Eşimin söyledikleri karşısında hep susuyorum

Ailesi nelere söz verdi neleri yaptı bilmiyorum ama eşiniz de zaten onların haksız olduğunu biliyor ve onaylıyorsa sizin bu konuda laf söylemeniz ters teper. Bu saatten sonra bir şey değişir mi? Söz verilen şeyler yapılır mı? Yok. e boşuna eşinle aranızı bozuyorsunuz. Ve haklı konularda ses çıkaramıyorsunuz.
İş meselesini de anlamadım açıkçası. Hem ailesinden yardım bekleyip hem de onlara 15 bin fazla çekmek nedir anlamadım? Ailesinin yardımına ihtiyacı varsa onlara neden para çekiyor? Ailesinin artık yardımcı olmadığını anlamış olması gerekmez mi? Ve bu kadar yüzüstü bırakıldıktan sonra hala neden onlara ekstra yardım etmek için kendi evladının rızkından kısıyor? Size bu konularda hiç danışmıyor mu?
Aslında eşim kimse yardım etmese de büyük bir kredi çekerek o iş yerini alacaktı.ailesi de al al biz yardım ederiz dedi.ben de ailene güvenerek almayalım cnm üstesinden gelebilecek miyiz dedim.sonuçta düğünümüzde de eşya alımında,altın konusunda dediklerinin bir çoğunu alamadılar.çünkü kayınvalidem hasta,köyde oturuyorlar ve sürekli hastaneye ile geliyorlar.bu yüzden zamansız bir şekilde ilden ev aldılar ve ev borcu ödüyoruz dediler.bunu eşime söyledim tabiki yardım ederler.o zaman edememişlerdi napsınlar dedi.sonra bir öğrendik ki görümcemin eşi büyük bir borca girmiş sürekli ağlıyor.eşim ablasına dayanamadı ve hazır kredi çekiyorken fazla çekeyim taksit taksit bana ödesinler dedi ama şu an kimsenin cebine elini attığı yok

Bence siz yine de senin ailen şöyle böyle demeyin. Kendisi de onlara kızıyor demişsiniz. Kendisi biliyor zaten nasıl olduklarını yani. Bu sadece erkekler için değil. Kadınlar için de aynı. Ailemize kendimiz kızarız ama başkası laf söyleyince savunmaya geçeriz.
Ama maddi açıdan haklısınız. Bundan sonra bir şey daha yapacak olursa, çocuğumuzun rızkını başkasına vermeni istemiyorum şu an bebeğimiz daha önemli olmalı bir sürü masrafı olacak onun hakkına girmemeliyiz ailesi olarak diyebilirsiniz.

Erkekler böyle maalesef kendi söyler ama aynısını sen söylesen sorun olur ailesine laf etmiş olursun. Maddi konuda haklısın ama eşinin suçu değil ailesinin suçu bu da içine atma söyle ama düzgünce sonuçta sen de hamileymişsin stres yapıp üzülme bunları.
Çok teşekkür ederim.aynı şeyleri kendim de düşünsem başkasından duyunca insan kendini yalnız hissetmiyor.destek olduğunuz için çok sağolun

Bütün erkekler böyle mi demişsin ya hayır erkeklikle ilgisi yok bu dediğinin sevgi dilleriyle ilgili senin sevgi dillerin sana yardım etmesi hediye alması vs.o seni çözmüş ve sen de böylece sevgisinden eminsin eşinin sevgi dili ise anlattıklarına bakılırsa 'onaylayıcı kelimeler'
Eğer tespitlerim doğruysa eşin eleştiri kaldıramaz hiçbirşekilde bi iş yapmak için hep sözlü destek bekler hep takdir edilmek onaylanmak ister
Durum böyleyse 5 sevgi dili diye bi kitap var gary chapman yazarı
Bi okumanı tavsiye ederim çok şey değişecek hayatında
Benim kocamın sevgi dili de onaylayıcı kelimeler ordan biliyorum
Yazdıklarınız o kadar çok tanıdık geldi ki ilk işim kitabı almak olacak.zaten kitap okumayı çok severim.belki kendi problemimi kendim bu kitabı okuyarak çözeceğim.tekrar çok teşekkür ederim

Siz calisiyor musunuz ?
Evet çalışıyorum.zaten iki maaşlı olduğumuz için maddi destekte bulunmuyorlar ya.yüzüme karşı asla demeseler de konuşma arasında mesela bebek ve masrafları konusunda konuşulsa olur olur gider kızım Allah'a şükür iki maaşlısınız gibi sözler söyleniyor.görümcem de söz de hemşire atanamamış olabilir ama isteyen insan asgari ücret de olsa bir yerde çalışabilir.iki çocuğum var diyerek çalışmıyor.(biri 5 diğeri 9 yaşında ve tam evinin karşısında ikisinin de gittiği okul)o çalışmadığı için ona yardım ediyorlar.geçen yıl da böyle bir durum olmuştu

Neden sustuğunu anlamadım. Eğer haklı sensen - ki sensın, - hakkını savunmanda hicbir sakınca yok. Eşinin huyunu en ıyı sen bilirsin ablacığım. Ama yınede bence esini karsına alıp ciddi sekilde ama tartısmadan durumu ona acıklamalısın bu sekilde olmaz çünkü . Hem burada esinin ailesi haksız, neden sana kızıyor ki :/

Arkadaşlar evlenmeden önce hakkını savunan,kendine güvenen birisiydim.Eşimle Allah'a şükür büyük bir problemimiz yok ama ne zaman bir tartışma yaşasak sonuçta hep ben haksız çıkıyorum.normalde her dediğimi yapmaya çalışır,evde yardım eder,hediyeler alır ama sinirlenince çok kırıcı oluyor.bende çok sinirleniyor diye çoğu şeyi içime atmaya başladım.ailesi evlenmeden önce yapacağız dediği çoğu şeyi yapmadı,eşim yeri geldiğinde ailesine bile kızıyor sözünüzde durmadınız diye ama ben aynı şeyi söyleyince bir ton laf söylüyor bana.en son yaşadığımız olay şöyle:eşim müdürlüğünü yaptığı kurumu satın aldı.sözde ailesi yardım edececekti ama görümcemin durumu çok kötü olduğu için ona yardım ediyorlarmış.hatta eşim o kadar üzüldü ki hazır kredi çekmişken onlarada göndermek için 15 milyar fazla çekti,onlar taksit taksit ödeyeceğiz demişler ama ilk taksit zamanı geldi ne kaynanamgilden ses var,ne görümcemgilden.ben de hamileyim dişimden tırnağımdan artırdığım parayı bebeğim için harcasam olmaz mıydı,o kadar üzülüyorumki bu hislerimi söylediğim an gene tartışacağız hep içime atıyorum:KK43:
kredi konusunda haklisiniz, ama diger konuda sunu soyleyeyim o ne kadar kotulerse kotulesin siz ailesi hakkinda o sekilde konusmayin. erkekler bunu kaldirmiyor.
hatta sadece erkeklerle de alakasi yok bu durumun, ben olsam ben de soyletmem. Aile iyisiyle kotusuyle benim ailem kimseyi konusturtmam.
kredi konusunda da , taksit zamani geldiginde sizde bebeginize alinacak seyleri siralayin onune o zaman arayip ister(insallah) baska yapabilecek birseyiniz yok,hatayi kredi cekerek zaten yapmissiniz.
bunlarin disinda da hakli oldugunuzu dusundugunuz konular oldugunda da susmayin. durusunuzu koruyun ki hep o hakli olmasin..

Evet çalışıyorum.zaten iki maaşlı olduğumuz için maddi destekte bulunmuyorlar ya.yüzüme karşı asla demeseler de konuşma arasında mesela bebek ve masrafları konusunda konuşulsa olur olur gider kızım Allah'a şükür iki maaşlısınız gibi sözler söyleniyor.görümcem de söz de hemşire atanamamış olabilir ama isteyen insan asgari ücret de olsa bir yerde çalışabilir.iki çocuğum var diyerek çalışmıyor.(biri 5 diğeri 9 yaşında ve tam evinin karşısında ikisinin de gittiği okul)o çalışmadığı için ona yardım ediyorlar.geçen yıl da böyle bir durum olmuştu
Sizin gelirinizde o eve giriyorsa paranin nereyte gittigi konusunda sonsuz soz soylemeye hakkiniz var ,esiniz hem evini sikintiya sokmadan gecindirsin hem ablasina destek olsun ,sizin paranizla yigitlik yapmasin ,bundan sonrea destek yapmayin ,onun ailesini gecindirmeye mi calisiyorsunuz

Back
X