Eşimin psikolojik şiddeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet bazı hareketleri gerçekten sinir bozucuymuş. Ama eşiniz sizden kızınızdan ilgi sevgi bekliyor belli ki. Zaten belirtmişsiniz sevgi açlığı var diye. Onunlada biraz olsun ilgilenirseniz durum birazda olsa çözülebilir.
Kızım zaten uzaktı babasına buda tuzu biberi oldu demişsiniz, önceki nedenler neler?
Evet gitmek istemiyor babasına çünkü herleyine müdahele ediyor onun. Bi yere gidelim , dolaşma orayı elleme şunu tutma buna dokunma gibi herşeyine müdahale ediyor. Daha küçükken mesela bilirsiniz bebekler ilk yürümeye emeklemeye başladıkları zamanlar en meraklı zamanlrıdır. Durmak istemezler sokakta cafede restaurantta hep dolaşmak isterler, Keşfetmek isterler. Kızım durmazdı mesrla gezmek isterdi, alır kucağına dümdüz dururdu ayakta. Bu sefer neden ağlıyor diye kızardı. Bebekliğinden beri saygı duymadı onun yapmak görmek oynamak istediklerinez bu ve bunun gibi sebepler yüzünden istemiyor pek babasında durmak

Hanımlar merhaba,
Eşimin psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum, aslında ailecek hepimiz düşünüyoruz, annesi kardeşi ve ben.
tuhaf davranışlrı var . Tuhaf, insana hayattan bezdiren tuhaf bi ısrarcılığı ve psikolojik şiddeti var. Uyumak istersin uyutmaz, tartışmamak için susarsın susturmaz. Yani değişik nasıl anlatacapımı da bilemiyorum.
Kardeşine, krdeşi küçükken yapıyormuş , bana oldum olası yapıyor. Krdeşi de diyor aynısını Sinir etmek için elinden geleni yapıyor . Şimdi de 2 yaşında ki kızıma yapıyor. Resmen sanki akranıymış gibi tartışıyor küsüyor, surat tavır yapıyor. Çocuğu sinir ediyor. Sinirine basıyor resmen. Az önce kızımın uykusu geldi , ben uyuturum her gece kitap okuyup masal anlatırım. Geldi odaya yatağına yatayım senin dedi, çocuk istemiyor baba uykum geldi burası benim yatağım dedi. Yok ben seni sevcem senin yatağın ne güzel falan saçmalıyor . Çocuk sinir krizleri geçiriyor git baba lütfen uyucam ben diye. Ağlattı hıçkıra hıçkıra ağlattı çocuğu. Sonra gitti tam dalcak çocuk, geldi yine , yanına yatayım sana sürprizm var telefon izleyelim dedi açtı onun sevceği bişey. Yani çıldırıcam yemin ederim .çocuk hadi baba git uyucam ben diyo yok anlamıyor adam.sonra da kalktı benle konuşma yarın sabah yatağıma gelme sakın dedi ciddi ciddi sankş karşısında ben varmışım gibi. Yine ağlattı çocuğu yavrum hıçkıra hıçkıra uyudu. Ne bu ben anlamıyorum, nasıl davranacağım kestiremiyorum.ben müdahale ediyorum tabiki ama bu sefer de senden görüyor yapıyo diyo. Ebeveyn olan arkadaşlarım bilirler tabiki hiçbirimiz dört dörtlük değiliz. Tabiki benimde yeri geliyor htalı agresif davrandığım oluyorx ama bu anlatmak istediğim böyle bişey değil. Çocuğu uyuz gıcıl ediyor. Kuzenler akrabalar da görsün farkediyor bu davranışlarını, çocuğu sinir edişini. Benim artık bana davranışlarına tahammülüm kalmadığı için , kızıma karşı da böyle olunca nevrim dönüyor.
ben mesela kafama vurulmasından nefret ederim zilyon kere vurur. Taki ben sinirlenip yükselene kadar. Sonrada ben hatalı olup, Bi ton laf eder otururum.
mesela tartışma anında uzamasın diye susmak istersin konuşmayalım sonra konuşalım dersin ya, yok asla susamazsın konuşulacak.
kızıma da aynı işte . Çocuk saçımı elleme baba diyo elliyor, yani gibi gibi birsürü şey. Ben sinir hastası oldum, kzım için endişeleniyorum. Daha çok küçük. Babasına zaten bi uzaklığı var bunlar tuz biber oluyor. Pedagoğa faln mı gitsem acaba danışmak için.
eşime defalarca dedim psikolojik desteğe ihtiyacın var senin diye, çünkü öfke kontrol sorunu , aşağılık kompleksi falanda var. Tabiki de kabul etmiyor🤦🏻‍♀️ Ne yapmalıyım? Acaba pedagoğa gitsem o bizi çağırsa da psikolojik destek alın falan mu dese ikimiz içinde
Derdinizi bu kdr akıcı ifade ettiğiniz için tebrikler öncelikle. Allah tamamına erdirsin gebeliğinizi

Çocuğu pedagoga götürmeden önce babasını götürün önce bi. Çocukta soruna yol açan kişi baba zaten önce o düzelsin.

Çocuğu pedagoga götürmeden önce babasını götürün önce bi. Çocukta soruna yol açan kişi baba zaten önce o düzelsin.
Çocuğu değil eşimi götürmekten bahsetmiştim. Çocuğumuza krşı davranışlarının yanlış olduğunu öğrenebilmesi açısından

Yaşanması en zor tiplerden biriyle evlenmişsiniz, benim babam da tam olarak böyle olmasa da, aşağılık kompleksi olan bir adamdı. Ve ben bir evlat olarak aklım ermeye başladığından itibaren ondan nefret ettim... Size de söylenecek çok şey var elbette bu konuda ama faydası yok, yine iyi sabrediyosunuz. Büyük konuşmayım ama, ben olsam kendime hakim olamayıp çoktan şiddete başvurmuştum herhalde. Bazen gicikligina benim de kafama vuran sevgilimi cimcirmeden alamıyorum hırsımi, sizinkine sopa sandalye girişirdim galiba çünkü eşiniz tam evire çevire küfür ede ede dövmelik bir adam. Belki bu şekilde beyin hücreleri düzgün bir hizaya gelir

Bu kadar sorunlu biri evlenene kadar sizden saklayabildi mi kendini yani? Bravo... Hatta siz 2ye hamile kalana kadar da saklayabilmiş sanırm. Iki kat
Yok hayır sinirli asabi tavrı hep vardı zaten. Eşim benim 18 yıllık sevgilim 7 senedir kocam.
frkındaysanız ben eşimden boşanayım mı konusu açmadım. Böyle bir sorunumuz var ne yapabiliriz nasıl çözebilirz yardımlrınız destekleriniz nlerdir dedim

Yaşanması en zor tiplerden biriyle evlenmişsiniz, benim babam da tam olarak böyle olmasa da, aşağılık kompleksi olan bir adamdı. Ve ben bir evlat olarak aklım ermeye başladığından itibaren ondan nefret ettim... Size de söylenecek çok şey var elbette bu konuda ama faydası yok, yine iyi sabrediyosunuz. Büyük konuşmayım ama, ben olsam kendime hakim olamayıp çoktan şiddete başvurmuştum herhalde. Bazen gicikligina benim de kafama vuran sevgilimi cimcirmeden alamıyorum hırsımi, sizinkine sopa sandalye girişirdim galiba çünkü eşiniz tam evire çevire küfür ede ede dövmelik bir adam. Belki bu şekilde beyin hücreleri düzgün bir hizaya gelir
Aslında kendince işte şaka yapıyor uğraşıyor ama sinir bozuyor. Tepki verdiğimde bundan öfkeleniyor zaten ben senle oynuyorum yaptığına bak falan gibi.
Evet çok zor. Ama ben uzun yıllardır onla beraber olduğum için alıştım sanırım :/
Kızım ve ona davranışları için ne yapabilirimin arayışındayım

Ben eşime herşeye rağmen sevgimi belli ederim. İlgisiz bi eşte değilim. Bizim başlı başına kendi problemlerimiz var çok derin konular. Dediğim gibi eşimin geçmişten gelen bi prob var. Kendisi dışında herkes bu sorunu görüyor farkediyor söylüyorkar zaten. Ciddi bi davranış bozukluğu var. Nerde ne yapacağını hiç bilmez öfke konrtolü ve aşağılık kompleksi var. Onun Doğrusu dışında herkes ve herşey htalı.
dediğim gibi onunla çözemiyoruz bu durumları ikna edemiyorum destek için.
nasıl çözebilirim ya da onu ikna edebilirim bilemiyorum
Psikolojik destek almasi gerekiyor

Aslında kendince işte şaka yapıyor uğraşıyor ama sinir bozuyor. Tepki verdiğimde bundan öfkeleniyor zaten ben senle oynuyorum yaptığına bak falan gibi.
Evet çok zor. Ama ben uzun yıllardır onla beraber olduğum için alıştım sanırım :/
Kızım ve ona davranışları için ne yapabilirimin arayışındayım
Valla adam yaptığını bu kadar normal goruyosa hiçbisey yapamazsınız, zorla kolundan tutup terapiye de goturemeyeceginize göre. Burda bir üye vardı, kocası kadıni kistirip etlerini morartiyo, şeytan gibi üstüne çıkıp nefessiz bırakıyomus ama sorsan şaka yapıyor yani. Sanmıyorum ki böyle adamlar değişsin. Anne sorunları olan eşinizle birlikte, baba sorunları olacak çocuklar buyuteceksiniz gibi gorunuyo burdan.

Yok hayır sinirli asabi tavrı hep vardı zaten. Eşim benim 18 yıllık sevgilim 7 senedir kocam.
frkındaysanız ben eşimden boşanayım mı konusu açmadım. Böyle bir sorunumuz var ne yapabiliriz nasıl çözebilirz yardımlrınız destekleriniz nlerdir dedim
Farkındayım boşanayım mı dememissiniz ama sorununuzu çözmeye çalışmadan 2.ye hamilesiniz. 1 çocuğa üzülmek yeterli gelmedi galiba sizin için. Kimsenin olan çocuğu için ebeveynligini sorgulayacak değilim ama 2.'yi düşünmek... Ikiniz de alanında "uzman" kişilere gitmelisiniz bence. Hele bu cevaptan sonra.

Valla adam yaptığını bu kadar normal goruyosa hiçbisey yapamazsınız, zorla kolundan tutup terapiye de goturemeyeceginize göre. Burda bir üye vardı, kocası kadıni kistirip etlerini morartiyo, şeytan gibi üstüne çıkıp nefessiz bırakıyomus ama sorsan şaka yapıyor yani. Sanmıyorum ki böyle adamlar değişsin. Anne sorunları olan eşinizle birlikte, baba sorunları olacak çocuklar buyuteceksiniz gibi gorunuyo burdan.
Demeyin öyle ne olur vardır elbet bi çözümü.. en azından gidip bi danışmak gerek. Pedagog psikolog yönlendirir bi şekilde inş

Evet gitmek istemiyor babasına çünkü herleyine müdahele ediyor onun. Bi yere gidelim , dolaşma orayı elleme şunu tutma buna dokunma gibi herşeyine müdahale ediyor. Daha küçükken mesela bilirsiniz bebekler ilk yürümeye emeklemeye başladıkları zamanlar en meraklı zamanlrıdır. Durmak istemezler sokakta cafede restaurantta hep dolaşmak isterler, Keşfetmek isterler. Kızım durmazdı mesrla gezmek isterdi, alır kucağına dümdüz dururdu ayakta. Bu sefer neden ağlıyor diye kızardı. Bebekliğinden beri saygı duymadı onun yapmak görmek oynamak istediklerinez bu ve bunun gibi sebepler yüzünden istemiyor pek babasında durmak
Aslında cevabı burada vermişsiniz.Eşiniz sınırları bilmiyor.Kendi egemenliği sınırsız ama karşı taraf sınırını bilsin istiyor.Ya aslında tipik erkek modeli,öfke kontrolü falan..Yaptığı hatayı karşı tarafla konuşup,çözmeden kapatabilmek için çirkefe yatan..yersen öfke kontrolü sorunu var,bende de var aslında kimde yok ki hep beraber cinnet geçirelim en kolay yol bu hayatta..Anlamadan,anlamaya çalışmadan,hep karşıdan bekleyerek yaşamak.Ne yapılabilir bilmiyorum.İletişim konuları ile ilgili kişisel gelişim kitapları var ama çocuğuna kitap okumayan,kendine okurmu bilemem.Yine internette ücretsiz bir sürü kişisel gelişim,iletişim eğitimleri var.
Aslında bunları sizde izleyebilir,katılabilirsiniz.Çünkü insana karşı taraftaki kişinin gözünden kendini görme imkanıda veriyor.Allah kolaylık versin.Bebişinizde sağlıkla gelsin inşaallah.Huzur gelsin evinize :KK200:

Aslında cevabı burada vermişsiniz.Eşiniz sınırları bilmiyor.Kendi egemenliği sınırsız ama karşı taraf sınırını bilsin istiyor.Ya aslında tipik erkek modeli,öfke kontrolü falan..Yaptığı hatayı karşı tarafla konuşup,çözmeden kapatabilmek için çirkefe yatan..yersen öfke kontrolü sorunu var,bende de var aslında kimde yok ki hep beraber cinnet geçirelim en kolay yol bu hayatta..Anlamadan,anlamaya çalışmadan,hep karşıdan bekleyerek yaşamak.Ne yapılabilir bilmiyorum.İletişim konuları ile ilgili kişisel gelişim kitapları var ama çocuğuna kitap okumayan,kendine okurmu bilemem.Yine internette ücretsiz bir sürü kişisel gelişim,iletişim eğitimleri var.
Aslında bunları sizde izleyebilir,katılabilirsiniz.Çünkü insana karşı taraftaki kişinin gözünden kendini görme imkanıda veriyor.Allah kolaylık versin.Bebişinizde sağlıkla gelsin inşaallah.Huzur gelsin evinize :KK200:
Haklısınız bi denemek gerek, kitap araştırayım ben. Bebiş gelene kadar okurum en azından, doğumdan sonra bir müddet okuyamam.hem belki o da birşeylerden artık iyice tedirgin olduğumu bi arayış içinde olduğumu anlar belli mi olur. Çok teşekkür ederim, amin inşallah🙏🏻

E ama bu adamdan boşanacağınıza 2. Çocuğuda yapmişsınız biz napalım 🤷🏼‍♀️ hadi siz çekiyorsunuz o bebe nasıl çeksin bu değişiği
E ama ben bu adamdan boşansam, çocukta mı boşanacak? Babası, elbette ki görüşecek.
çekmesin tabi ki , çekmesin diye çözüm bulmaya çalışıyorum.

E ama ben bu adamdan boşansam, çocukta mı boşanacak? Babası, elbette ki görüşecek.
çekmesin tabi ki , çekmesin diye çözüm bulmaya çalışıyorum.
Sorunun temelindeki çözümü bulmaya çalışan insan, çocuğunu düşünen insan sizin gibi mı yapar? 18 sene diyorsunuz? 7 sene diyorsunuz? Yapmayın ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X