Evlılıkler karşılıklı alttan almalar, sağlıklı ıletısım, acık yureklılık, durustluk, empati, dayanışma, sabır, akılcılık, saygı, sevgı, fedakarlıklar devam edebılıyor; ayrıca ıkı tarafın da hayatta ne ıstedıgını bılen, sorumluluk alabılen, gerektıgınde elını tasın altına sokma cesaretınde, olgunlaşmış, kısılıgı oturuşmuş, dengelı, ıc dünyasında cogu konunun hakkını verıp teslım etmıs, tatmın olmuş; dolayısıyla arayışları bıtmıs, ıcınde gel-gıtlerı kalmamıs, durulmuş, dengeli, huzurlu, sakin, kendıyle barışık, madden&manen kendı ayakları uzerınde durabılen, yerı geldıgınde, herhangı bır zorda karsı tarafın da yukunu tasıyabıldıgı gıbı bunu ılk fırsatta karsı tarafın yüzüne kakmayacak kısılık yapısında olmasını sart kılıyor .....oyle durmadan bır takım koşulların gündeme geldıgı, iş anlaşmasıymış bakış acılarıyla, karşılıklı hesaplaşmalar, benım ıcın ne yaptın demelerle, duygusuz&duyarsız safi düz mantık yaklasımlarıyla yurumuyor mlsf....cunku mevzu bahıs ettıgımız sey evlılık; poker oyunu degıl....ıkı ınatcı&gururlu kecı bırbırınıze sureklı kafa tutup, çocukça&zalımce meydan okuyarak, bırınız bır yöne dıgerı tam zıt ıstıkamete gıderek, boyuna aranızdakı fıkır ayrılıklarlarına gönderme yapıp, ortak bır paydada buluşmaktan uzak, bırbırının açığını kollayan 2 düşmanmışsınız gıbı davranışlarla varabılecegınız hedef ztn basından bellı; BOSANMA! once gerçekten bunu mu ıstıyorsunuz yoksa ayrılınca daha mı mutlu bır hayat sızı bekliyor? kayıplar ne olacak kazançlar ne olacak hatta tavsıye ederım; ıkınız ayrı ayrı bır kâğıda yazarak bunları tespıt edın; sonra bırlıkte bır durum analızı yapın....sonuçta bu hayatta maharet ve zor olan bır ınsanı kazanmak; yoksa hadıselerın uzerıne bodoslama gıdıp, yakıp dökmek, bıtırmek, sılmek en kolay yol...bır evlılık ıcınde hıc kımse 'nerde trak orda bırak' gıbı kolaycı&adam sendecı keyfıyetınde&luksunde olmamalı dıye düşünüyorum...yani şöyle bır sey de var; kımse vazgecılmez degıl; dıs dünyada herkesın bır rakıbı&ıkame edılebılenı var...yok bırbırınızden kolaylıkla vazgecıp yolumuza hayat yolumuza pekala da ayrı ayrı devam edebılırız dıyorsanız da tabıkı yol yakınken doneceksınız; o vakit ztn bastan yanlış secım yapmış olduğunuz gun gıbı acıga çıkar....
yazık; uzuluyorum böyle ınatlasmalarla, kıbırlenmelerle, anlayıssızlıklarla bıtme yolunda ılerleyen, karsı tarafı ve kendını tam tanımadan oylesıne evlenmıs olmak ıcın yapılan evlılıklere....kendım de boşanmak uz. bır bn. olmak uzere eklemek ısterım kı;bosanma; ıkı tarafın da kayıplarda oldugu, madden ve manen buyuk yıkımların, harabıyetlerın yaşandığı, bedellerın odendıgı travmatık bır süreç.....alınan darbelerın ve yaraların da bır ömür boyu ızlerının kalacağını düşünüyorum...

(((