Eşimin sigarası ile başım dertte

ailanthus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2013
249
16
0
İçel Mersin
Merhaba arkadaşlar. Buraları yeterince okudum, takip ettim, fikirleriniz ve yaklaşımlarınız benim için çok önemli o yüzden.
Sorunum başlıkta yazıldığı gibi, eşimin sigara içmesini kabullenemiyorum bir türlü. Hiç sigara içilmeyen bir ailede büyüdüm ve hayatım boyunca hep midemi bulandırdı sigara kokusu. Eşimle tanıştığımızda sigara kullanıyordu ancak hassasiyetimi öğrenince bırakacağına dair söz vermişti, ilaç yardımıyla da olsa başardı da. Ne yazık ki 1 yıldır yeniden içmeye başladı, uzun zamandır sabır gösteriyorum, ters tepki etmesin diye müdahalede bulunmuyorum ama artık bırakmasını istiyorum. Sigaranın kokusundan çok rahatsız oluyorum ve bu ilişkimizi etkiliyor. Hem kendi sağlığı için hem ikimiz için artık bir son vermek istiyorum bu bağımlılığa. Uygun bir an geldiğinde bırakacağını söylüyor ve ilaç tedavisini reddediyor bazı yan etkilerinden dolayı ama ben sadece zaman kazanmak ve beni oyalamak istediğini biliyorum. Elbette sadece benim istememle olmaz, onun en başta bu işi kafasında bitirmesi gerekli ama yine de başından böyle bir tecrübe geçenlere soruyorum, nasıl bir yol izlemeli, ne yapmalı ve nasıl yaklaşmalıyım?
Şimdiden teşekkürler ilgilenecek olanlara.

Benim annemde çok içerdi canım. İlaç falan boş şeyler bunlar. İnsan ilk önce kendi inanmalı. Annem azalta azalta bıraktı 6 aydır içmiyor şükür.

Sigara icilen ortamda bende duramiyorum alerjim var.Annem sigarayi birakali 18 sene oldu bir gunde birakti hemde bir dahada agzina surmedi.Esinizin sigarayi birakmasi once beyinde biter yoksa ilac falan fayda etmez.Sizde fazla baski yapmayi. Siz baski yaptikca daha cok icmek istiyecektir.

dediğin gibi sadece senin istemenle olmaz.kendisinin istemesi lazım.öyle zorlamayla felan da olmaz...ben de sigara kullanıyordum eşim de nefret eder.söylenirdi sürekli.ama o söylendikçe daha çok içesim gelirdi.defalarca bırakmaya çalıştım eşim de hep teşvik ederdi.o teşvik ettikçe heveslenirdim.sonra hamileliğim girince araya zaten içmedim.eşinin böyle bi şansı olmayacağına göre iş sana düşüyor biraz da.söylenmek oflamak yerine destekle onu.inan bana destek olmak çok önemli.umarım bırakır..

seni o kadar iyi anlıyorum ki,

ben 13 senelik evliyim. iki tane çoçuğum var. tanıştığımda içiyordu ve halen içmekte. ilk başlarda çoçuk olursa bırakırım dedi. bırakmadı. hamileydim yanımda içti. çoçukların yanında içer. gece gelir yatakta içer. bırak derim kavga eder. artık kızımın midesi bulanıyor.

bana diyorki çoçukları sen dolduruyorsun onlarda bana karışıyor.

bugün sabah kavga ettik. küllükleri içer ve içtiği yere bırakır. sigara dolu olarak. bugün oğluma dedim ki babanın kullüğünü dökermesin.

vay efendim çoçuklara niye küllük döktürüyormuşum.

ama kendisin içtiğini bizi zehirlediğini her yere bunu bıraktığını düşünmez.

Evet, henüz çocuğumuz yok ama seneye düşünüyoruz, aynı şekilde çocuk olmadan bırakacağını söylüyor ama beni oyaladığını hissediyorum. Çok canım sıkılıyor cidden.

önce otur uzun uzun konuş... Ilşkide de sorun oldunu anlat normaldede rahatsız oldunu anlat... Elektronik sigara al hediye et:) ben çabalıyorum birazda sen çabala yeter artık diye tavrını al en son çare:)

Insanin kafasinda bitiyor bu sigara birakma isi,ben bekarkende annem filan ailede icen vardi yani,
esimde cok iciyor rahatsiz oluyorum ama yapacak birsey yok,
cok ilac kullandi ama olmuyor 1 gun birakiyor sonra yine iciyor ve cok iciyor,
3 gundur kafaya koydu icmeyecem diye hatta bugun 4.gun oldu icmedi nikotin sakizlariyla oyaliyor kendini,
INSALLAH boyle giderde birakir sigarayi hem ona uzuluyorum canina yazik hem bende zehirleniyorum hemde ev igrenc kokuyor...

Bıraktırmak için ne yapılır bilemem ama eğer elektronik sigaraya bırakayım derse karşı çık ablacım.Bunu çok yeni yaşadığımız için biliyorum.babam aldı sigara içmem artık dedi ama üç gün içti sürekli öksürmeye başladı astımlı gibi oldu Allah korusun.Gözleri falan kan çanağına döndü.Zaten herkes akciğerlerde su topluyor demişti biz inanmadık sonra gördük olanı...Konu sigara olunca belirtmek istedim bu sayede okuyan herkes öğrenir.

elektronik sigara cok zararliymis,esimde almisti ama cok kullanmadi haberlerdede soylediler...

bende çok rahatsız oluyorum ve içen biriyle ne evlenebilirim ne birlikte yaşayabilirim nişanlım 7 sene önce bıraktı ben rahatsız oluyorum diye arada maç izlerken puro içiyor oda vanilyalı kötü bi kokusu yok ama gene kırklanmadan yanıma yaklaşamaz bırakıp sonra neden başladıki bence açık açık söyleyin yaklaşamıyorum iğreniyorum falan diyin belki bırakır sizi önemsiyosa bırakması lazım zaten. seni iyi anlıyorum ama ben evimde hayatta içiremem çünkü boğazım falan çok kötü oluyor helede aynı yatakta yatmak çok zor işin

Ben sigara içen bir insanım, tanıdığım bir sürü insan da içer. Rahatsızlığınız hak verilmeyecek gibi değil, neticede bu sizinle ilgili bir durum, hoşlanmıyorsanız hoşlanmıyorsunuz, yapacak bir şey yok ki eşiniz de söz vermiş. Yalnız keşke söz vermeseymiş, sigarayı bırakmak çok kolay bir durum değil... 7 senedir içmeyen bir arkadaşıma ne güzel bırakmışsın dedim, "bıraktım ama onu düşünmediğim tek bir gün yok" dedi, o lafını hiç unutmuyorum... Yani karşı karşıya olduğunuz ciddi bir bağımlılık ve işin kötüsü bir kısmımız bunu seviyoruz, yani reklamlar ve sigara içmeyenlerin bir kısmının bizden beklediği gibi öyle kendimizden tiksindiğimiz filan yok, çayın sigaranın, güzel bir muhabbetin yanında seviyoruz...

Ben eşinizi bu ufak kusuru veya keyfiyle (artık kendisi ne olarak görüyor bilmiyorum) kabul edin derim.
O kadar büyük bir şey değil inanın... Havalandırma, dolu küllük bırakmamaya, mum yakma gibi çeşitli çözümler var.

Kendi istese bile bırakırken zorlanacak, zihinsel olarak hazır değil demek ki.

Anlamasa ve bayılmasa bile insanların keyiflerine saygı duyan insanlardan olmanızı öneririm. Bu daha kolay ve keyifli bir yol olur sizin açınızdan.

çok sinirli oldugum zaman bi kaç kez içmiştim ben de sigara
özellikle abimle oturdugumuz zaman o içerken canım çekiyor onunla ben de içiyorum
ama leş gibi kokuyorum içtiğim zaman o yüzden sigara akışkanlgım kesinlikle yok
benim yenice bir sevgilim oldu
bayagı sigara içen birisi
sigara içmekten o kadar ketyf alıyor ki
o sigara dumanını içine çekerken çok seksi oluyor
sigara benim agzımı çok kötü kokuyur
Ama allahtan sevgilimin nefesi sigaradan kötü kokmuyor, hatta içince ayrı bi güzel kokuyor
sigara içiyor diye trip atmayı planlıyordum ama sigara içmeyi bu kadar seviyorsa ve kötü de kokmuyorsa neden tepki göstereyim ki
yüzüme üflemediği sürece sorun yok

sana gelince, eşin sigarayı bırakmayacak
bir sağlık problemi olmadıgı sürece sigara alışkanlıgı olan biri asla bırakmaz sigarayı
yapabilecegin tek şey ondan bu koku poblemine dikkat etmesini istemek
sigara yüzünden üstü başı kokuyorsa, çıksın balkonda içsin
nefesi kokuyorsa sana yanaşmadan önce dişini fırçalayabilir
kendine biraz daha dikkat ederek hem sigarasından olmaz hem de seni mutlu edebilir

Sigara icene de icmeyene de saygim var.
Fakat bu kadar hassassaniz bu konuda
Hic sigara icmeyen bir insan bulacaktiniz.
Neden esinizi biraktirmaya zorluyorsunuz ki?
Zevkinden neden vazgecsin?
Zararlarini oda biliyor elbet.

Sigarayı bırakamıyorum diye ağlayıp sızlayanlar ciddi bir hastalığa yakalanınca bıçak gibi kesti etrafımda gördüğüm kadarı ile. Yani tamamen bırakması için, kendi iradesi ile, hastalanması lazım (ne acı)
Bence çok baskı yapma en azından azaltsın ve evin içinde içmesin, bir de seninle huzurlu olmasını sağla. Huzuru bozulursa daha ççok içiyorlar

Merhaba Aysu Güler ben , Ovale Türkiye (ovaleturkey) in Türkiye forumlarında teknik bilgi ve hizmet sağlamak açısından yetkili temsilci olarak bulunuyorum. Ama her şeyden önce bir anneyim ve çocuklarımın bu dumanla zehirlenmesini istemediğim gibi 13 yaşından beridir bağımlı olduğum bu illetten 5 aydır uzağım.. kullanırken nikotin kullanım oranıma dikkat edip miktarını azaltıyorum. Amacım kısa bir süre sonra ciğerlerime hava hariç başka bir şey solumamak. :)

Sigara mı daha zararlı yoksa Elektronik sigara mı?

diye sormak gerekli sigaranın içinde 4000 kadar zararlı madde var. Sigaradan ölenlerin, hastahaneye gidenlerin sayısı saymakla bitmiyor. Bilimum ilaç firması ve hastahane sigara illeti nedeni ile kazandıkları paranın haddi hesabı yok bunların içine Sigara karterlerini eklemiyorum bile...Biz onların ekmeklerine yağ sürerken onlarda bizim bağımlılığımız sayesinde köşeyi dönüyorlar.

Sigarayı bırakamıyoruz çünkü nikotin bağımlısıyız.. Gelelim elektronik sigaraya ; likitler PG( Propilen Glikol) ,BG (Bitkisel Gliserin) aroma ve su karışımından oluşuyor likitler belli seviyelerde nikotin içeriyor hatta bazıları 0 nikotin bu özellikle el tiryakileri için..tabiki bunu sadece lisanlı ürünler için diyebilirim.(maalesef ülkemizde bunu fırsat bilen kimyager çok ve kafalarına göre üretimdeler)

Likitlerde nikotin var ve nikotini azaltarak kullandığınızda vücut yavaş yavaş bağımlılığından kurtuluyor. Bence diğerlerinin yanında en büyük avantajı bu. Dolayısı ile hem sigarayı bırakmış oluyorsunuz hemde nikotin ihtiyacı duymadığınız için e- sigarayı da bırakabiliyorsunuz.
Gelelim zararlarına ; İtalya, İspanya, ...gibi muhafazakar gelişmiş ülkelerde kullanımı serbest..Niye mi !?gerçekten sigarayı bıraktırdığı için sizce sigaradan daha zararlı olsaydı bu ülkeler de elektronik sigara legal olur muydu?..Size hiç ABD veya Hollanda demiyorum çünkü liberal ülkeler tabiki buralarda da serbest...
Velhasıl yapılan araştırmalar neticesinde elektronik sigaraya yeni başlayanlarda boğazda kısa süreli daralma yaşanabiliyor ki bu normal kabul edilir bunun yanında bazı kişilerin Propilen Glikol (normal sigarada da vardır) alerjisi olduğu kaydedilmiş ve bu durum neticesinde ağız içinde aftlara sebebiyet verebiliyor.
İnsanoğlu bilmediği yeni karşılaştığı şeylerden korkar ve başına gelenleride hep bilmediği şeye yükler, bazıları da bilinçli yapar çünkü cebine büyük zararı dokunacaktır...

Umarım bu bilgiler tüm sigara türevlerinden kurtulmanız için faydalı olur.

merhaba arkadaşlar.. ben 14 aylık evliyim, eşim tanıştığımızda sigara içiyordu ben içmemesi konusunda telkin etmeye çalıştım ve evlenmemize 3 ay kala sigarayı bıraktı çok sevindim tabiki hem bu evleneceğim kişinin bana değer verdiğini gösteriyordu hemde sağlığımız için bu gerekliydi ..fakat evlendiğimiz gün eşim sigara paketini cebinden çıkardı ve o günden den beridir içiyor yeni evli olmamıza rağmen bunun yüzünden çok tartıştık çünkü kendimi kandırılmış hissediyordum şimdi bu konuda tek laf dahi söyletmiyor hemen kavga çıkarıyor ve günlerce küs kalıyor

siz ne kadar baskı yapsanız da zorlasanız da kendi istemediği müddetçe bırakmaz. yok elektronik sigara yok ilaç tedavisi bana inandırıcı gelmiyor irade meselesi sigara bırakmak kafasında bittiğinde sigara da biter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…