Eşimin spermyogram sonucu sizce doğal yolla gebelik olur mu?

Hzl07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2021
356
112
53
27
Screenshot_20240418_161540_tr.gov.saglik.enabiz_edit_316603991075646.webp
Screenshot_20240418_161615_tr.gov.saglik.enabiz_edit_316588859544919.webp

Merhaba, e-nabızda spermiyogram sonuçlarının tamamı çıkmıyor. Test yaptırdığınız hastaneden veya hastanenin web sitesinden görebilirsiniz tam sonuçları, burada sperm morfolojisinın kaç olduğu görünmüyor mesela. Benim eşimin de bu şekilde çıkmıştı e-nabızda, hastanenin web sitesinden bakınca görebildik tam sonuçları. O yüzden kesin yorum yapmak mümkün değil ancak görünen değerler orada da belirtildiği gibi normal görünüyor.

doğal yollarla sperm kalitesi ve sayısı arttırılabiliyor. benim de esimin tüm değerleri güzel fakat morfoloji %1 çıktı son örnek verdiğinde. 4 ay önceki diğer testinde morfoloji %70 çıkmıştı. kaldı ki spermler 72 günde bir yenileniyor. bu tek seferlik bir sonuc. genetikte de sorun olabilir düşüklerinizden yola çıkarak. umutsuz olmayın bence.

doğal yollarla sperm kalitesi ve sayısı arttırılabiliyor. benim de esimin tüm değerleri güzel fakat morfoloji %1 çıktı son örnek verdiğinde. 4 ay önceki diğer testinde morfoloji %70 çıkmıştı. kaldı ki spermler 72 günde bir yenileniyor. bu tek seferlik bir sonuc. genetikte de sorun olabilir düşüklerinizden yola çıkarak. umutsuz olmayın bence.
Genetikte sorun çıkmadı aslında

Genetikte sorun çıkmadı aslında
o zaman sağlıklı beslenerek, sperm kalitesini yükseltecek gıdalar tüketip bekleyin en azından 2-3 ay kadar. belki iyileşme olur. esimin doktoru her sabah bal+polen karisimi tüketmesini istedi. değerlerini bir süre için yükseltir o da bize yeter o süre içinde gebelik oluşur demişti. tüp bebek çok yorucu ve yıpratıcı bir süreç maddi manevi. önce doğal yolları deneyin bence.

Sayının 15 milyonun üstünde olması gerektiğini biliyorum ama diğer değerler gayet iyi. Doktorunuz ne söyledi acaba? Ne zamandır deniyorsunuz?
3 yıl olucak deneme sürecemiz
Eşim varikoselden ameliyat oldu ama düzelme olmadı
Bu kadar düzelme oldu
Bu değerlerle doğal yolla bebek sahibi olmazsınız zaman kaybetmeden tüp bebek tedavisi başladık
3 denemem oldu 3.5 haftalık iken bebeğimi kaybettim
Diğerlerinde ise değerim çıkıyordu ama yükselme olmadı kimyasal gebelikle sonuçlandı

3 yıl olucak deneme sürecemiz
Eşim varikoselden ameliyat oldu ama düzelme olmadı
Bu kadar düzelme oldu
Bu değerlerle doğal yolla bebek sahibi olmazsınız zaman kaybetmeden tüp bebek tedavisi başladık
3 denemem oldu 3.5 haftalık iken bebeğimi kaybettim
Diğerlerinde ise değerim çıkıyordu ama yükselme olmadı kimyasal gebelikle sonuçlandı
Anladım, ben de tüp bebek sürecindeyim çok zor gerçekten size de şans diliyorum umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Ben sizin yerinizde olsam tüp bebeğe devam ederdim, demek ki gebe kalabiliyorsunuz. Eninde sonunda olacaktır ❤️ tüp bebek için değerleriniz gayet iyi bu arada, doğal yolla da olabilir ama 3 yıldır olmadıysa zor tabi. Zaman geçtikçe gebe kalmak daha da zorlaşıyor çünkü kadınlar için.

Back
X