• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi eşimin spermiyogram sonucu

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

tumaim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2013
26
5
36
35
Merhaba eşimin spermiyogram sonucu 2 farklı doktorla görüştüm.Bir doktorumuz herşey yolunda dedi diğer doktorumuz ise morfolojisi bozuk dedi. Sizlerde yorumlar mısınız?

a.webp

Hersey normal yalnız morfoloji Kruger yöntemine göre yapılmış buna göre morfolojik sinir % 4 veya üzeri olmasi gerekiyor burda tam sınırda normal morfoloji %4 de. %3 çıksa doktorun sorun var demesi normal ama yüzde 4 e göre sorun var demek biraz yanlis gibime geliyor.

Hersey normal yalnız morfoloji Kruger yöntemine göre yapılmış buna göre morfolojik sinir % 4 veya üzeri olmasi gerekiyor burda tam sınırda normal morfoloji %4 de. %3 çıksa doktorun sorun var demesi normal ama yüzde 4 e göre sorun var demek biraz yanlis gibime geliyor.

Kuyruk anomalilerinin %1 olmasından dolayı morfolojik olarak sıkıntı olmaz denimiyorum 3 ay deneyin olmazsa aşılama yöntemini deneyelim dedi . Önereceğin kür, vitamin var mı ?

Keçi boynuz u kuru veya proxeed plus morfolojiye iyi geliyor.

image.webp
Sonuç nasıl sizce arkadaşlar doktor çok iç açıcı şeyler demedi varikosel var dedi enfeksiyon var dedi birde ileri hız problemi sizce nasıl bir yol izlemeliyiz kür uygulayamıyoruz eşim şeker hastası

Eki Görüntüle 1816270 Sonuç nasıl sizce arkadaşlar doktor çok iç açıcı şeyler demedi varikosel var dedi enfeksiyon var dedi birde ileri hız problemi sizce nasıl bir yol izlemeliyiz kür uygulayamıyoruz eşim şeker hastası
Çok kötü değil aslında Varikosel tanısı için bir kaç doktora daha gidin bence. Benim de eşimin böyle nerdeyse proxeed plus kullaniyor

Cevabın için çok teşekkürler
Proxeed plus ne canım faydası oldu mu peki
Güzel bi ilaç faydasınin olup olmadığını daha bilmiyoruz adetin 3. Günündeyim aşılama yapılacak 2 hafta sonra görcez bakalım.

volüm: 3.5 ml
likefaksiyon: 20 dk
ph: normal
vizkozite: normal
aglütinasyon: yok
sayı: 26 milyon
total hareketlilik: % 67
progresif hareketlilik: (+4): 15 (+3): 39
hareket:KK43:+2): 13
sperm dışı hücre: 1 milyon
progresif hareketli sperm sayısı: 4 milyon
morfoloji( kruger'e göre): %3
iki yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyorum. hiç korunmadım. daha önce varikoselden dolayı sperm düşüklüğü vardı, ameliyattan sonraki sonuçlar bunlar. çevremde düzgün açıklama yapan bir doktor yok ve çok çaresizim. başka yere gidecek gücüm de yok. lütfen yardım edin?

volüm: 3.5 ml
likefaksiyon: 20 dk
ph: normal
vizkozite: normal
aglütinasyon: yok
sayı: 26 milyon
total hareketlilik: % 67
progresif hareketlilik: (+4): 15 (+3): 39
hareket:KK43:+2): 13
sperm dışı hücre: 1 milyon
progresif hareketli sperm sayısı: 4 milyon
morfoloji( kruger'e göre): %3
iki yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyorum. hiç korunmadım. daha önce varikoselden dolayı sperm düşüklüğü vardı, ameliyattan sonraki sonuçlar bunlar. çevremde düzgün açıklama yapan bir doktor yok ve çok çaresizim. başka yere gidecek gücüm de yok. lütfen yardım edin?
Canım sayı 26 milyon biraz az bir de morfoloji ama bence bu değerlerle aşılama ya da tüp bebek tutar siz normal mi deneyelim dediniz?

Back
X