Eşimin söyledikleri karşısında hep susuyorum

seda07edb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2014
133
31
28
38
Arkadaşlar evlenmeden önce hakkını savunan,kendine güvenen birisiydim.Eşimle Allah'a şükür büyük bir problemimiz yok ama ne zaman bir tartışma yaşasak sonuçta hep ben haksız çıkıyorum.normalde her dediğimi yapmaya çalışır,evde yardım eder,hediyeler alır ama sinirlenince çok kırıcı oluyor.bende çok sinirleniyor diye çoğu şeyi içime atmaya başladım.ailesi evlenmeden önce yapacağız dediği çoğu şeyi yapmadı,eşim yeri geldiğinde ailesine bile kızıyor sözünüzde durmadınız diye ama ben aynı şeyi söyleyince bir ton laf söylüyor bana.en son yaşadığımız olay şöyle:eşim müdürlüğünü yaptığı kurumu satın aldı.sözde ailesi yardım edececekti ama görümcemin durumu çok kötü olduğu için ona yardım ediyorlarmış.hatta eşim o kadar üzüldü ki hazır kredi çekmişken onlarada göndermek için 15 milyar fazla çekti,onlar taksit taksit ödeyeceğiz demişler ama ilk taksit zamanı geldi ne kaynanamgilden ses var,ne görümcemgilden.ben de hamileyim dişimden tırnağımdan artırdığım parayı bebeğim için harcasam olmaz mıydı,o kadar üzülüyorumki bu hislerimi söylediğim an gene tartışacağız hep içime atıyorum:(

Neden susuyorsun? Eşini kaybetmekten mi korkuyorsun, tartışmaktan mı çekiniyorsun, nasılsa tartışsak da bişey değişmiyor diye bezdin mi? Vs vs.

Borç ödenir gider, mezara borçla gitmezsiniz. İnsanların sözünde durmaması daha acı. Eşinizle arayı bozmayın, siz kv kp tepki mesafe koyun bence. İnsan olan anlar zaten..

Arkadaşlar evlenmeden önce hakkını savunan,kendine güvenen birisiydim.Eşimle Allah'a şükür büyük bir problemimiz yok ama ne zaman bir tartışma yaşasak sonuçta hep ben haksız çıkıyorum.normalde her dediğimi yapmaya çalışır,evde yardım eder,hediyeler alır ama sinirlenince çok kırıcı oluyor.bende çok sinirleniyor diye çoğu şeyi içime atmaya başladım.ailesi evlenmeden önce yapacağız dediği çoğu şeyi yapmadı,eşim yeri geldiğinde ailesine bile kızıyor sözünüzde durmadınız diye ama ben aynı şeyi söyleyince bir ton laf söylüyor bana.en son yaşadığımız olay şöyle:eşim müdürlüğünü yaptığı kurumu satın aldı.sözde ailesi yardım edececekti ama görümcemin durumu çok kötü olduğu için ona yardım ediyorlarmış.hatta eşim o kadar üzüldü ki hazır kredi çekmişken onlarada göndermek için 15 milyar fazla çekti,onlar taksit taksit ödeyeceğiz demişler ama ilk taksit zamanı geldi ne kaynanamgilden ses var,ne görümcemgilden.ben de hamileyim dişimden tırnağımdan artırdığım parayı bebeğim için harcasam olmaz mıydı,o kadar üzülüyorumki bu hislerimi söylediğim an gene tartışacağız hep içime atıyorum:KK43:
ya dogru zamanda konuşmayı beceremiyorsun.. yada cümlelerini dogru secemiorsun. ki aslında aynı şeyden dertlendiginizde belli. ailesini de kayırmıyor bu adam. zaten sana kalmadan kendi demiş.
sen içindekileri saklama ama daha dogru zamanda söyle. adam sinirlenmiş burnundan soluyorken taze taze söyledigin için belki hırsınız senden cıkartıyor...
hamile oldugun içinde algıların ve duyguların değişiktir şimdi her şeyi üzerin alıyor da olabilirsin... derin nefes al bol su iç. dinlen. kafaını bunlarla yorma....

Hepinize çok teşekkür ederim.farklı bir şehire gelin geldim.burada çok fazla arkadaşım yok.kendimi yalnız hissediyorum.kolay kolay herkese derdim şu diye de anlatamam.bende öğrenilmiş çaresizlik oluştu.yani ne söylesem sonuçta ben haksız çıkıyorum,niye boş yere tartışayım ki diyorum.konuşmamak çözüm değil ama ne zaman fikrimi söylesem ailesini kötüleyen bir eş imajı çiziyorum onun gözünde.herkesin ailesi kendine değerli ama benim ailemin bir hatası olsa ve söylese ben haklısın diyebiliyorum.neden onda böyle bir anlayış yok ki ,bütün erkekler mi böyle

Sinirlenecek diye icine atmak nasil bir sey bi ben anlamiyorum sanirim,keske ben de kendimi dizginlemeyi ogrensem. Sen bu konuda sonuna kadar haklisin.Hamilesin,bir suru masraf olacak ve siz baskasi için borc oduyorsunuz.Bunu konustugunda esin nasil kendini hakli gorup senle tartisabilirki?

Hepinize çok teşekkür ederim.farklı bir şehire gelin geldim.burada çok fazla arkadaşım yok.kendimi yalnız hissediyorum.kolay kolay herkese derdim şu diye de anlatamam.bende öğrenilmiş çaresizlik oluştu.yani ne söylesem sonuçta ben haksız çıkıyorum,niye boş yere tartışayım ki diyorum.konuşmamak çözüm değil ama ne zaman fikrimi söylesem ailesini kötüleyen bir eş imajı çiziyorum onun gözünde.herkesin ailesi kendine değerli ama benim ailemin bir hatası olsa ve söylese ben haklısın diyebiliyorum.neden onda böyle bir anlayış yok ki ,bütün erkekler mi böyle
Bak ailesinin kötü özelliğini direk söyleme laf arasına sıkıştır. Mesela ailenin ... özelliği çok güzel bana iyi davranıyorlar ama ××× özelliğini sevmiyorum gibi.

Bir kadın isterse kaplana dönüşür bu ne acizlik kuzum
Sinme haksızlık karşısında
Eşiniz iyi demagoji yapıyor sanırım haklıysan hakkını sonuna kadar savun haksız isen eğilip özürdilemeyide bil
Yardıma gelince o konuda birşey diyemem kardeşim zorda olsa bende yardım ederim buna eşim karışamaz

Benim eşime benzettim. Ben tam tersi hakkımı savunuyorum. Susmam eger hakli isem. Sonuç ne mi?? Birkaç dakika saat sonra haklısın karım ama şurda bana yanliş kelime kurdun.

Sağolun,gerçekleri başkalarından duymak daha iyi oluyor sanırım.saf kalpliliğimden onu üzmeyeyim diye kendimi üzüyorum.keyfi yerindeyken konuşma açayım o zaman yanlış anlamaz herhalde yoksa bu hamile halimle küçücük sorunları daha büyük hale getireceğim

Benim eşimde böyledir bir konuda haksız ise sürekli beni bastırır sinirlenir ve o tartışma bi sonuca bağlanmaz.bu tarz sorunları bende yaşadım.Ailesinin ne yaptığını ne yapmadığını boşver. Eşinin gözünde ailesini kötüleyen bir imaj bıraktıysan eğer iyiliklede birşey söylesen artık altında sürekli birşey arar. Zaten oda ailesine içten içe kızıyorsa zamana bırak sen hiçbirşey söyleme kendisi aile ilişkilerini sorgulamaya başlar.yeni bebek yeni bir başlangıç olarak düşün .. hamikelik sürecindede bunları düşünme borç harç bir şekilde ödenir ama kaybolan huzur sağlık yerine zor gelir.

Bütün erkekler böyle mi demişsin ya hayır erkeklikle ilgisi yok bu dediğinin sevgi dilleriyle ilgili senin sevgi dillerin sana yardım etmesi hediye alması vs.o seni çözmüş ve sen de böylece sevgisinden eminsin eşinin sevgi dili ise anlattıklarına bakılırsa 'onaylayıcı kelimeler'
Eğer tespitlerim doğruysa eşin eleştiri kaldıramaz hiçbirşekilde bi iş yapmak için hep sözlü destek bekler hep takdir edilmek onaylanmak ister
Durum böyleyse 5 sevgi dili diye bi kitap var gary chapman yazarı
Bi okumanı tavsiye ederim çok şey değişecek hayatında
Benim kocamın sevgi dili de onaylayıcı kelimeler ordan biliyorum

Erkekler böyle maalesef kendi söyler ama aynısını sen söylesen sorun olur ailesine laf etmiş olursun. Maddi konuda haklısın ama eşinin suçu değil ailesinin suçu bu da içine atma söyle ama düzgünce sonuçta sen de hamileymişsin stres yapıp üzülme bunları.

Arkadaşlar evlenmeden önce hakkını savunan,kendine güvenen birisiydim.Eşimle Allah'a şükür büyük bir problemimiz yok ama ne zaman bir tartışma yaşasak sonuçta hep ben haksız çıkıyorum.normalde her dediğimi yapmaya çalışır,evde yardım eder,hediyeler alır ama sinirlenince çok kırıcı oluyor.bende çok sinirleniyor diye çoğu şeyi içime atmaya başladım.ailesi evlenmeden önce yapacağız dediği çoğu şeyi yapmadı,eşim yeri geldiğinde ailesine bile kızıyor sözünüzde durmadınız diye ama ben aynı şeyi söyleyince bir ton laf söylüyor bana.en son yaşadığımız olay şöyle:eşim müdürlüğünü yaptığı kurumu satın aldı.sözde ailesi yardım edececekti ama görümcemin durumu çok kötü olduğu için ona yardım ediyorlarmış.hatta eşim o kadar üzüldü ki hazır kredi çekmişken onlarada göndermek için 15 milyar fazla çekti,onlar taksit taksit ödeyeceğiz demişler ama ilk taksit zamanı geldi ne kaynanamgilden ses var,ne görümcemgilden.ben de hamileyim dişimden tırnağımdan artırdığım parayı bebeğim için harcasam olmaz mıydı,o kadar üzülüyorumki bu hislerimi söylediğim an gene tartışacağız hep içime atıyorum:KK43:

Ailesi nelere söz verdi neleri yaptı bilmiyorum ama eşiniz de zaten onların haksız olduğunu biliyor ve onaylıyorsa sizin bu konuda laf söylemeniz ters teper. Bu saatten sonra bir şey değişir mi? Söz verilen şeyler yapılır mı? Yok. e boşuna eşinle aranızı bozuyorsunuz. Ve haklı konularda ses çıkaramıyorsunuz.
İş meselesini de anlamadım açıkçası. Hem ailesinden yardım bekleyip hem de onlara 15 bin fazla çekmek nedir anlamadım? Ailesinin yardımına ihtiyacı varsa onlara neden para çekiyor? Ailesinin artık yardımcı olmadığını anlamış olması gerekmez mi? Ve bu kadar yüzüstü bırakıldıktan sonra hala neden onlara ekstra yardım etmek için kendi evladının rızkından kısıyor? Size bu konularda hiç danışmıyor mu?

Yeni evlisiniz herhalde sustugunuza gore
Bence asla susmayin kendinizi hasta ederseniz icinize atarak
Tartismaktan korkmayin bi kere insanlar tartismadan fikir birligine varamazlar saygi cercevesinde icinizden ne geliyosa soyleyin
Zaman gectikce keske hersey daha kotuye gider susarsaniz cunku muhakkak bi noktada patlarsiniz

Benim eşimde böyledir bir konuda haksız ise sürekli beni bastırır sinirlenir ve o tartışma bi sonuca bağlanmaz.bu tarz sorunları bende yaşadım.Ailesinin ne yaptığını ne yapmadığını boşver. Eşinin gözünde ailesini kötüleyen bir imaj bıraktıysan eğer iyiliklede birşey söylesen artık altında sürekli birşey arar. Zaten oda ailesine içten içe kızıyorsa zamana bırak sen hiçbirşey söyleme kendisi aile ilişkilerini sorgulamaya başlar.yeni bebek yeni bir başlangıç olarak düşün .. hamikelik sürecindede bunları düşünme borç harç bir şekilde ödenir ama kaybolan huzur sağlık yerine zor gelir.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.çok haklısınız.bayanlar çok ince düşünüyor aynısını eşinden de bekliyor.bir de hamile olunca hassaslaşıyor herhalde insan.en iyisi zamana bırakmak.Allaha şükür daha büyük problemlerimiz yokk

Yeni evlisiniz herhalde sustugunuza gore
Bence asla susmayin kendinizi hasta ederseniz icinize atarak
Tartismaktan korkmayin bi kere insanlar tartismadan fikir birligine varamazlar saygi cercevesinde icinizden ne geliyosa soyleyin
Zaman gectikce keske hersey daha kotuye gider susarsaniz cunku muhakkak bi noktada patlarsiniz
Evet yeni evliyim.eşimi o kadar çok seviyorum ki bir tartışma çıkacak da ikimiz de üzüleceğiz diye ne zaman tartışma sinyalleri hissetsem susuyorum.doğru olmadığını da biliyorum sonuçta içime atmış olmuyorum.bunu aşabilsem problemlerimi de halletmiş olacağım aslında

Back
X