• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin tepkisizliği

eşinize karşı üslup sorununuz var. eşinizinde pasif agresifliği. yani derdi neyse o anda söylese keşke ç

Ev işlerini paylaşan, çocuk bakımında büyük sorumluluk alan bir adam, adama it gibi davranan bir kadın...

Yapsana, kıssana, erken kalksaydın içim şişti gerçekten.

İyi adamları böyle üzmeye kırmaya nasıl gönlünüz razı geliyor?

Çünkü sevmiyorsunuz.

B bartilan ne düşünüyorsunuz yorumlardan sonra?

Valla okuyunca daha çok farkına varıyorum davranışlarımın hatalı olduğunu. Ama işte o anlarda düşünmeden hareket ediyorum. Dediğim gibi evde sıkılmaktan yorulmaktan eşime sarıyorum gibi. Belki de ondan hep en iyisini gördüğüm için hep daha fazlasını istiyorum.

Valla okuyunca daha çok farkına varıyorum davranışlarımın hatalı olduğunu. Ama işte o anlarda düşünmeden hareket ediyorum. Dediğim gibi evde sıkılmaktan yorulmaktan eşime sarıyorum gibi. Belki de ondan hep en iyisini gördüğüm için hep daha fazlasını istiyorum.
Sonuç olarak kendinizden soğutmuşsunuz. Zaten ikizler ile şuan hayatinizin en zor dönemi olmalı, yapılanlar ve soylenenler unutulmaz bu zamanlarda, bir daha da ısınması zor olur. Size zor ise ona da zor, anlayışla yaklaşın.
Gece bebeğe bakarken uyuyamadim, gec kalkmisim diye açıklama yapan kişiye, bana ne daha erken kalksaydin derseniz, sadece igrendirici bir şeye dönüşürsünüz.

Merhaba Eşimin bu aralar durgunluğu üzerine fikirlerinizi merak ediyorum. 3- 4 gündür temel şeyler dışında çocukların ihtiyacı dışında benimle çok iletişimde değil. Bu noktaya gelene kadar yaşadıklarımızı aktarayım.
olay öncesinde bir akşam çocuklar yattıktan sonra kitap okuyordum o da telefonunda takılıyordu. Biraz ses gelince rahatsız oldum şu telefonu kıssana dedim. Bir şey demedi kıstı ben yatıyorum dedi gitti yattı. Ertesi gün kardeşim bizdeydi bir şeyler içtik yedik uykum geldi ben yatayım dedi. Tam salondan çıkarken şu bardakları da tabakları da mutfağa götürsene dedim. Durdu baktı baktı sonra geldi aldı gitti yattı. (normalde hep götürür)
Sonraki günde yarın arabayı bırakır mısın çocuklarla çıkarız dedim. Tamam dedi. Sabah yazdım arabayı bıraktın mı diye çocuk gece uyanınca onunla ilgilendim uyuyamadım sabahta geç kalktım işe yetişemem diye bırakmadım dedi. Bende söylendim erken kalkabilirdin, bırakabilirdin, biraz geciksen bir şey olmazdı vs dedim.

O günden sonra durum bu çok iletişim kurmuyor.
adamda bir şeyler tükenmiş ayrıca araba konusunda da haklı.

Sizinkine çok benzer bir konu var. Ama oradaki adam isyan bayrağını açmış sorgulamaya başlamış. Evle çocukla ilgilenen sorumluluklarını bilen evcimen adamlara böyle yapmayın. Kimse vazgeçilmez değil ve kimse hayata ikinci kere gelmiyor. İşe geç gitseydin ne demek? Bütün gece çocukla ilgilenmiş sizi kaldırmamış, biraz da sen ilgilen sabah işe gidicem dememiş. Sokakta pazarda markette mağaza restoranda ... böyle mi iletişim kuruyorsunuz? Yapsana gitsene alsana götürsene, bu ne kaba üslup? Kardeşim eşine yapsa bir daha evine gelmem derim, arkadaşım olsa görüşmeyi keserim o derece.

Yapma arkadaşım . Aslında olması gereken ama malesef ki toplumda hiç alışık olmadığımız , sorumluluk sahibi, baba olduğunun farkında olan bi eşin var, kıymetini bil. Çoğu kirli sepetinin yerini bilmeyen içtiği bardağı kaldırmaktan aciz eli kolu tutmuyor gibi davranan ilkel yaratıklar. Aralarından tek tük çıkan iyi huylu uyumlu yaşam becerilerine sahip bi tane bulmuşsun ama böyle giderse bunu da delirtir piyasaya bi çürük daha kazandırırsın. Bi şey isterken azıcık tatlı dilli olsan bi yerin eksilmez, kadınlığına zeval gelmez. Aksine böyle bi adam tatlı dille sana hiç iş güç yaptırmaz. Ama şu tavırlarla devam edersen şimdiki sessizlik patlamayla bitebilir.

Yapma arkadaşım . Aslında olması gereken ama malesef ki toplumda hiç alışık olmadığımız , sorumluluk sahibi, baba olduğunun farkında olan bi eşin var, kıymetini bil. Çoğu kirli sepetinin yerini bilmeyen içtiği bardağı kaldırmaktan aciz eli kolu tutmuyor gibi davranan ilkel yaratıklar. Aralarından tek tük çıkan iyi huylu uyumlu yaşam becerilerine sahip bi tane bulmuşsun ama böyle giderse bunu da delirtir piyasaya bi çürük daha kazandırırsın. Bi şey isterken azıcık tatlı dilli olsan bi yerin eksilmez, kadınlığına zeval gelmez. Aksine böyle bi adam tatlı dille sana hiç iş güç yaptırmaz. Ama şu tavırlarla devam edersen şimdiki sessizlik patlamayla bitebilir.
Haklısınız sanırım. Çok uzun zamandır sessizleşti, neşesi gitti. Erken uyuyor, sürekli yorgun hissediyor.

Merhaba Eşimin bu aralar durgunluğu üzerine fikirlerinizi merak ediyorum. 3- 4 gündür temel şeyler dışında çocukların ihtiyacı dışında benimle çok iletişimde değil. Bu noktaya gelene kadar yaşadıklarımızı aktarayım.
olay öncesinde bir akşam çocuklar yattıktan sonra kitap okuyordum o da telefonunda takılıyordu. Biraz ses gelince rahatsız oldum şu telefonu kıssana dedim. Bir şey demedi kıstı ben yatıyorum dedi gitti yattı. Ertesi gün kardeşim bizdeydi bir şeyler içtik yedik uykum geldi ben yatayım dedi. Tam salondan çıkarken şu bardakları da tabakları da mutfağa götürsene dedim. Durdu baktı baktı sonra geldi aldı gitti yattı. (normalde hep götürür)
Sonraki günde yarın arabayı bırakır mısın çocuklarla çıkarız dedim. Tamam dedi. Sabah yazdım arabayı bıraktın mı diye çocuk gece uyanınca onunla ilgilendim uyuyamadım sabahta geç kalktım işe yetişemem diye bırakmadım dedi. Bende söylendim erken kalkabilirdin, bırakabilirdin, biraz geciksen bir şey olmazdı vs dedim.

O günden sonra durum bu çok iletişim kurmuyor.
Bence ciddi anlamda üslup sorununuz var..

hep böyle kıssana götürsene yapsana gibi mi konuşursunuz
benim eşim hiç sevmez öyle mesela gerçi benimki alıngan
ama şunları da götürsene aşkım
kıssana biraz canım diye tatlılaştırabilirsiniz konuşmanızı mesela.. en azından birilerinin yanında

bu arada araç mevzuunda adam haklı.. geç mi kalsaydı?

Yani karşımdaki bana sürekli yapsana etsene tarzında konuşsa ben de araya mesafe koyarım. Anladığım kadarıyla sorumluluklarını bilen bir eş. Sizin kadar olmasa da o da yoruluyordur. Bu sizin ona emir vereceğiniz anlamına gelmez.

Back
X