• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin şartları ve tükenen evliliğimiz

rosechine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
362
1
46
İstanbul
beni bu konum da da yalnız bırakmayacağınızı biliyorum..önceki konumda yaşadıklarımı biçok arkadaşım biliyor yenilemek istemiyorum..eşim bana yalan söyleyerek işyerindeki kızla sinemaya gidip bana yakalanmıştı boşanmanın eşiğine gelmiştik son bi şansla affetmiştim.o olaydan sonra sadece birkaç hafta ilgi alaka dürüstlük gördüm eşimden..şimdi çok farklı birisiyle evliymişim gibi.eşim çok değişti..

mezun olduğumdan beri aynı şirkette çalışıyorum işim gelirim iyi..ama eşim çocuk konusunda ısrar etmeye başladı.hergün bu yüzden tartışmalar çıkıyor evde..sana güvenmiyorum çocuk içinde kendimi hazır hissetmiyorum dediğimde ise çılgına dönüyor bağırıyor çağırıyor kapıyı vurup çıkıp gidiyor..dün akşam tartışmamız haddini aştı..eve gittik yemek yapmamıştım yolda köfte aldım pilav yaptım yanına salata filan..sabırsızlandı söylenmeye başladı açım ben daha ne kadar bekliycem bumuydu benim düşeceğim durum ..benle sidik yarıştracağına evinde otur ama yok oturmazsın giyincen süslencem işe gidecen filan demeye başladı..bir iki sustum ama en son bende patladım..beni pasifleştirmek niyetindesin çalışıcam boşyere okumadım ben dedim.tartışma giderek büyüdü ben sana bakamayacağım diyemi korkuyosun dedi vurdu kapıyı gitti yemek yemeden..1 saat sonra geldi kitap okuyordum ..kitabı çekti aldı aynen şunları söyledi"şartlarım var işten çıkıcaksın ve artk bi bebeğimiz olacak onunlada sadece sen ilgileneceksin " dedi..şok oldum ee yoksa ne olacak dedim..yoksa istemiyorum böyle bi hayat dedi..ozaman benimde şatlarım var sende ya başka bi iş bulacaksın yada patronunla görüşüp o kızın işten çıkarılmasını isteyeceksin rahat değilim o kızla aynı ortamda olmandan dedim..(ki o olaydan sonra çok şey duydum..eşimden hoşlandığını,gece arayıp eşime sorunlarını anlattığını filan)sen hala ordamıısn kız zaten evlenip gidecek ben yeni bi iş nerden bulayım sen bahane sunuyosun diye sitem etti bana..o olaydan sonra takipteydim ama hiç o kızın adını anmamıştım ama unutamyordum bi türlü ilk defa dün gece dile getirdim..şartsa şart dedim buyur sen yap bende yapayım dediklerini..

ne oluyor bize anlamıyorum..eşim çok değişti.çok agresif ağzından çıkanları duymuyor."bıktım" kelimesi beni çok yaralıyor..hata yapan kendisi bıkan kendisi..defalarca soruyorum neyden bıktın neyin bahanesi bu diye?ben bu adamdan nasıl çocuk yapayım şimdi?nasıl güveneyim..?yardımlarınıza ihtiyacım var yine..

Önceki konularınızı bilmiyorum ama eşiniz çok bencil biri
Niye çalışmanızı istemiyor ki eve iki maaş girmesi daha mantıklı iken
Eşinin aldığı maaş ne kadar yüksek olursa olsun kadının çalışması farklı bir şey
Benim eşim ayda ne kadar kazanıyor bilmiyorum ama eline epeyi para geçiyordur
Boşandım eşimden ben memur maaşıyla geçiniyorum iyi ki de çalışıyorum şimdi ona muhtaç olacaktım

işten zaten çıkmayın da
çocuğu da emri vaki ile yapmayın
şarta şart sunmanız gereksiz olmuş
şart sunmasının anlamsızlığını anlatıp direkt konuyu kapatmalıydınız
böyle restelere karnınız tok olsun
size sadece "çocuk doğuracak ve ona bakacak kadın" sıfatıyla bakan biriyle evli kalmanın haz vereceğini sanmıyorum..

beni bu konum da da yalnız bırakmayacağınızı biliyorum..önceki konumda yaşadıklarımı biçok arkadaşım biliyor yenilemek istemiyorum..eşim bana yalan söyleyerek işyerindeki kızla sinemaya gidip bana yakalanmıştı boşanmanın eşiğine gelmiştik son bi şansla affetmiştim.o olaydan sonra sadece birkaç hafta ilgi alaka dürüstlük gördüm eşimden..şimdi çok farklı birisiyle evliymişim gibi.eşim çok değişti..

mezun olduğumdan beri aynı şirkette çalışıyorum işim gelirim iyi..ama eşim çocuk konusunda ısrar etmeye başladı.hergün bu yüzden tartışmalar çıkıyor evde..sana güvenmiyorum çocuk içinde kendimi hazır hissetmiyorum dediğimde ise çılgına dönüyor bağırıyor çağırıyor kapıyı vurup çıkıp gidiyor..dün akşam tartışmamız haddini aştı..eve gittik yemek yapmamıştım yolda köfte aldım pilav yaptım yanına salata filan..sabırsızlandı söylenmeye başladı açım ben daha ne kadar bekliycem bumuydu benim düşeceğim durum ..benle sidik yarıştracağına evinde otur ama yok oturmazsın giyincen süslencem işe gidecen filan demeye başladı..bir iki sustum ama en son bende patladım..beni pasifleştirmek niyetindesin çalışıcam boşyere okumadım ben dedim.tartışma giderek büyüdü ben sana bakamayacağım diyemi korkuyosun dedi vurdu kapıyı gitti yemek yemeden..1 saat sonra geldi kitap okuyordum ..kitabı çekti aldı aynen şunları söyledi"şartlarım var işten çıkıcaksın ve artk bi bebeğimiz olacak onunlada sadece sen ilgileneceksin " dedi..şok oldum ee yoksa ne olacak dedim..yoksa istemiyorum böyle bi hayat dedi..ozaman benimde şatlarım var sende ya başka bi iş bulacaksın yada patronunla görüşüp o kızın işten çıkarılmasını isteyeceksin rahat değilim o kızla aynı ortamda olmandan dedim..(ki o olaydan sonra çok şey duydum..eşimden hoşlandığını,gece arayıp eşime sorunlarını anlattığını filan)sen hala ordamıısn kız zaten evlenip gidecek ben yeni bi iş nerden bulayım sen bahane sunuyosun diye sitem etti bana..o olaydan sonra takipteydim ama hiç o kızın adını anmamıştım ama unutamyordum bi türlü ilk defa dün gece dile getirdim..şartsa şart dedim buyur sen yap bende yapayım dediklerini..

ne oluyor bize anlamıyorum..eşim çok değişti.çok agresif ağzından çıkanları duymuyor."bıktım" kelimesi beni çok yaralıyor..hata yapan kendisi bıkan kendisi..defalarca soruyorum neyden bıktın neyin bahanesi bu diye?ben bu adamdan nasıl çocuk yapayım şimdi?nasıl güveneyim..?yardımlarınıza ihtiyacım var yine..

Eşinin canı sıkkın kendine oyuncak arıyor. Şartla şurtla çocuk mu yapılırmış?

Sakın arkadaşım, işten falan çıkayım deme. Şartların olgunlaşmadan çocuk fikrinden uzak dur.

kızdan uzak kalmak asabiyet yapmış gibi geldi bana. ayrıca da bu durumlar tekrarlandığında kolayca çekip gideme diye de çocuk yapmak istiyor resmen.

Sizi çocuk doğurarak ve işten çıkarak kendine bağımlı hale getirmeye çalışıyor. Olurki boşanmak isterseniz bunu imkansızlaştırmak istiyor bence.
Arkadaşın dediği gibi sizinde şart sunmanız gereksiz olmuş. Şimdi eşiniz dediğinizi yaparsa siz işten ayrılıp çocuk doğuracak mısınız? Sakın böyle bir hataya düşmeyin. O kendi hayatını yaşayacak siz de evde ona hizmet edip çocuk bakacaksınız.

iyi br işim var diyosunuz önceki konunuzuda biliyorum ona istinaden diyorum ki sakın çıkmayın. kadın artık evinin hanımı çocuklarının anası olma tabusundan çıkalı çok oldu. artık hayat müşterek.şart şurt sunmak yerine bebek bakmaya o sorumluluğu almaya hazır olmadığınızı ve henüz ona güveninizin tam olmadığını anlatın. bu şartlar altında kimse huzurlu olmaz. sizi yıldırmaya pasif duruma düşürmeye çalışıyo. bence dikkatli olun. o kızın konusunu siz kapattınız ama bence eşiniz kapamamış ve bir arkadaşın ddiği gibi bu durum onda asabiyet yapmış. yazık..

işten zaten çıkmayın da
çocuğu da emri vaki ile yapmayın
şarta şart sunmanız gereksiz olmuş
şart sunmasının anlamsızlığını anlatıp direkt konuyu kapatmalıydınız
böyle restelere karnınız tok olsun
size sadece "çocuk doğuracak ve ona bakacak kadın" sıfatıyla bakan biriyle evli kalmanın haz vereceğini sanmıyorum..

bence de şarta şart koşmak pek iyi olmamış konuyu en baştan ele alıp çözüme kavuşturmalıydınız..eşiniz şartınızı yerine getirse siz de o zaman paşa paşa işten çıkıp çocuk mu doğuracaksınız.siz bu söylediğinize pişman olabilirsiniz ve bu noktadan sonraki hata sizin hatanız olur..

Eşiniin ağzından çıkanı kulağı duymuyor galiba. .
Çocuk öyle tek kişinin isteğiyle olmaz . .
Şartla şurtla hiç olmaz. Şart Kabul edildiği taktirde bir evliliğide yürütyorsa o evliliktende hayır gelmez

O kızdan uzak kalma mevzusu diyerek bence daha da durumu daha vahimleştiriyor olabilrisiniz arkadaşımız açısından.Biraz daha üzmeyecek şekilde yaklaşalım lütfen.Eşinizin yaptığı doğru değil tabi ki katılıyorum ama bence eşiniz yüz bulmuş beni başka sevenler de var acaba ben yaşadığım hayattan memnun muyum eşim bana çocuk da vermiyor , mutlu muyum mutsuz muyum bunları sorgulamaya başlamış..Eğer bu durumu kökenden çözmez görünen sebeplerle uğraşırsanız çocuk yapma mevzusuyla ya da işten çıkma mevzusuyla,o zaman kavgaların sonu gelmez bence onun memnun olmadığı mutlu olmamasının asıl nedeninin çözülmesi lazım..

Ben evde oturmakla bağımlı olacağınızı düşünmüyorum çünkü tahsiliniz var çalışma hayatınız var. Tutun ki evde oturdunuz olmadı başlarsınız, evde oturup boşandınız gene başlarsınız.

Mesleği olan kadın evde de olsa bağımlı olmaz. Gene sesi çıkar mesleksiz ev hanımı gibi değildir. Kızıdrma kafamı başlarım der :)

O yüzden diğer konuları bilemem ama çocuk istiyorsanız yapın. Kimseye güvenmek durumunda değilsiniz, kendinize yetersiniz.

eşiniz sizin çalışmanızı baştan beri istemiyormuydu yani evlenmeden bu konuda anlaşmış iseniz ve şu anda sizin karşınıza hem işten çık hem çocuk doğur şartıyla geliyorsa belliki sizi garantiye almak istiyor ondan boşanamayasınız diye yapıyor bunu..yani ben eşinizin çalışmanıza karşı olmasından bunları istediğini düşünmüyorum amaç sizi kendisine mecbur kılmak..

Ben evde oturmakla bağımlı olacağınızı düşünmüyorum çünkü tahsiliniz var çalışma hayatınız var. Tutun ki evde oturdunuz olmadı başlarsınız, evde oturup boşandınız gene başlarsınız.

Mesleği olan kadın evde de olsa bağımlı olmaz. Gene sesi çıkar mesleksiz ev hanımı gibi değildir. Kızıdrma kafamı başlarım der :)

O yüzden diğer konuları bilemem ama çocuk istiyorsanız yapın. Kimseye güvenmek durumunda değilsiniz, kendinize yetersiniz.

Oturmamış bir evliliğin ortasına cocuk getirmek, dinamit yerleştirmekten farksız. Günümüz kadınları herşeye yetebildiği için bu kadar yalnız ve sorunlu.

Sorumlulukları paylaşmayacaksak neden evleniyoruz? Hepimiz yaşımız gelince sperm bankasından çocuk alalım. Kendimiz bakarız.

diğer konunu da biliyorum..aklıma iki ihtimal geliyor:
1-bu geçmiş konu çok canını sıktı ve kendini evli barklı,
çoluklu çocuklu bir adam olarak görmek istiyor..sende
"ben çocuk istemiyorum,sana güvenmiyorum." demişsin..
onun açısından bakınca da ağır bir cümle değil mi??
2-senden vazgeçemeyeceği için,çocuğu bir bağımlılık
unsuru olarak kullanmak istiyor olabilir..kimsenin birden bire
180 derece bir açıyla değişebileceğini düşünemiyorum
açıkçası..var olanı ,tetikleyen unsurlar dışarı çıkarmıştır..:26:

Bencede arkadaşlar çok halkı sakın işinden çıkma senin kendi ekmeğini kazanıyor olman ona bağlı olmadan ayakta durman zoruna gitmiş olacak ki seni işten çıkartmaya kendine bağımlı hale gelmeni istiyor.Boşver sen eşinin dediklerini seni böyle kabul ediyorsa etsin etmiyorsada kendi bilir

..........sana güvenmiyorum çocuk içinde kendimi hazır hissetmiyorum dediğimde ise çılgına dönüyor bağırıyor çağırıyor kapıyı vurup çıkıp gidiyor...........

Sana güvenmiyorum demen eşinin üzerinde kötü bir etki bırakıyor.
Sana güvenmiyorum,çocuk yapmayacağım,işten de ayrılmayacağım.
Eşin açısından bunlar,"her an seni bırakabilirim" anlamına geliyor.

Böyle demek yerine,çocuk için acele etmeyelim,daha genciz,biraz daha birlikte zaman geçirelim diyebilirsin.
Güvenip güvenmemek senin duygularınla alakalı.Şu an eşinin bu konuda yapabileceği birşey yok.
Zamanla aşılabilecek bir sorun bu.O yüzden dile getirmemeni öneririm.

İşini elbette bırakma.İşten çıkmama sebebini iyice netleştir.Eğitimin ve yaşam tarzınla alakalı sebepleri sıralayabilirsin.
Ama "boşanırsam ayaklarım üzerinde durmalıyım" gibi bir imaj oluşmasın.

Eşin,senin güveninle birlikte,kendine güvenini de kaybetmiş sanırım.
Onu önemsediğini,birlikteliğinize değer verdiğini ve aynı önem ve değeri ondan beklediğini göstermelisin.
Diğer konuyu bilmiyorum ama anlaşılan öte tarafta ona değer vermiş,iyi hissettirmiş birisi olmuş.Bence bunu bir düşün...

eşime güvenmiyorum hemde hiç..son olaydan sonra güvenim eskisi gibi olmadı aslda olmayacak..kendişni geri çekmiş gözüksede bi gece konuşmuşlar telefonda öyle duydum eminimde bundan..güvenmediğim birinden nasıl çocuk yaparım eşimin amacımını tüm arkadaşlar özetlemiş beni kendine bağımlı bırakmak ..oysa ki bağımlılık dururumum asla olmaz tahsilim var hersekilde çalışırım ben..bu değişim nedir onu anlamaya çalışıyorum ben..

Bence eşin kendini senin gözünden düşmüş gibi görüyor..Kendine yedirememiş olayları yakalamanı...Aşağılık kompleksi yapmış biraz.Sen de senin çocuğunu doğurmak istemiyorum diyince iyice oturmuş.Şimdide tekrar eskisi gibi seni kendine bağlamak istiyor.Seni kaybetme korkusundan olabilir bu yaptıkları gibi geldi bana.
Sakın izin verme buna canım.. Kaybetme korkusu da olmazsa bence çok daha zor kurtulur bir evlilik..

bnce bunca olayın üstüne çocuk yapmak senn hayatını geriletir.. ne kadarlık evlisin yaşın kaç bilmiyorum ama bekle derim sorunlu bi evliliğe birde çocuğu eklemek bencillik... olan çocuğa olcak... sen pasif olup altta kalmamışsınki iyikide öyle olmuş hangi devrde yaşıyorz yaa eşin hem suçlu hem güçlü davranmış kendini hazır hssetmiyosan sakın çocuk yapma ve işindende çıkma ...

Back
X