• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin psikolojik şiddeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çift terapistine götürmeyi ikna edin bir türlü vazgeçmeyin orda psikolog uygun görürse tek devam eder (zaten direk sorun sende diyince hiçkimse kabul etmez yumuşatarak diyin)sana destek olmak istiyorum bunu birlikte atlatacağız destek alalım gibi derseniz belki.

Danışmak istedim psikolojik destrk alan aldıran, kendim gitsem yönlendirebilir miyim vs gibi böyle durumları yaşayan var mı yok mu nasıl çözerim diye danışmak istedim Akıl akıldan üstündür. Yermeniz için değil destek olmanız akıl verip yönlendirmeniz için yazıyorum
Kendiniz gitseniz yonlendiremezsiniz.
Kulaktan kulaga oyunu gibi olur ve zaten psikolog sizinle, sizinle ilgili konusur.
Arkadaslar bir noktada hakli esiniz kizinizin psikolojisini bozarken 2. Cocugun psikolojisini de bozacagini tahmin etmeniz zor degil.

Arkadaşlar haklı ne yazık ki, böyle bir sorun olduğunu bile bile ve sorunu çözmeden ikinci bebek yanlış bi karar olmuş bi kabul edin bence... artk 1 değil 2cocuk psikolojisiyle uğraşacaksınız, eşiniz de çocuk bakiminda size yardımcı olmayacak belli ki, sizdeki iyi cesaret... plânlı bir bebekti deyin ikinci için de şurda bayılayım.

Eşiniz hata ne demek çocuğu ağlatmak

Siz ne biçim bir annesini niye çocuğa yaklaşmasına izin veriyorsunuz??

Yapacağınız şey belli... tedavi ettirceksiniz. Kendisine de tedavi olmadan çocuğa yaklaşma diceksin iz bitti.

ilk defa okuduğum bir konuda bahsi geçen herkese üzüldüm. bence eşinize şefkat gösterin ve çocuğu ile arasını düzeltmesinde yardımcı olun baktınızki eşiniz çocuk gibi uğraşıyor hala sizle o zaman terapiye gitmek için ikna edin.

Bu konudaki yetişkinin ilgi ve sevgi açlığı çekmesi çocuğun problemi kesinlikle değil. Hiçbir çocuk, sebebi ne olursa olsun, bu şekilde bir ortamda büyümeyi hak etmiyor. Eğer babanın psikolojik bir problemi ya da çocukluk travmaları varsa, bir yetişkin olarak çocuğa yansıtmamak için tedavi görmesi, eğer tedaviye yanaşmıyorsa yine bir diğer yetişkin olan annenin durumun farkında olarak çocuğu bu ortamdan kurtarması gerekir. Başka hiçbir yolu ve bahanesi yok, çocukları korumak etrafındaki yetişkinlerin sorumluluğu. Ortamda sorundan etkilenen bir çocuk varsa yetişkinlerin psikolojisi geri plana düşmek zorunda.

Konu sahibi siz de en yakın arkadaşımın annesi gibisiniz. Onun da babası bu şekildeydi ve çocuğun yaşı ilerledikçe 'Bu çocuk beni sevmiyor, benimle ilgilenmiyor, ben baba olduğumu hissedemiyorum' diyerek şiddet uygulamaya başladı. Sevgi görmek istiyordu ama bunu isteme yolu o kadar kötüydü ki karşılığını göremedikçe delirip şiddet uyguluyordu. Halbuki sevgi görmenin yolu çok basit, önce siz sevgi göstereceksiniz ve çocuk sizden sevmeyi öğrenecek. Sürekli didişerek, ağlatarak neyin sevgi isteği bu? Onun annesi de sizin gibi 'Babası kızımızı çok seviyor.' bahanesi altına sığınıyordu, adamın yaptığı hiçbir hatayı görmüyordu çünkü boşanmaya cesareti yoktu. Benim ailem çok denedi anneyi ikna edip arkadaşımı kurtarmayı ama anne kurtarılmak istemedi ve kurtarılmak istemeyen bir insanı kurtaramazsınız. Sonuç olarak arkadaşım üniversiteye gittiği zamandan beri ailesi ile görüşmüyor ve en çok da annesine kızgın maddi manevi her imkanı varken beni o evde büyütmeyi tercih etti diye...

Bu durum ne zamandan beri devam ediyor neden 2. Cocuk ayyyy neyse cocuklarinizi bu adamdan uzak tutun bosanin gidip tedavisini olsun duzelirse yeniden bir sans verirsiniz ama ben kiziniza ve dogacak bebeginize cok acidim yazik yahu 2 yas sendromu gecirmesi gereken donemde babasinin sacma triplerine psikolojik siddetine maruz kaliyor bunlar travma olarak geri dönus yapacak yazik bunu cocugunuza yapmayin

Yok hayır sinirli asabi tavrı hep vardı zaten. Eşim benim 18 yıllık sevgilim 7 senedir kocam.
frkındaysanız ben eşimden boşanayım mı konusu açmadım. Böyle bir sorunumuz var ne yapabiliriz nasıl çözebilirz yardımlrınız destekleriniz nlerdir dedim
40 yillik da olsa evladimi aglata aglata uyutan hayati zindan edeni tek kalemde cizer atarim ..cocugunuzu kaybediyorsunuz farkindamisiniz

Kendiniz gitseniz yonlendiremezsiniz.
Kulaktan kulaga oyunu gibi olur ve zaten psikolog sizinle, sizinle ilgili konusur.
Arkadaslar bir noktada hakli esiniz kizinizin psikolojisini bozarken 2. Cocugun psikolojisini de bozacagini tahmin etmeniz zor degil.
Ve birde 2 yasinda abla olacak olan o kucuk kizda babasindan ne gorduyse aynisini kardesine uygulicak siddet siddeti dogurur

Kendisi bu durumdan nasıl rahatsız değil?
Yani çocuk hırpalandikca babasına gitmek istemiyordur mesela.
Buna üzülmesi gerekmez mi?

Gerçi muhtemelen onun suçunu da size atar bu tipler..

Bir arkadaşımin eşi de böyle.
Severken sıkar can acıtır.
Çocuk narin diye düşünmez.
Istemiyormus babasına gitmek artık.
Annesine sarilıyormuş ondan uzaklaşıp.
Senle uyuycam ama baba gelmesin diyormuş:)

Adam çocuğa bağırıyormuş.
Sen kimsin lan dünkü b.k biz istedik de oldun falan diyormuş.

Gülüp geçmesi gereken çocukluklar kavga sebebi.

Yani çocuğu yetiskin gibi ciddiye alıp kavga ediyor inanabiliyor musunuz?

Maalesef çok zor bu insani değiştirmek.
Uzman yardımını kendisi istemeli.

Tamam arkadaşlar umuyorum ki siz hayatınız boyunca en doğru kişileri bulup, en mükemmel insanlarla karşılaşırsınız. Allah aşkına söyleyin sizlerin bu yaptığının onun yaptıklarından ne farkı var.
evet şuan taşıdığım çocuğumu isteyerek yapmadım, rabbim sıhhat sağlık versin, ama bi evldını toprağa veren bi anne olarakta aldıramazdım yavrumu.
ne olur böyle yeren yargılayan arkadaşlar olacaksa yazmayın.
boşanmak evlenmek kdar kolay verilebilen bi karar değil. Yorumlar için teşekkür ederim. Kazen Kazen Mune Mune konumu yoruma kapatabilir misiniz?

boşanmak evlenmek kdar kolay verilebilen bi karar değil.
Siz kocasız kalmayın diye o çocuklar psikopat bir babayla psikolojileri bozuk şekilde büyüyecek. Sizin gibi karakterlerin ebeveyn olmasına izin verilmemeli ya yok. Yurtdışında olsa incelenip elinizden alınır o çocuklar. Bizim dingonun ahırı ülkede anca böyle vicdansızların vicdanına kalır işte.

Öyle mi nasıl bi çocukluk gençlik geçirdiniz acaba? :KK43: çok üzülüyorum ya. Eşime diyorum bak senden nefret edicek rahat bırak saygı duy ona diyorum ama nafile

Çocukken mutlaka etkilenmişimdir ama asıl etkisi yetişkin olunca görülüyor. Ben ailemden ayrı yaşıyorum ve temel sebebi babamın bu davranışlarına tahammül edememem. Psikolojik destek alabiliyorsa aldırın, yoksa asla değişmiyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X