Erkek İnfertilitesi Eşimin sperm testi sonuçları

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Kirazcicegim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2021
5
0
1
29
Merhaba hanımlar eşimin sperm testi sonuçları bu şekilde. Bir çocuğumuz var ikinci istemimiz var ama 1 seneden fazladır olmuyor. Anlayan varsa degerlendirebilir mi birde eger degerleri düşük ise ne yapmaliyiz kürler falan etki eder mi. Esim bu testi verdiginde antibiyotik kullaniyordu acaba onunda bir etkisi var mıdır iyi yada kötü başından geçenler varsa yorumlarinizi bekliyorum

Eklentiler

• Screenshot_2021-04-29-17-18-53-21.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 456
Canim zaten sprem sayisi dusuk geldi normalde burda yaziyorlar 100milyon olanlara doktor iyi dio ama sizinki dusuk ileri harekkete dusuk ama kurler var denerse yukselir buna gire ilac vermesi gerekiyor doktorun zaten ama sen kür dene istersen yukselirb

Eklentiler

• 78469506-29E1-4137-90F7-D97EFEA0E8B4.webp
    40,2 KB · Görüntüleme: 389
Sayı, morfoloji gayet iyi. İleri hız biraz artsa yeterlidir. Proxeed plus yada havuç suyu hız için kullanılıyor.

MerhabalAr benimde esimin sperm testi sonuclari yeni cikti.Cevap verirseniz cok mutlu olurum

miktar 1.5 ml
Renk:krem
Vizkozite:Normal
Ph:8
Sayi:48000 ml
Total sayi:72000
Total motil sperm sayisi:54000
Sivilasna zamani suresi:30 dk
Sivilasma zamani sonu hareket orani:%75
1/2 saat sonu hareket:%75
1 saat sonu hareket:%70
2 saat sonu hreket: %60
Hizli ileri hareket orani:%25
Yabas ileri hareketli orani:%35
Yerinde hareketli orani:%15
Hareketsiz oran:%25
Spontan aglutinasyon:negatif
1-2 lokosit,2-3 sperrmiyogenezhucresi,hareketlu ve hareketsiz spermatozidler goruldu

sperm morfolojusu normal yapi who:%56
Anormal yapi who/%44
Igne basli: %11
Kucuk baski:%4
Boyunrta parca defekti %9
YuvRlak basli %5
Bas degekti %7
Kiyruj defekti %8

Sperm morfolojusu normal yapi(kruger-strict criteria) %32
Anormal yapi #%68

iyi degil cok iyi hem de.. 15 milyon olmasi gereken sizde 117 milyon. Hareket de kotu degil zaten sayi o kadar yuksekki farketmez biraz dusuk olsa da. Morfoloji de yuzde 7 cok iyi herkesin yuzde 1-2 fln cikiyor. Sperm konusunda problem gorunmuyor.

iyi degil cok iyi hem de.. 15 milyon olmasi gereken sizde 117 milyon. Hareket de kotu degil zaten sayi o kadar yuksekki farketmez biraz dusuk olsa da. Morfoloji de yuzde 7 cok iyi herkesin yuzde 1-2 fln cikiyor. Sperm konusunda problem gorunmuyor.

Sayı, morfoloji gayet iyi. İleri hız biraz artsa yeterlidir. Proxeed plus yada havuç suyu hız için kullanılıyor.
Bende atsam benimkinide yorumlar mısınız rica etsem pek bişe anlamadm yani nekdr canlı nekdr ileri hareketi var diye anlamadım pek acikcasi

Düşük mü? Adamda mlde 117 milyon sperm var. Totalde 470 milyon.

Mlde belli bi yoğunluğun üzerinde olunca da kaliteyi bozuyor canım. Ben öyle biliyorum.
Olabilir. Gerçi doktor sayı çok iyi dedi ama bu kadar spermin de hiçbirinin hızlı hareket etmemesi çok gıcık. Testi de ekliyorum. Doğal yoldan zor mu ya şimdi?

Eklentiler

• 5BC0EFBB-E5E1-4734-9609-2DF50EEC6BF8.webp
    41,1 KB · Görüntüleme: 226
Olabilir. Gerçi doktor sayı çok iyi dedi ama bu kadar spermin de hiçbirinin hızlı hareket etmemesi çok gıcık. Testi de ekliyorum. Doğal yoldan zor mu ya şimdi?
Zorlar biraz maalesef. Yavaş da olsa ileri hareket var ama o önemli. Morfoloji göremedim o kac ki? O da normalse olur inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…