Eşimin psikolojik şiddeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok hayır sinirli asabi tavrı hep vardı zaten. Eşim benim 18 yıllık sevgilim 7 senedir kocam.
frkındaysanız ben eşimden boşanayım mı konusu açmadım. Böyle bir sorunumuz var ne yapabiliriz nasıl çözebilirz yardımlrınız destekleriniz nlerdir dedim

Aslında kendince işte şaka yapıyor uğraşıyor ama sinir bozuyor. Tepki verdiğimde bundan öfkeleniyor zaten ben senle oynuyorum yaptığına bak falan gibi.
Evet çok zor. Ama ben uzun yıllardır onla beraber olduğum için alıştım sanırım :/
Kızım ve ona davranışları için ne yapabilirimin arayışındayım
Bu iki mesajınızı bir daha okuyun.
Siz bu adamla reşitken tanışıp bu huylarını bilerek evlendiniz.
Yani bile bile lades dediniz.
Adam neden hatalarını kabullenip tedavi olsun ki?
Siz adamı böyle kabul edip evlenmişsiniz. Alıştınız evet çünkü eminim çok seviyordunuz, hala seviyorsunuz.

Ancak bu konuda çocuklarınızın durumu çok kötü. Onlar anne karnı gibi rahat bir dünyadan sürekli ağlatılıp, rahatsız edildikleri bir ortama geliyorlar. Ve sizin gibi "ALIŞMALARI" daha doğrusu "KATLANMALARI" için en az 10-15 sene gerekiyor.
Ve onlar da sizin gibi sinir hastası olacaklar. Evet alışacaklar ve eşiniz gibi insanları eş seçecekler belki de.
Yani hatalar silsilesi olursa bilin ki kabahat sizin.
Ya da babalarını sevmeyecekler, evden kaçış için yanlış şeylere karışacaklar.

Yani siz alıştınız ama çocuklarınız alışana kadar onlara yazık etmeyin.

Kesinlikle sevgi ve ilgi bekliyor. Siz ona masal anlatırken sizin kızınızla aranızdaki iletişimi o huzurlu bağı da kıskanıyor içten içe. Kızınız kendisine karşı da öyle olsun istiyor ama o bağı nasıl kuracağını bilmiyor. Geçmişinde kendi ailesiyle ilgili de travmaları varmış dediniz o yüzden bilmiyor bence, kendisi de görmemiş çünkü.

Bence bazı sorumlulukları ona yükleyin ve o kızıyla ilgilenmeye çalıştığında yüzünüz düşmesin, hadi rahat bırak çocuğu uyuyacak gibi şeyler sakın yapmayın, hiçbir şey demeseniz bile vücut dilinizle bunu belli ediyorsunuzdur illa ki. Sanki o geldiğinde sizin huzurunuz kaçmış gibi bir tavır sergilemişsiniz gibisijiz kızınız da siz de. Çocuk bunu sizden görerek öğrenmiş olabilir. Yani kafasında babayı öyle tanımlamış olabilir. Baba yanınıza geldiğinde huzunurnuzu bile bozsa, aa bak baba gelmiş diye sevinmiş gibi yapın o an eşinizi boğmak isteseniz bile ☺️ o an için 5-10 dakika uykusu kaçar ama uzun vadede daha düzgün iletişim kurabilmelerine zemin olur.

Baba çok geri planda kalmış maalesef. 2. Çocuğunuz da yoldaymis, daha da zorlanabilirsiniz bu durum düzelmezse. Çocuklar arasında ayrim dahi yapabilir. Diyelim kizinizla arasındaki iletişim düzelmezse ilgiyi tek çocukta yogunlastirabilir veya o an hangisi ona ilgi gösteriyorsa diğerini dişlayabilir vs. Babayı kızınızın gözünde biraz yükseltme, kahramanlastirma görevi size düşüyor maalesef. Gün içinde görüntülü arayabilirsiniz mesela, baba seni özlemiş diyerek ya da sizin düşünüp aldığınız bir hediyeyi, yiyeceği babası almış gibi kızınıza verebilirsiniz. Siz masal anlatırken yanınıza geldiğinde mutlu bir şekilde, masalın devamını baba anlatacakmis falan diyebilirsiniz, eşiniz de kendini daha önemli hisseder bu şekilde ve en azından kızınıza karşı olan tavrını düzeltmiş olursunuz
Olumlu yapıcı dönüşünüz için teşekkürler. Aslımda dikkat ediyorum gün içerisinde 2 kere muhakkak ararım görüntülü babasını o da sevgi ve ilgiyle konuşuyor. Evet bebekken ilk zamanlar ben buldumcuk olup vermek istemedim, sonra da ya o yeltenmedi, yeltendiğinde de çocuk durmak istemedi. Gerçekten güzel yorumunuz için teşekkür ederm benim için çok yapıcı oldu

Genel anlamda şiddeti asla savunmam, tasvip etmem. Bana bu şekilde davranılsa çözüm yolu bulmaya, anlamaya anlatmaya çalışırım. Ama evladıma, minicik daha anca kendini ifade eden 2 yaşındaki bebeğime böyle davranılacak.. gözüm döner. O zaman o uyguladığı şiddetin alasını gösteririm ona, saygısız herif..

Benim 4 buçuk yaşındaki oğlum, 2 buçuk yaşındakini kızımı zorla elinden tutup çektiğinde bile sakin kalmakta zorlanan ben, bir yetişkin bunu yapsa neler yaparım bilmiyorum.

Zaten varlığı yokluğu birmiş, babalığı da beş para etmezmiş. Kovun evden aklı başına gelsin.. Egolarını kendi yaşıtlarında tatmin etsin savunmasız yavrusu yerine.. Haysiyetsiz ya.. Bütün sinirlerim zıpladı yemin ederim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X