Eşimin sadece kendi fikirlerini önemsemesi

bebosss

EdeP ;MutLuLuğa SebeP...
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2015
1.085
487
73
Merhaba hanımlar
Eşimle 5 yıldır bi türlü aşamadığım bir konu var.Anlatıyorum anlatıyorum tamam diyor ama yine aynı.Bazende tartışıyoruz ben böyleyim böyle olmaya devam edeceğim diyor.
Sorun şu.Eşim bana danışmıyor fikrimi almıyor.Annesi arar gel şuraya gitcez der tamam der kapatır gideceğim der.Babası arar şöyle yap şuraya para ver der tamam der.Abisi arar şunu şunu yap der tamam der.rkadaşı arar gel der tamam der
Ya bi defada demiyor ben bi bakayım duruma göre seni haberdar ederim sonrasında da canım şöyle bi durum var yapsam mı yada gitsem mi ne dersin.İstisnasız her konuda böyle maddi manevi.Ben attığım her adımı ona danışarak atarm kendi bildiğimi yapcaksam da bile onun fikrini alır öyle davranırım.Ondan da istiyorumki benim fikirlerimi önemsesin bi defada bi şey için bana danışsın.Onun verdiği cevap ise benim iradem yok mu ben ne yapcağımı bilmiyor muyum millete hele kapatın bi karıma sorayım ne diyor mu diyeyim.

Ya saçmalığa bakar mısınz.Ben bunu mu istiyorum ondan.Aynısını yapsam,onun gibi kendi kafama göre davransam kızar bağırır çağırır.Ama kendisi aynı şeyleri yapmayı bi hak olarak görüyor.O erkekmiş ben kadınmışım.Erkek kendi bildiğini yaparmş kadın yapamazmış.Pardon da niye ben kukla mıyım.Koskoca insanlarız.Bi şeyi sana danışarak yapıyorsam sana olan saygımdan fikirlerine verdiğim değerden yapıyorum.Yoksa erkeksin diye değil.Ama bu demek olmuyorki karını hiçbi şeyden sayma ona danışma.Onun her şeyden haberi en son olsun.
Tevafuken 4 gündür bu konuyla alakadar olaylar yaşadık.Hepsinde de tartıştım tepkimi ortaya koydum.O da bağırdı çağırdı sonra gelip tmm elimden geleni yapacağm dikkat edeceğim dedi.ama 4.gün yine aynı tas aynı hamam.
Cumartesi arkadaşlarıyla takıldı bende tabi dedim ama yarın son pazarımız haftaya okulda kurslar başlayacak hiç vakit olmayacak beraber zaman geçirelim dedim
Pazar oldu kahvaltı yaptık.Canım dışarı çıkalım mı bugün dedi.Ben de hava bozuk görünüyor öğlene kadar bekleyelim nasıl oluyor çıkarız dedim.Bi yarım saat sonra annesi aradı biz dayınlara gitcez sende gel.Tamam olur anne geçerken beni de alın diip kapAttı.Ve ben patladım.Ne diye hemen tmm diyorsun.Bana niye hiç sormuyorsun.annene diyemiyormusun ben bi duruma bakayım seni haberdar ederim.daha sabah demedik mi beraber bi şeyler yapcaz.
Bana diyorki başladın yine sana mı sorcam gidip bi kaç saat oturup geleceğim ne olmuş.Benim huyum bu ben değişmicem kendi bildiğimi hep yapacağım.
Karşılıklı bağırdık çağırdık ben kapıyı çarptım gittim yatak odama.Annesi bi daha aramadı.Yani çıkmadı.bende sinirimle yatak odamdan çıkmadım.akşama kadar konuşmadk.11de geldi odaya uyudu.sabahda 7de okula gitti.şuan konuşmuyorum.Ama o ise hiçbi şey yokmuş gibi davranıyor keyfi gayet yerinde
.koskoca pazar mahvoldu gitti.
Zavallı kızım 2 yaşında bi odaya bi salona aramızda mekik dokur gibi gitti geldi.
Böyle davrandığı için kendimi hiç değerli hissetmiyorum.insanlara yok demeye utanıyor.Hele arayan annesiyse nasıl yok der.Bu evin hanımı ben deil sanki kv. Git der gider gel der gelir.Ben değil o karar veriyor.Ve bu ilk değil alttan alayım yada anlayış göstereyim.
Çok sıkıldım bu durumdan.tatlı dille söyledim olmadı.kızdım bağırdım küstüm günlerce yine olmadı.5 yıldır böyle.Artık ne yapacağımı şaşırdım.Uzaklaşıyoruz bu tartışmalardan dolayı birbirimizden. böyle yaptıkça soğuyorum ondan.Bi bakıyorum dünyanın en iyisi.Bi bakıyorum tam tersi.
Senaryoyu biliyorum.yine günlerce konuşmicaz.sonra gelecek konuşcaz tartışacağız beni anlamayacak kendini yine haklı çıkaracak.geçiştirmek için tmm diyecek.Ama sonra yine aynı tas aynı hamam.bıktım artık.
O ne yaparsa yapsın ben de onun bu davranışları karşısında susmayacağım.o beni 2.plana her attığında böyle tartışacağım onunla.Aklını başına başka nasıl aldırtabilirim bilmiyorum
 
Son düzenleme:
Aile bireyleri ile görüşmüyormusunuz?
Sadece her olaya eşiniz dahil edilip sizi davet etmiyorlar mı?
 
5 yıl çok iyi dayanmışsınız.
Tek çözüm onun gibi olun.
Erkeği kadını yok bunun ben de böyleyim artık canım.
Bitti gitti.
Kararlı olun ve onun gibi olun.
Rahat edeceksiniz.
Onun gibi davrandığımda o kadar asabileşiyorki anlatamam yok sen kadınsın sen mecbursun vb. Kavga çıkıyor
Bu Zihniyeti beni deli ediyor
Ailesinde böyle görmüş .Ha onlardan bi tık daha iyi .Çok şeyde değiştirdi kendini ama bu konuda dönüp dolaşıp yine aynı şeyleri yaşıyoruz
 
Evli adamı ne diye tek başına gezmeye çağırıyorlar evli olduğunun farkına varamamış me ailesi ne kendisi çözüm nedir bilemiyorum ama çok yıpratıcı bi durum
 
Kocamı öpüp basima koyasim geldi. Fikrimi almadan tuvalete bile gitmez :D
Turk erkeklerindeki genel bi sorun galiba. Eşine danışınca kendini cocuk gibi izin almış gibi hissediyorlar nedense. Halbuki bilakis eşinin gözünde degeri artar, haberi yok zavallinin
 
Kocamı öpüp basima koyasim geldi. Fikrimi almadan tuvalete bile gitmez :KK70:
Turk erkeklerindeki genel bi sorun galiba. Eşine danışınca kendini cocuk gibi izin almış gibi hissediyorlar nedense. Halbuki bilakis eşinin gözünde degeri artar, haberi yok zavallinin
Ya bazen o da öyle davranıyor ama çoğu zaman da böyle. Evet fikrimi almak izin almak anlamına geliyormuş onun için.Bunun öyle olmadığını defalarca dile getirdim ama nafile
 
Konu sapmasın diye sildim o cümleyi.Bi de o cümleyi açıklamakla uğraşamicam
 
Şimdi konu başka yöne çekilmesin diye hiç açmicam o konuyu.fıtrat bakımından yazdım onu .evdeki rolü bakımından hani evin yol göstericisi yöneticisi direği erkek anlamında.


Gördüm ve güldüm.
Evdeki rolü neymiş de yol göstericisi oluyormuş erkek?
Bırakın allasen ya, fıtratla ne alakası var; tecrübe ve zeka olarak eşim benden önde, onun kararlarına güvenirim deseniz hadi diyeceğim de, genelleyip erkek üstün demek... Bi şey yazacağım banlanacağım şimdi, böyle yazanlar "İnanç olarak" böyle olduğunu zannediyorlar da söyleyivereyim -Allaha kulluk- ile ölçülüyor inandığınız dinde üstünlük, organının gölgesine göre değil.
 
Gördüm ve güldüm.
Evdeki rolü neymiş de yol göstericisi oluyormuş erkek?
Bırakın allasen ya, fıtratla ne alakası var; tecrübe ve zeka olarak eşim benden önde, onun kararlarına güvenirim deseniz hadi diyeceğim de, genelleyip erkek üstün demek... Bi şey yazacağım banlanacağım şimdi, böyle yazanlar "İnanç olarak" böyle olduğunu zannediyorlar da söyleyivereyim -Allaha kulluk- ile ölçülüyor inandığınız dinde üstünlük, organının gölgesine göre değil.
Tamam
 
Psikoloji de ayna yöntemi var.Sizde onun çok iyi bildiği bir konuda ona sormadan hareket edin.Benim iradem yok mu deyin.Ya şimdi beni anladın mı deyip gülün ama eşiniz zor biri...
 
Psikoloji de ayna yöntemi var.Sizde onun çok iyi bildiği bir konuda ona sormadan hareket edin.Benim iradem yok mu deyin.Ya şimdi beni anladın mı deyip gülün ama eşiniz zor biri...
Onu da yaptım bi kaç kez ama huyunu değiştirmiyor maalesef .değiştirmeyene kadar da suratımı asmaya devam edeceğim ya görmezlikten gelcek yada önünde sonunda aklını başına alcak tabi tüm bu süreçte yıpranan yine ben olacağım
 
Back
X