Eşimin sevgililer gününü ailesiyle geçirmek istemesi

Şöyle bişey var herkesin problemi var kimse dört dörtlük değil, ve türk erkeklerinin genel problemi ailesine aşırı düşkün olmaları bence. Aile sevgisi hem iyi birşey hem de abartıldığında kötü. Yavaş yavaş yeni ailesinin biz olduğunu öğretmeye çalışıyorum
4 yıldır öğrenememiş sizce bundan sonra öğrenir mi?

Yine doğrular fazla gelmiş bir konu sahibine daha. Üyelik iptali gelmiş. Devam edin çocukla kocalarınızı bağlama çabalarına. Neymiş her erkek aynıymış. Nasıl çevrelerde yaşıyor insanlar da her şeyi normallestiriyor anlamıyorum.
Böyle konulara nasıl taktikler ve cevaplar bekliyorlar bilmiyorum.

Eşimin sürekli ailesiyle vakit geçirmek istemesi beni artık çok yoruyor. Gurbete gelin geldim kendi ailem yok sürekli hergün eşimin ailesiyle vakit geçiriyoruz tepki verince de kavga ediyoruz benim ailemden neden nefret ediyorsun diyor. Bikaç haftadır en azından sevgililer günü kafam rahat olur başbaşa vakit geçiririz diye düşünmüştüm iki gün önce 14 şubatta annem ve babamla yemeğe çıkalım dedi. Sinirlerim tepeme çıktı zaten hamileyim ve son aylarımdayım. Hamile olduğumu göz ardı edip sürekli evime gelip hizmet beklediler. Karnım ağrıdığında yatağa geçip uzandığımda eşim yanıma gelip neden bizimle oturmuyorsun diye laf eder.

Hayatımda hiç 14 şubatta ailesiyle vakit geçiren bi çift görmedim. Beni gerçekten hamile halimle bu kadar üzüyor. Tek derdi ailesinin mutluluğu, kendimi sadece ailesine aldığı bi gelin parçası gibi hissediyorum.
E hayır deseydiniz

Valla annesi işine gelince hiç markete gidemez ayağı ağrırmış eşimi gönderir alışveriş yaptırır. Ama gezmeye gelince 5 saat aralıksız yürüyor. Doktora gidemez ayağı ağrır ama biz dağa çıkıcaz desek ben de gelirim der
Sizin başka yere taşımaktan başka çareniz yok. Çocuk biraz büyüyünce bosanin derdim ama geçen gün eski kocası memur ve 100 bin lira alan memur kadının konusu gördüm, nafaka çocuk için 4000 lira bağlamışlar. Başka üyeler de yazmış, hep benzer miktarlarmış. İyi kazandığınız işiniz yoksa sürünürsünüz. O yüzden çocuğu eşinize bırakma niyetiniz yoksa bir şekilde idare etmenin veya durumu değiştirmenin yolunu bulun.

Valla annesi işine gelince hiç markete gidemez ayağı ağrırmış eşimi gönderir alışveriş yaptırır. Ama gezmeye gelince 5 saat aralıksız yürüyor. Doktora gidemez ayağı ağrır ama biz dağa çıkıcaz desek ben de gelirim der
O teyzeler otobüste de genç kızları taciz ediyor, üstüne yaslanıyor yer versin diye. Pazara inince ise atmaca gibi gençleri itiyorlar popolarıyla.

Adam anasının elini tutuyor gezerken, ana oğul aşk yaşıyorlar, saçma sapan bir ilişki, hala daha öğretmeye çalışıyorum diyor. Başka biri de sen de kendi çocuğuna bağlanıp kocanın ilgisizliğini umursamazsın demiş. Travma bebekler geleceğe hazırlanıyor.
Cidden duygusal ensest olabilir.

Eşimin sürekli ailesiyle vakit geçirmek istemesi beni artık çok yoruyor. Gurbete gelin geldim kendi ailem yok sürekli hergün eşimin ailesiyle vakit geçiriyoruz tepki verince de kavga ediyoruz benim ailemden neden nefret ediyorsun diyor. Bikaç haftadır en azından sevgililer günü kafam rahat olur başbaşa vakit geçiririz diye düşünmüştüm iki gün önce 14 şubatta annem ve babamla yemeğe çıkalım dedi. Sinirlerim tepeme çıktı zaten hamileyim ve son aylarımdayım. Hamile olduğumu göz ardı edip sürekli evime gelip hizmet beklediler. Karnım ağrıdığında yatağa geçip uzandığımda eşim yanıma gelip neden bizimle oturmuyorsun diye laf eder.

Hayatımda hiç 14 şubatta ailesiyle vakit geçiren bi çift görmedim. Beni gerçekten hamile halimle bu kadar üzüyor. Tek derdi ailesinin mutluluğu, kendimi sadece ailesine aldığı bi gelin parçası gibi hissediyorum.
Ayy bi ana kuzusu daha delircem ya gül gibi karısı var hamile üstelik ağzının içine bakmask lazım can taşıyorsun sende sessiz kalma yüzlerine bile de lafını aaaa can taşıyorum sizde iş bekliyorsunuz de. Eşinese git anamlarla kutla de

Ben bi umut bebeğimiz olunca kendi ailesini kurduğu kafasına dank eder diye düşünüyorum. Ve her ailesiyle çıkmak istediğinde kavga edicem artık sabretmicem. Önceliği bize ver yoksa biz yokuz diyeceğim
Yani üzgünüm ama kimse evlenince, bebek olunca vs 180 derece dönmüyor, değişmiyor yani. Çocuğun da bu adamı değiştireceğine ihtimal vermiyorum. Ama inşaallah ben yanılayım🙏

Ya bu neyin kafası herşeyi geçtim sevgililer gününde neden onlarda geliyor hadi eşin kafasız çağırıyor onlar neden geliyor ne biçim aile bunlar. Çocuk olunca hiç çıkmaz bunlar sizden

Tepkiler zamanında ve net olarak gösterilmeli. Bu konuda %100 haklısınız. Hem hamilesiniz hem de sevgililer günü çiftlere özel bir gün. Evde bile olsa insan sevgilisi ya da eşiyle baş başa geçirmek ister. Ailesine bir şey diyemem muhtemelen yaşlı başlı insanlardır. Onlar için genelde bu tarz özel günlerin bir anlamı yok ama eşiniz katıksız bir ana kuzusu. Allah kolaylık versin.

İyi evlat olayım derken kötü koca oluyorlar işte böyle . Bu adamların arası yok yani yok . Ben 10 senedir neler çekiyorum artık resti çektim ne yardıma gidiyorum ne de sürekli ugruyorum. Zaten alt katimda oturuyor Hergun görüşmeye de gerek yok .

Şu aşağılık kompleksi kaynaklı kurguları aşmak imkansız ya. Psikolojik bir rahatsızlık bu ailecilik olayı.
Eşiniz bu kadar aileci ise, ayrı bir aile olduğunuzu hissetmiyorsanız neden çocuk yapmak istediniz?

Bundan sonra ailesine ne iyi ne kötü hiç bir yorumda bulunmayın. Tek gitsin gelsin son aylardayım dinlenmeye ihtiyacım var sonrasında zaten bebekle ilgilenmeliyiz de.

Anam babam meselelerine kim girerse girsin kimse çıkamaz o konudan. Baştan aşağı saçmalıyolar zaten.

14 şubat çok çok aşırı önemli birgün değil doğum günü ve evlilik yıldönümü atlatmasında ..keşke herhangi bir gün ailesiz de zaman geçirme fırsatınız olsaydı üzüldüm. Neden böyle birinden çocuk yaptınız ki yani adamın huyunu görüyosunuz sorumsuzun teki. Önce ailesi sonra ana babası sonuçta eviniz barkınız ayrı artık.

Ben olsam ağzımı tutardım bundan sonra tek kelime etmezdim, tek yollardım bu saaten sonra. Bakalım sensiz nekadar çok gidip gelecek.. hani annesi sonuçta o farklı sen farklı :) bazı erkekler anlamıyor ya🤦🏻‍♀️..

Yokmu ailese abi felan çeksin karşına konuşsun iyi sallamak gerek bazen sallayacak aklı selim biri lazım ona..

Hiç şaşırmadım.Törelerimiz bunu gerektirir 🙂Çok muhabbet tez ayrılık getirir.Açıklama yapmayı bırakıp az görüşmeye istikrarlı bir şekilde devam ettiğinizde sorun çözülecektir.

Madem tanışmadınız ben vardım 14 şubat ve 1ocak sabahında kocasının ailesini mi memnun eden🤗1ocak ne alaka derseniz sabah saat 08:00 da ailecek kahvaltıya gelirlerdi ki biz yılbaşı kutlamamış olalım.o saatte kahvaltı sofrası kurmak için sabah 6da kalkardım.hay akılsız ben!aç kapıyı dantelli geceliğinle geç içeri uykuna devam et dimi?yok işte kocan koca olacak!bir zamanlar psikoloğa gittiğim dertler bu zamanlarda güldürüyor😂14şubatlardan bahsetmek bile istemiyorum onlar daha da komik🤗

Bir oğlum var ilerde nasip olur da evlenirse eşi yerine benimle yemeğe çıkmak istese kızardım ne münasebet derdim hatta evlendikten sonra sık sık görüşmeyi de istemezdim kv nin oğluna napıyorsun çocuğum demesi lazım ama bazı kv ler oğullarını kocaları gibi görüyor. Eşiniz ana kuzusu ve maalesef böyle eşlerin düzeldiğini hiç görmedim. Anneyi sevmek ayrı o çok güzel bir şey.

Eğer haftada bir görüşüyor bile olsaydık sorun etmezdim inanki, o güne denk gelmiştir derdim. Ama zaten her Allahım günü görüşüyoruz. Böyle özel günlerde başbaşa olmak hakkım değilmi. Restorana gidicez herkes dönüp kıs kıs gülecek herkes çifter çifter biz anne babayla. Zaten annesini görünce onun elini tutuyor benimkini bırakıyor böyle bi sevda onlarınki.... ben canıma tak ettiği için dert yanmak için konu açtım amacım zaten çözüm aramak değil şuan sadece kendime acıyorum.
Annesini görünce onun elini tutması korkunç bir sey bu arada. Umarım farkina varırsınız. Çocuk olunca çekirdek ailesine özen gösteriyor aksine işler daha da sarpa sarıyor. Bu zamana kadar bu şekilde yetişmiş adamı siz değiştiremezsiniz.

Back
X