemiyor zaten oduyoruz abisi cok pirpirikli insan her aksam karisiyla kavga ediyor cok asiri sinidli insanlar cok bunaltiyor benim esim cok iyi bir insandi hicbir kotu huyu yokdu ama isde bu kafasina taktigi icin bu hale geldik

Siz diger insanların hayatını bir kenara birakin. Eşiniz devamli zamanında parayı veriyormuydu? Yoksa gecistiren bir tip mi? Abisi kardesine güvense bu kadar baski kurmaz. Esinizde baskiya gekemiyorsa baştan başkalarına kredi cektirmemeli veya yapamayacagi islere girmemeli

Anlamadığım yerler var.

Eşine neden para lazım oldu, neden kendi değilde abisine kredi çektirdi sonuçta çalışıyormuş maaşı da kötü değil.
Evin kapıları almak için demişsin ama ev sizin eviniz mi?

Ailesi bu kadar gıcıksa neden abisine çektirdi krediyi? Abisinin huyunu biliyor sonuçta.

Abisi yillardr fabrikada calisio bana bilzeik ve dugun icin cekktirmsdi abisi evlendikden sonra boyle oldu isde insan evlenmeyene kadar biseyleri aldirmiyor

Esiniz gibi abisi de kafasına takıyodur belki. Siz ödemezseniz o ödeyecek kolay mı borcun altına girmek.? Esiniz bu kadar takıntılıkysa kendi çekseydi kredisini hem abisine çektirsin hem sizi ortada bırakıp gitsin siz de kocanızı aklayın oh ne güzel dünya

İyi de krediyi eşiniz çekmiş, abisi de zor durumda kalmamak için istiyordur. Abisini suçlar gibi konuşmuşsunuz. Ama o bu zamanda kimsenin yapmayacağını yapıp başkası için kredi çekmiş. Madem 3500 geliriniz var. Kendi adınıza kredi çekip abisinin borcunu kapatın. Kendiniz ödeyin. Geleneksel babaların stili bu. Babası da normal görünüyor, gaza getirip parasına, evine sahip çıksın diye öyle söylemiştir.

Hur babasi asiri asaliyo insani normladende ote insani krize sokuyor bilmiyorum simdi aksam eve gelecek ne yapmaliyim

5000 lira borç yüzünden iddia batağına düşmüş , 8000 e çıkınca sizi terketmiş . Ben bunu anladım . 1,5 yıl yol yakın diyorum . Bebek var ama eşin de sorumsuz .
Ayrıca abisi kredi çekmek zorunda değil .

Konu cok baska yerere gidiyo ben esimi hakli goruyorum cunku baya olaylar yasandi abisinin esi bni kandirp bileziklerimi aldilar ev yaptilar ama bir kredi bile odiyemicgm zaman kiyamet kopartiyor yani bizim durumumuz iyiyken kotuye giti hep saflikdan o yuzden esimin bu hale gelmesi beni cok uzuyor esimi asiri bunaltilar sizce ne yapmayliyim geldiginde kizmalimiyim yoksa onu sakinlestirip morelinimi duzeltmeliyim o beni asla birakmaz cnku biz ne cabalarla evlndk severek ama yillardr tanidigim insan bir senede maf oldu hep ailesi yuzunden

Biz 2 geliniz eltim 30 yasinda gelin olmus ve ilk gelin diye cok baski yapmislar ama ben 20 yasinda gelin gldm ve bn esimi sevdigimden okulumu birakip evlndm bu yuzden kayinpederm o daha kucuk ustune fazla gitmeyin demis cunku ilk gelinin ustune gittikleri icin tecrube edinmisler ama bunun faturasini eltim bana kesdi bana geldigimde iyi davrandilar diye araya dedikodu sokdu iftiralar atti once beni kndi yanina cekip bileziklerimi alip evini yapdi isi bitincede bi ton yalan dolan seylerle kayinpederimin aklini doldurdu ve kavgalar olaylar ama suan o kayinpederimin evine gelemiyor cunku hersey ortaya cikdi ve kocasida ona uyup hep esimi kotuledi ailesine bu yuzden kandirdi eti fazla para cekip odetti zaten onun yuzunden idda oynadi esim yoksa hic oyle bir insan degildi isde biz herkezin gercek yuzunu ogrendigimiz zaman is isden gecmisdi ben bir usy bile alsam 1 hafta sonra aynisi eltimde ya kendinden 10 yas kucuk birini insan nasil kiskanir ben anlamiyorum hep bana olan kiskncligindan dolayi bizi bu hale getirdi iftiralar kandirmalar abiside kardesini kiskanio babasi biraz daha alltan aldgi icin esimi ama oda neden esimi dovmeye bile kalksa esim saygidan asla ses etmez bu yuzden o daha cok seviliyor
Isde bu yuzden benim esim hakli cunku basimiza gelen herseyin sorumlusu abisi eve esi

nereye terketti gitti anlamadım. ne alaka sizi terketmesi? tek suçlu abi gibi yazmışsınız ama asıl suçlu eşiniz.

Isde bnm anlamadgm da bunalimdasin ama neden evi terk ediyosun dun esimi bekliyordm dogum uapali iki ay oldu ve daha yeni yaklasicakdik yemekler hazrladm saclarmi falan yapdm mesj attm nerdesn diw cnku uzak yerde calistgi icin haftada bir defa geliyor birde bakdim uzun bir mesj beni affet seni cok seviyorum ben sana iyi bir es olamadim hep batakliktayim herkez ustume geliyor sana iyi bakamiyorum falan filan yalvardim nolur gel sen cok iyi bir kocasin isde aksam gelicek insallh bekliyorum
O ne yaparsa yapsin asiri seviyorum cunku cidden cok merhametli ve iyi bir esim var benim hicbir kotulugu yok bana karsi

Isde ben seni cok uzdum kendimi duzene koyup geri gelicem beni afet ben sana iyi bir es olamadim die bunun babasi cok asiri bi aksi bi ara elektirigimiz kesildi ama odemedigimzden degil hatlarda karisiklik olmus diye kestilr sonradan actilar babasi vay efendim nasil senin elektirigin kesilir sen erkekmisin neler soyldi neler abiside ayni babasi gibi hayir esim 3500 maas aliyor ama oladr bunalimdaki parayi nere ye beriyor nereye harcama gidiyor hesaplamiyor direk aliyor herseyi onlar yuzunden duzen kuramadik bi turlu yoksa maddi skntimz yok
Niye onlar yuzund3n onlar mi harcadi cekilen krediyi siz mi

Yazi yazmayi nerede ogrendiniz ya hu! İnsanlar duzgun yaz dedikce ayni devam ediyosunuz. Hic bi dediginiz anlasilmiyor. Sizin bilezikleri almak icin abisi kredi cekmis ilk basta sonra o bilezikleri almislar ev yapmak icin. Kapi yapmak icin yine kredi cekmis. Kumar borcu icin yine kredi cekmis. Bu abi neden surekli sizin icin kredi cekiyo cok eksik anlatiyosunuz. Daha dogrusu anlatamiyosunuz. Ne yapayim? Ne yapayim? Asil biz ne yapalim gozumuz kanadi :işsiz:

Bende ona bunu anlatiyorum ya ben evde ac kalirim yeterki sen uzulme diye ama yok anlamiyor ben sana hep kotu bi es oldum diyip duruyor hep beni aşaladilar hep kufurler etiler ama hic kimse destek olmadi bana bunalimdayim diyip duruyor sehri terk etmis simdi yalvar yakar geri getirtiyorum sizce eve geldimi ne yapmaliyim
Cocugumla ac kaldim diye dusunmuyon da yeter ki gel ac kalirim diyon... gelsinde hepten ac kalin birbirinizi pisirip yersiniz artik... yazik cocuga yazik

Back
X