Esimin salak demesi normalmi yada benmi baslattim

Lamiha

MEOW!
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2015
1.351
647
123
Kizlar ben gonullu olarak calisiyorum biyerde. Isten eve geldim oraya gidecektim esim telefonnda hala oyun oynuyo kenara kaldirip bi naptin nettin yok moralim bozuld neyse gittim calismaya esim almaya geldi sicakti aclik susuzluk. Geldi sagolsun. Neyse arabada diyoki et aldim eve iki kilo ete bilmem nekadar odemis en iyi eti aldim ben diyo. Bende dedimki tabi alacan sonucta evine aliyon hani tesekkurmu ediyim dedim. Ilk defa olmadigi icin boyle cevap verdim. Bana diyoki noldu ya yine niye boyle cevap veriyon yorgunlugunu bnden cikarion. Sen en iyisi bidaha gitme yardima (gonullu calistigim yere) yok yani kotu biseymi dedim hemen boyle cevap veriyo. Eve girerken bisey oldu salak ya dedi ciddi ciddi cok zoruma gitti. Ginede pek bisey demedim sonra dusundum gine bisey olmamis gbi davranacak tepki vermem lazim. Hos tepki verdim geri adim atmadi zaten atacagini dusunmuyodum. Sonra giyinme odasi dagicik calistigim icin firsat bulamadim bu hafta toparlamaya serili camasir duryodu. Bana diyoki bu odanin hali ne boyle. Kendisi sekiz ay olacak tasinali az kalmis laminat var onu yapmadi bana odanin daginikligindan bahsedio. Cok saygisiz buldum esimi. Zaten aksaminda konusmadik yattik uyuduk. Ben tepki verdim ama fazla degil. Boyle iste anlatmak istedim. Benim lafim cokmu kotuyduki. Her sefrinde ayni seyi yapio bende tesekurler ovguler yagdiriyom bu sefer yapmak istemedim suclu oldu.m. Sonucta evine alio ki ben et yemem pek kndisi yer.
Once dusundum orucuz ikimzde abatttik diye ama esim asla boyle bisey dusunmicegi icin hep ay yanlismi yaptim diye ben dusunuyorum bu sefer dusunmek istemiyorum
Yada salak kelimsini benmi abarttim normalmi salak demek

sorunlariniz bundan ibaretse abartilacak uzulecek bi durum yok.benim esimde bak sunu sunu aldim der bi guzel soz iltifat bekler benden.bende sagol Allah razi olsun paramiza bereket versin Tesekkur ederim Allah basimizdan eksik etmesin gibi cumlelerden cumle secerim.oda mutlu olur.esim bana alcan tabi senin evin birde teserkkurmu edeyim gibi cumle kullansa ben alinir uzulurdum.

Toplamda 10 yıllık evlilik de dahil süren ilişkim var.
Ne ben eşime ne eşim bana konu ne olursa olsun bu şekilde konuşmayız.
Oruç falan bahane etmeyin. Bu ilk değildir muhtemelen.
Ayrıca salak kelimesi normal olabilir mi Allah aşkına?

Bende dedimki tabi alacan sonucta evine aliyon hani tesekkurmu ediyim dedim.

önceden ne oluyordu da şimdi teşekkür etmek yerine böyle laf soktunuz bilemiyorum ama siz başlatmışsınız.

tabi ki bunun karşılığı hakaret işitmek değil. yine de sorunlarınızı çocukça değil de yetişkin bi biçimde çözmenizi tavsiye ederim.

Ay lütfen şu yazım yanlışlarını düzeltin ergen gibi...
Bir de keşke teşekkür etseniz evine de alsa düşünmüş etmiş çok zor bir sey değil ha bu arada ne olursa olsun Eşinizin yaptığı hiç doğru değil ciddi bir dille uyarın size saygısı yok

Olayı şöyle canlandırın siz evde derin bi temizlik yapsaniz cok ozenseniz temizlige. Aksam esiniz isten gelincede ona ozenerek anlatsaniz aksama kadar surayi soyle topladim ,burayi bole sildim ama tertemiz oldu diye ozenerek anlatsaniz.esiniz size deseki napayim tabiki yapacaksin evin kadini sensin , birde sana tesekkur mu edicem bunun icin dese kizmazmisiniz?

Anladim demekki ben yanlisim. Bazen iki uc gun gecse bile hatirlattigi icin artik bunaliyorum kac kere tesekkur ediyim diye. Ben eve bisey aldigim zaman tesekkur beklemem ki etmezde zaten ama ne biliyim demekki degisiyo

Siz başlatmışsınız. Evine dahi alsa teşekkür edilmesi, kesemize bereket denilmesi gerekir. Neden bu şekilde tersleme ihtiyacı hissettiniz? Çirkin olmuş.

Salak kelimesinin çok çeşidi var. Mesela eşim şapşal bişey yaptığında "ahhaha salak" diye gülebiliyorum, alınmayız bu durumda. Ama hakaret için, kırmak için söyleniyorsa hoş değil.

Çamaşır konusunda bozulmak ya da onun yapmadığı şeyleri sıralamak yerine yardım isteyin. Evlilik bir yarış değil, sen şunu yaptın ben bunu yaptım diye kıyas yapmayın. Yardım et birlikte toplayalım deyin olsun bitsin.

Evet dogru. Esim harcadigi paradan bahsettigi icin zoruma gitti hani tabiki ev biseylr alinacak gibisinden

Anladim demekki ben yanlisim. Bazen iki uc gun gecse bile hatirlattigi icin artik bunaliyorum kac kere tesekkur ediyim diye. Ben eve bisey aldigim zaman tesekkur beklemem ki etmezde zaten ama ne biliyim demekki degisiyo
bu huy benim esimdede var bi iki kelimeyle guzel diyorum.bazen icimden sanki ele aliyon evimize aliyon diyorum.bazi erkekler eve aldiklari seylerle mutlu oluyorlar esi tarafindan da onure edilmek isteniyorlar.salak kelimesine de tepkini goster soyleme de saygiyi kaybetmiyelim de..

NormaL olup olmadığını sorman normal mi?

Yüz göz olunan ilişkinin içinde yıllar geçirdikçe normal.kavramı ters yüz oluyo galiba

Elbette normal değil

Normal degil ama tepki gosterdigim icin sanki buyutuyomusum gibi davraniyo esim o yuzden sordum problemli olan benmiyim diye

Evet dogru. Esim harcadigi paradan bahsettigi icin zoruma gitti hani tabiki ev biseylr alinacak gibisinden

Evlilikte senin benim param lafi olmazki, senin paran onun, onunki senin zaten. Misal esim gecen eve biseyler almis eve geldi diyorki ben neler aldim askim gel bak, baktim ve acikcasi hic ilgimi cekmedi ama gittim optum sagol askm kesene bereket dedim oldu bitti. Evlilik gonul kirmakla olmaz. Misal ben evde temizlik yapsam bole anlatirimda anlatirim esime o da bazen sıkılıyo farkediyorum ama caktirmiyo ben bitirince ellerine saglik askm saol vs diyor kapaniyor konu. Ama size salak demesi tabiki hos degil bunu konusun esinizle guzelce.

Bizim evde asla salak gerizekalı vs. kelimesi geçmezz.. ikimizde seevmeyiz bu tarz konuşmaları.. Ayrıca eşim eve bişe aldığında teşekkür ederim.. o da.. Ben evi temizleyip silip süpürsem yemek yapsam çamaşır yıkasam o da bana teşekkür eder. Eline sağlık der..

Her defasinda alistirmakla yanlis yapmissiniz tsk ederek. Evi tabiki alacak. Sen her yemek yaptiginda ellerine saglik diyormu tsk ediyor mu?
Erkekler belirli bir muddet somra gercektende odunlasabiliyor. Ben sevgili iken bile temizlik yada yemek yaptim dedigimde ellerine saglik gulum derdi. Evlenincede oyle ama artik unuttu arada bir diyor. Aklina gelirse.
Benim esimde bir seferinde g.zekali demisti (sakamiydi degilmiydi anlamadim) basladim ağlamaya. Niye ağlıyorsun saka yaotim diye 1 saat dil doktu.
Ben hic sert cikismasina dayanamıyorum. Istemsiz sekilde agliyorum. Ama ida akisti galiba aglamalarima.
Bir seferinde sakadan bagirdi (gercektende sakaydi heytt mi hoott mu bisekilde .

Belliydi yani gulerek yaptı. Ama ne bilim bi zoruma gitti basladim.aglamaya. zavalli gulsemi aglamasami o da sasirdi bian ne yapacagini :)

Gercek manada salak, manyak, g.zekali vs. Demek cok can yakıcı. Kırıcı. Oyle birsey oldugunda belki erkek aman ne var diye dusunebilir ama kendi adima ben. Demekki ben eşimin gozunde boyle biryim diye dusunmekten kendimi alamam.

Tek sorununuz buysa yinede cok buyuk bir sorun yok ama birdaha salak vs. Dememesi icin uyarmaniz gerek.

Insanin esek saatide olurmus esref saatide. Siz birbirinizin esek saatine denk gelmissiniz galiba. Her erkekte icgudusel olarak evine reislik etmek ve karisi tarafindan pohpohlanma istegi olur. Esiniz icin o etin en iyisini almak evin reisi olarak gorevi ve size yaptigi bor jest bi nevi. Sizden de ona yonelik bir ovgu beklemis.
Evde yapmadiginiz seyleri size soyluyorsa "en kisa zamanda yapmaya calisirim canim elim degmedi haklisin bende bu aralar fazla dagittim" diyin. Bidaha laf etmez bile bu konuda. Dogalarinda var sanirim. Bir laf soyledikleri zaman karsilik gormek degil, hakli bulunup onaylanmak istiyorlar.

Teşekkür mü edeyim demek yerine iyi yapmışsın diyebilirdiniz.
Ama tabi bu size salak deme hakkını vermez eşinize yine de.
Çok saygısızca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…