Merhaba arkadaşlar. Buraları yeterince okudum, takip ettim, fikirleriniz ve yaklaşımlarınız benim için çok önemli o yüzden.
Sorunum başlıkta yazıldığı gibi, eşimin sigara içmesini kabullenemiyorum bir türlü. Hiç sigara içilmeyen bir ailede büyüdüm ve hayatım boyunca hep midemi bulandırdı sigara kokusu. Eşimle tanıştığımızda sigara kullanıyordu ancak hassasiyetimi öğrenince bırakacağına dair söz vermişti, ilaç yardımıyla da olsa başardı da. Ne yazık ki 1 yıldır yeniden içmeye başladı, uzun zamandır sabır gösteriyorum, ters tepki etmesin diye müdahalede bulunmuyorum ama artık bırakmasını istiyorum. Sigaranın kokusundan çok rahatsız oluyorum ve bu ilişkimizi etkiliyor. Hem kendi sağlığı için hem ikimiz için artık bir son vermek istiyorum bu bağımlılığa. Uygun bir an geldiğinde bırakacağını söylüyor ve ilaç tedavisini reddediyor bazı yan etkilerinden dolayı ama ben sadece zaman kazanmak ve beni oyalamak istediğini biliyorum. Elbette sadece benim istememle olmaz, onun en başta bu işi kafasında bitirmesi gerekli ama yine de başından böyle bir tecrübe geçenlere soruyorum, nasıl bir yol izlemeli, ne yapmalı ve nasıl yaklaşmalıyım?
Şimdiden teşekkürler ilgilenecek olanlara.
Merhaba arkadaşlar. Buraları yeterince okudum, takip ettim, fikirleriniz ve yaklaşımlarınız benim için çok önemli o yüzden.
Sorunum başlıkta yazıldığı gibi, eşimin sigara içmesini kabullenemiyorum bir türlü. Hiç sigara içilmeyen bir ailede büyüdüm ve hayatım boyunca hep midemi bulandırdı sigara kokusu. Eşimle tanıştığımızda sigara kullanıyordu ancak hassasiyetimi öğrenince bırakacağına dair söz vermişti, ilaç yardımıyla da olsa başardı da. Ne yazık ki 1 yıldır yeniden içmeye başladı, uzun zamandır sabır gösteriyorum, ters tepki etmesin diye müdahalede bulunmuyorum ama artık bırakmasını istiyorum. Sigaranın kokusundan çok rahatsız oluyorum ve bu ilişkimizi etkiliyor. Hem kendi sağlığı için hem ikimiz için artık bir son vermek istiyorum bu bağımlılığa. Uygun bir an geldiğinde bırakacağını söylüyor ve ilaç tedavisini reddediyor bazı yan etkilerinden dolayı ama ben sadece zaman kazanmak ve beni oyalamak istediğini biliyorum. Elbette sadece benim istememle olmaz, onun en başta bu işi kafasında bitirmesi gerekli ama yine de başından böyle bir tecrübe geçenlere soruyorum, nasıl bir yol izlemeli, ne yapmalı ve nasıl yaklaşmalıyım?
Şimdiden teşekkürler ilgilenecek olanlara.
seni o kadar iyi anlıyorum ki,
ben 13 senelik evliyim. iki tane çoçuğum var. tanıştığımda içiyordu ve halen içmekte. ilk başlarda çoçuk olursa bırakırım dedi. bırakmadı. hamileydim yanımda içti. çoçukların yanında içer. gece gelir yatakta içer. bırak derim kavga eder. artık kızımın midesi bulanıyor.
bana diyorki çoçukları sen dolduruyorsun onlarda bana karışıyor.
bugün sabah kavga ettik. küllükleri içer ve içtiği yere bırakır. sigara dolu olarak. bugün oğluma dedim ki babanın kullüğünü dökermesin.
vay efendim çoçuklara niye küllük döktürüyormuşum.
ama kendisin içtiğini bizi zehirlediğini her yere bunu bıraktığını düşünmez.
merhaba arkadaşlar. Buraları yeterince okudum, takip ettim, fikirleriniz ve yaklaşımlarınız benim için çok önemli o yüzden.
şimdiden teşekkürler ilgilenecek olanlara.
Bıraktırmak için ne yapılır bilemem ama eğer elektronik sigaraya bırakayım derse karşı çık ablacım.Bunu çok yeni yaşadığımız için biliyorum.babam aldı sigara içmem artık dedi ama üç gün içti sürekli öksürmeye başladı astımlı gibi oldu Allah korusun.Gözleri falan kan çanağına döndü.Zaten herkes akciğerlerde su topluyor demişti biz inanmadık sonra gördük olanı...Konu sigara olunca belirtmek istedim bu sayede okuyan herkes öğrenir.
Sigara icene de icmeyene de saygim var.
Fakat bu kadar hassassaniz bu konuda
Hic sigara icmeyen bir insan bulacaktiniz.
Neden esinizi biraktirmaya zorluyorsunuz ki?
Zevkinden neden vazgecsin?
Zararlarini oda biliyor elbet.
Sigara icene de icmeyene de saygim var.
Fakat bu kadar hassassaniz bu konuda
Hic sigara icmeyen bir insan bulacaktiniz.
Neden esinizi biraktirmaya zorluyorsunuz ki?
Zevkinden neden vazgecsin?
Zararlarini oda biliyor elbet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?