Erkek İnfertilitesi Eşimin spermiyogram sonucu..bakar mısınız..

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

MEVANURRRR

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2012
1.823
841
173
önceki konumu okuyanlar bilir arkadaşlar..eşim 1 yıl aralıklarla test yaptırmıştı 1.si 175 milyon..2.si 2 ml de 60 milyon çıkmıştı..3 gün önce aşılama yaptırdım ve toplam sperm sayısına 10 milyon dediler ve şok olduk karışma ihtimalinden korktuk..bugün eşim başka bir tüp bebek merkezinde semen analizi yaptırdı ve sonuçları şöyle..
sperm sayısı -----29 milyon
motilite-----------%52
phss---------------%20
phss--------------3x10 üzeri 6
kruger-----------%2

bu değerlere göre ne yapmalıyız arkadaşlar..üroloğa mı gidilsin hemen..gıda olarak mı dikkat edelim önerileriniz neler??

canım keçiboynuzu kürü iyi diye biliyorum ama nasıl yapılır hiç bilmiyorum. burada arkadaşlar yardımcı olurlar sana.

Selam,

Analiz yetersiz, sonuç olarak bunu verdilerse başka yerde bidaha yaptırın. Sperm sayısı toplam 29 milyon mu yoksa 1 mililitrede 29 milyon mu. Toplamda ise kötü, mililitrede ise iyi. Hareketlilik normal ileri hızlı da phss yani %20 o da iyi sayılır. Genelde ileri hızlı ne kadar çoksa o kadar iyidir. Diğer değerlerin (ph, mikrop, bakteri, istenmeyen hücre, koku, renk vb) de normal olduğunu düşünüyorum. Yoksa belirtirlerdi. Biraz morfoloji düşük %2, bu en az %4 olmalı.

Sonuçlar seni karamsarlığa itmesin, hemen yeni bir özel hasatanede ve 4 gün sonra bir devlet hastanesinde 2 test daha yaptır. Ben senin sonuçlarının düzgün olacağına inanıyorum. Anlık stres, yorgunluk, test yapan kişinin sorumsuzluğu (günde kaç test yapıylardır Allah bilir ve artık onlar için çok önemsiz bir durumdur bu, ne kadar özenliler acaba?) vb birçok faktör var. En az 3 test.

Kolay gelsin.

Sperm conc.47,2. Motility:41,3 rapidprog motility;10 slow prog motility:20,3 non prog motility:11 immotility:58,7 morph% normal forms:24,6 msc:19,5 pmsc(a):4,7 pmsc(b):9,6 fsc:6,5 velocity:10 smı:59 motile sperm:19,5 prog motile sperm:14,3 functional sperm:6,5 volume:1 viscosity: normal ph:8 wbc conc:1 HORMONLAR:
FSH. :6.43
LH. :3.55
Prolaktin. :10.63
TOTAL. TESTOSTERON:331.9
SERBEST TESTOSTERON:1.9 D duysal06 canim bizim degerler nasil

Sperm conc.47,2. Motility:41,3 rapidprog motility;10 slow prog motility:20,3 non prog motility:11 immotility:58,7 morph% normal forms:24,6 msc:19,5 pmsc(a):4,7 pmsc(b):9,6 fsc:6,5 velocity:10 smı:59 motile sperm:19,5 prog motile sperm:14,3 functional sperm:6,5 volume:1 viscosity: normal ph:8 wbc conc:1 HORMONLAR:
FSH. :6.43
LH. :3.55
Prolaktin. :10.63
TOTAL. TESTOSTERON:331.9
SERBEST TESTOSTERON:1.9 D duysal06 canim bizim degerler nasil

Gayet iyi gözüküyor. Şunu özellikle belirteyin normalde rapidprog motility (yani a grubu hızlı) ile slow prog motility (b grubu hızlı) toplamının %50 civarında olması beklenir. Sizde %30,3 civarında. Ama şu avantajınız var sperm konsantrasyonu yüksek. Bu da basit bir hesaplama ile şu sonuca yol açıyor:

A Grubu Hızlı Sperm Sayısı (Toplam): 30,68 Milyon
B Grubu Hızlı Sperm Sayısı (Toplam): 62,28 Milyon
Toplam Hızlı Sperm Sayısı: 92,96 Milyon.

Eşin açısından durum son derece iyi. Kendi değerlerine de bakyır mutlaka.

Cok
Gayet iyi gözüküyor. Şunu özellikle belirteyin normalde rapidprog motility (yani a grubu hızlı) ile slow prog motility (b grubu hızlı) toplamının %50 civarında olması beklenir. Sizde %30,3 civarında. Ama şu avantajınız var sperm konsantrasyonu yüksek. Bu da basit bir hesaplama ile şu sonuca yol açıyor:

A Grubu Hızlı Sperm Sayısı (Toplam): 30,68 Milyon
B Grubu Hızlı Sperm Sayısı (Toplam): 62,28 Milyon
Toplam Hızlı Sperm Sayısı: 92,96 Milyon.

Eşin açısından durum son derece iyi. Kendi değerlerine de bakyır mutlaka.
Tesekkur ederim canim allah razi olsun baktirdim canim 13 yillik evliyiz rabbim hayirlisiyla bir evlat nasip eder insallah

Selam,

Analiz yetersiz, sonuç olarak bunu verdilerse başka yerde bidaha yaptırın. Sperm sayısı toplam 29 milyon mu yoksa 1 mililitrede 29 milyon mu. Toplamda ise kötü, mililitrede ise iyi. Hareketlilik normal ileri hızlı da phss yani %20 o da iyi sayılır. Genelde ileri hızlı ne kadar çoksa o kadar iyidir. Diğer değerlerin (ph, mikrop, bakteri, istenmeyen hücre, koku, renk vb) de normal olduğunu düşünüyorum. Yoksa belirtirlerdi. Biraz morfoloji düşük %2, bu en az %4 olmalı.

Sonuçlar seni karamsarlığa itmesin, hemen yeni bir özel hasatanede ve 4 gün sonra bir devlet hastanesinde 2 test daha yaptır. Ben senin sonuçlarının düzgün olacağına inanıyorum. Anlık stres, yorgunluk, test yapan kişinin sorumsuzluğu (günde kaç test yapıylardır Allah bilir ve artık onlar için çok önemsiz bir durumdur bu, ne kadar özenliler acaba?) vb birçok faktör var. En az 3 test.

Kolay gelsin.
çok teşekkür ederim canım..yazdığını yeni gördüm..galiba 2. aşılamayı yapacağız..doktorumla konuştum aşılama için sayı yeterli diyor..bende birkaç ay bekleyip mi yaptırsam ara vermeden devam mı etsem kararsız kaldım..

Back
X