eşimin saygı duyması için...

sade2011

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
115
31
298
Samsun
merhaba arkadaşlar, çalışan bir bayanım üç yıllık bir evliliğim var ve çocuk yok. en büyük hatam evlenirken evliliğin önemini kavrayamamış olmaktı.sevmedim sevilmedim ama evlendim.eşim sessiz biriydi ailesi hep çekingenliğini öne sürerek bazı şeyleri hoş görmemizi istediler. öyle başladı ve öyle de devam etti ne yazıkki. naz yapan eşim oldu hep. evlenince tüm sessizliğinin acısını benden çıkarmaya kalktı. ailesinden görmediği sevgi ve ilgiyi benden bekledi.koca olmayı öle büyütüyor öyle büyütüyor ki...
ilgi göstereceksin, ihmal etmeyeceksin ve ondan hiçbirşey beklemeyeceksin.zaten sosyal hayatı yok.sürekli evde.o yüzden misafir istemez evde.çağırsam acısını çıkartır fazlasıyla...öyleki bi misafirde temizlik yapmamı engelledi.evi dağıttı. bi başkasında çağırdığım için -eşli çağırmıştım- evi terketti gelmedi kendim ağırladım.misafirler gittikten sonra neden oturdular bu kadar diye bana kızdı bağırdı. kimseyle görüşmediği için ailesinden fikir alıyor.ailesi de sürekli bunu savunuyor.çünkü ailesi de misafiri masraf olarak görüyorlar.onlar için para biriktirmek önemli.selam bile vermez eşim borçlu çıkarım diye...bana selam verseler o kimdi vs diye hesap sorar bana.biriyle buluşmak istesem surat asar.bazende hoş karşılar yeterki ondan görüşmesini istemeyim...

tartışmalarımızda beni hep hatalı bulur. evden gitmemi ister.ona göre olgunlaşmayan benim.sabreden hep o.
son tartışmamızda benim etkisiz biri olduğumu söyledi. kendi ayaklarımın üzerinde duramayan miskin biriymişim.

arkadaşlar istiyorum ki ben de misafir çağırıyım hazırlık yapayım anlamıyor yeni görüştün ya onla diyor.ve kavga çıkmasın diye alttan aldıkça eve maddi manevi destek oldukça etkisiz oluyorum.eve üç kuruş getiriyorum diye dilim papuç kadar oluyormuş. evlendiğimde eşyaları birlişkte aldık yine de hiç değerim olmadı.ona göre herşeyi kendi yapmış.

evde bir adamla sürekli dipdibe yaşamak ve teşekkür edileceğine değer verilmemek üzülüyor beni. daha önce söylemiştim ailesi eşime istersen ayrıl demiş...ayrılık fikrini sokmuşlar aklına...çünkü onların istediği gibi gurur duyacakları bir kız olmadım.pasif geldim.oğulları asosyal gelinleri sosyal olsun istediler daha doğrusu oğullarını değiştiremediğim için belkide beni suçluyorlar.çünkü eşim evlendikten sonra evden ayrılmaz oldu.bekarken en azından haftada bir maça giderdi.şimdi asla evden çıkmıyor.bana kızarsa evde bırakıp anasına,abisine gidiyor.

şimdi sorum şu : bir bayan kendisine saygı duyulması için neler yapabilir?

bu arada eşim kızdığında tpolumda gösteremediği tüm cesareti bende gösteriyor.iki erkek kavga eder gibi bana dayılanıyor.
ayrıca kimseye de güvenmiyor.

Bence eşin hasta bir psikologla görüşmesi gerekir bir kitapta böyle bir adam vardı adı asperger sendromu diye sen ne yapsan bu adam laftan anlamaz ki kendini kötü hissetme bence çözüm doktora gitmek o zaman herşey düzelir.

Piskolağa götürün bence sizin yapabilceğniz çok bişey yok gbi hiçmi arkadası yok arasalar buluşmaya çagırsalar falan. Çok garip eşiniz heleki misafir gelmesin diye evi dagıtmak çocuk gbi :)

canım gidebiliyorsanız aile danışmanına gidin.bu tarz insanlar sonra şiddetede meyillenebiliyor.dışarıda çok farklı evde çok farklı oluyorlar.daima kendleri haklı oluyor.destek almakta yarar var

Piskolağa götürün bence sizin yapabilceğniz çok bişey yok gbi hiçmi arkadası yok arasalar buluşmaya çagırsalar falan. Çok garip eşiniz heleki misafir gelmesin diye evi dagıtmak çocuk gbi :)

evet verdiği tepkiler çok abartılı. yavaş yavaş düzelmekle beraber yine de düzgün bir iletişim kuramıyorum.kendim gibi olamıyorum.kendi fikrimi söylesem öyle düşündüğüm için abuksabuk tepkiker veriyor.bende onla tartışmamak adına fikirlerini kabul etmiş gibi görünüyorum. doktora güvenmiyor.kimseye güvenmiyor.arkadaşalık mrb mrb dan ibaret onun için. çalışıyor ama tatili çok olduğundan sorun yaşıyorum....

ailesiyle de çok mesafeli.ailemle görüşme zorluğu yokmuş zaten.kendi ailesi de onaylıyor.siz birbirinize eş olun yeter diyorlar. oğullarını üstün tuttukları için de bana yardımcı olmuyorlar.oğullarıyla benim için kötü olmak istemiyorlar.denedim daha önce ama her şey daha beter oldu. zaten her insandan dost olmayacağını öğrendim...

eşimlerde ilgisizliğin adı karışmamak ,samimiyetin adı karışmaya kalkmak olarak algılanıyor.o yüzden 3 senede herkesle aramda mesafeler oluştu. arkadaşlarım aramaz oldular.zaten çok çevrem yoktu.evlenince artar sanmıştım hepten yok oldu.şimdi görüştüğüm bir ailem var.onlarla da boş zamanım oldukça.yoksa evdeyim veya eşimleyim...

eşim bana ilgili çoğu zaman sadece biz birbirimize yeteriz anlayışında.ama ben sıkılıyorum o da beni mutlu olmayı bilmemekle suçluyor.
elimdekiyle yetinmememle...ona kalsa çok şey varmış sorun edecek ama etmiyormuş mutlu olmaya çalışıyormuş.

o gerçekten mutlu çünkü herşey istediği gibi eve kimse gelip gitmiyor.o biyere gitmek zorunda değil... ve tüm bunlara karşın bana etksizsin sen diyor. öyleyim ama atrık böyle olmak istemiyorum.

iyiliğim enayilik olarak yorumlanıyormuş artık enayi olmak istemiyorum...tepkimi ilk olarak nasıl göstersem...

canım gidebiliyorsanız aile danışmanına gidin.bu tarz insanlar sonra şiddetede meyillenebiliyor.dışarıda çok farklı evde çok farklı oluyorlar.daima kendleri haklı oluyor.destek almakta yarar var

gitmiyor.ben böyleyim işine gelirse diyor..ayrılmak isteyince de gözümü korkutuyor üzüleceksin diye...pişman olursun diye..ben bu kararı alsak bile birlikte almak istiyorum o git o zamn diyor.borcumuzdan dolayı parayı veriyorum birikim onda yine de beni yolluyor evden.kendi hiçbir sorumluluk almıyor.

Madem kimseyle görüşmüyo madem siz size yetersiniz bence her boş zamanında ikiniz için plan yapın mesela bu akşam buraya çay içmeye gidicez yada bu haftasonu puzzle aldım onu yapıcaz hayr derse yapmak istemezse bni kimseyle görüştürmüosun o zmn bnmle ilgilenmek istediklerimi yapmak zorundasın diyin :) habire gerekli gereksiz konuşun magazinsel olayları işte demet akalın dogum yapmış mesela :) anlatın anlatın durun kızarsada arkadasım yok ki görüşmüyoruz kimseyle kız arkadasım yok o yüzden sna anlatorum diyin :) süreklş arkadasınız olmadıgı için kötü yanları ortaya cıkarcak seyler yapın yani :)

Evden git dediği zaman gidin annenizin yanına ama bi ikş hafta degil bi ay faaln durun bakalım nasıl ödicek siz olmadan bazı şeylerde kararlı oldugnuzu gösterin

Madem evde tek başına mutlu,sizde tek başına bırakın.
Kendinize dışarda sosyal bir hayat kurun,eşinizlede evde vakit geçirirsiniz.
Surat asar diyorsanız onunla birlikte plan yapıp o kabul etmezse arkadaşınızı çağırın.
Örneğin tiyatro bileti alın ikinize,gelmem derse kimle gidicem ben deyin,arkadaşınızla gtmenize mum olsun.

... ve tüm bunlara karşın bana etksizsin sen diyor. öyleyim ama atrık böyle olmak istemiyorum.
...

Ne demek etkisizsin? Tamam de, bu bir evlilik ise bir orta yolda buluşalım de. Sen benim için taviz ver biraz de. Ayda 2 defa misafirimi çağırayım, istediğim gibi ağırlayım sen tek laf söz etme de. Ben de senin istediğin gibi "etkili " biri olucam. Bir anlat bana bu etkili nasıl olunuyor? Sen etkilimisin mesela de.

Arkadaşım sevmedim, sevilmedim diyorsunuz, bu adamın nesine tav oldunuz peki? İnşallah tez zamanda kıymetinizi anlar. Arkadaşın önerisine katılıyorum. Biraz sizi kaybedebileceğinin korkusu olmalı. Ama olur de blöfünüze rest çekerse, siz bu adamı kaybettiğiniz için yıkılır mısınız peki? :44:

Ne kadar zor bir adam bu ...
Ruh sağlığı yerinde değil ve sanki ailesi de bunu bliyor
Sana tavsiyem sakın ama sakın onun dediklerini doğru bilip veya aman kavga çıkmasın diye yapma ..
Sen senden olursun
Tavrnı koy ve kararlı ol
Arkadaşlarınla da görüşeceksin eve misafir de çağıracaksın
Kendi istiyorsa evde otursun

Normal olmayan o lütfen kendini üzme ve ona uymaya calışma aksi takdirde belli ki sen çok üzülceksin

Boşanma davasını açtıgınız an o çok beklediğiniz saygıyı görürsünüz. Adam normal değil belli, elaleme yapamadıgını size yapıyor. Gidemeyeceğinizi biliyor size dayılanıyor. Açın davayı bakın o adamın yerine kim gelecek?

Son düzenleme:
ya tövbe tövbe daha neler duyacaz bakalım, ne cins insanlar varmış ya. insanı insanlardan soğutuyolar. vallahi burda anlatılanları okudukça bazen midem bulanıyo erkeklerden. dua ediyorum başıma bunlardan birisi gelmesin diye. vallahi ya kanser eder bunlar insanı ya katil. ömür kısaltır be bunlar, Allah sabır versin kardeşim..

bu kısımlar sizinle birebir aynı yaşadıklarım.. ve benim durumumu konumdan bakabilirsin..ama moralin bozulur bu hale mi geleceğim diyee..

saygı duyması için onun her dediğini her defasında yapman lazım ! bu erkekler başka türlü saygı duymaz..

benimkine de kalsa işten ayrıl bana hizmet et ! ilgilen önemse senin hiç hayatın olmasın.. o asosyal oldugu için benim sosyal olmam ona çok batıyor !

bak hatırladım yıne offf

ya iyi olduğumuz zamanlarda iyi bir arkadaş. benimle ilgilenir.bazen kitap okumak vb. gibi odadan ayrılırım.yanında olmam için tv kumandasını bana verir.veya benle birlikte kitap okumaya başlar.ama sosyalleşmeye karşı bir de arada sırada insanlara olan yaklaşımını bana da sergiliyor.çok kırılgan eften püften şeylere kırılabiliyor.bir bakışım,ses tonum vb...düşünün böyle birine bir şey söyleyebilir misisniz? kırıldığında ya kırıyor yada iletişimi sonlandırıyor...çok kıskanç.biriyle mutlu olsam hemen üzzüyor beni.çocuk olursa yine sever misin beni diyor.
eskiye göre ilişkimizde az çok yol katettik eskisi gibi hırçın değil ama ara sıra çıkıyor yine orrtaya. bir de sosyal olduğumuzda çok sıkıntı yaşıyorum.şunu niye dedin bu neden böyle vs vs....
beni üzen ise çocuğummuş gibi düşünüp anlayışlı davrandıkça etkisiz oluyor oluşum. onun gözünde etkisiz,silik,miskin biri olmam.

ailesi beni ailedeki diğer bayanlarla kıyaslıyorlar.onların kocası anlayışlı.istedikleri yere gidip geliyorlar.biz evlenince de oğlum sakın onlar gibi olma dizginleri kaptırma demişler.o da ailesine karşı kendini ispatlamak gayesinde.çünkü şimdiye kadar ezildiği için.eline iyi bir fırsat geçti.küçük kız kardeşinin sevgilisi var ona bişey demez.kız istediğini yapar rahat rahat bana gelince gelenekçi kesilir.evli bayan şöyle yapmaz böyle yapmaz ....
bir de sürekli ailesi fikir beyan ettiği için eşime aynı şeyi kendi ailemin de bana yaptığını düşünüyor.misal alışveriş yapalım diyorum.
kim sokuyor aklına bunları diyor.sanki ben düşünemem isteyemem gibi...sonrada aileme tepki gösteriyor hiçyoktan.eşimle birlikte 3 yılda 5 defa gitmemişimdir aileme yemeğe düşünün.
işte böyle ne yapsam ben bu koca çocuğa...herkes ilgisiz davrandığı için böyle olmuş zaten.ben zor da olsa biraz daha uğraşmak istiyorum...çünkü özünde iyi biri.tek hatası insanlara karşı güvensiz oluşu.para ya güveniyor sadece.

oncelikle esinin kolesi olmaktan vazgec. Ev hanimlari bile eslerine boyle hizmet etmiyor. sen butun gun calisiyorsun bir de ustune gelip esine hizmet ediyorsun. ikiniz de calisiyorsunuz ne farkiniz var? esin seni kole olarak gormeye alismis. Zaten anladigim kadariyla sorunlu biri, sen de suyuna suyuna gittikce azitmis.

Ya boyle devam edersin, ya da karsi cikarsin. Ha karsi cikarsan delirebilir, seni dovmeye kalkabilir, evinizde huzurunuz da kalmayabilir. Bunu sen sececeksin: omur boyu bu adami, bu sekliyle cekmek mi? yoksa ne olursa olsun deyip adamin karsisinda dik durmak mi?

Eşinde özgüven problemi var bence
Topluma bu yüzden karışamıyo
Bırak evde kalsın, sen çık arkadaşlarınla
Evli olabilirsiniz de hep dipdibe evde oturmak zorunda değilsiniz

Eşinin psikolojisi normal değil bu kadar asosyal olması ve sizi de asosyalleştirmesi vs...evlilik terapisi danışmanlığı gibi şeylere başvursanız belki durum düzelir
Mina Urgan'ın sevdiğim bir sözü var kk da böyle şeyler okurken aklıma geliyor. Evlenilecek kişide aranacak kriterle alakalı. "PSİKOLOJİSİ DÜZGÜN VE DİŞ FIRÇASINI KULLANABİLECEĞİNİZ KİŞİLERLE EVLENİN."

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…