- 24 Nisan 2021
- 2.225
- 2.276
- 83
- 39
- Konu Sahibi Kirazcicegim
-
Evet verdi. Mesiper 60 diye bir şey. Hareket takviyeyle düzelir bir şey mi acaba? Doktora da yazdım. Dedim ki bizde hız yok bu demek midir ki çocuk sahibi olamayacağiz. Dedi ki olasılığı düşürür ama çocuk sahibi olabilirsiniz. 34 yasındayım ben 2 sene deneyemem ki4 ve üzeri yetiyor. Takviye vermedi mi doktor?
Takviye fayda eder tabi ki. Sizde amh problemi yoksa deneyin. Ama beklemek yoruyorsa tedavilere başlayın tabi.Evet verdi. Mesiper 60 diye bir şey. Hareket takviyeyle düzelir bir şey mi acaba? Doktora da yazdım. Dedim ki bizde hız yok bu demek midir ki çocuk sahibi olamayacağiz. Dedi ki olasılığı düşürür ama çocuk sahibi olabilirsiniz. 34 yasındayım ben 2 sene deneyemem ki
Amh ölçtürmedim ama alttan muayenede yumurta rezervlerin iyi demişti doktor. Ölçtürmek gerekiyor muydu? Ben daha 1 ay denedim yalnızca. Tam bu işlerin içine giremedim :)Takviye fayda eder tabi ki. Sizde amh problemi yoksa deneyin. Ama beklemek yoruyorsa tedavilere başlayın tabi.
Ya beni çok oyaladı bi doktor. Hep baktı baktı iyi dedi 1 yıl öyle çöp oldu. Sonraki gittiğim hastanedeki asistanlar bile az yumurtam olduğunu görebiliyodu. Ben bunla uğraştığım için kime denk gelsem ölçtür bi kenarda dursun diyorum. Siz bilirsiniz.Amh ölçtürmedim ama alttan muayenede yumurta rezervlerin iyi demişti doktor. Ölçtürmek gerekiyor muydu? Ben daha 1 ay denedim yalnızca. Tam bu işlerin içine giremedim :)
Yaa bu arada hayırlı olsun bebeğinYa beni çok oyaladı bi doktor. Hep baktı baktı iyi dedi 1 yıl öyle çöp oldu. Sonraki gittiğim hastanedeki asistanlar bile az yumurtam olduğunu görebiliyodu. Ben bunla uğraştığım için kime denk gelsem ölçtür bi kenarda dursun diyorum. Siz bilirsiniz.
Olabilir. Gerçi doktor sayı çok iyi dedi ama bu kadar spermin de hiçbirinin hızlı hareket etmemesi çok gıcık. Testi de ekliyorum. Doğal yoldan zor mu ya şimdi?
10 yerinde hareketli bunu toplamıyorlar ki? A+b toplamına bakıliyor ileri hızlı ve ileri yavaş hareketli toplanır sadece.Aslinda bisuru sperm testi ileriyi hizli yavas diye ayirmiyor, toplam ileri yaziyor. Toplam ileri yuzde 32 ileri arti yerinde 40 olmasi gerekiyor,. Ama sizde sayi o kadar cok ki 25 ve 10 yani 35 gayet yeterli.. hamilelik icin engel bir durum yok. Morfoloji 6 da cok yuksek cogu kisinin 1-2 cikiyor.
Moral dopingi oldu valla yorumun, teşekkür ederim. İnşallah çok uğraştırmaz. Sizde durumlar nasıl?Aslinda bisuru sperm testi ileriyi hizli yavas diye ayirmiyor, toplam ileri yaziyor. Toplam ileri yuzde 32 ileri arti yerinde 40 olmasi gerekiyor,. Ama sizde sayi o kadar cok ki 25 ve 10 yani 35 gayet yeterli.. hamilelik icin engel bir durum yok. Morfoloji 6 da cok yuksek cogu kisinin 1-2 cikiyor.
Ebet yerinde hareketliler amaçsız takılıyorlar. Yumurtayı döllemek gibi hedefleri yok. Pis tembeller10 yerinde hareketli bunu toplamıyorlar ki? A+b toplamına bakıliyor ileri hızlı ve ileri yavaş hareketli toplanır sadece.
Teşekkür ederim. Ben çok uğraştım ya 1 tüp bebek negatidim var. 2.ye başlayacakken doğal oldu. 2.5 seneye yaklaşmıştık artık. 29 yaşındayım.Yaa bu arada hayırlı olsun bebeğinSağlıkla kucağına al inşallah sen kaç yaşındasın? İlk gebeliğin mi? Ne kadar zamanda oldu? Nasıl oldu vs bi sürü soru sorayım
Problem neydi peki sizde?Teşekkür ederim. Ben çok uğraştım ya 1 tüp bebek negatidim var. 2.ye başlayacakken doğal oldu. 2.5 seneye yaklaşmıştık artık. 29 yaşındayım.
Olsun tüp yaparken mikro enjeksiyonla yumurta dölleyebiliyolar amaEbet yerinde hareketliler amaçsız takılıyorlar. Yumurtayı döllemek gibi hedefleri yok. Pis tembeller
Bende amh düşük yumurtalarım kalitesizdi.Problem neydi peki sizde?
Bi de testin altında swim up değerleri var. Orda yavas ileri 80, hızlı ileri 20 nedir o fikrin var mı?Bende amh düşük yumurtalarım kalitesizdi.
Anlamadım onu yıkama yapıp mı baktılar acabaBi de testin altında swim up değerleri var. Orda yavas ileri 80, hızlı ileri 20 nedir o fikrin var mı?
Evet bence de öyle ama sebebi neydi ki? Aşılama ve tüp bebek öncesi yapılan bişi sanirim. Spermiogramda ne işi var anlamadım.Anlamadım onu yıkama yapıp mı baktılar acaba
Bilemiyorum. Aşilamada olur amaEvet bence de öyle ama sebebi neydi ki? Aşılama ve tüp bebek öncesi yapılan bişi sanirim. Spermiogramda ne işi var anlamadım.
Hayir a+b nin 32 a+b+c nin 40 olmasi gerekiyor oyle dusununce. Bizim testte bitek ileri hareket ve yerinde hareket var mesela orda ileri 32 , ileri arti yerinde 40 olmali diyor. Hep bu karistiriliyor aslinda WHO degerlerinde ileri hizli ve yavas olarak ayirmiyor toplami bitek 32 sinirinda olmali diyor.10 yerinde hareketli bunu toplamıyorlar ki? A+b toplamına bakıliyor ileri hızlı ve ileri yavaş hareketli toplanır sadece.
Valla bizim ilk sinirda cikti sperm, ve benim rezervim cok azdi (0.4) yasim 34 du. Bizim 12.9 milyon ve ileri toplam hareketin %22 ve morfoloji 1 olan testimize tup bebek merkezleri bu degerlerle hamilelik beklenirdi demislerdi. Ki bunlar bahceci ve memorial dusunun. Onlar bizi sebepsiz olarak gordu. Rahim filmi cektirince hemen hamile kalip dusuk yaptim ve sonra 4-5 ay bekleyip tup bebege basladik. Biyerden sonra nedenini anlamak zaman kaybi acikcasi ve benim yasim 35 oluyordu. Baslayinca gorduk 8 milyon sperm yuzde 8 ileri, yuzde 4 yerinde hareket. Sonra sperm verme gunu de 2.5 milyon cikti ama hareketi daha iyiydi. Mikroenjeksiyon yapildi, zaten sperm sayisi orda onemli degil. Bakalim bikac gune transferim var. Olmazsa yine deniycez cunku dogal yoldan olcagina inanmiyoruz veya cok uzun surecek ve beklemeye zamanimiz yok.Moral dopingi oldu valla yorumun, teşekkür ederim. İnşallah çok uğraştırmaz. Sizde durumlar nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?